Seinäjoen Toto4-ravien 26.9. vihjeet ja tallikommentit

Seinäjoella nähdään Kasvattajakruunun alkuerä, jossa suosikkina starttaa Derby-finalisti Vagabondo.
Vagabondo

Luttinen ( L1 / 7 ),

Simo Kanala:

Ori on kehityskelpoinen menijä. Alkumatka on vain toistaiseksi ollut vaikeaa. Viimeksi Halsualla se laukkasi lähdössä ja tuli toisen lenkin 34- tempolla. Tästä tulee vielä aivan hyvä menijä, mutta aivan valmis se ei vielä ole. Ori pystyy tuossakin ravilla jonkin verran pärjäämään.

Hipatsu ( L1 / 10 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Ruuna oli viimeksi sitä ajaessani mainio. Se säikähti kierros juostuna laukalle, kun katseli lähettäjiä. Ruuna otti sen jälkeen hyvin vauhtia. Jos se on nyt vastaavassa kunnossa, niin menestys ei yllättäisi.

Indyana Poliss ( L3 / 6 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Ruuna on tehnyt kaksi hyvää starttia pitkän tauon jälkeen. Sen pitäisi edelleen parantaa, eikä voittokaan olisi nyt yllätys.

Jetsu ( L4 / 6 ),

Simo Kanala:

Ori on tehnyt viime starteissaan aivan hyvät esitykset, sillä on värkeissä varaa vielä huomattavasti nähtyä parempaankin. Vauhdeista menestys ei jää tässäkään kiinni, mutta juoksun pitää onnistua.

Mikori ( L4 / 11 ),

Joni Hakala:

Lähtöpaikka on tälle hevoselle melko kurja. Ruuna tahtoo olla matkalla liiankin innokas ja painaa itseään vähän tyhjäksi, jos vapaata rataa ei ole. Hevonen kilpailee kuitenkin kunnossa, eikä menestyminen aivan mahdotonta ole, jos kaikki natsaa.

Nalli Napero ( L4 / 13 ),

Mia Sirviö:

Ori on ollut kotona pirteän oloinen. Jotain siitä on kuitenkin viime starteissa vähän puuttunut. Nyt sillä on pitävämmät kengät alla, jos se auttaisi. Ravin maistuessa orin pitäisi nousta kärkikahinoihin.

Rooney ( L5 / 3 ),

Teuvo Kivivuori:

Ruuna on viime starteissaan antanut viimeisellä 50 metrillä hieman periksi ja se on nyt pieni arvoitus. Olen tyytyväinen jo sijoihin 4-5.

Lonely Rider ( L5 / 4 ),

Pertti Isotalo:

Ori ei ole mailin matkaa toistaiseksi juossut. Kyllä tällä silti vauhtia on ja orin pitäisi olla tuossa onnistuneella juoksulla kolmen joukossa.

Saxoi ( L5 / 6 ),

Hannu Korpi:

Ruuna oli viimeksi Vermossa hyvä. Se tuli maaliin vielä tyhjällä renkaalla ja se olisi ilman sitä ollut kolmas. Ruuna ei ollut Derbykarsinnoissa aivan terve. Sitä on hieman hoidettu tässä välillä ja nyt terveystilanne on oikein hyvä. Otan maanantaina ilman muuta kengät pois ja ajan heti kohden kärkipaikkaa. Hevonen pystyy nykykunnossaan 12- alkuiseen aikaan ja odotan aivan kärkisijoitusta.

Ainon Ilo ( L6 / 2 ),

Jukka Kolkka:

Tamma on nyt hyvällä mallilla. Lyhyt matkakin sopii tälle ja hevonen tuntui keskiviikon hiitissä hyvältä. Tämä lähtee reippaasti ja voi hyvinkin olla, että ajan kärkipaikalta. Mielestäni tamma pystyy nykykunnossaan hyvällä radalla lähelle 25- tulosta, eivätkä kärkisijoitukset yllättäisi.

