Lappeenrannan Toto5-ravien 2.8. vihjeet

Lappeen Ravirata onnittelee ravikuningatar Saaga S:ää ja tarjoaa ravivieraille kakkukahvit ennen ravien alkua klo 17-18.
Extreme Luca kamppailee illan neljännessa Toto5-kohteessa.

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 3,1,12 + 6,9,5 (7,2)
T5-2: 1,2,9 (7,4)
T5-3: 4 (1,3)
T5-4: 4,9 + 12 (2,8)
T5-5: 12,10,7 + 1,13,6 (4,2)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 324 riviä, hinta 32,40 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT

Lähtö 4. | Toto5-1

Toto5-kierroksen avauskohteessa kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä ja sen myötä myös kapeammalta vihjekuitilta. Rankingin kärkipaikalle kipuava 3-vuotias 3 MAS ALIEN kohtaa itseään vanhempia ja selkeästi rutinoituneempia menijöitä ja rahallisestikin kyseessä on vielä ylisarja. Jyrki Jauhiaisen suojatti on kuitenkin uran alkupuolen näyttöjen perusteella kehityskykyinen varsa joka tulee kyllä nopeasti kasvattamaan tilipussiaan. Ori on saanut starttirytmistä taas kiinni ja vastus vaikuttaa edellä mainituista seikoista huolimatta oikein sopivalta. 1 DENNY CRANE palasi viimeksi Riksussa keulajuoksun päätteeksi voittokantaan. Päätöskierroksen Tommi Kylliäisen suojatti kulki 15,4-kyytiä. Hyvältä paikalta ruuna on ilman muuta lähdön perusvaljakoita. Kovassa kunnossa kilpaileva 12 WATANABE kannattaa myös huomioida piippuhyllyn paikaltakin hyvissä ajoin. Se teki Joensuussa Toto76-lähdössä kovan juoksun kaukaa 5. ulkoparista. Mika Forss jatkaa ruunan rattailla. B-ryhmän käynnistävä 6 BE SEEN BIG BOSS hakee kauden avausvoittoa hyvässä vireessä. Viimeksi se kiri 2. ulkoa kelpo tyyliin sisään.

Lähtö 5. | Toto5-2

Toto5-pelin toisessa kohteessa sekavasta taulusta huolimatta 1 MR MALLORCA ponnistaa rankingin kärkipaikalle. Kyvykäs ori on saanut taulunsa melko lailla karmeaan kuntoon mutta starttien myötä ori on selkeästi kuntoutumassa. Tauolta paluu pilaantui Jokimaalla laukkaan ja tuon jälkeen kahdesti Tero Lahtisen valmennettava on joutunut starttaamaan takarivistä. Nyt hyvä avaaja pääsee loistopaikalta matkaan ja tästä Kari Venäläisen ajokki on suosikki juoksemaan keulassa. Myös rinnalta starttaava 2 LIVI IMPORT pääsee auton takaa kovaa liikkeelle ja Hannu Torvinenkin varmasti panostaa kiihdytykseen. Ykköshaastajalle saattaa kuitenkin kelvata paikka suosikin takana, sillä viime startissa Livi Import ei pystynyt parhaimpaansa. Vastaavasti Loviisassa se voitti oikein hyvällä esityksellä. Peruskyvykäs 9 WINTER CACE on ollut hyvä kumpaankin tauon jälkeiseen starttiinsa. Se pääsee suosikkien takaa varmastikin kelpo asemiin ja kirii sitten mukaan matsiin, mikäli keula ei vedä maaliin saakka. 7 DELLAROSE avaa kovaa ja Jukka Torvinen panostanee ulkoakin kiihdytykseen. Näistä asemista lähdön voittaminen on kuitenkin vaikeaa.

Lähtö 6. | Toto5-3

Toto5-pelin kolmannessa kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa hieman sekavasta taulusta huolimatta 4 IDAS OWEN ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Heikki Laakkosen suojatti oli viimeksi Vieremällä mukana varsin kovassa Einari Vidgrénin Muistoajossa ja menestys jäi odotetusti haaveeksi. Tuota edeltäneessä Joensuun startissa ruuna teki johtopaikalta kelpo esityksen, vaikka Steel Anemone 11,5-lopetuksessa ohi tulikin. Laakkonen lähtee varmastikin suoraviivaisella taktiikalla liikkeelle ja pyrkii vahvasti johtopaikalle. Juostava mailin matka suosii ja keulasta ruuna pystyy painelemaan mailin läpi reipasta vauhtia. Pelikansa tuskin tällä taululla liikaa Idas Oweniin lämpenee ja tarjolla on kelpo ideavarma.

