Vermon 7.3. Toto65-ravien vihjeet

Vinkit Vermon 7.3. Toto65-kierrokselle.

Toto65-kierroksen avauskohteessa nähtävässä Kolmivuotistähdessä kautensa aloittava numero 5 GRACEFUL SWAMP saa luottamuksemme. Se alleviivasi joulun alla Vermossa kovaa perusluokkaansa tekemällä uudet SE-lukemat varsin väljään tyyliin. Mäkinen tuo suojattinsa taatusti valmiissa iskussa radoille ja Ari Moilanen on mielenkiintoinen vahvistus rattaille. Kultadivisioona pelataan kapeasti kahdella valjakolla. Uskomme numeroiden 4 ATTACK DIABLO ja 5 STRICKER olevan alussa nopeimmat ja sen myötä voittaja löytyy aika suurella todennäköisyydellä tästä kaksikosta.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5 (6,1)
T65-2: 3,2,4,9,1,11 (7,14)
T65-3: 4,5 (3,7)
T65-4: 1,9,6 + 2,12,7 (3,4)
T65-5: 4 + 1,2,3 (8,5)
T65-6: 4,9,8 + 12 (2,3)

Pieni systeemi 108 riviä, hinta 10,8 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,2 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 9-6-3-4-1
B) 7-2-8-5
WHITESOCK SARA - WHITNEY CRITIC - TINTIN JOUENEY - BOSS ENERGY

Ravien avauslähdön suosikkina matkaan starttaa numero 9 WHITESOCK SARA. Markus Rauhalan ajokki on kahdessa alla olevassa startissa juossut takapareissa ja tehnyt sitten kirivaiheessa ihan kelpo työn. Yhdeksän hevosen lähdössä tamma saa takamatkasta huolimatta kohtalaiset asemat ja pystyy taistelemaan kärjessä. Ykköshaastajaksi kohoava 6 WHITNEY CRITIC lopetti viimeksi kohtalaisesti 4. sisältä. Emma Väreen ajokki päässee juoksuradaltaan hyviin asemiin. 3 TINTIN JOURNEY kuli Forssassa kohtalaisesti alkulaukkansa jälkeen. Esa Holopaisen ajokki kehittyy starttien myötä ja osallistuu tototaistoon. 4 BOSS ENERGY juoksi Lahdessa keulassa, mutta menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla ja laukkasi sitten hetkeä myöhemmin. 1 SALPAUS CREDIT punnertaa myös hyvältä paikalta A-ryhmään.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-9-6
B) 10-12-11-1-3-2-7-8-5
KIPINÄ ROLS - MAIAUS - MOPOLI - PIRTTILÄN MORTTI

Toisessa lähdössä kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 4 KIPINÄ ROLS. Viimeksi Forssassa ori paikkasi hyvin 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla tulleen laukkansa ja nousi neljänneksi. Jukka Kauppisen ajokki on kyvykäs aloittelija ja ravin maistuessa se taistelee voitosta. 9 MAIAUS nousi Kouvolassa 3. sisältä ulos loppusuoralla ja puristi totoon. Kimmo Kalliolan ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja kamppailee vireen kestäessä kärkisijoista. 6 MOPOLI pilasi puolestaan Kouvolassa laukkaan ensimmäisessä kaarteessa. Muuten Kari Rosimon ajokki on tehnyt hyviä esityksiä ja ravilla se pystyy menestymään. B-ryhmän käynnistävä 10 PIRTTILÄN MORTTI tekee tasaisen varmaa työtä ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3-9
B) 1-6-8-5-4-2-10-7
KLEINE FRAU - FABRICE WEB - SANTO DREAM - GO GO PEZZO

Kolmannessa lähdössä suosikkikaksikko tuntuu erottuvan muusta porukasta edukseen. Rankingin kärkeen kipuava numero 3 KLEINE FRAU eteni Forssassa ensimmäisellä takasuoralla 3. sisältä keulaan mistä se oli sitten lopulta hyvä kolmas. Peter Lindroosin ajokki avaa hyvin ja hakee asemat kärkiporukasta. Keulaan päästessään se pystyy vetämään lähtöä maaliin saakka. Toinen kova on 9 FABRICE WEB. Se hyökkäsi Kouvolassa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri varmaan voittoon. Hannu Torvisen ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja pystyy tässäkin paljoon. B-ryhmän käynnistävä 1 SANTO DREAM punnersi puolestaan Lappeessa totoon 3. sisältä. Arto Laaksosen ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan. 6 GO GO PEZZO on hieman epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravilla se on mahdollinen menestyjä.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 5
B) 6-1-4-2-3
GRACEFUL SWAMP - TORNAPULL - ARCTIC ELISA - SUNRISE SURPRISE

