Kajaanin 7.8. Toto65-ravien vihjeet

Kesäsunnuntain Toto65-kierros ravataan Kajaanissa 7.8.

Kainuun raviradan historian ensimmäiset Toto65-ravit ravataan sunnuntaina klo 17.30 alkaen. Kasaan on saatu hyvätasoiset kohdelähdöt, ja rivin päättävällä lämminveristen avoimella maililla rataennätys on vaarassa. Ennen Toto65-peliä ajettava Nuorten Sarja on kerännyt 3500 euron ykköspalkinnon houkuttamana viivalle laadukkaan osallistujakatraan.


Lähtö 1:

6 AIKA-OTUS paikkasi Lieksassa alkulaukkansa vahvasti ja voitti viimeksi aikaisen keulaan etenemisen jälkeen helposti. Vastus on nyt kovempi kuin voittokisassa, mutta varaa jäi paljon. 9 MALKKIN oli viimeksi hyvä kakkonen keulasta ja jatkoi nousujohteista työtään. Ruuna ei ole täysin ravivarma, joten lähtöpaikka tuo mukanaan laukkariskin.

1 TIMMIN TYTTI ei yltänyt viimeksi lähtölaukan jälkeen kärkeen, mutta edelliskerralla ravi maistui ja tuloksena oli kakkossija hyvällä suorituksella. Nyt tehtävä on otollinen keulajuoksuun. 4 TURBO-TYYNE sai viimeksi laukan jälkeen raskaan juoksun ja kesti olosuhteisiin nähden hyvin. Tamma voi parantaa lisää ja nousta mukaan taistoon.

A: 6,9 B: 1,4,3,13,7,8,10,12,14


Lähtö 2:

3 LITTLE EASY taipui viimeksi kuolemanpaikalta, mutta ei saa kovasta vastuksesta johtuen moitteita. Ruuna pärjäsi aiemmin ikäluokkatasolla saakka ja hakee nopeana avaajana koko matkan johtoa. Viime voitto kertoo suosikin luokasta paljon, kun se vein Nuorten Sarjan 3500 euron ykkösrahat kuolemanpaikalta.

5 DREAM DIVINE on haastajalauman selvä ykkösnimi. Ruuna on ottanut kaksi vahvaa kirivoittoa putkeen, eikä kaikki ollut pelissä kummallakaan kertaa. Nyt keulassa juoksevan suosikin ohittaminen vaatii paljon. 6 BOULDER LUCKY teki viimeksi kuudennesta ulkoa voitavansa, mutta ei pystynyt kovassa lopetuksessa kärkeen. Ruuna osaa avata kovaa ja on sopivalla juoksulla kiinni totosijassa.

8 LEON DAHLIA on laukkaillut viime aikoina, mutta onnistuessaan ruuna pystyy kärkipäähän. Huono lähtöpaikka laskee osakkeita tuntuvasti. 11 HEART STAR BOY ei ihan riitä kunnoltaan suosikeille, ja lähtöasemat ovat surkeat. Voitto vaatii tuuria juoksunkulun kanssa.

A: 3 B: 5,6,8,11


Lähtö 3:

Kovatasoinen Nuorten Sarja, jossa lähtöpaikat nousevat isoon rooliin. 2 HILARIOUS HANGOVER lopetti viimeksi maalisuoran kymppiä ja ehti voittoon. Tamma on parantanut koko ajan ja saattaa iskeä heti alussa keulaan. Asiasta voi olla eri mieltä 1 CATCHMEIFYOUCAN, jos tamma onnistuu volttikiemuroissa aiempaa paremmin. Alla on loistoesitys Vaasasta, kun tamma nousi laukan jälkeen vielä rahasijalle. Viime voitto tuli keulahevosen rinnalta vahvalla esityksellä.

8 VICTOR FACE laukkasi viimeksi loppukurviin kovassa vauhdissa ja olisi ravilla noussut ainakin kärjen tuntumaan. Ruuna on ollut hyvä jo useamman kerran ja pystyy voittoon tällä tasollakin. 14 FAITH IN LIFE vastasi viimeksi väkisin voittoon, tai ennemminkin ainoa vastustaja jäi odottelemaan. Esitys oli joka tapauksessa hyvä, ja startin onnistuessa ruuna ei jää alussa taustalle.

