Oulun 19.8. Toto4-ravien vihjeet

Vesa Varmasen perjantain Toto4-ravien vihjeet löytyvät täältä.

T4-vihje

Illan T4-peliin ei ole yhtään megavarmaa voittajaa, mutta kun kaikki kohteet vaikuttavat ennalta aika selkeiltä, niin oikein suuren voitto-osuuden mahdollisuus tuntuu ennalta aika pieneltä.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas

Hienossa iskussa kilpaileva Not A Clue (5) on ottanut suurimman osan voitoistaan keulapaikalta. Tänään sinne ei ole välttämättä asiaa, mutta Tuomas Pakkanen uskoi , että ruuna pystyy pärjäämään muualtakin (Mikkeli 16.6) .

Yllättäjäehdokkaita

Viime startissaan pitkästä aikaa onnistunut Wrong Breed (2) voi ravilla matkaan päästessään saada tästä hyvät asemat loppukiriään ajatellen. Ehkä uransa parhaan esityksen Torniossa tehnyt Jaro's Domain (1) lähtee asiallisesti, ja se voi päästä matkaamaan johtavan taakse. Kaiken onnistuessa ruunalla saattaisi olla tässä minimaaliset yllätyssaumat.

Juoksunkulku arvaus

Henry Ala-Korpi arveli, että ainoa tapa voittaa tämä lähtö on kokeilla ajaa reippaasti avaavalla Global Passionilla (3) keulasta, vaikka tamma on ollut parempi selkäreissulla. Myös Unbelievable Story (4) lähtee terävästi, eikä Mauri Jaara pitänyt ajamista johtopaikalta mahdottomana ajatuksena. Asiallisesti matkaan pääsevä Not A Clue (5) saanee kivat asemat parijonosta . Ruuna osaa tulla takaakin, joten voittoa ajatellen keulajuoksu ei ainoa vaihtoehto, vaan myös selkäreissu kelpaa.

A: 5,3 B: 2,1 C: 4.10,9,12 D: 6,7

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Savonlinnassa (M) lopussa ilman kiritilaa jäänyt Vie De Adonis (5) on voittanut sekä selkä- että keulajuoksuilla. Tuomas Pakkasen mukaan kaarteet ovat hevoselle hieman vaikeita, joten sisärataa pitkin sillä on helpointa ajaa. Ruunan kokomatkan johtoon on olemassa jonkinasteinen vaara.

Yllättäjäehdokkaat

Ylivieskan liukas ja kurainen rata oli pahasti Captivatea (9) vastaan. Turussa toisen kaarteen ahtaassa paikassa laukanneen ruunan kunnossa ei pitäisi olla vikaa, joten peleistä sarjoihinsa hyvää hevosta ei kannata unohtaa.

Juoksunkulku arvaus

Sopivan lähtöpaikan saanut Vie De Adonis (5) ottanee keulat aika vaivatta. Magical Hannah (3) voi hyvänä avaajana saada paikan sen takana. Todays Popular (1) olisi selvästi paras keulasta. Ruuna on kuitenkin hieman epävarma ensimetreillä, joten sisäradalta keulaan pääseminen on epätodennäköistä. Alkuun kuitenkin satsataan, ja paikka johtavan rinnallakin tuntui kelpaavan Henry Ala-Korvelle. Flying Heel (2) tai Ainur Hoss (7) eivät ole kumpikaan startissa niitä sähäkimpiä, mutta omaan juoksuun kykenevillä hevosilla, ajettaneen jo ajoissa eteenpäin. Captivate (9) voi saada tuurilla ihan hyvänkin paikan parijonosta. Kuski voi päästä kääntämään ajokkinsa kivoista asemista.

A: 5,2,9,7,10 B: 1,3,11,12,8 C: 6,4

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat

Kaustisen 76:ssa Cash Lane (7) sai kivan reissun johtavan takana. Viimeisen kaarteen ihan lopussa kuski käänsi hyvävoimaisen näköisen ajokkinsa reissuun, mutta samassa epäonni iski laukan muodossa. Bodenissa ruuna kyllästyi saamaansa raskaaseen reissuun. Viimeksi Cash Lane alkoi Matti Sorosen mukaan jostain tuntemattomasta syystä riehumaan esittelyn jälkeen, ja vei miestä juuri ennen kisaa 3,5 kierrosta reipasta vauhtia. Kun tuon perään hevonen vielä ihmeesti kesti kisassa tulleen vaativan juoksun kunnialla, tuntuisi kunto olevan aika oikealla mallilla. Rauhallisen pysyessään kovan perusluokan omaava Cash Lane voi olla tänään vaikeasti takana pidettävä.

Yllättäjäehdokas

Tauluaan selkeästi paremmassa iskussa oleva Sembs Ouradour (2) ei ole mikään starttiraketti, mutta kivan juoksupaikan tamma voi kuitenkin kakkosradalta saada. Ylivauhtisen juoksun tapauksessa Jorma Särkiniva piti pärjäämistä mahdollisena.

