Raviliiga 2013-2016: Samppa ravasi vaikeuksista voittoihin

Kiitos Raviliiga-matkasta Samppa! Kuvassa Sahara Crack It kotitreeneissä kyydissään valmentaja Mauri Jaara. Kuva: Seppo Rajala
Oulun Raviliigan ylpeys Sahara Crack It eli Samppa voitti viimeksi eilisiltana Kuopion raveissa.

Pohjoisin Raviliiga-hevonen Sahara Crack It eli tuttavallisemmin Samppa on tarjonnut oululaisille omistajilleen elämyksiä laidasta laitaan. Matkan varrelle on mahtunut myös loukkaantuminen, mutta aivan Raviliiga-projektin loppupuolella hevonen on palannut entistä ehompana kilparadoille.

Tuorein osoitus Sampan kyvyistä nähtiin maanantai-iltana Kuopion raveissa, missä se runnoi haastavalta paikalta hyvällä loppukirillä voittoon valmentajansa Mauri Jaaran ajamana. Sampan taistelua voi ihastella tästä linkistä.

"Kärjessä kiihdytettiin vauhtia, mutta hyvin Samppa pystyi työntämään kaikista ohitse. Se oli tosi hyvä. Keräämme sen ympärille uutta kimppaa ja voiton myötä saatiin viime hetkillä vielä lisää porukkaa mukaan. Mikä tärkeintä, jalassakaan ei ole ollut mitään sanomista startin jälkeen", kimpanvetäjä Teemu Hyvönen kiittelee.

Sampalla on 12 kilpailustaan viisi voittoa ja kolme kakkossijaa. Kuva: Seppo Rajala

Kolmivuotiskauden marraskuussa Samppa voitti kotiradallaan Oulussa lähtönsä, mutta pian maaliintulon jälkeen tuli synkkiä pilviä taivaalle. Jalkaan tuli vamma, jonka takia hevonen oli sivussa kilpailutouhuista yksitoista kuukautta. Tänä syksynä toipumisen jälkeen se on ehtinyt starttaamaan kuudesti, voittamaan kolmesti ja olemaan kahdesti kakkonen.

"Melkoista vuoristorataa tämä on tavallaan ollut. Tässä on päässyt näkemään hevosenomistamisen kaikki puolet: on pärjätty, loukkaannuttu, parannuttu ja pärjätty uudestaan", Hyvönen miettii.

Kimpanvetäjä toimii myös maalituomarina Pohjois-Suomen raveissa ja mm. päivittää Oulun raviradan nettisivuja. Raviaktiivin mielestä päättyvä Raviliiga on tuonut ansiokkaasti uusia ihmisiä ja hevosenomistajia lajin piiriin.

"Tässä saatiin luotua projekti, jonka myötä saatiin kuin tyhjästä uusia asiakkaita raveille. Raviliiga on ollut hyvä juttu", Hyvönen päättää.

Sampan valmentajan Mauri Jaaran mietteitä oheisella videolla!

Muista myös rekisteröityä Ravimaailman käyttäjäksi, osallistut samalla Prix d'Amerique-matkan arvontaan. Lisätietoja täällä.

Teksti: Kaviomedia Oy / Miika Lähdeniemi