Raviliiga 2013-2016: Oberonilla on diesel-moottori

Kiitos Raviliiga-matkasta Oberon! Kuva: Anu Leppänen
Oberonin taustajoukkojen katseet ovat jo tiukasti tulevaisuudessa.

Lappeenrannan Raviliiga-hevonen Oberon on voimanpesä. Tästä hyvänä osoituksena käy nelivuotiskauden lokakuussa juostu harvinainen 3600 metrin kisa. Tuossa startissa Oberon sijoittui toiseksi, ja muutenkin Matti Nisosen valmennettava on elänyt vahvuudellaan.

Oberon on ehtinyt kolmen ja puolen vuoden Raviliiga-taipaleensa aikana voittaa kahdesti, mikä on jäänyt kimpanvetäjä Pekka Viskari mieleen hyvin.

”Oberon on ollut hyvä kilpahevonen, mutta se kehittyy edelleen, vaikka onkin nelivuotias. Siitä oli odotukset korkealla ja mietittiin jopa Derby-karsintoihin tähtäämistä, mutta niihin se ei ollut ihan valmis. Fiilis Raviliiga-ajasta on kuitenkin positiivinen”, Viskari tiivistää.

”Huippukohtana on jäänyt mieleen Lappeenrannan-lähtö, jossa Oberon voitti erittäin pahan lähtölaukan jälkeen. Kertaakaan hevonen ei ole ollut kunnolla väsynyt lähdön jälkeen.”

Lappeenrannan Raviliiga-hevosesta ollaan keräämässä uutta kimppaa, jonka nimissä tehdään tarjous Oberonista. Viskari uskoo hevosen vielä kehittyvän tulevina vuosina.

”Nisosen Matin kanssa on ollutkin puhetta, että jatkossa tarvitaan vielä lisää peruskuntotreeniä. Amerikkalaisesti voisi sanoa, että kun ei ole Usain Boltin talenttia, tarvitsee vain lisää muskeleita”, Viskari nauraa.

Kimpanvetäjä on tyytyväinen siihen, että kolmen ja puolen vuoden Raviliiga-taipaleen aikana Oberon on kerännyt paljon seuraajia Etelä-Karjalasta. Kuten projektin tavoitteena on ollutkin, moni omistaja on innostunut seuraamaan raveja muutenkin.

Mitä valmentaja Matti Nisonen miettii Oberonin menneestä Raviliiga-matkasta? Se selviää oheisesta videohaastattelusta!

Muista myös käydä rekisteröitymässä Ravimaailman käyttäjäksi tästä linkistä. Samalla osallistut Prix d'Amerique-matkan arvontaan.

Teksti: Kaviomedia Oy / Miika Lähdeniemi