Loikkaus ( L6 / 7 ),

Henna Latvala:

Tamma on hyvässä kunnossa ja matka suosii. Lähtö on vähän kova, mutta onnistuneella juoksulla tamma on yksi mahdollisista.

Finn McCool ( L7 / 5 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Ruuna on tehnyt viime starteissaan aivan hyvät esitykset. Lähtö on nyt tasaisen tasokas ja periaatteessa mikä vain sijoitus 1-10 väliltä on mahdollinen. Hevosen kunto on ennallaan.

Jasulito ( L7 / 9 ),

Sari Fors:

Ruunan fyysinen kunto on ennallaan. Tämä on ollut toisen hevosemme kanssa koko ajan yhdessä ja luovuimme siitä keskiviikkona. Saa nähdä vaikuttaako ikävä hevosen menoon. Tämä hevonen menee tyttärillemme etelämmäksi ja lopetamme itse lajin. Tyttäret saavat kokeilla tämän kanssa jatkossa.

Count Forever ( L7 / 12 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Lähtöpaikka on hankala. Ruuna kilpailee aivan hyvässä kunnossa. Lähdön mahdollinen ylivauhti auttaisi kovasti. Hevonen ei ollut viimeksi Vermossa terve. Näistä asetelmista aivan kärkeen asti nouseminen vaatisi melkein mahdottomat tuurit. Hevosen kunnossa ei ole vikaa ja sen pitäisi pärjätä talven tullessa.

 

1. Lähtö

Ranking:

A: 10, 13

B: 3, 9, 6, 7, 2, 11, 5

C: 4, 16, 15, 14, 1, 8, 12

Illan avauslähtö on melko vaikeasti arvioitavissa. Niukka suosikkimme on 10 Hipatsu. Ruuna teki 25. 8. Seinäjoella tuloksesta huolimatta hyvän esityksen. Se sai tuolloin kärkipaikan nopeasti haltuunsa, mistä se laukkasi toisen kierroksen aikana pitkäksi. Ruuna kulki loppumatkan hylättynä vielä 33- tempolla ja nousi lopussa kolmanneksi. Vastaava esitys riittäisi tässä voittoon asti. 13 Vapun Muisto on tehnyt paikallisraveissa mukavia esityksiä. Viimeksi 17. 9. Halsualla tamma oli laukan kera toinen. Kannuksen 28. 8. startissaan se näytti lämmityksessä hyvältä, mutta itse startissa laukat olivat kovin herkässä ja hylkäys oli selviö. Tamman vauhdit riittävät tässä tehtävässä voittotaistoon, mutta epävarmuutta on ilmassa. 3 Lumi- Kaisa matkasi viimeksi 9. 9. Jyväskylässä kärjen tuntumassa sisäradalla, missä tamma laukkasi 600 ennen maalia hylkäykseen. Se näytti muuten aivan hyvältä ja ravin maistuessa tamma pystyy tässä totosijoille. 9 Kuu- Minna palaa tähän tehtävään tauolta. Tamma teki keväällä asiallisia esityksiä ja se on voinut mennä tauon aikana selvästikin eteenpäin. Tamman lämmitys kannattaa seurata huolellisesti.

2. Lähtö

Ranking:

