Seinäjoen ti 26.5. ravien vihjeet

Illan Toto5-rivi ratkeaa Seinäjoella. Peliaika päättyy klo 19.10. Voit seurata lähdöt suorana Veikkauksen TotoTV:stä klo 17.30 alkaen. C More Maxilla ja Ruutu+ -palvelussa suora lähetys starttaa klo 18.30.

Seinäjoen raviradan vihjeet

1. Lähtö
Ranking:
A: 4, 9
B: 8, 5, 6, 1
C: 2, 7, 10, 3
4 Calista teki 13. 3. Nikulassa mukavan uran avauksen. Tamma pudotti ensimmäisen takasuoran alussa kuolemanpaikalta 3. sisälle. Matkasi jatkossa sisäradan jonossa, mistä lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli hyvin sisään asti. Tamma on nyt varmasti pakollisesta tauosta huolimatta parempi, eikä koko matkan johto yllättäisi lainkaan. 9 Skyfall Sofie on vaihtanut tallia pitkän taukonsa aikana. Tamma näytti viime kaudella ainakin Kokkolan ja Seinäjoen starteissa lämmityksessä tavallista paremmalta menijältä, mutta jotain pientä sanomista varmaan oli, kun onnistumisia ei tullut. Santtu Raitalan ajokki on tässä kaiken ollessa kunnossa varmasti tiukasti voittotaistossa mukana. 8 Maranello Meisels palaa tähän pitkältä tauolta. Ruuna näytti viime vuoden starteissaan aivan mukavalta menijältä, joten sitä ei voi tässä pitkästä tauosta huolimatta unohtaa peleistä. 5 Farnorth Chap ehti jo starttaamaan viime tiistaina Jokimaalla. Ruuna matkasi tuolloin pitkään kuolemanpaikalla, mistä matka hieman lopussa painoi. Startti vei hevosta varmasti selvästi eteenpäin, eikä totosijoitus tulisi yllätyksenä. Lahden 2. 6. uran avauksessaan ruuna ei saanut lopussa sisäratajuoksun jälkeen mahdollisuutta kirimiseen.
2. Lähtö
Ranking:
A: 10
B: 1, 7, 4, 5, 9
C: 6, 3, 8, 2
10 Hallitseva avasi kautensa 6. 3. Seinäjoella hienolla esityksellä. Tamma eteni tuolloin nopeasti kärkipaikalle, missä veti paineen alla tasaisen reipasta tahtia ja oli lopulta aivan ylivoimainen. Esitys oli selvästi uran tähän asti paras ja tamma on tässä 40 metrin takamatkasta huolimatta tiukasti voitossa kiinni, mikäli taso säilyy samana. 1 Krios aloitti uransa 13. 6. Seinäjoella varsin vakuuttavalla esityksellä. Ori johti koko ajan ja tuli viimeisen kierroksen alle 33- tahdilla. Kauhavan 23. 6. Juhannusraveissa ori otti useita laukkoja ja meni lopulta hylkäykseen. Alla on nyt pitkä tauko ja hevosen viime vireen näkee vasta lämmityksestä. Kykyjä orilla on vaikka voittoon asti. 7 Suvijussi on vielä toistaiseksi ollut alussa erittäin hidas ja on lähes aina jäänyt paljon. Ori kulkee jatkossa 31- vauhteja ja sijoitus on yleensä parantunut jatkossa merkittävästi. Tässä hevosessa on aika paljon hyvää ja varmastikin jatkossa ori kilpailee aika hyvällä tasolla. 4 Hiekan Hohto teki viime kaudella nousujohteista jälkeä ja ruuna on tässä heti lähdön mahdollinen yllättäjä.
3. Lähtö
Ranking:
A: 2
B: 5, 7, 1, 6, 3, 10
C: 8, 4, 9
