Forssan 2.10. Toto4-ravien vihjeet

Sunnuntain 2.10. klo 17:30 alkavat ravit järjestää Forssan Pilvenmäki.
H.V. Tuuri

Lähtö 4

6 Amelie Frost on juossut kahdessa edellisessään kovissa lähdöissä ja tehnyt ihan asialliset juoksut. Tammaa jouduttiin tosin Lappeenrannan jälkeen vähän lääkitsemään räkätaudin takia. Amelie Frost kilpailee sopivassa lähdössä ja eteenpäin ajetaan. Tamma jatkaa ilman etukenkiä. (Antti Teivainen)


Lähtö 5

14 Axel Foley ei ole kokenut mitään loukkaantumista, vaikka tauko on pitkä. Hevonen tuli Kuopion kisan jälkeen kipeäksi, ja se ei vaan keväällä tuntunut siltä, että kilvanajo olisi kannattanut. Jotain virusta siinä oli taustalla, sillä veroarvot sohlasivat, ja kovemman hiitin jälkeen kuumeilu meinasi aina palata. Ruuna oli välillä laitumella, jolta se otettiin heinäkuussa pois. Sen jälkeen on treenattu normaalisti, kovimmillaan 19:sta. Axel Foley nousi aika paljon sarjoissaan ja joutuu nyt palaamaan erilaisiin lähtöihin. Ruuna on ollut tauolta aika valmis, muttei ole nyt missään nimessä parhaimmillaan. Matka ei ole ongelma. (Ismo Korhonen)


Lähtö 9

4 BWT Lovetory teki viimeksi yhden uransa hienommista juoksuista. Startin jälkeen kotona on jatkettu tuttuja, monipuolisia treenejä. Terveys on nyt oikein hyvällä mallilla. Mailin matka ei ole ainakaan muita huonompi. Tamma lähtee tosi hyvin, ja toivoisin sen pääsevän sisäradalle. Kenkien riisuminen on etukäteissuunnitelmissa. Hyvällä juoksulla Bwt Lovestoryn pitäisi olla kolmen joukossa, kunhan rata on pitävä. (Sonja Julkunen)


Vihjeet:


Lähtö 1

A – 7 B – 15, 11, 10, 2, 16, 8, 1, 3, 4, 13, 14, 12 C – 9, 6

SUOSIKKI: 7 Helgan Hertta erottuu vaikeasti arvioitavan avauslähdön suosikiksi, vaikka sen kilpailuoikeuden hankkimisesta on mennyt pitkä tovi. Koelähdössä tamma tuli kirilenkin yksinään lupaavasti 31,7-vauhdilla.

HAASTAJAT: 15 Merran Tuure selvisi mm. Pikkupelimannin finaaliin ja koitti siipiään myös Pikkuprinsissä, joten nelivuotias vastus kevenee hurjasti aikaisemmasta. Epävarmuus riivaa edelleen, mutta onnistuessaan ori pystyy osallistumaan kärkimatsiin. 11 Rokin Lento ei ole mennyt kapasiteettinsa edellyttämällä tavalla, sillä sortuu lähes aina kielletylle askellajille. Hevosella olisi eväitä jopa 30-altukseen, mutta siihen ei voi luottaa. 10 H.V. Tokka tulee osaavista käsistä ja on varmasti mennyt viime esityksistään paljon eteenpäin.


Lähtö 2

A – 2 B – 11, 3, 15, 8, 10, 1, 7, 13, 9 C – 16, 13, 12, 5, 4, 6

SUOSIKKI: 2 Batt Match tuntuu aikamoiselta lupaukselta, jolla on loistava sauma avata uransa voitolla. Kokeessa kolmivuotias piilotteli johtavan takana kunnes, nousi maalisuoralla ulos ja kiri pirteästi kärkeen. Zola Boko pisteli upealla tyylillä kirilenkin 14,7-vauhdilla.

