Kokemäen perinteiset juhannusravit ovat kestosuosikki

Kaksipäiväiset juhannusravit tuovat juhannuslauantaina ja -sunnuntaina sykettä Kokemäelle. Tapahtumalla on vuosikymmenten perinteet, ja tänäkin vuonna hevosia ilmoitettiin paljon. Lauantain raveissa ajetaan kaksitoista ravilähtöä, sunnuntaina kymmenen ravilähtöä ja molempina päivinä lisäksi kaksi ponilähtöä.

Kokemäen juhannusravit

Järjestäjät odottavat viikonlopun aikana noin viittätuhatta ihmistä nauttimaan perinteisestä kesäravitunnelmasta.

"Sääennusteet näyttävät aika suosiolliselta meille. Veikkaisin, että lauantaina väkeä voisi tulla noin kolmetuhatta ja sunnuntaina noin tuhat vähemmän", Sataravi Oy:n puheenjohtaja Meri Elomaa ennustaa.

Kesäravit nojaavat vahvaan talkooväkeen, jota on Kokemäellä töissä noin sata henkilöä.

"Iso osa on ihan talkoohommissa ja täytyy hattua nostaa, kun he lähtevät juhannuksen pyhinäkin töihin. Paljon on monivuotisia talkoolaisia, joilla on vakiintuneet omat hommat", Elomaa kiittelee.


Meri Elomaa

Myös ravivalmentajana työskentelevän Elomaan tallista kilpailee useampi hevonen viikonlopun raveissa, mutta niiden hoidosta vastaa hänen työntekijänsä. Elomaalla riittää puuhaa ravien käytännön järjestelyissä.
"Ravien aikana suihkin siellä sun täällä ja koetan järjestellä asioita. Aamulla huolehdin, että oikeat valjaat on katsottu oven pieleen, mutta sen jälkeen unohdan oman tallin. Alusviikolla on kaikenlaista bajamajojen järjestelyä, kylmäkaappien nostelua ja sen sellaista", Elomaa kertoo järjestelyistä.

Oman tallin hevosilta hän odottaa viikonlopun lähdöissä lähinnä rahasijoja.

"Nooranteri tulee tauolta ja kolmivuotias Our Lexa on lähinnä harjoittelemassa ravihommaa kotiradalla. Yleensä meillä on kotiraveissa käynyt niin, ettei menestystä ole tullut. Olenkin edullinen henkilö radalle, kun hevosille ei ole tarvinnut maksaa palkintorahoja ja minäkin teen kaiken ilmaiseksi", Meri Elomaa nauraa.

Kokemäen kaviouralla suurimmat ykköspalkinnot jaetaan lauantaina lämminveristen Kivikylän Maililla, jossa 3000 euron ykkösrahoja jahtaavat mm. Kokemäen ajajaliigan monivuotisen voittajan Harri Koivusen ajama ja valmentama Fine By Me sekä Tanskasta vastikään Suomeen tullut Tango Vang. Sunnuntaina Vennin lähdössä palaa pitkältä kilpailutauolta kuninkuusraveissakin nähty Huittisten ori Hullumies.

Kokemäen ravit alkavat lauantaina ponilähdöllä klo 12 ja sunnuntaina ensimmäisellä ponilähdöllä klo 13.20. Ensimmäinen ravilähtö juostaan lauantaina klo 13.07 ja sunnuntaina 14.07.

Väli-iltana järjestetään juhannustanssit Kokemäen jokirannassa Cafe Kestissä tai sateen sattuessa viihdekeskus Henrikissä.

Lisätietoja Kokemäen raveista: Sataravi Oy:n puheenjohtaja Meri Elomaa puh. 0500-327687