Pelivihjeet 7.7. - Mikkeli Toto4

Torstai-illan Mikkelin Toto4-ravien vihjeet on julkaistu.
Toto4-ravien viimeisessä lähdössä voittajaksi arvellaan Iikka Nurmosen ohjastamaa Quiet Leaderia.

TOTO4-ANALYYSIT

Lähtö 4 | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteessa tarjoamme suosikin viitan numeron 1 BITE THE BULLET harteille. Vaikka ulkoakin kiihdytykseen ladataan varmasti kovat piipussa, pääsee myös Pertti Hakkaraisen valmennettava auton takaa kovaa liikkeelle. Iikka Nurmonen tuskin on vapaaehtoisesti valmis keulapaikasta luopumaan, mikäli vain saa sen sisäradan turvin puolustettua. Keulasta Bite The Bullet pystyy pinkomaan mailin läpi reipasta vauhtia. Parista alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta 5 LUCKY ANGEL FACE on tässä porukassa syytä huomioida aikaisin peleissä. Myös Markku Kinnusen suojatti avaa auton takaa kovaa ja uskomme ykköshaastajankin panostavan vahvasti kiihdytykseen. Kahden edellä mainitun välistä matkaan starttaava numero 3 GOOD EXPRET starttaa rajussa ylisarjassa ja taulu on lisäksi pahasti sekaisin. Viime startin jälkeen Jukka-Pekka Hukkasen omistukseen siirtynyt ruuna on kuitenkin kykyjensä puolesta varteenotettava tekijä tässäkin koitoksessa. Suurempaan systeemiin revitetään vielä haastavista lähtöpaikoista huolimatta numerot 7 BRAVE EIGHT, 10 TAGLINE ja 8 CITIUS S. Ne tarvitsevat näistä asemista ylivauhtista juoksua voittaakseen.

Lähtö 5 | Toto4-2

Toisessa kohteessa nostamme kolme valjakkoa parhaaseen A-ryhmään ja sen myötä mukaan myös kapeammalle vihjekuitille. Suosikkinamme matkaan starttaava 7 ILON ARI kilpaili keväällä kovassa iskussa ja teki rehellisiä esityksiä startista toiseen. Vaikka alla onkin nyt hieman taukoa, uskomme Heidi Ahosen valmennettavan palaavan radoille hyvässä kunnossa. Ruuna on ilman muuta tässä lähdössä paussista huolimatta pakkorasteja. 12 TUULEN ILO on kohonnut vanhoilla päivillään hurjan kovaan vireeseen. Lauantaina se teki Lahdessa hyvän esityksen Virijorin voittamassa Toto76-lähdössä. Sopivassa porukassa Arto Hammarin ajokki on piippuhyllyn lähtöpaikaltakin pelihevosia. 10 PIISPALAN SANTERI ei ole puolestaan vielä tällä kaudella löytänyt omaa hyvää suoritustasoaan. Jani Ruotsalaisen valmennettavan kyvyt eivät ole kuitenkaan varmasti kadonneet mihinkään. Esitystä seurataan edelleen mielenkiinnolla. Suuremmassa systeemissä huomioidaan vielä 9 VIRIN CAMILLA, kovassa iskussa jatkava 1 PRONTUS sekä 3 AIKA KIHO.

Lähtö 6 | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa 4 SWEET CHOCO STAR saa kunnian kivuta rankingin kärkipaikalle. Kauden avausvoitto antaa kuitenkin edelleen odottaa itseään ja toukokuun lopun Solvallan vierailun jälkeen on lisäksi pidetty hieman huilia. Lämmitys kertoo enemmän Isto Kuisman suojatin päivän todellisesta vireestä. Hyvänä päivänään Sweet Choco Star vetää tätä porukkaa lähdöstä maaliin. 9 IDA GLITTER teki hyvän juoksun Vermossa kovan Still Loving Youn voittamassa lähdössä. Jarmo Saarela saattaa hyvinkin ajaa tässä viime startin tavoin johtavan rinnalle, mikäli toisella radalla jarrutellaan. 3 GATHANIA on myös hyvältä paikaltaan perusrasteja. Ravin maistuessa Saara Purasen valmennettava pystyy taistelemaan kärkipään sijoituksista. Suurempaan systeemiin revitetään vielä mukaan numerot 5 DEBRA BOKO, 1 BLUE BEAUTY ja 12 NAOMI WIBB.

Lähtö 7 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto4-kuittien, Päivän Duon sekä illan ensimmäisten troikkaviritysten luottahevosena toimii seitsemännen lähdön selkeäksi suosikiksi kohoava numero 2 QUIET LEADER. Se ei missään tapauksessa ole alkumetreillä kaikkein nopeimpia ja siinä mielessä mailin matka ei hevosta suosi. Paikka valmiiksi toisella radalla on kuitenkin plussaa ja luotamme ruunan mahdollisuuksiin nyt pikamatkallakin. Tehtävä vaikuttaa oikein sopivalta ja viimeistään päätöskierroksen alkupuolella Iikka Nurmonen voi kannustaa ajokkinsa kiriin, jonka uskomme sitten kantavan maalilinjalle ensimmäisenä.


PÄIVÄN DUO

4,9,3
2

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
1,3,6,7,10
1,3,6,7,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
1,2,7,8,11
1,2,7,8,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.


ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 6,8,1 B) 9,7,11,4,10,5,3,2,12
SIMEOONI - AGASSI - TEMPAISU - R.R. ROSMARIINI

Lähtö 2.
A) 2 B) 4,1,6,3,9,10,5,8,11,7,12
PINE CROWN GIRL - CHIANTI CENTER - AN-VALPURI - MEREDITH MELODIE

Lähtö 3.
A) 5,4,9 B) 7,1,6,2,8,3,10 C) 11,12
SARSIS - ÄRSYKE - VIESKERIN VALTTI - EGOA ON

Lähtö 4.
A) 1,5,3 B) 7,10,8,6,4,9
BITE THE BULLET - LUCKY ANGEL FACE - GOOD EXPERT - BRAVE EIGHT

Lähtö 5.
A) 7,12,10 B) 9,1,3,5,6,8,4,2,11
ILON ARI - TUULEN ILO - PIISPALAN SANTERI - VIRIN CAMILLA

Lähtö 6.
A) 4,9,3 B) 5,1,12,6,2,8,7,10,11
SWEET CHOCO STAR - IDA GLITTER - GATHANIA - DEBRA BOKO

Lähtö 7.
A) 2 B) 7,3,1,6,10,11,8,9,12,5,4
QUIET LEADER - SUPER PEPPER - POKERCHIP DELL - FLYING DUCK

Lähtö 8.
A) 13,15,14 B) 8,4,12,10,9,7,6,2,5,3,1,11
BALETIN SALAMA - AKI-VEI - PASSITON - SATA SALAMAA

Lähtö 9.
A) 4 B) 7,11,1,8,2,5,3,6,9,10,12
QUICK LEADER - TYRONE POWER - PHANTOM SMITH - SPARK GIRL

Lähtö 10.
A) 6,4,10 B) 9,1,7,8,12,3,2,5,11
BOULDER LUKE - ROWHILL'S BOSS - PRETTY HOPE - NO MONEY NO HONEY


OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

IIKKA NURMONEN

L1/7 VAARAO: Ruuna on hyvä aloittelija. Hevonen on toisten takana vielä lapsellinen, mutta se jaksaa mennä. Ruunalle tehdään hieman varustemuutoksia ja ravilla se on mahdollinen menestyjä.

L4/1 BITE THE BULLET: Ruuna oli Vermossa aivan asiallinen, mutta takaa oli kovassa lopetuksessa mahdotonta nousta korkeammalle. Ruuna on keulasta luokkaa parempi ja hyvältä paikalta suunnitelmissa on keulajuoksu. Mielestäni ruuna on mahdollinen menestyjä.

L6/5 DEBRA BOKO: En ole itse ajanut tammalla hetkeen, eikä minulla ole tarkempaa tietoa aivan viime vireestä, mutta tamman pitäisi olla nopea ja asiallinen hevonen. Tarkoituksena olisi päästä säännölliseen kilpailurytmiin ja startti näyttää tilanteen paremmin.

L7/2 QUIET LEADER: Ruuna oli oikein hyvä Oulussa ja voitti helposti. Hevonen jätti itsestään hyvän kuvan ja odottelen ajokkiani tässäkin kärkeen.

L9/4 QUICK LEADER: Ori pääsi Oulussa sujuvasti keulaan ja irtosi lopussa helppoon voittoon. Ori jatkaa hyvässä kunnossa ja lähden ajamaan voitosta.

L10/4 ROWHILL'S BOSS: Ruuna oli Vieremällä sijoitustaan parempi. Lähtö oli viimeksi kova ja ruuna sai matkalla prässiä. Lähtöpaikka on hyvä ja sopivalla juoksulla ruuna on mahdollinen.

SAARA PURANEN

L2/4 CHIANTI CENTER: Tamma on mennyt eteenpäin ja toivon mukaan se parantaa edelleen starttien myötä. Tamma on vauhdikas hevonen ja mailin matkan pitäisi sopia aivan hyvin. Tammalta otetaan tähän starttiin kengät pois. Sopivalla juoksulla tamma on mahdollinen menestyjä.

L6/3 GATHANIA: Tamma palaa pieneltä tauolta. Tammalla ei ole ajettu harjoituksissa kovin kovaa eikä se ehkä ole aivan terävimmillään, mutta vireen pitäisi olla lähes vastaavanlainen kuin edellisstarteissakin. Tammalla on ollut hieman ongelmia kaarteissa ja mailin matka on pieni kysymysmerkki. Olisin tyytyväinen mikäli tamma olisi puolenvälin paremmalla puolella.

TEEMU OKKOLIN

L2/1 AN-VALPURI: Tamma on parantanut koko ajan ja oli hyvä viimeksi Vermossa. Tamma lähtee hyvin liikkeelle ja on hyvältä paikaltaan mahdollinen totohevonen.

L5/8 AARON HEM: Ruuna oli vaisu Jokimaalla, tosin matkavauhtikin oli vastaan. Nyt juostava matka sopii hyvin, mutta aivan kärkisijat tulisivat pienenä yllätyksenä.

TEEMU KESKITALO

L9/5 LASSARD: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Tämä on ennemminkin vahva menijä ja mailin matka on pieni kysymysmerkki, mutta ruuna lähtee hyvin liikkeelle ja saa varmasti hyvän juoksun. Quick Leaderin lyöminen on vaikeaa, mutta sijoilla 2-4 ruuna voisi olla.

L10/10 PRETTY HOPE: Tamma sairasteli välillä, mutta nyt hevonen on taas noussut hyvään kuntoon. Takarivin paikka on hyvää avaajaa vastaan, mutta odottelen ajokkiani kolmen sakkiiin eikä kaiken onnistuessa voittokaan tulisi yllätyksenä.