Vermon 5.10. Toto65-kierroksen vihjeet

Toto65-ravit alkavat Vermossa keskiviikkona 5.10. tuttuun tapaan klo 18:30.
Jouni Miettinen tuo Vermoon kolme hevosta.

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Vermon Toto65-kierrokselta löytyy peräti kolme hyvää varmaehdokasta. Näistä neljännen kohteen 6 FILL THE BILL ja viidennen kohteen 6 ICE PARADISE nostetaan läpivarmoiksi. Molempien kohdalla keulajuoksu on erittäin todennäköinen. Kolmantena varmana pikkulapussa toimiva kolmannen kohteen 2 AGNESE varmistetaan suuressa systeemissä, koska sen kohdalla juoksunkulussa on hyvästä lähtöpaikasta huolimatta kolmikosta eniten riskitekijöitä. Lisäksi Agnese saa muutenkin painoa peleissä, sillä se toimii troikkapiikkinä. Toto4-pelin puolellakin varmaehdokkaita on tarjolla niin runsaasti, että siellä Fill The Bill varmistetaan.


TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5,4,2,6 (12,3)
T65-2: 12,7,2,10,9,13 + 4,11 (3,5)
T65-3: 2 + 7,6,10 (9,11)
T65-4: 6 (8,3)
T65-5: 6 (8,2)
T65-6: 12,10,2,8,5 + 9,4,7,1,3,6,11

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1536 riviä, hinta 153,60 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1

RANKING
A) 1-3-2-12-11-6 B) 9-5-10-16-13-7-4-15-14-8
JEMMATAR – JORI POLLEA – APE AAPELI – LAKOSTE

Ravien avauslähdössä riittää haastetta a peräti kuusi valjakkoa rynnistää A-ryhmään. Rankingin kärkinimeksi kiilaava 1 JEMMATAR teki viimeksi Jukka Torvisen ajamana vahvan juoksun johtavan rinnalta. Tällä kerralla Henna Halme palaa tamman rattaille. Kyvykäs mutta epävarma 3 JORI POLLEA tuli viimeksi positiivisesti perille. Lahjoja on, kunhan Timo Leivon suojatti alkaa vain suorittamaan kykyjensä edellyttämällä tavalla. Hyvältä paikalta starttaava 2 APE AAPELI on tauluaan vaarallisempi ja se ansaitsee paikkansa kärkiryhmässä. Numerot 12 LAKOSTE ja 11 REISSARI ovat takamatkasta huolimatta sopivassa porukassa perushevosia. Suosikkien joukkoon tiensä selvittää myös paalun juoksuradalta starttaava 6 VETO-VAUHTI. Tässä lähdössä voiton lipsahtaminen B-rankingin hevosten puolelle ei toisaalta yllättäisi millään tavalla.

Lähtö 2

RANKING
A) 3 B) 5-1-2-8-4-12-6-11-7 C) 10-9
SOUTHWIND MOJITA – GET LUCKY – LEGENDARY CORPS – PRECOCIOUS PAL

Toisessa lähdössä numero 3 SOUTHWIND MOJITA valtaa yksin pahaan A-ryhmän. Se kiri viimeksi mukavasti, vaikka ravi ei ollut edelleenkään kohdallaan. Sopivassa porukassa Jarkko Ristimäen ajokilta on kuitenkin ravin maistuessa lupa odottaa menestystä. Tasaisen haastajaporukan kärkeen kipuava 5 GET LUCKY suoritti tauolta paluussaan hyväksyttävästi. Startti kropassa Tuomas Korvenojan suojatti parantaa varmasti ja pystyy taistelemaan uran ensimmäisestä totosijasta. Hyviltä paikoilta starttaavat numero 1 LEGENDARY CORPS ja 2 PRECOCIOUS PAL tekivät kumpikin alla olevissa tuoreissa starteissa kelpo esitykset. Näiltä paikoilta ne ovat varmasti tiukasti mukana totomatsissa.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 5-4-2-6 B) 12-3-10-7-1-9-8 C) 11
ISA ALE – PARTYTIME – RITE ON BIRDLAND – NEVE DI GIO