A: 14

B: 4, 8, 15, 16, 9, 2, 10, 12

C: 1, 5, 11, 6, 3, 13, 7

14 Emanuel Web palaa tähän tehtävään tauolta. Ruuna teki alkuvuoden starteissaan vahvaa jälkeä, eikä se ole tässä ravin maistuessa todennäköisesti lyötävissä. Porin 1. 1. voitto irtosi 250 juostuna tulleen laukan jälkeen vielä varmoin ottein. Ruuna kulki tuolloin talvikelillä ravatessaan koko ajan 17- tempolla. 4 Rock´s Fireworks palaa tähän myös 3 kuukauden tauolta. Tamma teki kesän alussa asiallisia esityksiä. Viimeksi 22. 6. Seinäjoella tamma sai nopeasti kärkipaikan haltuunsa, mistä se jäi ensimmäisen takasuoran lopussa johtavan kantaan. Tamma teki sieltä jatkossa aivan hyvän tuloksen. Vaasan 10. 6. startissaankin se tuli johtavan kannasta aivan hyvin maaliin asti. Tässä tamma on tauosta huolimatta aivan mahdollinen totohevonen. 8 Silence Whish on tehnyt koko ajan tasaisia esityksiä. Nyt tamman rattailla nähdään Tuomas Pakkanen ja ohjasta ei todennäköisesti ainakaan heikkene. 15 Darius Star matkasi viimeksi 26. 8. Kaustisella koko ajan aivan kärjen tuntumassa, mistä se nappasi lopussa niukan, mutta hallitun voiton. Kokkolan 18. 8. startissaan ruuna tuli 3.ulkoa aivan juosten maaliin asti.

3. Lähtö

Ranking:

A: 3, 6

B: 7, 5, 4, 10, 8, 9

C: 2, 11

3 Caribian Lady teki 21. 9. Vermossa kärkipaikalta aivan hyvän esityksen, vaikka ei lopussa aivan totoon asti yltänytkään. Edellisellä kerralla 14. 9. Vermossa tamma tuli johtavan kannasta mukavasti maaliin asti. 6 Indyana Poliss matkasi viimeksi 6. 9. Teivossa pääosin toisessa ulkona, mistä ruuna suoritti aivan hyvin. Edellisellä kerralla 26. 8. Nikulassa se teki takajoukoista vahvan 750 metrin kirin ulkoratoja pitkin ja ehti toiseksi. 7 Wasa Winner näytti viimeksi 14. 9. Vermossa nousukuntoa. Ori ei tuolloin sisäratajuoksun jälkeen saanut lopussa täyttä mahdollisuutta kirimiseen ja lähtö oli hyvätasoinen. Se jäi myös 5. 9. Seinäjoen startissa matkan aikana vaille kiritilaa ja hieman jossiteltavaa jäi. 5 Exploding Alice teki viimeksi 6. 8. Teivossa sisäratajuoksun jälkeen asiallisen lopetuksen kovassa Tammakriteriumissa. Teivon 26. 7. startissaan tamma tuli 3.ulkoa loppua aivan juosten.

4. Lähtö

Ranking:

A: 10, 12

B: 11, 13, 14, 4, 1, 6, 5, 9, 7

C: 2, 8, 16, 15, 3

Toto4- pelin avauskohde on haastava lähtö. Niukka suosikkimme on lähtöpaikkansa turvin 10 Vikkeer. Ruuna käynnistyy mukavasti ja se saanee tässä heti pienen edun kovimpiin kanssakilpailijoihinsa nähden. Viimeksi 5. 9. Seinäjoella ruuna matkasi koko ajan aivan kärjen tuntumassa ja otti lopussa selvän voiton. 12 Viekra laukkasi viimeksi 9. 9. Killerillä toisessa ulkona hylkäykseen kierros ennen maalia. Se kulki jatkossa hylättynä kulisseista vielä vahvasti ja nousi neljänneksi. Teivon 30. 8. startissaan ruuna eteni nopeasti kärjen tuntumaan, mistä se kiri lopussa hallittuun voittoon. 11 Mikori teki viimeksi 31. 8. Vermossa 4.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin, vaikka ruuna ei lopussa kärkisijoille noussutkaan. Porissa 12. 8. hevonen juuttui kuolemanpaikalle, mistä se painui kierros juostuna kärkipaikalle ja nappasi lopussa hallitun voiton. 13 Nalli Napero on erittäin kyvykäs ja vauhdikas menijä, jota laukat tosin melko usein hidastavat. Ori olisi tässäkin tehtävässä aivan kärkihevosia, mikäli ravi maistuisi. Viimeksi 29. 8. Oulussa se otti kahden laukkansa lomassa hyvin vauhtia.