7 CARLA CATES oli voittokisassaan loistava, mutta sortui viimeksi alkulaukkaan. Tamma pystyy selvään ennätysparannukseen, ja juoksurata on nopealle avaajalle etu. 11 LIKE BULJONKI oli viimeksi oudon huono keulasta, mutta ei saa yhden startin perusteella tuomiota. Nyt on vuorossa selkäjuoksu, ja ori oli sellaisella Kuopiossa loistava.

5 ALL THE BETTER ei riittänyt viimeksi ihan kärkeen, mutta meni kuitenkin ennätysvauhteja. Lähtöpaikka on menohaluiselle hevoselle ongelma, mutta ravilla ruuna avaa kovaa. 9 EASY VACATION on aiempaa kovemman tehtävän edessä, ja ihan viimeinen puristus on puuttunut. Ruuna voi saada tarkan juoksun. 13 ABSOLUT ARCTICA voi yllättää tarkalla reissulla. Ruunalta löytyy pippurinen muutaman sadan metrin kiri, jonka aikana moni hevonen jää taakse.

A: 2,1 B: 8,14,7,11,5,9,13,12,15,4


Lähtö 4, Toto65-1:

Toto65-avauksessa mennään luultavasti vauhdilla alusta alkaen. 4 SVADILFARI on ollut loistava jo pitkään ja saattaa päästä tässä nopeasti keulaan. Jos alku maksaa liikaa, odottaa Kajaanin pitkää maalisuoraa kovakuntoinen haastajalauma. 8 QUICK LEADER eteni viimeksi ulkokautta keulaan, sai matkalla hieman painetta ja jäi maalisuoran taistossa pois totosta. Esitys ei ollut huono, mutta vastus on edelleen kova ja lähtöpaikka vastaan. Voittostarttien tasoiset suoritukset riittävät tässä kärkeen.

9 ASLAN L.C. palasi Oulussa pieneltä tauolta ja kesti aikaisen kuolemanpaikalle reissuttamisen hyvin. Ruuna on tosi vauhtikestävä ja hyötyisi kovasta matkavauhdista. 1 DONNIE BRASCO tulitti viimeksi 11-lopetuksessa kärkeen ja voitti ansaitusti. Vastus on nyt tasokkaampi, mutta lähtöpaikka otollinen kyttäysjuoksua varten. Tulinen kiri saattaa puhua maalisuoralla. 3 DRINKS PLEASE otti Kaustisella yllättävän laukan ja menetti pelin. Ruuna on ollut muuten hyvä ja saa nopeana avaajana paikan kärkiporukasta.

11 PRAYER’S HOPE prässäsi viimeksi kirikierroksella keulahevosta, mutta taipui itse päätössatasella pois kärkitaistosta. Ori on ollut parempikin ja pystyy ainakin ylivauhtisella juoksulla totoon. 12 RIM BAY GOLIATH on kova luu sarjoihinsa, mutta lähtöpaikka laskee osakkeita tuntuvasti. Svadilfari oli viimeksi Joensuussa selityksittä parempi.

A: 4,8,9 B: 1,3,11,12,5


Lähtö 5, Toto65-2:

4 VILLIEKO juoksi viimeksi ilman kenkiä, eikä liikkeelle pääsemisestä tullut mitään. Ori juoksi matkan läpi taustalla hiittinä, ja startin voi unohtaa. Aiemmat esitykset olivat oikein hyviä, ja oriilla on vielä varaa nähtyä parempaan. Aikainen keulaan eteneminen näyttää todennäköiseltä.

8 MANIN MUISTO on selvästi kovin vastustaja. Ori sai Joensuussa kiritilat maalisuoran alussa ja nousi Toto76-lähdössä kärjen tuntumaan. Edelliskerran voitto tuli keulahevosen rinnalta vahvalla esityksellä. Sisäradan paikka ei ole tälle hevoselle etu. 10 HARKON HELÄYS on noussut elämänsä kuntoon. Toissa kerran voitto tuli kevyessä lähdössä helposti, ja viimeksi tamma lähenteli ennätyslukemiaan ihan hyvätasoisessa lähdössä.

11 KIRMARALLI sai Joensuussa tarkan juoksun ja kiri maalisuoralla yllätyskakkoseksi. Tamma avaa voltista hyvin ja voi saada yllättävän hyvät asemat. Voitto edellyttää nappijuoksua. 2 AAPRAHAMI on ollut viime aikoina asiallinen, mutta paras terä on edelleen hukassa. Ruuna avaa hyvin ja voi saada paikan suosikin takaa.