2 Astrum aloitti uransa 3. 1. Porissa. Tuolloin ruuna voitti jonkin verran raskaissa olosuhteissa kärkipaikalta varmoin ottein. Nyt alla on varsin pitkä tauko, mutta hevonen lienee valmis jatkamaan orastavaa voittoputkea. 5 Madickens Solman on vauhdikas, mutta samalla hieman epävarma menijä. Ruunan ravi ei talvikeleillä ollut parhaimmillaan, mutta kesäkelit voivat auttaa siinä asiassa. Viimeksi 17. 3. Oulussa se lähti 5. ulkoa 900 ennen maalia kiriin ulkoradoille. Tuli rehdisti sisään asti ja oli hyvä kakkonen. Viimeinen lenkki sujui tuolloin täydellä talviradalla 17,7-tempolla. 7 Japp voi hyvinkin olla lähdön kyvykkäin menijä, mutta jonkin verran epävarmuutta on ainakin toistaiseksi ollut. Lahden 20. 2. startin ruuna vei hallitusti kuolemanpaikasta huolimatta. Ravin maistuessa se on tässä ilman muuta kärkihevosia. 1 Elli Fastback palaa tähän tauolta. Tamma aloitti kautensa 12. 1. Seinäjoella. Tuolloin se taipui kuolemanpaikalta pahoin jo viimeisellä takasuoralla, eikä kaikki ollut varmastikaan kunnossa. Tamma näytti alkustarteissaan varsin lupaavalta menijältä, joten sitä ei voi tässä hyvältä lähtöpaikaltaan unohtaa peleistä.
4. Lähtö
Ranking:
A: 2
B: 8, 7, 6, 4, 9, 3, 10, 5, 1
Illan neljäs lähtö on kaiken kaikkiaan vaikea arvioitava. 2 Vastatuuli vaikuttaa oikeinkin kyvykkäältä menijältä. Viimeksi 8. 12. Seinäjoella kaikki ei ollut kunnossa ja ori taipui ajoissa. Tuota ennen 15. 9. Turussa se painui puolikas juostuna kärkeen ja tuli erittäin hyvin maaliin asti. Edelle ehti lopussa vain loistavasti kulkenut Bilettäjä. Kaiken ollessa kunnossa ori ei ole tässä lyötävissä. 8 Liimatan Väiski on tehnyt koko ajan mukavaa ja nousujohteista jälkeä. Ruuna voi olla nyt selvästikin aiempaa parempi, eikä sitä saa unohtaa tässä peleistä. Killerin 16. 1. startissaan ruuna oli johtavan kannasta hyvä kakkonen. 7 Rantaniemelän Savu palaa tähän tehtävään usean muun kanssakilpailijan tavoin pitkältä tauolta. Ori teki viime kaudella aivan hyviä esityksiä, eikä totosijoitus yllättäisi lainkaan. 6 Aamos Hemin taulu on ehkä hieman liiankin hieno. Nyt lähtö on aika hyvätasoinen, eikä menestysputken jatkumisesta ole takuita. Viimeksi 5. 3. Kuopiossa ruuna nappasi lopussa johtavan kannasta niukan voiton.
5. Lähtö
Ranking:
A: 8
B: 2, 5, 9, 4, 6
C: 1, 10, 3, 7
8 Cobolt avaa tässä kautensa. Viime kauden avaus tapahtui 7. 2. Seinäjoella ja tuloksena oli tuolloin hallittu keulavoitto. Muutoinkin viime kauden alussa ori otti kuudesta yrittämästä neljä voittoa. Tässä Antti Teivainen saa valita nopealla lähtijällä haluamansa taktiikan. Luokka riittää varmasti lähdön voittamiseen, mikäli kaikki on vain kunnossa. 2 Fiona Norr on aivan mukava menijä. Kautensa avaava tamma pääsee hyvistä asetelmista matkaan, eikä sitä saa unohtaa peleistä. 5 Destiny Lime avaa tässä kautensa. Tamma teki viime vuoden puolella aivan mukavia esityksiä. Eikä uuden kauden avaaminen totosijoituksella olisi iso yllätys. Viime kauden päättäneessä 27. 11. startissaan tamma oli pitkään vailla kiritilaa ja laukkasi lopulta hylkäykseen. 9 Let´s Go Legacy aloittaa tässä monen muun kanssakilpailijan tavoin. Tamma kilpaili viime kaudella varsin hyvällä statistiikalla, joten se on heti mahdollinen menestyjä. Viimeisin voitto irtosi 29. 11. Nikulasta. Tamma hallitsi tuolloin kärkipaikalta varmoin ottein maaliin asti.
