Kuopion 7.11. Toto4-ravien vihjeet

Raviviikko alkaa Kuopion Toto4-kierroksella.
William Birdland

Toto4 - Vihjeet


Toto4-1, Lähtö 4

Ranking: A: 11 B: 9,1,6,3,12,10 B: 4,5,8,7,2,13

Kuopion maanantain Toto4-kohteet ovat paperilla tasaisia. Ensimmäisen kohteen suosikkeihin kuuluu nousuvireessä oleva 11 Villiaura. Henri Bollströmin kyytiin saava ori starttasi viimeksi Forssassa, missä se nousi 4. ulkoa selässä kolmannelle kierros juostuna. Maalisuoran alussa ori kohosi neljännelle radalle ja kiri kolmanneksi. Ori teki viime kaudella hurjia esityksiä T76-lähdöissä, joten rohkeimmat voivat kokoille oria vaikka varmaksi.

9 Savon Kuukuiskaaja starttasi viimeksi Porissa Haastajadivisioonafinaalissa, missä ori matkasi 2./3. sisäparissa, mistä vaihtoi viim. takasuoralle 2. ulos, mistä tuli tasaisesti perille yltämättä rahoille. Ori osaa voittamisen taidon, mutta parasta virettä ei ole löytynyt. 1 Ärsyke eteni viimeksi Lappeessa keulaan johtavan rinnalta viim. takasuoralla ja kamppaili lopussa Pauhiksen jälkeen toiseksi. 6 Rillakka lähtee reippaasti matkaan, tamma yllättelee joskus, mutta välillä suoritukset ovat ponnettomia. 12 Myrskyn Tuuli voitti syyskuussa Villinmiehen Tammakilvan, viimeksi Kuopiossa tamma laukkasi häiriöstä viim. takasuoralla keskipareissa.


Toto4-2, Lähtö 5

Ranking: A: 3,1,2,7,4 B: 5,10,9,11,6,8,12

Toisessa kohteessa on mukana useita hyvin viime aikoina menestyneitä hevosia. 3 Caraway Runner haki viimeksi Rovaniemellä johtopaikan 1. takasuoran lopussa, mistä vastasi maalisuoralla voittoon. 3.10. voitto Oulussa tuli vastaavalla tavalla, vastus on tässä aiempaa tiukempi, mutta lähtöpaikka puoltaa ruunaa.

1 Phantom Smith ei ollut viimeksi Kuopiossa parhaimmillaan, ruuna kiersi viim. takasuoralla 2. ulkoa johtavan rinnalle, mistä antoi maalisuoralla selvästi periksi. Normaalina ollessaan hevonen pystyy koviin esityksiin ja olisi kiritilaa saadessaan vaarallinen. 2 Leon Dahlia palaa pikkutauolta, viimeksi Keskisessä ruuna nousi 5. ulkoa kolmannelle viim. takasuoralla, mutta laukkasi pahoin loppukurvissa. 7 Minto's Don Juan laukkasi viimeksi Seinäjoella lähtösuoran lopussa pitkäksi, 4.10. Joensuussa ruuna kiersi viim. takasuoralla 2. ulkoa johtavan rinnalle ja puristi maalisuoralla voittoon. 4 Vincitrice kilpailee hyvässä iskussa, viimeksi Killerillä tamma pakitteli ulkoradoilta takapareihin, mistä nousi kolmannen jonoon viim. takasuoralla ja kiri maalisuoralla kolmanneksi.


Toto4-3, Lähtö 6

Ranking: A: 3,1,2 B: 6,4,9,10,11,5,8 C: 7,12

3 Willy Wingston jatkaa kauttaan hurjassa iskussa. Viimeksi Kuopiossa ruuna nousi 4. ulkoa kolmannelle 800 ennen maalia ja kiri maalisuoralla toiseksi Callela Lancelotin jälkeen, matkavauhti oli pahoin takaa kiriviä vastaan, joten suoritus oli jälleen mainio. 17.10. Oulussa ruuna haki johtopaikan 1. takasuoralla, mistä otti helpon voiton.

1 Mr Malcom on noussut loppusyksystä hyvään iskuun. Viimeksi Kouvolassa ruuna nousi viim. takasuoralla 2. ulkoa kolmannelle ja kiri toiseksi. 2 Midnight Mover starttasi viimeksi Jokimaa Tekee Tähtiä finaalissa, ruuna vaihtoi loppukurvissa 4. sisältä 3. ulos, mistä kiri maalisuoralla neljänneksi. 6 Umberto Croft aloitti viimeksi Nikulassa 3. sisäparissa, mistä vaihtoi 800 jäljellä 3. ulos. Maalisuoran alussa ruuna käänsi kolmannelle ja kiri lopulta varmaan voittoon.


Toto4-4, Lähtö 7

Ranking: A: 3,7,2,9 B: 1,12,11,6,5,8,4,10

3 Midnight Hour on starttiraketti auton takana ja voi napata johtopaikan sisäpuolelta lähteviltä. Viimeksi Porissa Iikka Nurmosen ajokki veti keulassa lujaa ja kamppaili maalisuoralla Pronssidivisioonafinaalin kolmanneksi. 15.10. Jokimaalla ruuna veti 1. kierroksen kovaa ja rauhoitti tahtia kolmannella puolikkaalla ja vastasi maalisuoralla varmaan voittoon.

