Joensuun 22.8. Toto4-ravien vihjeet

Katso Joensuun maanantain vihjeet täältä.
Ida's Owen

VIHJEET

1. lähtö:
A) 12-8-6 B) 10-5-9-8-4-2-1-7-11-3

Viimeksi 1. kaarteen laukkansa rehdillä kirillä 6. ulkoa paikannut 12 NEXT DIRECTION on näistäkin asemista suosikki. Ravilla ruuna pystyy ohittamaan kaikki vastustajansa. Ossi Nurmosen valmentamat 8 MILLIA’S YANKEE sekä 6 LOOK LIKE A STAR tulevat kisaan varsin positiivisin odotuksin. Valmentaja uskoo kummankin pystyvän 17-alkuiseen tulokseen, ja mikäli näin on, niillä vauhdeilla pärjätään tässä porukassa pitkälle.

2. lähtö:
A) 1 B) 12-5-13-8-10-2-4-7-11-15

Loistopaikalta matkaan kiihdyttävä 1 TAMBURIINI on enemmän kuin lähellä koko matkan johtoa. Loviisassa ruuna nousi johtavan takaa 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua ja tsemppasi siitä rehdisti kolmanneksi. Vastuskin on nyt viime starttia sopivampi. 12 VÄLKYN VESKU eteni kesäkuussa Killerillä tasaisesti toista rataa pitkin ja nousi viidenneksi uudella ennätystuloksellaan. Nyt takana on pari kuukautta taukoa, mutta kaiken ollessa suht koht kohdallaan ori pystyy tässä porukassa pärjäämään.

3. lähtö:
A) 6 B) 9-2-1-3-4-11

Viimeksi kovassa Kasvattajakruunun alkuerässä 6. sisältä mukavasti pujotellut 6 MINTO’S DON JUAN kohtaa nyt selvästi sopivamman porukan, ja pystyy voittoon vaikka johtavan rinnalta. Suomessa debytoiva 9 J.S.CASSIUS CLAY on erittäin mielenkiintoinen seurattava ja voi heti pärjätä. Nappipaikalle arvottu 1 PLEIN DE CRAN kilpailee elämänsä kunnossa.

4. lähtö:
A) 5 B) 8-7-10-9-12-4-2-3-11-6-13

Lämminveristen maakunnan mestaruudessa vihjerivin varmaksi raivaa tiensä 5 MADMAN, mutta mikäli ruuna syystä tai toisesta epäonnistuu, on kenttä täysin avoin. Tällöin lähdössä voi tärähtää vaikka kuinka suuri yllätys. Lieksan ruuna oli kotiratansa voittostarteissa erinomainen, mutta Joensuussa sen menossa ei ollut 2. ulkoa ollenkaan samanlaista potkua. Kuopiossa tehtävä oli 11-lopetuksessa toivoton, mutta ruuna kiri kuitenkin loppua 3. ulkoa hyväksyttävästi. Vastus on nyt todella sopivaa tasoa, ja Madman on sopivalla selkäreissulla vaikeasti voitettavissa. 8 AMOUR BOOST kiri Joensuussa 4. sisältä loppua hyvin, mutta Kuopiossa esitys oli paljon vaisumpi.

5. lähtö:
A) 8-11-3-1 B) 13-9-10-5-4-6

8 AGASSI on Erkki I. Pesosen muistoajon suosikki. Viimeksi Lappeessa ori juuttui alussa kolmannelle radalle, kiersi 1. takasuoran lopussa johtavan rinnalle ja taisteli loppuun asti voitosta häviten vain hurjalle Cramonille. 11 SIPORIN SANTTU on kova haastaja, mikäli vain malttaisi ravata koko matkan ajan. Derby-karsinta tuhraantui sisäradalla loppukurvin laukkaan. Ilman sitä ruuna olisi todennäköisesti päässyt finaaliin. Paalulta pakoon yrittävät 3 TYTÖN MUISTO ja 1 LUMI-MASI ovat nyt kovan tehtävän edessä. Molemmilla on potentiaalia pärjätä, ja kuukauden tauon aikana kumpikin on toki voinut mennä entisestään kovastikin eteenpäin.