6. Lähtö
Ranking:
A: 8, 5, 9
B: 3, 6, 1, 4
C: 7, 10
Toto5- pelin avauskohde on varsin tasainen lähtö. 8 Lumino on ottanut tällä kaudella vain voittoja. Viimeksi 26. 2. Vermossa tamma johti lähdöstä maaliin, mutta ainakin kuvan perusteella laukka oli tuolloin koko ajan oikein lähellä ja vain ohjastajan taitava suoritus avitti tuolloin voittoon. Oulun 15. 2. startissaan se laukkasi lähdössä, minkä jälkeen otti 3. ulkoa vahvalla 900 metrin kirillään vielä varman voiton. Nyt tamma voi kerätä hienon taulunsa perusteella jopa liikaakin peliä, eikä se ole tässä mikään varma menestyjä. 5 Rehtorin Salli aloittaa tässä Viesker Cup- karsinnassa kautensa. Tamma on rahallisesti sopivassa tehtävässä ja hevonen on selvästi repaleista tauluaan parempi menijä. Tamma lähtee lisäksi aina rivakasti matkaan, eikä olisi ihme, vaikka se juoksisi tässä kärkipaikalla. Viime kausi päättyi 13. 9. Kuopiossa, missä se taipui lopussa kuolemanpaikalta selvästi. 9 Annan avaa tässä myös kautensa. Tamma teki viime kaudella oikein hyviä esityksiä ja se on tässä heti mahdollinen menestyjä. Teivon 10. 12. voitto irtosi takajoukoista lähteneellä vahvalla kierroksen kirillä. 3 Aiheen Juhannus on mennyt koko ajan aivan mukavasti. Tamma palaa tähän tehtävään tauolta, mutta totosijoitus ei silti tulisi isona yllätyksenä. Se vaatinee luultavasti pari starttia ollakseen parhaimmillaan.
7. Lähtö
Ranking:
A: 3, 2
B: 10, 1, 8, 9, 5, 4, 6, 7
3 Skyfall Shine aloitti viimeksi 10. 3. Teivossa Niemisen tallista oikein vakuuttavalla keulavoitolla. Ruuna vaikutti menneen selvästi eteenpäin ja se on tässä ravin maistuessa tiukasti voittotaistossa. 2 Boss Birdland on ollut tämän kauden starteissaan vakuuttava. Viimeksi 6. 3. Seinäjoella se nappasi toisesta ulkoa 750 metrin kirillään hallitun voiton. Seinäjoen 17. 2. voitto irtosi kärkipaikalta hieman haastavissa olosuhteissa oikein vakuuttavasti. 10 Twinquit on todella kovaluokkainen menijä. Ruuna ei ole tämän vuoden starteissaan ollut parhaimmillaan ja melko todennäköisesti jotain huollettavaa on ollut. Ruuna on kuitenkin perusluokaltaan erittäin hyvä ja se on varmasti tässä heti valmiissa iskussa. Paalun kovan kaksikon lyöminen tulee silti olemaan vaikea tehtävä. 1 Rim Bay Orchid saa tässä hyvän juoksun kärjen tuntumassa, eikä totosijoitus yllättäisi lainkaan. Vermossa 26. 2. tamma nousi sisäradan jonosta puolimatkassa kuolemanpaikalle, mistä puristi lopussa varmaan voittoon.
Troikka:

