Raviliiga 2013-2016: Alli tuntee arvonsa

Kiitos Raviliiga-matkasta Alli! Kuva: Anu Leppänen
Mikkelin Raviliiga-tamma Lady Adele eli ”Alli” otti yleisönsä heti omistajien ensimmäisessä tapaamisessa.

Mikkelin ravirata tunnetaan parhaiten jokakesäisestä St. Michel-tapahtumasta. St. Micheliin liittyy myös Raviliiga-tamma Lady Adelen eli Allin yksi tärkeimmistä edustustehtävistä, vaikka tamma ei niissä raveissa kilpaillutkaan. Kaksivuotiaana se sai kuitenkin kunnian vetää St. Michel-raveissa päälähdön esittelyn.

”Alli oli vielä pikkuhevonen siihen aikaan, mutta se käyttäytyi fiksusti tärkeässä paikassa”, kimpanvetäjä Taru Silaste muistelee yhtä Raviliiga-taipaleen ikimuistoista hetkeä.

Fiksua käytöstä varsa esitteli heti syksyllä 2013, pian huutokaupasta Jani Ruotsalaisen talliin siirtymisen jälkeen. Uusille omistajille pidettiin yhteistapaaminen Mikkelin ravien yhteydessä, ja pihattovarsana aiemmin ollut Alli tiesi heti saavansa erityishuomiota.

”Se oli ehtinyt olla Janin tallissa ehkä viikon ja aiemmin ollut vain pihatossa. Silti Alli oli tosi rauhallinen ja ylväs. Se poseerasi kameroille ja tuntui tietävän, että kaikki ovat juuri sitä katsomassa”, Silaste naurahtaa.

”Muutenkin on ollut mukavaa, että Alli yksilönä ja persoonana on kiinnostanut omistajia. Pienet asiat sen elämässä ovat olleet monelle merkityksellisiä”, kimpanvetäjä jatkaa.

Alli on ollut viime kuukaudet kuntoutuksessa Kaisa Tupamäki-Kukkamon tallilla. Kuvassa Alli vesikävelyllä. Kuva: Anu Leppänen

Jani Ruotsalaisen valmentamana Lady Adele ehti voittaa kaksi kertaa paikallisraveissa ennen kuin sille tuli nelivuotiskaudella jalkamurheita. Erityisesti kesän 2015 voitto Juvan raveissa on jäänyt omistajille mieleen, sillä tunnelmallisissa kesäraveissa riitti kannustajia.

Raviliigan viimeiset kuukaudet Alli on ollut kuntoutuksessa mikkeliläisessä Stall Blombacken kartanossa, jossa se on mm. kävellyt ahkerasti vesimatolla.

”Loukkaantuminen oli tietenkin harmillinen juttu, mutta onneksi valtaosa on ymmärtänyt sen olevan urheiluhevosen perusvamma. Niitä valitettavasti välillä tulee. Allia on kuitenkin hoidettu kunnialla loppuun saakka ja Blombacken porukka on käsiittäkseni keräämässä sen ympärille uutta kimppaa”, Silaste vinkkaa.

Valmentaja Jani Ruotsalaisen ajatuksia Allista alla olevalla videolla!

Ravimaailmaan rekisteröityneiden kesken arvotaan Prix d’Amerique-matka, käy osallistumassa täällä.

Teksti: Kaviomedia Oy / Miika Lähdeniemi