6. lähtö:
A) 10-2-3 B) 6-4-9-8-7

Savonlinnassa keulasta juhlinut 10 IDA’S OWEN jyrää toisten takaakin korkealle. Eturivistä keulassa viihtyvä ruuna olisi voinut kelvata jopa varmaksi, mutta nyt hyviltä lähtöpaikoilta matkaan pääsevät haastajat laittavat Heikki Laakkosen ruunan lujille. 2 LAGO NEGRO oli Suonenjoen koelähdössään erittäin hyvän näköinen, ja ravatessaan Toto76-lähdöissäkin menestynyt ruuna pystyy heti paljoon. Keulaan tähtäävä 3 BERTO VAIKKO kiri Oulussa 6. ulkoa loppua lujaa ja on kolmosradalta erittäin vaarallinen.

7. lähtö:
A) 6-4 B) 8-5-1-7-9-3-2-12-11

Rivi päättyy tasokkaaseen lähtöön. 6 WITHOUT DOUBT marssi Ylivieskassa keulaan ja hallitsi raparadalla varmoin ottein maaliin saakka. Nyt kärkipaikalle ei välttämättä ole asiaa, mutta ruuna pystyy voittotaistoon vaikka johtavan rinnalta. Joensuun kolmossija tuli Toto76-kisassa nimenomaan keulahevosen kupeelta. 4 DREAM DIVINE on tehnyt vahvoja kirejä, ja hakee jo neljättä perättäistä voittoa. Kajaanin voiton se otti väkevällä esityksellä toiselta ilman vetoapua, ja vire tuntuu jatkuvasti vain vahvistuvan. Numerolla 8 NOT A CLUE oli Oulussa raviongelmia kurveissa, vaikka se johtavan rinnalta lopulta vahvan esityksen päätteeksi voittikin. Näistä asemista ruuna tippuu B-ryhmään.

8. lähtö:
A) 6 B) 10-2-9-3-5-7-1

Suomenhevosten maakunnan mestaruudessa on 6 SETÄ SATULI selvä suosikki. Mistään pomminvarmasta voittajasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä varsinkin lauantain välistartti jätti hiukan toivomisen varaa. Ori jäi toki johtavan rinnalle, mutta se lannistui siitä jo viimeisellä takasuoralla ja tippui lopulta kauas kärjestä. Kuopion kolmossija tuli keulasta. Nyt juoksu onnistuu varmasti Killerin starttia paremmin, eikä Setä Satulia tuomita vielä yhden startin perusteella. Vahva 10 VIXEN kiertää pitkältä pakiltakin korkealle. Vastus on nyt selvästi sopivampaa sorttia kuin aiemmissa kisoissa. Joensuussa ori kiri 5. ulkoa viimeisen lenkin 23-vauhtia.

9. lähtö:
A) 12-3 B) 2-1-10-11-7-5-6-8-9

Paikka on kurja, mutta kunto on hurja. Siinäpä tiivistettynä numeron 12 FLOWER’S VICTORY tilanne, ja juoksun yhtään onnistuessa Mikko Pitkäsen ajokki tykittää lähelle voittoa. Killerillä ruuna osallistui Kasvattajakruunun alkuerään, missä se 3. sisältä tilaa saatuaan kiri loppua hurjasti ja tavoitti kovaa kärkipariakin. Lauantaina ruuna jäi kovassa kiihdytyksessä johtavan rinnalle, mistä se masentui raparadalla lopulta keskeytyskuntoon. Hyytyminen oli lähinnä henkistä sorttia, eikä tuohon starttiin saa tuijottaa liikaa. A-leirin toinen asukas 3 EASY VACATION sai Kajaanissa myöhään kiritilaa 4. sisältä.

10. lähtö:
A) 1 B) 16-4-7-6-13-8-10-11-5-9-15

Oulussa keulasta dominoinut 1 PAM HALLOVER on vastaavalla suorituksella vaikeasti voitettavissa. Kirilenkin ”Antero” polki 16-vauhtia, ja varaa näytti jäävän vaikka kuinka paljon. Hyviä kirejä tehnyt 16 MAY LILY on synkistä lähtökuopistaankin ykköshaastaja.