HAASTAJAT: 11 Gilda Ale oli viimeisimmässä koelähdössään aivan erilainen kuin aikaisemmin. Se nousi kirilenkin alussa 3. sisältä toisen radan veturiksi. Tamma kellotutti kirilenkin lupaavasti 17,4-vauhtia. 3 Arctic Skipper taas hankki starttioikeuden keulapaikalta, jolta pisteli loppulenkin 17,5-kyydillä. 15 Ypäjä Incredible veti viimeksi johtopaikalla turhan kovaa matkalla. Viisivuotias pystyy nousemaan aivan kärjen lähelle, jos selät vetävät.


Lähtö 3

A – 10, 8, 9 B – 5, 4, 2, 14, 13, 7, 3, 12, 5, 1 C – 15, 16, 1

SUOSIKIT: Kolmatta lähtöä on erittäin vaikea arvioida, sillä mukana on kokemattomia ja ailahtelevia menijöitä. 10 Kuunvalon Siru tuntuu olevan menossa kehityksessä isoin askelin eteenpäin. Tamma juoksi Kouvolassa johtopaikalla ja tuli kirilenkin hienosti 27,1-vauhdilla, vaikka jäikin toiseksi. 8 Jarra punnersi 13.9 Villinmiehen Tammakilvan finaaliin, vaikka joutui tekemään 4. ulkoa pitkän kirin ulkoradoilla. Kirilenkki sujui tuona päivänä 28,6-vauhdilla. Jarran menemisessä on ollut havaittavissa selvää nousujohteisuutta. 9 Sokker latoi Jyväskylässä aivan hänniltä viimeiset 900 27,5-kyydillä. Ori ei ole erityisen nopea, mutta ehjällä juoksulla sen voimavarat riittävät pitkälle.

HAASTAJAT: 5 Mustamani ja 4 Piskon Merkki tulivat Kriteriumin karsinnassa tasatahtia maaliin. Kaksikko on voinut mennä kovan startin myötä eteenpäin. 2 Porttikallion Ässä on ollut turhankin laiskannihkeä, mutta nyt nähdään, onko Juha Utala saanut hevoseen lisää virtaa.


Lähtö 4

A – 6 B – 1, 4, 11, 3, 9, 2, 5, 10 C – 8, 12

SUOSIKKI: 6 Amelie Frost saa nyt loistavan sauman palata voittokantaan, sillä lähtö on huomattavasti köykäisempi kuin aikaisemmin. Antti Teivaisen suojatti kilpaili viimeksi Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa, jossa se sai hyvän juoksun toisessa ulkona. Tamman suorituksesta ei löytynyt moitittavaa, sillä se pisteli viimeiset 700 11,2-vauhtia. Amelie Frost on kärsinyt pienen räkätaudin, mutta lienee siitä huolimatta lähellä voittoa. Antti Teivainen ajaa eteenpäin ja suuntaa kohti keulapaikkaa.

HAASTAJAT: 1 Jaquinta Goza voi olla ainoa, jolle ei välttämättä kelpaisi suosikin selkä. Ruuna on tehnyt jo pitkään hyvää jälkeä. Viimeksi se avasi johtopaikalle, jolta hallitsi kevyttä lähtöä varmasti. Kuusivuotias on selvästi parempi, jos siltä riisutaan kenkiä. 4 Stratus K.A. tekee positiivisen näppärää jälkeä. Pikkuruunalle on usein annettu tarkkoja selkäjuoksuja ja monesti jossiteltavaa on jäänyt. Tuoreimmassa kisassaan se sai johtavan kannasta myöhään tilaa. Kuolemanpaikan välttäessään Toivo Niemen ajokki pystyy paljoon.

Mahdollinen ohipeli: 11 Don Herkules voitti viimeksi saatuaan loistavan juoksun kärjen lähellä. Ruuna on paljon paremmassa kunnossa kuin aikoihin, mutta se on haavoittuvainen joutuessaan kiertämään.