A: 4 B: 8,10,11,2,1,5


Lähtö 6, Toto65-3:

8 QUIET LEADER jäi viimeksi tallikaverinsa taakse voimissaan pussiin. Ruuna menestyi edellisissä starteissa selkäjuoksuilla, mutta nyt kasiradalta taktiikka lienee suoraviivainen. Eturivissä on pari muutakin nopeaa, mutta suosikki voi silti saada keulat. 12 SIVORI EFFE ei voinut viimeksi keulahevoselle mitään, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. Ruuna jaksaa kiertää, ja näistä asemista kiriin täytyy lähteä aikaisin.

3 WHAT’S GOING ON jäi Oulussa kirilenkin alussa vaikeisiin asemiin, mutta sai maalisuoran alussa tilaa ja lopetti kovaa. Nopea avaaja pystyy torjumaan suosikin alussa, mutta myös paikka sen takana on tarjolla. 9 FLYING HEEL juoksi viimeksi keulan rinnalla lähdössä, jossa juostiin vain maalisuora. Ruuna kesti hyvin kakkoseksi ja pystyy nykykunnossaan tässäkin paljoon.

4 ATLAS BIBO on alkanut laukkailemaan, mutta kunto on edelleen kohdallaan. Ruuna ei pysty alussa keulataistoon, mutta kestää vastaavasti tallikaverinsa tapaan pidemmänkin kirin. 11 RED DIAMOND VIA ja 10 GIMLI C.C. ovat kunnossa, mutta tasokkaassa lähdössä takarivin paikkojen vuoksi vain yllättäjäosastoa.

A: 8,12,3 B: 9,4,11,10,5,6,2,1


Lähtö 7, Toto65-4, Toto4-1, Troikka:

2 VILAR LAKE oli Lieksassa oudon vaisu, mutta kaikki lienee kunnossa, kun starttiväli ei venynyt tämän pidemmäksi. Ruuna kohtaa sopivan vastuksen ja osallistuu keulataistoon heti kiihdytyksessä. Päätösmetrien työskentelyssä on ollut ongelmia ennen viime kisaakin, joten suosikkiin ei voi luottaa täysin.

3 BERTO VAIKKO on tosi nopea avaaja, joka saattaa ohittaa suosikin alussa. Viimeksi Vieremällä vauhti oli kovaa alusta alkaen, mikä söi ruunan kiristä parhaan terän. Molemmat Pihtiputaan esitykset olivat oikein hyviä, ja ruunan kunto riittää tässä pitkälle. 10 WALK A MILE sai Kaustisella kiritilat vasta päätössatasella, eikä ehtinyt enää tekemään mitään. Tamma on selkäjuoksulla paras, mutta voi jäädä voiton kannalta liian kauas kärjestä.

4 SALADINO pakitteli Oulussa alussa taustalle ja eteni jatkossa kirissään hyvin, mutta laukkasi 300 ennen maalia. Kunto on kohdallaan, ja uusi kuski voi tuoda hevoseen vielä lisää virtaa. 5 GARY SAKNUSSEN kiri viimeksi kovaa maaliin ja teki parhaan esityksensä pitkään aikaan. Ori kohtaa muutaman kovan, mutta pystyy nykyiskussaan kärjen tuntumaan.

A: 2 B: 3,10,4,5,11,1,6,1


Lähtö 8, Toto65-5, Toto4-2:

5 VIRIJORI ei voinut viimeksi numerolle 2 MIKKO MANIA mitään, mutta nyt kaksikko starttaa samalta viivalta. Jälkimmäinen on nopeana avaajana todennäköinen keulahevonen, etenkin kun numerolla 1 FJELDSTAD GOGGEN haetaan yleensä selkäjuoksua. Mikko Mania ravasi viimeksi puhtaasti ja kesti niukkaan keulavoittoon. Virijori edennee taas ajoissa vauhdinpitäjäksi.

8 SIIRIN ÄLLI teki Härmässä voitavansa ja voi olla kahden kovan kisan ja tauon jälkeen tukkoinen. Ruuna on riittänyt tänä vuonna valtakunnan ykköstasolla, ja vastus on siihen nähden sopivaa tasoa. 7 DOMINIK oli toissa kerralla lupaava, mutta ei riittänyt viimeksi parempaan. Voitto olisi tässä iso yllätys.