Lähtö 7. | Toto5-4

Neljännessä Toto5-kohteessa vain kaksi valjakkoa selvittää tiensä kapeammalle vihjekuitille. Suosikkinamme matkaan starttaava 4 FROSTY VICE on tottunut juoksemaan oikeinkin kovissa lähdöissä ja vaikka voitot ovat olleet tiukassa, on ruuna suorittanut rehdillä tavalla sarjan kovimpiakin vastaan. Nyt Jukka-Pekka Hukkanen on tietoisesti valinnut suojatilleen astetta helpompia tehtäviä, tuloksena jo voitto ja kaksi kakkosta. Tässäkin tehtävässä Tommi Kylliäisen ajokki taistelee voitosta. Rahallisesta ylisarjasta huolimatta numero 9 FREDDIE ALE kuuluu kuitenkin mukaan kaikille kuiteille. Eri asteinen epäonni ja huonot lähtöradat saivat taulun melko karmeaan kuntoon mutta viimeksi menestystä osattiin huippupaikalta odottaa jo etukäteen. Ruuna hallitsi sitten tapahtumia keulasta näytöstyyliin. Vaikka nyt onkin ylisarja, pidempi matka ja takarivin paikka, pystyy Matias Salon suojatti silti tässä paljoon. B-ryhmän käynnistävä 12 EXTREME LUCA on tähän porukkaan niin kova hevonen, että myös se saa paikan suuresta systeemistä.

Lähtö 8. | Toto5-5

Toto5-kierroksen päätöskohteessa 12 LIISAN TULILINTU on itseoikeutettu suosikki. Mikäli Esa Holopaisen ajokki ravaa ja suorittaa omalla kovalla tasollaan, on se 60 metrin pakista huolimatta todella tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Vauhdit, kyvyt ja kunto riittävät taatusti koko porukan kiertämiseen. Laukat ovat kuitenkin olleet pinnassa ja siksi varmistamme suosikin. 10 VEKTORIA palailee tauolta. Tähän saakka nähtyjen esitysten perusteella Terhi Vanhalalla on käsissään oikein kehityskelpoinen nelivuotias tamma. Paalun juoksuradalta starttaava 7 PISKON POUTA on ottanut voittonsa vakuuttavalla tavalla ja Joensuun kolmossijassa se jäi pussiin. Takaa-ajajat ovat kovaa kaliiberia mutta vasta startti näyttää, kuinka paljon Kimmo Määttäsen ajokki pystyy vielä parantamaan. Myös B-ryhmän käynnistävä 1 VENNELMON VARMA on avannut uransa ihan kelpo tyyliin. Tapio Kukkosen suojatti pystynee parantamaan Suonenjoella tehtyä ennätystään.


PÄIVÄN DUO

4
4,9

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4,9
4,9,12
1,2,4,8,9,12

Yhteensä 16 yhdistelmää, hinta 8 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1,5,11
1,5,11
1,3,4,5,10,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 9-15-2 B) 14-12-4-3-1-11-13-16-7-6-8-5-10
RÅGER - VINHATUURI - TUVIKER - VÄLIKANKAAN VILKKO