Juoksukulku: Reipas avaus, jossa 1 Jaquinta Goza pyrkii torjumaan ulkoa tulevia, muttei välttämättä pysty siihen. 6 Amelie Frostilla on mainio sauma edetä määrätietoisella ajolla sisäradan vetotöihin.


Lähtö 5

A – 5, 14, 15 B – 2, 6, 13, 9, 11, 8, 7, 1, 4 C – 12, 16, 10, 3

SUOSIKIT: 5 Hazelhen Hermes toki viimeksi todella kovan juoksun, ja pystyy onnistuessaan tuplaamaan uran voittosaldonsa, vaikka on vasta kolmivuotias kilpailija. Vermossa Timo Korvenheimon suojatti laukkasi alussa todella pahoin, mutta eteni hidastempoisessa kisassa 6. sisälle. Hazelhen Hermes teki ulkoradoilla väkevän kirin kakkoseksi ja kiersi viimeiset 900 upeasti 12,8-tahtia. 14 Axel Foley on omiin sarjoihinsa kovan luokan kiritykki, joka pitää pitkältä tauoltakin huomioida sopivassa seurassa. Ruunalla on viime startista vyöllään Kyvyt Esiin –divisioonan voitto. Matka ei ole hevosella ongelma, mutta se ei ole täysin ravivarma. 15 Purgatorio on pidemmillä matkoilla kuin kotonaan, sillä sitkeys on sen tavaramerkki. Viisivuotias on kilpaillut kauttaaltaan tätä kovemmissa lähdöissä, mutta viime kerran kilpailu on peräisin heikohkosta seurasta lounasraveissa. Siinä kisassa Purgatorio punnersi toiselta ilman selkää kelvollisesti.

HAASTAJAT: 2 Royal Goldsmith on viime kisojen perusteella harpannut kehityksessä eteenpäin. Tuoreimmassa startissaan kuusivuotias kohosi 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kolmannelle ja tuli aivan mukavasti perille. 6 Break On Through voi olla ainakin tarkan selkäjuoksun saadessaan ihan kärjessä. Tamma pamautti toissa kisassaan hyvän lopun sisäradalta, mutta viimeksi ensimmäisen kurvin laukka vesitti menestysmahdollisuudet. 13 Amado Mio on tauluaan parempi.


Lähtö 6

A – 6, 1, 9 B – 2, 5, 4, 3 C – 7, 10, 8

SUOSIKIT: 6 H.V. Tuuri olkoon suosikki, vaikka sen juoksuhalut eivät aina ole rahanjakosuoralla korkeimmillaan. Viimeksi se kuitenkin polki 76-kohteessa esimerkillisesti maalipaalulle asti, vaikka joutui Iinan Maestron ohittamaksi. Viime startin tavoin H.V. Tuuri vie Seppo Markkulan ajovärit keulapaikalle. 1 Suomipoika väläytti viimeksi uutta tulemista. Vauhtiruuna sai loistavan juoksun H.V. Tuurin selässä toisessa ulkona ja voitti varmasti. Asemat lienevät nyt muuten samankaltaiset, mutta kaksikko juossee peräkanaa sisäradalla. 9 Junkapunka teki viimeksi toistaiseksi uransa kovimman juoksun. Ruuna eteni usean uusinnan rasittamana johtopaikalle, jolta kesti Iinan Maestron rajun prässin poikkeuksellisen urhea. Nyt Junkapunka joutuu vaihteeksi juoksemaan selässä.

HAASTAJAT: 2 Tulinko on tähän seuraan hyväluokkainen menijä, mutta nykyinen suoritustaso on arvoitus. Ori oli viimeksi flegmaattinen 2. ulkoa, mutta oli tuohon kisaan kipeä. Tulinkon balanssia tulee seurata, sillä se on oleellisesti parempi ilman kenkiä juostessaan. Jussi Miettisen suojatti ei ole juurikaan juoksunkulullisesti riippuvainen. 5 Muiston Prinssi tekee alati hyvää jälkeä, mutta voittaminen on sille kutakuinkin ylitsepääsemätön ongelma.

