Joensuun Toto76-ravien 23.7. vihjeet

Toto76-kierroksen päättävän Joensuu-ajon suosikki on Victory Bonsai.
Victory Bonsai

1. lähtö:
A) 7 B) 3-11-6-5-2


Päivä taitaa käynnistyä Kimmo Taipaleen juhlilla. 7 WAKEFUL DIVER kiri viimeksi 2. ulkoa 800 metrin spurtilla vahvasti kakkoseksi. Vire on ollut jo pitkään vahva, ja näin sopivassa lähdössä voitto häämöttää. 3 MADE BY MAY kiri Suonenjoella 4. ulkoa hyvällä esityksellä voittoon ja kokee nyt tuntuvan ohjastajanvahvistuksen.

2. lähtö:
A) 3-12-15 B) 2-11-14-13-16-5-9-1-4

Lieksassa keulasta karannut 3 POIKOLAN NEITO on taas lähellä koko matkan johtoa. Nyt vauhdikkaaseen tammaan ottaa tuntumaa jo aiemmin hevosta hurjasti kehunut Henri Bollström, ja mikäli lyhyt starttiväli ei kostaannu laukkana, on voitto lähellä. 12 CARPALO paikkasi Juvan paikallisraveissa vahvalla esityksellä alkulaukkansa ja kiertää takamatkan takarivistäkin korkealle. Niin tekee myös 15 I.P. RIIMI, mikäli ravaa. Toissa kerralla Joensuussa se jyräsi ylivoimaiseen voittoon. Hankasalmellakin tamma oli lähtölaukan jälkeen hyvä.

3. lähtö:
A) 9 B) 8-3-4-7-5-10-1-6-2


Mikkelissä 3. ulkoa kovassa lähdössä hyvin kirinyt 9 YAHUU HOSS tykittää takamatkaltakin lähelle voittoa. Vastus on huomattavasti viime startteja sopivampi. 8 ANASTACIA TROT on tehnyt kelpo juoksuja ja pystyy nappireissulla totoon.

4. lähtö:
A) 3-9 B) 14-4-6-16-7-12-13-10-5-1


Hieno lähtö. 3 ÄÄNESTÄJÄ kiersi Kuopiossa 2. ulkoa loppukurviin mentäessä johtavan rinnalle ja runnoi siitä vakuuttavasti voittoon. Vastaavana ruuna on nytkin erittäin lähellä voittoa, mutta laukkariski on edelleen iso. 9 SARAN SÄRMÄ jyräsi viimeksi kolmatta rataa pitkin loppukaarteessa jo kärkeen, mutta laukkasi selvästä johdosta maalisuoran alussa. Ilman hyppyä ori olisi voittanut aivan pystyyn, mutta epävarmuus vaivaa edelleen. 14 HISSUN AARRE on vakuuttavassa iskussa ja vyöryy takajoukoistakin korkealle. 4 SETÄ SATULI kiri Lieksassa 3. sisältä hurjasti loppua ja ehti ykköseksi, mutta hylättiin jälkikäteen. Ori on hurjassa iskussa ja pystyy nappireissulla paljoon.

5. lähtö:
A) 5-11 B) 7-12-8-2-3-4-1-6-10

Suosikit tulevat Petri Klemolan tallista. Sekä 5 QUIET LEADER että 11 QUICK LEADER tekivät viimeksi Mikkelissä hienot esitykset. Molemmat kirivät voittoon 4. ulkoa 900 metrin tykityksellä, eikä suorituksiin jäänyt moitteen sijaa. Nyt Quiet Leader tähyää kärkipaikalle, ja on sinne päästessään kova luu. Quick Leader jaksaa jyrätä takapareistakin voittomatsiin. 7 SO CLUELESS palaa tauolta. Se ei viimeksi jaksanut 3. sisältä yltää kärkitaistoon, mutta nyt takana on pari kuukautta taukoa, ja vire lienee parempi. Keväällä ruuna teki upeita suorituksia, ja senkin lähtönopeus voi riittää keulapaikan saalistamiseen. Oikein hyvänä ollessaan Tuomas Pakkasen ajokki voi haastaa suosikkikaksikonkin.

6. lähtö:
A) 11 B) 9-2-1-3-12-6-5-4-6-8-10

Lauantain yksi varmimmista voittajista taitaa olla 11 VIRIJORI. Ori ei harmittavasti tänä vuonna lähde kuninkuuskilpailuun mukaan, vaikka kunto on hurjalla tolalla. Viimeksi Lahdessa Jorma Naumasen suojatti vyöryi voittoon johtavan rinnalta, ja varaakin jäi. Kun muilla suosikkeihin lukeutuvilla on kysymysmerkkejä ilmassa, ei niitä Virijorin kohdalla ole ilmassa ainuttakaan. Ori on ravivarma, lähtee voltista lujaa liikkeelle ja pystyy tarvittaessa jyräämään kärkeen vaikka keulan kupeelta. 9 NOPSAN VAUHTI jäi Suurmestaruudessa lopussa hiukan pussiin juostuaan keulassa lujaa vetäneen Hullumiehen takana. Ruuna on upeassa iskussa, mutta volttilähtö, takamatka ja täysi matka eivät ole sille paras mahdollinen yhdistelmä. 2 JOSVEIS kiri Mikkelissä 2. ulkoa hyvin loppua. Kunto nousee pikku hiljaa ja nyt ruuna pystyy totoon.