Toto65-kierros käynnistyy 4-vuotiaiden lämminveristen Derbysarjalla, ja siinä A-ryhmään kohoaa neljä hevosta. 5 ISA ALE on ideasuosikkimme. Se on parantanut Juho Ihamuotilan käsissä startti startilta, vaikka sijoitukset eivät sitä kerrokaan. Tamma kilpaili viimeksi Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdössä, missä ei löytänyt vapaata väylää 4. sisältä ja tuli näin kärkirintaman takana voimissaan maaliin. Sijoitus jäi tasaisessa lähdössä vaatimattomaksi, mutta sujuvasti päästessään tamma olisi kamppaillut voitosta. 4 PARTYTIME ei yltänyt viimeksi kärkeen 5. ulkoa, mutta kulki silti viimeiset 800 metriä 12,7-vauhdilla. Vahva menijä pystyy tekemään omaakin juoksua. 2 RITE ON BIRDLAND on hyvältä paikalta syytä huomioida ajoissa. Se ei löytänyt viimeksi Lahdessa Neve di Gion voittamassa lähdössä vapaata väylää 3. sisältä. 6 NEVE DI GIO on ottanut kaikki kauden voittonsa johtopaikalta ja voi päästä nytkin mielipaikalleen, sillä sisäpuolella ei ole mitään varsinaisia starttiraketteja.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 12-7-2-10-9-13 B) 4-11-3-5-1-6-8
LARVAN HURMOS – VIUSKUN VÄISKI – ROKKA VEIKKA - MARJ-LOVVIISA

Toisena kohteena ajettava suomenhevosten Sisusarja on varsin haastava pelipähkinä, sillä mukana on useita mahdollisia voittajia. 12 LARVAN HURMOS kohoaa ykkösvihjeeksi, vaikka viimeksi epäonnistuikin. Tuloksista puuttuu laukkamerkintä, sillä Larvan Hurmos laukkasi todella pahoin lähtöön. Jatkossa ruuna suoritti kyllä normaalin vahvasti. 7 VIUSKUN VÄISKI riitti viimeksi johtopaikalta kolmanneksi. Ori on nytkin todennäköinen keulahevonen, minkä jälkeen kaikki on mahdollista. 2 ROKKA VEIKKA ailahtelee hieman, mutta pystyy hyvänä päivänään paljoon. Turun Kuninkuusraveissa Rokka Veikka sijoittui nimenomaan Hannu Torvisen ajamana vahvan juoksun päätteeksi kolmanneksi. Ori joutui kiertämään lähes koko ensimmäisen kierroksen 3. rataa ennen kuin pääsi johtavan rinnalle. 10 MARJ-LOVVIISA paikkasi Villinmiehen Tammakilpailun finaalissa pahan lähtölaukkansa hienosti ja nousi vielä kolmanneksi, vaikka koki kirivaiheessa häiriötäkin. Kyseessä on kuitenkin nuori ja vasta vähän kilpailurutiinia omaava tamma, joten kokeneempien konkarien kukistaminen tällä matkalla ei ole helppo juttu. 9 VALTRAN PIMU hylättiin viimeksi ensimmäisen takasuoran pitkästä laukasta, mutta tamma kierteli kuitenkin mukavasti kuudentena maaliin. A-ryhmään mahtuu myös hyväkuntoinen, mutta epävarma 13 HOLARI.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 2 B) 7-6-10-9-11-3-1-12-5 C) 4-8
AGNESE – HILLBILLY HILDA – BAKELS BIRDLAND - SUDBURY

Kolmas Toto65-kohde ja samalla ravien ensimmäinen troikkalähtö on tasoltaan todellista kanuunaluokkaa. Lähtö suorastaan vilisee hyviä ja loistovireisiä hevosia. 2 AGNESE kohoaa isoon rooliin peleissä. Viime aikoina huonoista lähtöpaikoista kärsinyt tamma on kerrankin päässyt kunnon paikalle. Kuntokin on viime starttien perusteella edelleen kohdallaan. Viimeksi Lappeenrannassa Agnese kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä ja säesti keulasta voittanutta tolppakone Madridia oikein hyvin. Vaikka vastus on laadukas, on Agnesella hyvät voittosaumat. 7 HILLBILLY HILDA aloittaa haastajien rankingin. Sen viimekertainen Tammavaltikan loppukaarteen laukka vaikutti häiriölaukalta. Edellisen kilpailunsa tamma voitti johtopaikalta oikein varmasti. Vastus ei kylläkään ollut läheskään yhtä kova kuin nyt. 6 BAKELS BIRDLAND oli Forssassa pitkällä matkalla johtavan takaa hyvä kakkonen. Hevosen ulkoinen olemuskin oli parempi kuin koskaan. 10 SUDBURY teki Kajaanissa laukkansa jälkeen niin kovan suorituksen, että on mielenkiintoinen menijä Vermoonkin. 9 DREAMBOW ja 11 VALENTIN LADAY ovat usein olleet lähtöjensä suosikkeja, mutta nyt voiton nappaaminen takarivistä ei ole todellakaan helppo juttu.