7 William Birdlandin taulu on päässyt sekavaan kuntoon. Ori omaa hurjan luokan ja kuuluu ehdottomasti lapuille mukaan. Viimeksi Pilvenmäellä 3140 metrin matkalla ori nousi takaa kolmannelle 800 jäljellä, mutta ei jaksanut kärkisijoille. 2 Millstone's Lissom lähtee lujaa matkaan. Tamma on tehnyt parhaat esityksen keulasta, mutta onko sinne tässä asiaa kun Midnight Hour lähtee rinnalta tosi kovaa. Reipas matkavauhti voisi avata muillekin saumat menestykseen. 9 Tip Chip saanee maukkaan selkäjuoksun ja on yksi mahdollisista.


Vihjeet Toto4-pelin ulkopuoliset lähdöt:

1: 12 Mirkan Mosse - 10 Tuutori - 4 Särkän Särmä - 8 Tupla-Valtraus
2: 7 Donera Dream - 9 Tiptoe Dell - 13 Destination One - 14 Brain Freeze
3: 2 Tempsaisu - 1 Pikku-Arvo - 12 Poikolan Neito - 6 Rappifatti
8: 1 Dainamin - 2 Mind The Step - 3 Chiandra - 8 Claycape Boost
9: 3 Sahara Crack It - 4 Wakeful Diver - 1 Vanilla Beyonce - 2 Flash Sandra
10: 12 Veeran Vandla - 8 Vincent Lax - 5 Salaman Varjo - 13 Jollex


Vihjerivit:


Toto4- vihjerivi

T4-1: 11 Villiaura (9,1)
T4-2: 1 Phantom Smith, 2 Leon Dahlia, 3 Caraway Runner, 4 Vincitrice, 5 Zunami, 7 Minto's Don Juan (10,11)
T4-3: 1 Mr Malcom, 2 Midnight Mover, 3 Willy Wingston (6,9)
T4-4: 2 Millstone's Lissom, 3 Midnight Hour, 7 William Birdland, 9 Tip Chip (12,1)


72 riviä, 14,40 €


Troikka (lähtö 7)

I: 2 Millstone's Lissom, 3 Midnight Hour, 7 William Birdland
II: 2 Millstone's Lissom, 3 Midnight Hour, 7 William Birdland
III: 1 Hose Dahlia, 2 Millstone's Lissom, 3 Midnight Hour, 7 William Birdland, 9 Tip Chip, 12 Archie Dream

24 yhdistelmää, 12 €


Troikka (lähtö 9)

I: 3 Sahara Crack It, 4 Wakefull Diver
II: 3 Sahara Crack It, 4 Wakeful Diver
III: kaikki 10 hevosta


20 yhdistelmää, 10 €

Päivän Duo:

I: 3 Willy Wingston
II: 2 Millstone's Lissom, 3 Midnight Hour, 7 William Birdland

3 yhdistelmää


Ohjastaja-/valmentajakommentteja:

Sanna Herkman

3(8) Huvimeno: Lähtöpaikka on huono, mutta pääsee rauhassa lähtemään, kun tamma on vähän hätäinen auton takaa. Lähtö on aika tasainen ja jos juoksunkulku yhtään suosii niin odottelen sijoitusta puolenvälin tienoille.

Anne Pasanen

6(10) Newman Tuna: Ruuna sai loppukesästä haavan jalkaansa uittoreissulla ja sitä parannellessa meni syksy. Ihan hyväntuntuinen ollut se on ollut nyt treenatessa. Taas vähän huonoa tuuria lähtöpaikan kanssa, mutta sillehän ei voi mitään. Aikalailla arvoitus koko startti, mutta ei kurkotella kuuta taivaalta. Saatais semmonen nätti juoksu tauon jälkeen, niin sekin olisi jo puoli voiťtoa, Illalla klo.20 jälkeen ollaan viisaampia. Hokit ei sitä ainakaan tuossa kotona treenatessa ole tuntunu haittaavan. Nythän sen sitten lopullisesti näkee miten ne sopii, kun vauhti kovenee. Siellä tuskin ajetaan mitään mateluvauhtia. Tuli nuo kovat tiet ärsyttävästi juuri sillon kun olisi pitänyt viimestelyt ajaa, mutta onneksi nyt vähän pääsi kuitenkin pellolla spurttaamaan.

Mikko Pitkänen

7(11) Flower's Windy: Paikka parani poisjäännin myötä hieman, mutta pari -kolme tosi hyvää on vastassa. Ajoin reilu viikko sitten hiitin Joensuun radalla. Oli paljon terävämpi kun ennen Joensuun kisaa, joka meni piloille jo lähdön uusintaan. Hyvältä paikalta olisin odottanut 3-4 joukkoon, nyt rahasijalle. Hevonen kilpailee hokkikengässä.

Paula Räsänen

7(10) ja 10(9) Jojotar: Gri di S.J. jää pois. Ruuna on ollut nyt parikuukautta mulla, siltä halkes lauantaina kavio, niin täytyy hoitaa se ennen kun päästään starttiin. Jojottarella hankala lähtöpaikka, jos ravaa niin kyllä sen rahoilla pitäisi olla.