7. lähtö:
A) 7 B) 3-1-9-8-5-2-6-11-4-12-10

7 WITHOUT DOUBT on erittäin lahjakas, mutta samalla erittäin isoista ongelmista kärsivä ruuna. Viimeksi Ylivieskassa se jyräsi alkumatkan kolmatta rataa, painosti itsensä loppukaarteessa keulaan ja meni menojaan. Esitys oli lähes epäinhimillinen, ja vastaavana ollessaan ruuna on nytkin äärimmäisen vaikeasti lyötävissä. Valitettavasti Without Doubtin askellus ei aina ole aivan sataprosenttista, ja laukkariskikin väijyy isona. Mikäli hevonen ei laukkaa ja ravi on hyvää, muut taistelevat vain kakkosrahoista. Sellaisena Markus Porokan ajokki voittaa lähdön vaikka johtavan rinnalta. 3 NOT A CLUE marssi Kaustisella keulaan, mistä hallitsi varmoin ottein. Sinne ruuna pyrkii nytkin, mutta Without Doubtin prässiin vastaaminen ei silti ole yksinkertaista.

8. lähtö:
A) 2-5 B) 3-4-1-7-9-10

2 VAPPERI juoksi Mikkelissä 2. sisällä, keulassa ravanneen numeron 5 KOSKELAN AKSELI takana. Lopussa Vapperi sai kiritilaa, mutta ei pystynyt ohittamaan J-P Kauhasen suojattia. Kaksikko iskee jälleen yhteen sekä alussa että lopussa, ja nyt keulakamppailu on huomattavasti tasaisempi. Jos Vapperi pystyy kärkipaikan puolustamaan, ovat sen kohdalta pullat erittäin hyvin uunissa.

9. lähtö:
A) 2-1 B) 10-14-5-15-9-8-7-3-4-6-13-11-12

Cartivet Meetingin finaalin suosikki on vasta 3-vuotias 2 EASY RIDE. Se jäi Mikkelissä keulapaikalta toiseksi, kun kaukaa takaa iskenyt Mas Archie tuuletti lopussa edelle. Ei esitystä silti moittiakaan sovi, ja nyt Mika Forss tähtää reippaasti avaavan varsan kanssa koko matkan johtoon. Viimeksi 5. ulkoa voittoon tulittanut 1 WHEELIE AWAKE on vakava vastustaja, ja kuuluu näistä asemista mukaan kaikille lapuille. 10 BOULDER CANNON joutui Norjan reissullaan takajoukoissa kuraradalla juoksunkulun uhriksi. Kunto on edelleen kohdallaan, ja ori pystyy takamatkaltakin menestymään.

10. lähtö:
A) 9 B) 6-1-10-3-4-5

9 VICTORY BONSAI tykitti Kaustisella 6. ulkoa loppua kuin tuli hännän alla, mutta ei millään ehtinyt tavoittaa karkuun liidellyttä Sylvie De Vietä. Nyt tiedossa on hyvä selkäreissu, ja kirivaiheessa luokkaoriin takana pitäminen on muille hankala tehtävä. 6 EDWARD ALE oli Teivossa 3. ulkoa aivan asiallinen, mutta samanlaista lentoa menossa ei ollut kuin Suur-Hollola-ajon starteissa. Välierässä ruuna oli johtavan rinnalta erittäin rehti neljäs, finaali tuhraantui puolestaan 5. ulkoa loppukaarteessa tulleeseen laukkaan. Nyt Ari Moilanen mielii ajokillaan vetotöihin, ja tämän aikeen onnistuessa Edward Ale pystyy lyömään kapuloita suosikinkin rattaisiin. 1 HERBIE SISU on arvottu loistopaikalle. Siitä se saa mainion reissun kärkiporukassa, eikä menestys saa yllättää. Mikkelin kakkossija tuli lennokkaalla kirillä 4. ulkoa.

11. lähtö:
A) 2-3-5 B) 6-4-9-12-11-1-10-7


2 SVADILFARI iski Oulussa 2. kaarteessa johtavan rinnalle, jatkoi siitä viimeisen takasuoran lopussa keulaan ja marssi vakuuttavaan voittoon. Kunto on hurjalla tolalla, ja ruuna on selvä suosikki tasokkaan päätöslähdön voittajaksi. 3 MADMAN kiri Lieksassa reippaan matkavauhdin jälkeen kaukaa 4. ulkoa varmaan voittoon. Toissa kerran tolppa tuli keulasta. Lieksan ruuna on elämänsä lyönnissä, ja haastaa tiukasti. 5 VASA SUND jäi Loviisassa pahan lähtölaukan jälkeen lopussa vielä kärkirintaman taakse pussiin. Jos ruuna suostuu lähtemään ravilla matkaan, se voi pamauttaa keulapaikalle ja johtaa pitkään. Laukkariski on kuitenkin edelleen suuri.