Juoksunkulku arvaus

Kolmoselta Millstone's Lissom (3) ottanee johtopaikan vaivatta hallintaansa. Matti Sorosella oli kova luotto Cash Lanen (7) kuntoon ja moottoriin, joten hän ajanee heti eteenpäin pitämään vauhtia. Tauolta aloittava Merry Broline (6) ei ole kovin hyvä avaaja, eikä sillä alkuun satsata. Ruuna ei ole Petri Salmelan mukaan vielä läheskään huippuiskussa, eikä Ruotsin rahakkaisiin lähtöihin tähtäävällä ruunalla ajeta tässä voitosta ihan hampaat irvessä, vaan hyvä ehjä juoksu on näin alkuun tärkeintä.

A: 7,3,6,10 B: 1,2 C: 4,8,9 C: 5

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas

Kisan yhdellä ainoalla osanottajalla on selkeä näyttö osaamisesta tällä pitkällä 3100 m matkalla. Rim Bay Goliath (10) voitti Ylivieskassa vastaavaan tehtävän hyvin menneen juoksun jälkeen varmoin ottein. Poisjäännit paransivat vielä ruunan asetelmia, ja jopa varhainen keulaan pääseminen on nyt mahdollista.

Yllättäjäehdokas

Helposti arvattavia yllättäjäehdokkaita ei ole oikein näkösällä.

Juoksunkulku arvaus

Liukkaasti lähtevä Donnie Brasco (3) ottanee ekakeulat haltuunsa. Varsinkin näin pitkällä matkalla meneväiselle ruunalle johtopaikka on hankala, joten sopiva selkä kelvannee eteen. Sellainen löytyy heti ulkopuolelta. Asiallisesti avaava Doni Twice (5) voi siirtyä jo alkumatkasta piikkiin. Terävä loppuveto selkäjuoksun perästä ruunan ase on, joten hyvä vetojuhta voidaan päästää edelle. Ainoa hyväksyttävä kandidaatti tuohon tehtävään lienee Rim Bay Goliath (10), jonka takaa Doni Twice voisi pystyä lopussa haastamaan suosikin.

A: 10,5 B: 3,6 C: 1,4,7,12,11

T4-systeemit

Pieni: 5 (3,2) 5 (2,9) 7,3,6,10 (1,2) 10,5 (10,3) = 8 riviä
Suuri: 5,3,2,1 (4,10) 5,2,9,7,10 (1,3) 7,3,6,10,1,2 (4,8) 10,5 (10,3) = 192 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Eturivissä ei ole kovin montaa hyvää avaajaa, joten seiskaradasta (poisjäännin jälkeen) huolimatta Blue For You (8) voi jo alkumatkasta päästä johtoon, mistä sijoittuminen kolmen sakkiin tuntuu aika mahdolliselta.

Yllättäjäehdokas

Hyvin avaava Schakalen (5) voi liukkaana lähtijä saada paikan kärjen takaa, mistä se voi sopivilla tuureilla hinautua troikkasijalle.

Juoksunkulku arvaus

Sunrise (1) ottanee ekakeulat. Jos kuskille mieluista selkää ei ole tulossa eteen, niin hän saattaa kokeilla ajaa sieltä. Viime lokakuussa tamma voitti maililla koko matkan johdon perästä. Lyhyelläkin matkalla lopussa oli kaikki aika tavalla kupissa, ja tässä tehtävässä vastaava taktiikka saattaa osoittautua huonoksi valinnaksi, kun matkalla ei voi välttämättä vettä mitään kävelyvauhtia. Schakalenkin (5) avaa asiallisesti, mutta sen on varmaan tyytyminen paikkaan johtavan takaa. Arto Komulainen suuntaa Blue For Youlla (8) heti eteenpäin keulapaikka mielessä. Christel Face (4) ja Pops' Sunrise (7) ovat hitaita alussa, mutta maaliin asti juoksevilla riskeillä tammoilla luo-tetaankin niiden vahvoihin loppuvetoihin.

A: 8,4,7,2 B: 1,5,11,9 C: 6,3,10,12

Muut lähdöt

1. 9. 1. R.R. Samu – 5. Turon Linda – 4. Satiinin Saku – 6. Lakori – 3. Mullinmallin – 7. Ensilento (2. Hissun Katti)
2. 2. Wild Fourmotion – 4. Beaming Chick – 1. Blake –12. Capricorn Lindy – 7. Jefersson – 6. Day After Mayday (11. Ice Cream Tooma – 8. Hot Rod )
3. 5. Lintikka – 8. I.P. Riimi –3. Lumi-Leija – 9. Lumi-Kukka (11. Minskaus – 13. Viehko Venla)
8. 8. Rail Face – 6. Bwt Alarm – 2. Listas Hector –9. Park's Colombo –12. Quick Diesel (10. Junior Brodde)
10. 4. Strait Iron – 8. What's Going On – 3. Walk Away – 5. Felicia Factor – 11. Duran's Best – 9. Crystal Eye (2. Boulard – 12. Hit That – 1. Millstone Adele)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen