Kuopion 27.10. Toto4-ravien vihjeet

Torstai-iltana ravataan Kuopiossa.
Tuikun Poju

Toto4 - Vihjeet


Toto4-1, Lähtö 4

Ranking: A: 2,1,5,11 B: 3,6,9,7,10,8

Ensimmäinen kohde on hankalasti veikattava suomenhevosten volttilähtö, mukana on useampi kyvykäs taukohevonen, joiden päivän vire on suuri arvoitus. 2 Villiaura on kyvyiltään lähdön parhaimmistoa, mutta samalla äärimmäisen epävarma. Ori palasi viimeksi Killerille pitkältä tauolta, se laukkasi 1. kaarteen alussa ulkoradoilta jääden hännille, mistä nousi etusuoralla kolmannelle radalle, mutta laukkasi loppukaarteen alussa uudelleen.

1 Etupassi pääsee matkaan paalulta, mutta palaa yli kolmen kuukauden tauolta. Viimeisin voittostartti on Vieremältä, missä ori pudotti johtavan rinnalta 2. sisälle kierros jäljellä ja nousi loppukaarteeseen 2. ulos ja pääsi pian johtavan rinnalle, mistä puristi voittoon. 11 Tuikun Poju on noussut avoimiin sarjoihin ja osoittanut riittävänsä myös niissä. Tauko ja 60 metrin takamatka ovat Kuopiossa haasteellinen yhdistelmä. 5 Kervis on juossut säännöllisesti, mikä voi olla isokin etu. Viimeksi Killerillä ruuna ravasi hyvätasoisessa lähdössä 4. sisällä, mistä nousi maalisuoralle ulkoradoille ja kiri lujaa ehtien toiseksi. 3 A.T. Eka on vauhdikas ja osaa voittaa, mutta tauolta laukkariski voi olla vielä normaalia suurempi.


Toto4-2, Lähtö 5

Ranking: A: 5 B; 7,10,1,15,2,4,8 C: 11,12,3,6,9,14,13

Toinen kohde kisataan 3100 metrin matkalla. Matka sopii varmasti hyvin lähdön suosikille numerolle 5 Ida's Owen. Heikki Laakkosen valmentama ja ohjastama ruuna hakee Kuopiossa kauden kymmenettä voittoa ja neljättä peräkkäistä. Viimeksi tuli 18.10. Kuopiossa, missä ruuna irtosi maalisuoralla johtopaikalta selvään voittoon. Voltin viides rata tuo mukanaan laukkariskin ja varmistammekin suosikin vahvalla 7 Boulder Cannonilla.

Markus Porukan treenaaman Boulder Cannonnin taulu on päässyt sekavaan kuntoon, mutta vauhdilla sarjoissaan nousseen oriin kyvyt riittävät pitkälle ja matka suosii riskiä hevosta. Alussa ori voi jäädä roikkumaan ulkoradoille, mutta pitkällä matkalla se päässee ainakin johtavan rinnalle, mistä se pystyy myös kärkisijoille. Ori ei ollut aivan priima kesän starteissa, eikä vauhditkaan tainneet aivan riittää kovissa tehtävissä, mutta näin loppusyksystä hevosen vahvuudet pääsevät paremmin esille. 10 Aslan L.C. eteni viimeksi vastaavalla matkalla Oulussa johtavan rinnalta kärkeen viim. takasuoralla ja vastasi maalisuoralla ykköseksi.


Toto4-3, Lähtö 6

Ranking: A: 2,1,3,6 B: 5,8,9,10,11,4,7,12

Kolmas kohde on hyvätasoinen lämminveristen 2100 metrin ryhmäajo. Suosikkina lähtee matkaan Jani Ruotsalaisen vakioajokki 2 Dream Divine, jonka voittoputki pääsi katkeamaan viineksi Jokimaa Tekee Tähtiä finaalissa. Ruuna käänsi loppukaarteessa 3. ulkoa ulkoradoille ja puristi kovassa lähdössä kuudenneksi. Karsinnassa ruuna kiersi alun kolmatta rataa ja eteni kärkeen 1. takasuoralla, mistä voitti varmasti.

1 Super Mango kärkkynee tarkkaa reissua suosikin takana, mistä voisi tarjota tilaa saadessan kovan vastuksen. Viimeksi Killerillä tamma kiersi viim. takasuoralla 2. ulkoa johtavan rinnalle ja puristi maalisuoralla voittoon. 3 Phantom Smith nousi viimeksi Jokimaalla Jokimaa Tekee Tähtiä finaalissa 4. ulkoa kolmannen jonoon 800 ennen maalia, mutta ei yltänyt kovassa lähdössä kärkisijoille. Ruuna voi petrata otteitaan saatuaan pari starttia alle pienen tauon jälkeen. 6 Faith In Life on saanut suosikeista heikoimman lähtöpaikan, mutta se ei välttämättä ole este menestykselle. Viimeksi Oulussa ruuna haki johtopaikan 1. kaarteessa ja hallitsi lähtöä sen jälkeen perille saakka. Kajaanissa 9.10. ruuna oli lähtönsä paras johtavan rinnaltakin.


Toto4-4, Lähtö 7

Ranking: A: 2,3,4,10 B: 1,5,8,11,12

Viimeinen kohde on sähäkkä 1600 metrin lämminveristen ryhmäajo. Luvassa lienee ravakka kiihdytys, 2 Mr Mallorca lähtee tosi kovaa matkaan ja Tero Lahtinen hakenee tosissaan oriilla johtopaikkaa. Viimeksi Kuopiossa ori matkasi 5. ulkoparissa, mistä käänsi loppukaarteessa ulkoradoille ja kiri omaa vauhtiaan ylivauhtisen kisan voittoon. 6.10. Jokimaalla ori matkasi 3. ulkona, mistä nousi viim. takasuoralla kolmannelle ja eteni loppukurvissa johtavan rinnalle. Maalisuoralla ori ei kuitenkaan jaksanut rutistaa kärkisijoille.

3 Callela Lancelot on jäänyt viime startin jälkeen pari kertaa pois ja on tauolta arvoitus. Hurjan luokan omaavaa ruunaa ei kuitenkaan voi unohtaa peleistä loistopaikalta. 4 In Ice Princess jäi viimeksi Killerillä pussiin 3. ulos, hevonen kilpailee tauluaan paremmassa kunnossa ja voisi olla mahdollinen yllättäjä. 10 Willy Wingston jatkaa hurjassa iskussa. Viimeksi Oulussa ruuna eteni 1. takasuoralla johtavan rinnalta keulaan ja irtosi maalisuoralla varmaan voittoon.


Vihjeet Toto4-pelin ulkopuoliset lähdöt:

1: 6 Hurjapuro - 3 Ekin Kava - 9 Jollex - 10 Onnin Lento
2: 1 Lover Of Live - 7 Flying Chip - 9 Black Maya - 12 Vincent Croft
3: 6 Iidan Tähti - 10 Pehveri - 12 Setä Satuli - 8 R.R. Valssitar
8: 5 Nice Guy - 2 Silece Whish - 4 Glorious Star - 9 Next Direction
9: 6 E.V. Luca - 2 Dillon Power - 3 Just For Me - 4 Victor Face
10: 6 Juiseri - 7 Casmir - 12 Muiston Humina - 13 Tähtihotti


Vihjerivit:


Toto4- vihjerivi

T4-1: 1 Etupassi, 2 Villiaura, 3 A.T. Eka, 5 Kervis, 11 Tuikun Poju (6,9)
T4-2: 5 Ida's Owen, 7 Boulder Cannon, 10 Aslan L.C. (1,8)
T4-3: 1 Super Mango, 2 Dream Divine, 3 Phantom Smith, 6 Faith In Life (5,4)
T4-4: 2 Mr Mallorca, 3 Callela Lancelot (10,4)


120 riviä, 24 €


Troikka (lähtö 7)

I: 2 Mr Mallorca, 3 Callela Lancelot
II: 2 Mr Mallarca, 3 Callela Lancelot, 4 In Ice Princess, 10 Willy Wingston
III: 2 Mr Mallarca, 3 Callela Lancelot, 4 In Ice Princess, 7 Berta Minore, 10 Willy Wingston

18 yhdistelmää, 9 €


Troikka (lähtö 9)

I: 6 E.V. Luca
II: 2 Dillon Power, 3 Just For Me, 4 Victor Face, 5 Amex, 11 Grace Sundance
III: 2 Dillon Power, 3 Just For Me, 4 Victor Face, 5 Amex, 11 Grace Sundance


20 yhdistelmää, 10 €


Päivän Duo:

I: 1 Super Mango, 2 Dream Divine, 6 Faith In Life
II: 2 Mr Mallorca

3 yhdistelmää


Ohjastaja-/valmentajakommentteja päivitetään lisää torstaina aamupäivällä.

Anne Takapuro

2(2) Argenteuil: Tamma on ollut keskentekoinen uransa starteissa, mutta on parantanut kaiken aikaa, mutta ei niin isoin harppauksin kuin on toivottu ja odotettu.Tamma on joutunut lähtemään huonoilta lähtöpaikoilta ja takaa ei vain ole ollut tulemista kovissa lähdöissä. Nyt lähtöpaikka on parempi ja on mielenkiintoista nähdä miten tamma riittää kärkiporukasta. Tamma parantaa edelleen ja pystyisi hyvällä radalla alle 19-tulokseen. Kurakelillä ei pitäisi olla vaikutusta suoritukseen, hevonen on toimiva, eikä voltista pitäisi olla ongelmia päästä matkaan.

7(4) In Ice Princess: Mielestäni tamma on tässä aliarvostettu, hevonen jatkaa edelleen hyvässä kunnossa. Viimeksi Killerillä tamma ja kaikki tallella pussiin rintaman taakse, Jokimaalla tamma häiriintyi vastustajasta laukalle lähtösuoralla. Tamma lähtee kovaa matkaan, mutta keulaan ei tähdätä nopeiden avaajien rinnalta, toivepaikka oli 2-3 ulkona, mistä uskoisin hevosen pystyvän kolmen joukkoon. Tamma on pärjännyt syyskelissä ennenkin, hevonen on siitä erikoinen, että se ei ole pärjännyt heikommissa iltaravilähdöissä, mutta on venynyt kovissa suurkilpailuissa hyvin ja sijoittunut kärkisijoille.