5. Lähtö

Ranking:

A: 2, 4, 6

B: 8, 3, 5, 7, 1

Kasvattajakruunu- alkuerä on tasaisen tasokas lähtö. Suosikkimme on 2 Vagabondo. Ruunalle jäi viimeksi 3. 9. Vermon Derbyssä vähän jossiteltavaa, sillä kirikaista oli 3.sisällä pitkään tukossa. Vermon 24. 8. startissaan ruuna hallitsi kärkipaikalta oikein varmoin ottein. 4 Lonely Rider haparoi viimeksi 7. 9. Vermossa 250 juostuna lyhyesti. Ori eteni kuitenkin nopeasti kärkipaikalle, mistä se piti 11,0- lopetuksellaan lopussa hallittuun voittoon. Porissa 12. 8. ori eteni pahasta lähtöpaikastaan huolimatta jo vajaa kierros juostuna kärkipaikalle, mistä se otti lopussa 12,0- lopetuksellaan selvän voiton. 6 Saxoi oli viimeksi 21. 9. Vermossa välillä sisäradalla vetämättömässä selässä. Ruuna kiri loppua oikein pirteästi ja teki kovan tuloksen ollen maalissa neljäs. Vermon 24. 8. Derbykarsinnoissa ruunan keskijoukoista lähtenyt kierroksen kiri ei lopussa aivan kantanut. 8 Begemot Frido palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Ori on luokkahevonen ja se on varmasti heti hyvässä kunnossa. Orin viime vire kannattaa tarkistaa lämmityksestä.

6. Lähtö

Ranking:

A: 1

B: 11, 2, 7, 3, 6, 10, 9, 14

C: 4, 8, 13, 12, 5

1 Hohdon Iines on tässä hyvän lähtöpaikkansa turvin illan Toto4- pelin läpivarmamme. Tamma starttasi viimeksi 30. 7. Turussa, missä se teki kärkipaikalta oikein hyvän esityksen ja piti lopussa Vapperin jälkeen toiseksi. Tamma teki 16. 7. Mikkelissäkin kuolemanpaikalta hyvän esityksen, vaikka aivan loppumetrit hieman painoivatkin. Nikulan 9. 7. startissaan tamma tuli johtavan kannasta mukavasti maaliin asti. Tässä hevonen on Toto4- pelin ideavarmamme, sillä kohde on muutoin erittäin tasainen. 11 Turon Linda kiihdytti viimeksi 14. 9. Vermossa heti kärkipaikalle, mistä se tuli aivan asiallisesti sisään asti, vaikkakin suurin loisto olikin poissa. Rovaniemen 27. 8. startissaan tamma haparoi lyhyesti lähtöön, minkä jälkeen se teki johtavan kannasta aivan hyvän esityksen. 2 Ainon Ilo kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja tamma on lisäksi melko ravivarma menijä, joten totosijoituksen ottaminen aivan mahdollista. Viimeksi 7. 9. Vermossa se tuli johtavan kannasta mukavasti maaliin asti. Lahden 1. 9. startissaan tamma teki kärkipaikalta hyvän esityksen ja tuli aivan juosten maaliin asti. Nyt juostava lyhyt matka sopii vauhdikkaalle menijälle. 7 Loikkaus käynnistyy oikein reippaasti ja tammalla saa valita tässä haluamansa taktiikan. Viimeksi 5. 9. Seinäjoella se oli 3.ulkona pitkään vailla kiritilaa ja jonkin verran jossiteltavaa jäi. Edellisellä kerralla 25. 8. Seinäjoella tamma nappasi kärjen tuntumasta toiset rahat Jamas Victorin jälkeen.