Lähtö 2.
A) 16-4-10 B) 7-15-13-12-14-9-5-1-11-8-2-3-6
PHILIPPA PHOTO - ZAP BOND - DOMINA DIVA - MERRY ADVENTURER

Lähtö 3.
A) 9-5-4 B) 11-1-8-6-12-2-10-3-7
TURORUUTU - AIKA-SISU - SOPSINSIRO - ROSARI

Lähtö 4.
A) 3-1-12 B) 6-9-5-7-2-4-11-10
MAS ALIEN - DENNY CRANE - WATANABE - BE SEEN BIG BOSS

Lähtö 5.
A) 1-2 B) 9-7-4-5-11-6-3-8-12
MR MALLORCA - LIVI IMPORT - WINTER CAKE - DELLAROSA

Lähtö 6.
A) 4-1-3 B) 9-7-6-5-8-11-12-10-2
IDA'S OWEN - NAOMI WIBB - POKERCHIP DELL - BOY STAUNTON

Lähtö 7.
A) 4 B) 9-12-2-8-1-7-10-6-11-3-5
FROSTY VICE - FREDDIE ALE - EXTREME LUCA - LUKAS HALL

Lähtö 8.
A) 12-10-7 B) 1-13-6-4-2-3-9-14-8-11-5
LIISAN TULILINTU - VEKTORIA - PISKON PITA - VENNELMON VARMA

Lähtö 9.
A) 11-5-1 B) 3-10-4-2-7-12-6-8-9
CRAMON - SAVON SUTKU - RIKASSON - DRACO

Lähtö 10.
A) 3-1-5 B) 6-10-2-11-12-9-7-4
RAINBOW GERONIMO - SUNRISE RACYFREE - FLASH OF STAR - RIVE WEAVER


OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

LEO MÖNTTINEN

L1/15 VINHATUURI: Ori olisi voltista nopea lähtijä, joten suljettu lähtöpaikka on sitä vastaan. Viimeksi Jämsässä hevonen laukkasi parijonossa tulleen haitariliikkeen vuoksi. Muuten se on ollut ravivarma. Ori jatkaa hyvässä kunnossa ja paremmalta lähtöpaikalta olisin odotellut sitä kärkeen, mutta täältä menestys on juoksunkulusta kiinni.

L7/8 BULLO CITRULLO: Ruuna on tehnyt asiallisia esityksiä monté -lähdöissä. Nyt sillä on taas pitkästä aikaa kärryt perässä. En ole vielä katsonut tarkemmin vastusta, mutta myös tälle oli sattunut ikävä lähtöpaikka ja se vie suurimmat toiveet kärkisijoista.

MARJA HAAKANA

L4/12 WATANABE: Ruuna oli hyvä Joensuussa, eikä viime startin jälkeen ole ilmennyt mitään negatiivista. Lähtöpaikka on nyt hankala. Mika (Forss) saa päättää taktiikan. Olisin tyytyväinen sijoitukseen neljän sakissa.

L7/3 YOU KNOW: Tamma on ollut pettymys tällä kaudella. Hevosesta ei ole tutkimuksissa löytynyt terveydellistä vikaa, eikä selkeää syytä vaisuudelle ole saatu selville. Tarkoituksena on ajaa nättejä juoksuja ja toivon mukaan se vielä nousisi tasolleen. Tammalla on heikohkot kaviot ja se on juossut kengät jalassa, mutta tiistaina hevoselta mahdollisesti otetaan ensimmäistä kertaa etukengät pois. Olisin tyytyväinen rahasijaan.

TIMO TUOMINEN

L1/12 KAPOR: Ori oli hyvä Jämsässä. Lähdöstä tuli hyvätasoinen, mutta mielestäni ori on yksi mahdollisista totohevosista.

L9/12 SIPSIIRI: Tammaa hieman hoidettiin Kouvolan startin jälkeen ja hevosen pitäisi olla nyt parempi. Lähtöpaikka on huono ja täältä voi olla vaikeaa nousta totoon asti.

TEUVO NIKULAINEN

L1/14 VÄLIKANKAAN VILKKO: Ruuna on vahva menijä ja lähtöpaikka sopii sille. Ruunalla on laukkariski olemassa, mutta ravilla se pystyy menestymään.

L8/6 SAVON SANNA: Tamman jaloissa on ollut sanomista ja hevosta on hoidettu. Kotona hevosta on uitettu ja sillä on ajettu vetoja. Viimeksi Jani (Ruotsalainen) oli oikein tyytyväinen esitykseen. Tamma pystyy tähtiaikaan ja on mahdollinen menestyjä.

L9/5 SAVON SUTKU: Ruunalta hajosi Joensuussa kainalosuojat ja jouduimme keskeyttämään. Muuten hevonen on tehnyt hyviä juoksuja. Ruuna lähtee hyvin liikkeelle, mutta kuolemanpaikka ei sovi sille. Tämä on parhaimmillaan selkäjuoksulla. Juoksun onnistuessa odottelen ruunaa voittotaistoon.