Lähtö 6 | | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 6 B) 3-8-1-12-2-10-11-4-5-7-9
FILL THE BILL – CARIBIAN LADY – CARAMEL KID – LIFE OF ROSE

Neljännessä Toto65-kohteessa hyvänä varmakandidaattina matkaan lähtee 6 FILL THE BILL. Jeroen Van Craenin suojatti on parantanut viime aikoina selvästi menoaan. Lounasravien keulavoitto oli helppo, ja myös viimeksi ruuna kesti johtopaikalta täysin kunniakkaasti kolmanneksi, sillä 12-vauhtinen avauspuolikas oli olosuhteisiin nähden reipas. Fill The Bill täräyttänee nytkin keulaan, ja ilman turhia prässejä voitto on lähellä. 3 CARIBIAN LADY kohoaa rankingin kakkoseksi sillä psyykillä, että saa nappireissun Fill The Billin takana 2. sisällä. Caribian Lady on jo pitkään tehnyt suoritusvarmaa työtä. 8 CARAMEL KID voitti viimeksi Vermossa johtopaikalta selvästi, mutta näistä lähtöasetelmista ruuna on Fill The Billiä vastaan vain hyvä haastaja. 1 LIFE OF ROSE on kirinyt molemmissa tauon jälkeisissä starteissaan positiivisesti. Mikäli tamma saisi pidettyä ykkösradalta paikan edes 3. sisällä, ottelisi se tiukasti totosijoista. 12 SHOWTIME kilpailee nousuvireessä, mutta lähtöasetelmat ovat haastavat.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6 B) 8-2-1-12-14-15-3-16-13-11-10-5-7-4-9
ICE PARADISE – GLOBAL SPELLBOUND – PRINCE ALBERT – EL BODYGUARD

Numero 6 ICE PARADISE on selvä ykköshevonen viidenteen Toto65-kohteeseen ja samalla Päivän Duon avauslähtöön. Tällä kaudella hyvällä prosentilla lähtöjä voittanut tamma eteni viimeksi Porin lounasraveissa lopulta oikein varmaan voittoon 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Ice Paradise palasi kyseiseen lähtöön kuukauden sairaustauolta, joten startti teki varmasti hyvää. Johtopaikka irronnee suosiolla, ja sieltä Ice Paradise on ollut oikein hyvä. Keskipitkä matka tuskin on minkäänlainen ongelma. 8 GLOBAL SPELLBOUND aloitti kesällä Suomessa kahdella kakkossijalla, mutta palaa jälleen tauolta. Tuskinpa Jyrki Tammimetsä hevosta kuitenkaan olisi Vermoon ilmoittanut, mikäli vire ei olisi ihan hyvä. 2 PRINCE ALBERT puursi viimeksi rehdisti ykköseksi 1300 metrin kirillä. On kuitenkin selvää, että raskaat olosuhteet olivat eduksi. Edellisessä startissa ori jäi johtavan rinnalta kuudenneksi, ja kyseinen juoksupaikka on todennäköisin vaihtoehto nytkin. 1 EL BODYGUARD kohoaa rankingissa korkealle, koska saanee unelmajuoksun Ice Paradisen takana 2. sisällä. 12 SAFE CROSSING viihtyy näillä ylipitkillä matkoilla. Totosija on hyvinkin mahdollinen, vaikka rahallisesti sarja on oikein epäedullinen.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 12-10-2-8-5 B) 9-4-7-1-3-6-11
PASCHA TILLY – GRIMINAL JACK – HOPELESS GUY - EDLANCE

Toto65-kierros päättyy vaikeaan pelilähtöön, ja vihjesysteemeihinkin laitetaan paljon rasteja.12 PASCHA TILLY kiersi Forssassa vastaavalta paikalta koko porukan. Hyvä hevonen voi tehdä niin nytkin, mutta lähtö on kyllä paljon tasokkaampi. 10 GRIMINAL JACK on pilannut viime starttinsa laukkoihin, mutta kunto on edelleen kohdallaan. 2 HOPELESS GUY on edellisiä paljon paremmalla paikalla. Ei olisi mikään ihme, vaikka Jukka Torvisen ajokki juoksisi lopulta keulassa. 8 EDLANCE hävisi viimeksi 3. sisältä vain Madridille sekä Agneselle. Kunto nousee kohisten, eikä voittokaan juoksun onnistuessa kasiradalta yllättäisi. A-ryhmään mahtuu myös 5 KICKFLIP, jonka voiton mahdollisuudet perustuvat lähinnä siihen, että hevonen päästettäisiin keulaan. Ilman muiden apuja lähtönopeus ei kuitenkaan millään riitä johtopaikalle, eikä keulaan eteneminen mitenkään erityisen todennäköistä ole. 3 AQUA'S SOLENOID ottanee ensimmäiset keulat, mutta jatkossa selkäjuoksu kelvannee. Suuriin Toto65- sekä Toto4-systeemeihin kelpuutetaan lähdön kaikki valjakot.