Juoksunkulku: 6 H.V. Tuuri hakee johtopaikan 1 Suomipojalta.


Lähtö 7

A – 1, 7 B – 9, 3, 15, 2, 16,13, 10, 4 C – 6, 5, 8, 11, 12, 14

SUOSIKIT: 1 Hopeless Guy on hyvässä kunnossa ja pääsee nyt matkaan makoisista asemista. Viimeksi viisivuotias taittoi matkaa 7. sisällä ja esitti reipasvauhtisessa pitkän matkan kisassa positiivisen loppuvedon (viimeiset 700 13,1). Hopeless Guy saa tässä hyvän juoksun kärjessä tai sen lähellä. Hevosen balanssia kannattaa seurata, sillä se on selvästi parempi, kun kenkiä riisutaan. 7 Lovesong parantaa niin ikään, kun pääsee juoksemaan avokavioin. Tuoreimmassa kisassaan tamma oli kovavauhtisessa kisassa Robin Roofin takana ja seurasi hienosti toiseksi. Edellä mainittu kaksikko juossee tässä peräkkäin joukon kärjessä sisäradalta ja voi karata vastustajilta.

HAASTAJAT: 9 Rocking Love meni viimeksi uuden volttiennätyksensä sisäradalta, joten kuntokäyrä saattaa olla nousussa. Tamma on hitusen toisaikainen, mutta se on hankkinut rutiinia kovista lähdöistä. 3 Ranch Keen paikkasi viimeksi pahan alkulaukkansa oikein positiivisesti. Tamma kannattaa ainakin kengittä juostessaan mahduttaa aikaisin lapulle.

Juoksunkulku: 7 Lovesong avaa aluksi keulaan ja päästää korkeintaan 1 Hopeless Guyn eteensä.


Lähtö 8

A – 2, 11 B – 7, 9, 10, 12, 1, 4, 6, 5, 3 C – 8

SUOSIKIT: 2 Wallaby Wii pystyy kaarteet ravatessaan olemaan ihan kärjessä. Vermon lounasraveissa se nousi viimeisellä takasuoralla johtavan takaa toiselle ja punnersi Passing Gamen takana toiseksi. Nelivuotias juoksee tässä keulassa tai sen välittömässä läheisyydessä. 11 Celebration Hoss on siirtynyt viime kisan jälkeen Riina Rekilän käsiin. Kesäkuun Nuoret-lähdössä hirmusukuinen kolmivuotias tuli kirilenkin helposti 19,3-vauhdilla.

HAASTAJAT: 7 Houston Hawk on menossa selvästi eteenpäin. Porissa viisivuotias sai toisessa sisällä hyvän juoksun ja seurasi kärkikolmikolle riittämättä neljänneksi. 9 Festina Presto meni viimeksi ennätyksensä, vaikka siltä ei löytynyt minkäänlaista kiriä 4. sisältä. 10 Sigiriya otti uransa nappijuoksun elokuvajuoksulla johtavan kannassa.

Juoksunkulku: 2 Wallaby Wii ottaa joukon komentoonsa.