7. Lähtö

Ranking:

A: 9, 2

B: 5, 10, 4, 6, 1, 3, 12

C: 7, 8, 11

Toto4- pelin päätöskohdekin on illan tyyliin haastava lähtö, joten voi hyvinkin olla niin, että Toto4 palauttaa oikean rivin tietäneille melko mukavan summan rahaa. Niukka suosikkimme on viimeksi loistanut 9 Jasulito. Ruuna matkasi 16. 9. Forssassa 5.ulkona, mistä se nappasi vahvalla 700 metrin kirillään lopussa selvän voiton. Ruuna kulki kirivaiheessa alle 12- vauhteja. Teivon 6. 9. startissaan se oli toisesta ulkoa kirivaiheessa vain tasainen, joten mikään aivan varma suorittaja ruuna ei ole. 2 Löten´s Anselm teki viimeksi 10. 9. Oulussa asiallisen esityksen juostuaan pääosin 4-5.ulkona.. Teivon 6. 9. startissaan ruuna painui 600 juostuna väkisin kärkipaikalle, missä se jäi hieman painamaan ja ruuna tuli aivan juosten maaliin asti. Tässä Antti Ala- Rantalan suojatti on hyvältä lähtöpaikaltaan sopivalla juoksulla tiukasti mukana voittokamppailussa. 5 Finn McCool teki viimeksi 5. 9. Seinäjoella kärkipaikalta aivan hyvän esityksen, vaikka jäikin aivan lopussa niukasti toisesi. Seinäjoen 25. 8. startissaan ruuna teki toisesta ulkoa hyvän tuloksen, vaikka ei aivan kaksariin asti noussutkaan. 10 Alws Beanin osakkeet nousisivat tässä reippaan matkavauhdin jälkeen. Tamma kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 17. 9. Forssassa se tuli 3.sisältä aivan hyvin maaliin asti. Teivon 6. 9. startissa kuolemanpaikka oli vain lopussa liikaa.

Toto4:

I

10, 12 ( 11, 13 )

I

10, 12, 11, 13, 14, 4, 1, 6 ( 5, 9 )

II

2, 4, 6 ( 8, 3 )

II

2, 4, 6 ( 8, 3 )

III

1 ( 11, 2 )

III

1 ( 11, 2 )

IV

9, 2 ( 5, 10 )

IV

9, 2, 5, 10, 4, 6, 1, 3, 12 ( 7, 8 )


2x3x1x2=12 yhd. a 0,2€=2,4€


8x3x1x9=216 yhd. a 0,2€=43,2€

Troikka:

I

9, 2

I

9, 2

II

9, 2, 5, 10

II

9, 2, 5, 10, 4, 6, 1

III

9, 2, 5, 10

III

9, 2, 5, 10, 4, 6, 1, 3, 12

 

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

2x6x7=84 yhd. a 0,5€=42,0€

Duo:

I

1

I

1, 11, 2

II

9, 2

II

9, 2, 5, 10

 

1x2=2 yhd. a 1,0€=2,0€

 

3x4=12 yhd. a 1,0€=12,0€

8. Lähtö

Ranking:

A: 1, 5

B: 15, 10, 2, 9, 3, 12, 8, 16

C: 6, 7, 13, 14, 11, 4

1 Helun Kuva sai viimeksi 5. 9. Seinäjoella vetää avausringin sopuisasti. Tamma kiihdytti loppua kohden vauhtia ja se otti lopulta erittäin helpon voiton. Se otti 25. 8. Seinäjoella kahden laukkansa lomassa erittäin hyvin vauhtia ja tamma on tässä ravin maistuessa tiukasti mukana voittokamppailussa. 5 Laurilan Esteri näytti 28. 8. Kannuksen raveissa lämmityksessä oikein luokkamenijältä. Itse startissa tamma laukkasi kärjen tuntumasta 700 juostuna. Se eteni pian uudelleen kärkihevosten tuntumaan, missä tamma puristi aivan hyvin sisään asti. Se palasi 12. 8 Riihimäelle pitkältä tauolta ja tamma oli tuolloin keskijoukoista lähinnä tasainen. 15 Turon Veera on kovan tehtävän edessä 60 metrin takamatkalta. Tamma on kuitenkin vauhdikas menijä, eikä sitä voi tässä unohtaa peleistä. 10 Ukaasi omaa oikein kovat vauhtivarat, mutta tamma on samalla melko epävarma menijä. Se on tässä lähdön mahdollinen yllättäjä.