Lähtö 9 | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 4 B) 5-12-1-11-3-8-2-10-9-6-7
RAINBOW GERONIMO – BRASS N SASSY – ALDORAINE FELLOW – MUY BIEN

Vaikka 4 RAINBOW GERONIMO epäonnistui Kriteriumin karsintalähdössä, on se koko näiden ravien todennäköisin voittaja. Ori on itseoikeutettu tukipilari niin Toto4-peliin kuin Troikkaan. Rainbow Geronimo otti Jyväskylän voittonsa todella helposti, ja viimekertaiseen epäonnistumiseenkin oli selvä syy. Ori nimittäin laukkasi loppukaarteessa tungettuaan vielä hyvävoimaisena liian ahtaaseen väliin 4. sisältä. Rainbow Geronimo on todella kova hevonen tällaiseen lähtöön. 5 BRASS N SASSY nousee niukasti B-kategorian kärkeen. Tamma on tulosriviään parempi, ja nyt sillä on sairaustauon jälkeen startti kropassakin. Vastus on suosikkia lukuun ottamatta sopiva, kunhan vain juoksu onnistuu. 12 ALDORAINE FELLLOW on kehityskelpoinen tapaus, mutta näistä asetelmista suosikin kukistaminen kuitenkin yllättäisi. 1 MUY BIEN ei päässyt tulemaan viimeksi vapaasti 4. sisältä, jolloin olisi todennäköisesti sijoittunut toiseksi.


TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6 + 8,3,1,12,2,10,11 (4,5)
T4-2: 6 (8,2)
T4-3: 12,10,2,8,5 + 9,4,7,1,3,6,11
T4-4: 4 (5,12)

Pieni systeemi 5 riviä, hinta 1 euro.
Suuri systeemi 96 riviä, hinta 19,2 euroa.


PÄIVÄN DUO

6
2,5,8,10,12

Yhteensä 5 yhdistelmää.


TROIKKA LÄHTÖ 5

2
6,7,10
1,3,5,6,7,9,10,11,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
1,5,12
1,2,3,5,8,10,11,12

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,50 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L4/9 VALTRAN PIMU: Hevosella oli viimeksi ensimmäistä kertaa ulosvedettävät korvatulpat. Tamma oli koko ajan kuin lentoon lähdössä. Alkuun tuli laukka ja uusi hyppy, kun se oli etenemässä kohti keulaa. Hevonen teki kyllä tosi hyvän juoksun. Se oli vielä viides maalissa kierrettyään vikan kierroksen kolmatta rataa. Hylkytuomio tuli vasta jälkikäteen. Kunto on hyvä ja Lahden startin voi osin unohtaa.

L6/2 LEEMARK´S DEBBIE: Tämä on hieman erikoinen tapaus. Se ei mene oikein kunnolla toisten takana. Lahdessa tuli sellainen jarrutuslaukka. Tuon jälkeen tamma lähinnä jätätti loppumatkan. Eturivin paikka käy paremmin. Vapaalta radalta tämä on tehnyt parhaat esityksensä.

L7/6 ICE PARADISE: Hevonen oli vähän kipeä välissä. Se teki Jukan ajamana Porissa kelpo juoksun. Tamma lähtee voltista hyvin ja paikka sopii mainiosti. Näkisin sillä hyvät mahdollisuudet kärkipäähän.

L8/5 KICKFLIP: Viimeksi tuli laukka heti ekoilla askelilla voltista. Ajelin porukan perällä maaliin ja ihan asialliselta hevonen tuntui. Auton takaa sen pitäisi päästä ravilla liikenteeseen. Ei tätä ihan täysin kannata unohtaa.

Jouni Miettinen

L1/5 HUMIKA: Hevonen teki Oulussa positiivisen juoksun. Kuskin mukaan siinä jäi varaakin. Ei ollut mieltä vetää hampaat irvessä oman tallin hevosta vastaan. Luulisin, että tamma pääsee viitoselta ravilla matkaan. Se pystyy Vermossa 1.29-tulokseen.

L1/16 UKAASI: Tamma kiersi Oulussa vahvasti ja tuli lopun kovaa. Hevonen on sen verran kokematon vielä, että laukkoja on tullut. Kengitystä on saatu nyt paremmin kohdalleen. Onhan näistä asetelmista kovasti tekemistä kärkisijoille.