Lähtö 9

A – 1, 6, 4 B – 12, 2, 3, 11, 9, 10, 8 C – 7, 5

SUOSIKIT: Rankingin tekeminen on aikamoinen mielipidekysymys. 1 Livi Internet nousee ideahevosena niukasti listan kärkeen. Tamma oli pitkään ponneton, mutta viime kisa antoi lupauksia paremmasta. Kuusivuotias nousi 6. sisältä loppukurvissa ulos ja tuli maalisuoraa pirteästi. Livi Internet on hyvä avaaja, joka juoksee tässä keulassa tai sen välittömässä läheisyydessä. 6 Noble Heart Nova tekee tauon jälkeen paluuta radoille, joten parantanee terveyden kestäessä alati. Ruuna avasi viimeksi reippaasti ja oli koko matkan herkullisesti kärjen takana, vaikka kärkihevonen vaihtui useasti. Viisivuotias hävisi vain Millstone’s Lissomille. 4 BWT Lovestory on hyvässä iskussa ja tekee suhteellisen varmaa jälkeä. Tamma ei ole mikään täryjyrä, mutta kiittää onnistuneista juoksuista hyvillä lopetuksilla. Viimeksi Sonja Julkusen silmäterä nousi viimeisellä takasuoralla johtavan takaa toiselle ja kävi BWT Angrymanin kanssa kiivaan voittokamppailun. Mikäli kengät riisutaan, tamman menestyssaumat nousevat.

HAASTAJAT: 12 Lady Redcapilla on kykyjä voittaa tämä lähtö, mutta tamma taistelee tiukasti vuoden epäonnisimman ravurin tittelistä, sillä juoksut eivät tunnu onnistuvan koskaan. Viimeksi nelivuotias jäi roikkumaan kolmannelle ja peruutti hännille, josta tuli loppua tuulispäänä. Lady Redcap avaa nyt uusista käsistä ja pystyy vaikeistakin asemista korkealle. 2 Stormy Canyon taipui viimeksi epäsopivalta kuolemanpaikalta. Orilla on eväitä kärkisijoille, mutta se ailahtelee huomattavan paljon.

Juoksunkulku: Monta kovaa avaajaa, joista ainakin 1 Livi Internet, 4 BWT Lovestory ja 6 Noble Heart Nova panostavat alkuun tosissaan.


Lähtö 10

A – 10, 7 B – 4, 9, 12, 8, 2, 5 C – 1, 3, 11, 6

SUOSIKIT: 10 An-Alfa Centauri kilpailee nyt selvästi normaalia köykäisemmässä seurassa ja omaa hyvät saumat tuplata uransa voittosaldo. Vermossa ruuna tuli toisesta ulkoa uudella ennätyksellään juosten sisään. Viimeksi se sai rauhoittaa keulassa vauhtia, mutta ponkaisi maalisuoran alussa laukalle, menettäen kärkisijan. 7 Poger’s Pearl on ryhdistäytynyt selvästi, mistä osoituksena Turun lounasravivoitto urhean esityksen päätteeksi toiselta ilman selkää. Kuntokäyrä sojottaa yläviistoon, ja Jarmo Virtasen suojatti pystyy pitkälle, jos juoksu ei mene aivan pilalle.

HAASTAJAT: 4 Photoface Sala innostuu välillä tykkikireihin. Viimeksi ruuna oli kuitenkin turhan nahkea kirissä saatuaan tasaisen reissun 3. ulkona. Hyvällä juoksulla uran ensimmäinen kaksarisija voi nähdä päivän valon. 9 Electric Power seurasi viimeksi kovassa lopetuksessa mukavasti. Kuusivuotias voi saada rutiinin myötä lisää tarvittavaa kovuutta.


T4

I 6 Amelie Frost

II 5, 14, 15

III 6, 1, 9, 2

IV 1, 7

24 riviä 0,40 euron panoksella = 9,60 euroa


T4

I 6 Amelie Frost

II 5, 14, 15

III 6, 1, 9, 2

IV 1, 7, 9, 3, 15, 2

72 riviä 0,40 euron panoksella = 28,80 euroa


DUO

6 – 1 35%

1 – 1 25%

9 – 1 25%

2 – 1 15%


TROIKKA, lähtö

I 1, 6, 4, 12

II 1, 6, 4, 12

III 1, 6, 4, 12, 2, 3, 11

60 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 30,00 euroa


Parhaat pelikohteet:

***Batt Match (L2)

***Hazelhen Hermes (L5)

***Hopeless Guy (L7)

**Amelie Frost (L4)

**Kuuvalon Siru (L3)

**Livi Internet (L9)

*Helgan Hertta (L1)


Vihjeet laati: Iivari Ingves