I3, 2I3, 2
II3, 2, 10, 1II3, 2, 10, 1, 8
III3, 2, 10, 1III3, 2, 10, 1, 8, 9, 5, 4, 6, 7

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€
2x4x8=64 yhd. a 0,5€=32,0€

8. Lähtö
Ranking:
A: 7, 8
B: 10, 1, 5, 6, 9
C: 4, 3, 2
7 Diesel Degato juoksee heppajärjestelmän tietojen mukaan ( maanantai aamupäivän tilanne ) nyt ilman kaikkia kenkiä, mikä on tälle hevoselle iso etu. Ruuna juoksi viimeksi 25. 2. Teivossa, missä se ei saanut täyttä mahdollisuutta kirimiseen juostuaan 2.-3. sisällä. Tässä tehtävässä Santtu Raitala suunnannee heti eteenpäin. 8 Anni Sue oli 6. 3. Seinäjoen kauden avauksessaan suorastaan jäätävän hyvä. Se veti keulassa avausringin 12- tempolla, mihin nähden tuli erittäin hyvin maaliin asti. Tamma on muutoinkin tehnyt koko ajan hyviä esityksiä, joten sitä ei voi jättää tässä lapulta pois. 10 M. T. Master Don oli viime syksynä koko ajan oikein vakuuttava. Viime starteissaan ruuna on ollut tasaisempi. Nyt se pääsee takaisin kesäkenkään, joten hevonen voi olla nyt paljonkin parempi. 1 Trouble Leader kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja hyvältä lähtöpaikalta se on tässä tototaistossa. Viimeksi 13. 3. Nikulassa ruuna juuttui kuolemanpaikalle, mistä tuli mukavasti maaliin.
9. Lähtö
Ranking:
A: 1
B: 9, 5, 2, 4, 10, 8, 3
C: 7, 6
Toto5- pelin pankki löytyy tästä kohteesta ja on luonnollisesti 1 Le Gross Bill. Ori avasi kautensa 29. 2. Jokimaalla, missä se dominoi lähtöä 11,0- lopetuksellaan kärkipaikalta. Hevonen on tässä varmaan vieläkin parempi, eikä tappiota ole tulossa. 9 Finally Famous lähtee aivan mukavasti matkaan ja tässä ei tarvitse seurata kuin ykköstä koko ajan, niin on toisena maalissa. Viimeksi 13. 3. Nikulassa ruuna oli pitkään vailla kiritilaa ja tuli loppua oikein hyvin, kunhan väylä aukeni. 5 Lindy Poppins kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja ruuna on tässä ilman muuta tototaistossa. Viimeksi 10. 3. Teivossa se matkasi pitkään kuolemanpaikalla, mistä huolimatta tuli mukavasti maaliin asti. 2 Ambriel kilpailee tässä kovassa ylisarjassa, mutta tamma saanee tästä hyvän juoksun kärjen tuntumassa, eikä totosijoituskaan yllättäisi. Viimeksi 29. 2. Jokimaalla se juoksi 2.-3. sisällä, mistä tuli loppua varsin pirteästi.
Duo:

I7, 8I7, 8, 10, 1, 5, 6, 9
II1II1

2x1=2 yhd. a 1,0€=2,0€
7x1=7 yhd. a 1,0€=7,0€


10. Lähtö
Ranking:
A: 1, 3
B: 7, 10, 6, 5, 4, 8
C: 9, 2
Illan päätöslähdön suosikkini on 1 Kuutti. Ruuna starttasi viimeksi 25. 2. Teivossa, missä se luopui kärkipaikastaan toisen kaarteen alussa. Ruuna jäi lopussa sinne täysin vaille kiritilaa. Teivon 11. 2. startissaan se laukkasi 100 juostuna lyhyesti ja jäi hieman. Sai jatkossa kuitenkin hyvän juoksun pääosin toisessa ulkona, mistä nappasi 24,5- lopetuksessa eleettömän voiton. 3 Layla on mennyt jo pitkään oikein hyvin. Viimeksi 6. 3. Forssassa se painui puolimatkassa kuolemanpaikalta kärkeen ja tuli hyvin maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. Porissa 28. 2. se eteni viimeisen takasuoran alussa kuolemanpaikalta kärkeen ja otti 25,5- lopetuksellaan selvän voiton. 7 Hipatsu teki viimeksi 14. 3. Vermossa 4. ulkoa rehdin kierroksen mittaisen kirin. Kauden avauksessaan 17. 2. Seinäjoella se tuli kuolemanpaikalta vahvasti maaliin asti. 10 Jetsu on vaihtanut takaisin kotitreeniin. Ori on kyvykäs menijä, mutta 60 metrin takamatkalta voi olla vaikeaa nousta aivan voittotaistoon asti.
​​​​​​​

Toto5:

I8, 5, 9 ( 3, 6 )I8, 5, 9, 3, 6 ( 1, 4 )
II3, 2 ( 10, 1 )II3, 2, 10 ( 1, 8 )
III7, 8 ( 10, 1 )III7, 8, 10, 1, 5 ( 6, 9 )
IV1 ( 9, 5 )IV1 ( 9, 5 )
V1, 3 ( 7, 10 )V1, 3, 7 ( 10, 6 )

3x2x2x1x2=24 yhd. a 0,1€=2,4€
5x3x5x1x3=225 yhd. a 0,1€=22,5€Troikka:

I1, 3I1, 3
II1, 3, 7II1, 3, 7, 10
III1, 3, 7III1, 3, 7, 10, 6, 5

2x2x1=4 yhd. a 0,5€=2,0€
2x3x4=24 yhd. a 0,5€=12,0€


Vihjeiden tekijä,
Juha Koskela