L4/12 LARVAN HURMOS: Voitosta lähdetään ilman muuta ajamaan. Viimeksi hevonen olisi lähtenyt ekalla yrityksellä ravilla ja hyvin matkaan. Hyväksytyssä tuli sitten laukka. Ori liukasteli aika kelvottoman kuntoisella radalla. Se ei saanut pitoa.

Timo Leivo

L1/3 JORI POLLEA: Ei ole ollut oikein sopivia lähtöjä ja starttiväli on venähtänyt. Mitään muuta ongelmaa ei ole ollut. Hevonen tuntuisi kotona koko ajan miehistyvän. Kilpailutilanteissa se on jännittänyt kovasti ja meno on ollut kankeaa. Paikka sopii ja kyllä ruunan pitäisi ravilla vähän pärjätäkin.

L5/7 HILLBILLY HILDA: Tamma meni Forssassa alussa vähän saappaat jalassa. Loppukurvissa tuli ahdas paikka ja hyppy. Uskoisin, että ilman tuota se olisi ollut totosijoilla. Lähtöpaikka on nyt toki aika ulkona. Tämän kohdalla homma on aina vähän päivän vireestä kiinni. Kotona hevonen on tuntunut aivan hyvältä.

Jyrki Tammimetsä

L7/8 GLOBAL SPELLBOUND: Ruuna sairastui kesällä ja jäätiin tauolle. Se on treenannut ihan asiallisesti. Lähtöpaikka on ok. Tuosta saanee sopivan reissun. Jos kaikki onnistuu, voisi tämä olla sijojen 3-4 paikkeilla.

L8/10 GRIMINAL JACK: Hevonen painoi Lappeessa liikaa päälle lähtiessä. Paineissaan se kompuroi laukalle. Hyvän esityksen ruuna sitten teki laukan jälkeen. Nyt lisätään varusteisiin vetolaput. Jos niillä päästäisiin varmemmin matkaan. Kunnossa tämä tuntuisi jatkavan. Jos juoksu yhtään onnistuu, pystyy ruuna olemaan kärkipäässä.

Matias Salo

L5/11 VALENTIN LADAY: Asetelmat on nyt sellaiset, että juoksusta tulee haasteellisempi. Ei toki menestys ole kokonaan poissuljettu näistäkään lähtökohdista. Minkälaista liikenneruuhkaa sitten matkalla tulee. Vireen uskon jatkuvan entisellä tasolla. Siinä tuskin on isoja heittoja.

L8/8 EDLANCE: Kehno on paikka tälläkin. Hyvää kuntoa ruuna on esittänyt. Toissa kerralla se jäi pussiin ja viimeksi hevonen kiri hienosti kolmanneksi kovassa porukassa. Homma voi mennä tosi hankalaksi kasipaikalta. Jos nyt jotkut asemat saataisiin.

Juho Ihamuotila

L3/5 ISA ALE: Hevonen oli viimeksi oikein hyvä. Hieman tässä tuli starttiväliä, kun pisteet ei riittäneet mukaan. Positiivisin ajatuksin Vermoon suunnataan. Lähtö vaikuttaa aika tasaiselta. Uskon tamman tekevän kelpo esityksen, jos se suorittaa tasollaan. Hiukan persoonallinen tapaus se on. Suoritusvarmuudesta ei aivan tarkkaa pysty sanomaan. Lähtönopeus oli Lappeessa varsin hyvä.

Peter Lindroos

L1/14 VISLER: Rata oli vähän kova Lahdessa. Lisäksi siinä oli pientä varusterikkoa ja hevonen löi kainaloihinsa. Laukkoja tuli. Muuten se oli ihan hyvän tuntuinen. Ori ei pysty hyödyntämään juoksurataa tasaisena avaajana.

L5/12 CALLUM: Hevonen on mainiossa kunnossa, mutta lähtöpaikka on yönmusta. Näistä asetelmista ollaan täysin juoksunkulun armoilla. Hankalaa voi olla.

L7/9 MAC DUNCAN: Tämä on sellainen pienen rahan metsästäjä.

Sirpa Tienhaara

L7/16 CINCINNATI: Ori löi hieman jalkaansa ja se turposi. Tilanne tarkistettiin ja jalka hoidettiin kuntoon. Siinä tuli varoaika ja samalla hevosta vähän laiteltiin. Starttiväli pikkasen venähti. Ori lähtee yksin 40:n pakilta ja se päässee tuosta mukavasti liikkeelle. Jarrukärryillä on lähinnä treenattu. Juoksunkulku toki ratkaisee paljon. Matka käy hyvin.