A: 5,2 B: 8,1,7


Lähtö 9, Toto65-6, Toto4-3, Troikka:

Lähtöpaikat vaikeuttavat kuumimpien suosikkien tehtäviä. 10 UP UP AND AWAY eteni Vaasassa keulaan, otti vauhdin pois ja lopetti alle kymppiä hyvällä tyylillä. Kaustisen voitto tuli takajoukoista kirimällä, joten takarivin lähtöpaikka ei ole tappotuomio. 11 HERBIE SISU kohtasi viimeksi liian kovia, eikä saa lopun tasaisuudesta moitteita. Ruunan kunto on edelleen kohdallaan, mutta asetelmat ovat maililla haastavat.

5 BLUE PORSCHE ei taida päästä keulaan asti, mutta ori saanee edelle rankattuja paremmat asemat. Härmässä juoksu onnistui, mutta vastus oli vain kärjen osalta liian kova. 7 BWT HELLION juuttui Bodenissa kovassa avauksessa kolmannelle ja peli oli pakittelun myötä selvä. Ori pystyy menemään hyvänä päivänään mailin keulasta kovaa, ja nopeus riittää johtopaikan suoraan nappaamiseen.

2 ALL IN oli viimeksi keulasta positiivinen, ja samaa taktiikkaa saatetaan kokeilla uudelleen. Ruunan pitää olla voittaakseen parempi kuin pitkään aikaan. 4 MINTO’S ROMEO oli pari kertaa tasainen ja palaa pieneltä tauolta. Maili ei ole ruunan mielimatka, ja voitto yllättäisi tässä tilanteessa.

A: 10,11,5 B: 7,2,4,9,12


Toto65-vihjesysteemit:

4,8,9 + 1,3
4
8,12,3 + 9,4
2,3,10 + 4,5
5,2
10,11,5,7

Pieni systeemi: 216 riviä
Suuri systeemi: 1000 riviä


Lähtö 10, Toto4-4:

9 VALLUN RALLI ei päässyt viimeksi viimeisestä hevosesta ohi, mutta esitys oli aivan yhtä hyvä kuin voittostarteissa. Alla on taas pieni paussi, mutta tämän hevosen kohdalla se ei ole mikään ongelma. Ori on tämän kauden tasolla suorittaessaan vaikea voitettava.

7 I.P. RIIMI tsemppasi Oulussa kuolemanpaikalta kakkoseksi. Tamma on varmistumaan päin ja alkaa jo ottamaan kilpailemisen tosissaan. Vahvalla hevosella voi ajaa heti alusta alkaen kohti parhaita paikkoja. 5 SUVI-SIIRI oli viimeksi laukkapäällä, vaikka varmistumisen merkkejä oli jo ilmassa. Viime ehjät suoritukset olivat laadukkaita, ja tamma on samanlaisena ylisarjassakin kärkipäässä.

12 VALENTIINI kilpailee sekin rahallisessa ylisarjassa, mutta hevosen kunto on kohdallaan. Joensuussa tuli laukka kesken hyvän nousun, ja tätä ennen Vieremällä ori kiri maalisuoran alussa hetkeksi jo kärkeen. 3 TURELIINU avaa kovaa ja saanee tarvitsemansa tarkan juoksun. Voitontahtoa kaivataan edelleen lisää, mutta totosijalle on saumoja.

A: 9 B: 7,5,12,3,6,1

Lähtö 11:

1 SHESTHEONEPELLINI laukkasi viimeksi ensimmäisessä kurvissa ja nousi jatkossa taustalta vauhdilla viidenneksi. Tamma on vauhdeiltaan tähän lähtöön kova sana, mutta laukkariski on edelleen suuri. Ykkösradalta ravaaminen voisi onnistua, ja samalla keulojen pitäminen.

9 BLENDID MAY kuumeni Joensuussa lähdönuusintoihin ja jäi pois. Tamma juoksi edelliskerralla laukan jälkeen keulan rinnalla ja oli lopun taipumisesta huolimatta aivan hyvä. Kapasiteetti riittää tässä pitkälle. 12 ARWEN HOSS kiri viimeksi tilat saatuaan kovaa maaliin. Samanlainen pätkänopeus on tässä iso valttikortti, ja takamatkalta paras ruuti säästyy kirivaiheeseen.

11 ARMANI PRESS nousi Bodenissa kärkikaksikkoa uhkaamatta pronssille. Ulkokautta kiriminen maililla oli vaikeaa, ja ruuna voi mennä starttien myötä lisää eteenpäin. Turha takamatka laskee osakkeita hieman. 8 CLAYCAPE BOOST ei ohitellut viimeksi kovassa lopetuksessa. Tamma kilpailee tasaisessa kunnossa ja voi juoksun suosiessa yltää totoon.

A: 1 B: 9,12,11,8,10,4,3,13,6,2