Ripa ja Raipe syysjuttusilla

Urjalaan maaseudun rauhaan muuttanut Rehab sai viime viikolla mieluisan vieraan, kun "kummisetänsä" Raimo Raipe Helminen poikkesi kylään. Tapaamisen kunniaksi Ripa sai erikoisoikeuden käydä pihanurmen puolella napostelemassa vihreää, Raipe puolestaan oli näkemäänsä ja valmentajalta kuulemaansa tyytyväinen.

Raiimo Helminen, Rehab ja Markku Nieminen. Trio katselee luottavaisesti kohti kolmivuotiskautta.

Jokereiden päivittäiset treenit ajattavat valmentajaansa Raimo Helmistä Tampereelta Helsinkiin päivittäin joukkueen ollessa kotimaisemissa. Viime viikolla Raipe ehti kotimatkallaan poikkeamaan Nieminen Stablella morjestamassa Rehabia ja Markku Niemistä Urjalan maisemissa.

- Ripalla on kaikki kunnossa, kertoi Make tyytyväisenä. Ruuna on sopeutunut tänne Urjalaan hienosti ja viihtyy hyvin. Se on tottunut meidän Teivoa raskaampiin ajomaastoihin ja alueen peuroihinkin.

Peuroja Urjalan tallilla riittääkin, välillä niitä näkyy tallin pihoilla ja puutarhoissa enemmän kuin hevosia.

- Rehabille työstetään nyt talven aikana lihasta ja voimaa. Sen maltilliseen ulkokuoreen mahtuu tosi isot liikkeet, jotka vaativat paljon voimaa päästäkseen oikeuksiinsa. Onko sitten uran avausstartti vielä tämän vuoden aikana vai vasta keväällä, se jää nähtäväksi. Starttiin sen kanssa tullaan, kun se on valmis, Markku toteaa.

RAIPE LUOTTAA REHABIIN

Raipella on täysi luotto sekä Rehabin kykyihin että Markun osaamiseen.

- Rehab on selkeästi kasvanut siitä, kun sen viimeksi koelähdön aikaan näin. Uskon, että talvitreeni vie sitä reippaasti eteenpäin. Markku on huippuvalmentaja, joka tietää mitä tekee. Itselläni on ollut Markulla treenissä hevonen, Queenstown Laukko jo parikymmentä vuotta sitten. Se oli lahjakas, mutta sillä oli kiekkokielellä sanottuna jonkin verran alaraajavammoja. Kiitos Markun saimme sen kanssa silti paljon hienoja onnistumisia, Raipe kiittelee.

- Seuraan Suomen ja Ruotsin raveja ihan viikottain ja kyllä oma hevonen tuo aina lisämakua lähtöjen katsomiseen ja jännittämiseen. Odottelenkin ihan hyvillä fiiliksillä tulevaa kevättä ja Ripan kolmivuotiskautta. Raviliigassa on mukana mielenkiintoisia varsoja ja on kiva katsoa, mihin Rehabin rahkeet riittää, Raipe miettii.

Harvinainen herkku eli pihanurmi maistui Ripalle. Mukana herkutteluhetkessä hoitajansa Piia Riihuhta. Piia kehuu Ripaa yhteistyöhalukkaaksi ja ihmisläheiseksi hevoseksi, jonka kanssa on helppo tehdä töitä.

LIHAKSET LETKEINÄ TUULAN KÄSITTELYN JÄLKEEN

Rehab kävi viime viikolla myös ensi kertaa hevoshieroja Tuula Pursiaisen käsittelyssä Kangasalla. Tuula tunnetaan hevoshieronnan uranuurtajana Suomessa ja hän on niittänyt mainetta laajasti myös maailmalla. Tuulan käsissä ovat avun vaivoihinsa saaneet sadat ellei tuhannet hevoset Suomessa ja ulkomailla. Joukkoon mahtuu sekä lajiensa absoluuttisia huippuja että aivan tavallisia kotilemmikkejä.

Ripalta Tuula ei löytänyt isompia ongelmia. Kropassa oli vain tavanomaisia urheilijan lihasjumeja, jotka Tuula käsitteli kuntoon.

Rehabin ja Tuula Pursiaisen ensikohtaaminen oli mieluisa molemmille, Ripa nautti käsittelystä täysin siemauksin.