9. Lähtö

Ranking:

A: 11

B: 9, 1, 6, 2, 7, 4, 12, 3

C: 8, 13, 5, 14, 10

11 Prin Holz on tässä illan toisen troikkakohteen selvä suosikkimme. Ruuna starttasi viimeksi 18. 8. Bergsåkerissa, missä se avasi erittäin kovaa, mutta jäi kuitenkin ensimmäisen kaarteen lopussa johtavan kantaan. Ruuna nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Se pudotti loppukaarteessa sisäradalle ja tuli hyvin sisään asti. Lähdön avaus oli peräti 05,1- vauhtinen ja kierroskin sujui 11,3- tempolla. Turun 30. 7. startissaan se taipui kovassa tehtävässä johtavan kannasta lopussa selvästi. Mikkelin 16. 7. voitto irtosi kärkipaikalta vakuuttavalla tyylillä. Nyt juostava lyhyt matka sopii vauhdikkaalle menijälle. 9 Sahara Rouge kilpailee mainiossa kunnossa. Viimeksi 17. 9. Forssassa raskas juoksu kuolemanpaikalla vaati veronsa viimeisen takasuoran lopussa ja ruuna laukkasi pitkäksi. Porin 2. 9. voitto irtosi takajoukoista vahvalla lähes kierroksen mittaisella kirillä ylivoimaiseen tyyliin. 1 Haraldinho Zon matkasi viimeksi 9. 9. Killerillä 3.ulkona, mistä se kiertyi päätösringin alkaessa kärkipaikalle. Ruuna hallitsi siitä vaivatta maaliin asti. Seinäjoen 25. 8. startissaan se oli taustalta vain tasainen. 6 Tribestream tuli viimeksi 5. 9. Seinäjoella sisäratajuoksun jälkeen mukavasti maaliina sti. Edellisellä kerralla 25. 8. Seinäjoella tamma otti 300 juostuna laukan, minkä jälkeen se oli jatkossa vain tasainen.

Troikka:

I

11

I

11

II

9, 1, 6, 2

II

9, 1, 6, 2, 7, 4, 12, 3

III

9, 1, 6, 2

III

9, 1, 6, 2, 7, 4, 12, 3

 

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

1x8x7=56 yhd. a 0,5€=28,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 8

B: 9, 4, 2, 5, 1, 12

C. 6, 3, 11, 10, 7

8 Love No Limit on aloittanut uransa mallikkaasti. Viimeksi 16. 8. Teivossa tamma painui 450 juostuna kärkipaikalle, mistä se nappasi 13,0- lopetuksellaan hallitun voiton. Turun 29. 7. voitto irtosi johtavan kannasta helposti. 9 Not a Clue eteni 11. 9. Kajaanissa ensimmäisen takasuoran puolivälissä kärkipaikalle, mistä se hallitsi loppumatkaa varmoin ottein. Joensuun 22. 8. startissaan ruuna teki 5.ulkoa vahvan lähes kierroksen mittaisen kirin. Hevosen viime kunnon voi tarkastaa perjantain välistartista. 4 Edward Star teki viimeksi 4. 9. Ylivieskassa 3.ulkoa aivan hyvän 650 metrin kirin. Seinäjoen 25. 8. startissaan ruuna matkasi pääosin johtavan kannassa, mistä se tuli hyvin sisään asti. 2 Silky Jet on tasainen suorittaja, jolla on hyvältä lähtöpaikaltaan mahdollisuudet ainakin toton tuntumaan.

 

 

Vihjeet Juha Koskela