Toto65-kierroksen avauskohteessa nähtävässä Kolmivuotistähdessä kautensa aloittava numero 5 GRACEFUL SWAMP valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Erkki-Pekka Mäkisen valmennettava teki oikein lupaavan tuntuisen 2-vuotiskauden voittamalla viidestä startistaan kolme. Marraskuussa Killerillä ori joutui Kasvattajakruunun finaalissa tyytymään nytkin vastassa olevan numeron 6 TORNAPULL voittaessa kolmosrahoihin, mutta ei tuossakaan esityksessä mitään moitittavaa ollut. Vuoden viimeisessä startissa joulun alla Vermossa Graceful Swamp alleviivasi kovaa perusluokkaansa tekemällä uudet SE-lukemat varsin väljään tyyliin. Mäkinen tuo suojattinsa taatusti valmiissa iskussa radoille ja Ari Moilanen on mielenkiintoinen vahvistus rattaille. Viime vuoden näyttöjen perusteella B-ryhmän käynnistävät aika lailla tasapäin numerot 6 TORNAPULL ja 1 ARCTIC ELISA. Loput eli numerot 2 COCTAIL PRINCESS, 3 BIG SEXY DELI ja 4 SUNRISE SURPRISE ovat toki saaneet jo tämän vuoden puolella startteja kroppaansa ja se on laskettava suosikkikolmikkoon nähden eduksi. Graceful Swampin takana oleville totosijoille lieneekin kaikilla viivalla olevilla valjakoilla ihan realistiset saumat.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 3-2-4-9-1-11
B) 7-14-8-6-5-12-10-16-15-1-3
RUUTU-JOKKA - SARIANNAN - OHIKIITÄVÄ - SALLI SORJONEN

Toisessa Toto65-kohteessa rankingin kärkeen on tungosta. Paalulta matkaan starttaavat numerot 2 RUUTU-JOKKA ja 3 SARIANNAN ottivat toisistaan mittaa jo viime keskiviikkona. Tuossa startissa keulassa juossut Ruutu-Jokka joutui lopulta tyytymään kakkosrahoihin, kun Jorma Ruokosen käsistä hyvin aloittanut Sariannan spurttasi lopussa nappireissun päätteeksi 2. sisältä ykköseksi. Ruutu-Jokka varmasti terävöityy selvästikin saatuaan startin kroppaansa ja Juha-Pekka Vilkmanin ajokki nostetaan rankingin kärkeen. Tasaisen hyvää työtä alkuvuoden starteissaan tehnyt 4 OHIKIITÄVÄ pilasi viimeksi täällä Vermossa loppukaarteessa laukkaan taistellessaan kärkisijoista. Arto Laaksonen istuu nyt ruunan rattaille Okkolinin itse ajaessa numeroa 9 SALLI SORJONEN. Se aloitti kautensa Jokimaalla todella lupaavaan tyyliin ja tammalla on 20 metrin takamatkasta huolimatta varmasti kelpo saumat taistella kärkisijoista. 1 JILIAN LAX teki suoraan tauolta hyvän esityksen Jokimaalla. Tuore startti kropassa tamma parantanee edelleen. 11 VELARS pilasi puolestaan Porissa laukkoihin. Ravin maistuessa kyvyt riittävät kuitenkin tässä porukassa paljoon.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 4-5
B) 3-7-2 C) 1-6
ATTACK DIABLO - STRICKER - EXPRESS DUO - RANCH NEWMAN

Kolmantena Toto65-kohteena nähtävässä ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Kultadivisioonassa kaksi kovinta valjakkoa paiskaavat keskeltä rataa kovat piipussa matkaan. Vaikka sisäradoiltakin päästään juoksemalla matkaan, uskomme numeroiden 4 ATTACK DIABLO ja 5 STRICKER ratkaisevan keskenään keulapaikan kohtalon. Lähtökohta on sinänsä mielenkiintoinen, että Attack Diablo taitaa olla selkäjuoksulla parhaimmillaan. Tuskin Santtu Raitala haluaa kuitenkaan maililla johtopaikkaa kovimmalle kilpakumppanille lahjoittaa, mikäli Attack Diablo ensimmäiset keulat saa. Aivan jäätävän kovassa kunnossa kilpailevan Strickerin eteneminen keulaan saattaisi hyvinkin tarkoittaa nimittäin sitä, ettei kakkosrahoja parempaa olisi muille enää tarjolla. B-ryhmän käynnistävä 3 EXPRESS DUO olisi huippuvireessä mahdollinen keulahevonen. Vaikka tuore startti kropassa Pekka Korven ajokki toki terävöityy, uskomme suosikkien avaavan kovempaa. 7 RANCH NEWMAN on pienessä lähdössä varmasti kirivaiheessa vaarallinen. 2 GOOD DYNAMITE suoritti Turun välistartissa omalla kelpo tasollaan.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-9-6
B) 2-12-7-3-4-5-11-8
DADDY BOY - STONECAPES QUANTUM - DRIFTING APART - VALIANT DREAM

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään nostetaan kolme valjakkoa. Samaan hengenvetoon kuitenkin todetaan, etteivät rankingin häntäpään valjakotkaan ole vailla mahdollisuuksia kärkisijojen suhteen. Suosikkinamme matkaan starttaava 1 DADDY BOY saattaa jäädä aliarvostetuksi. Taulussa ei näy voittoja ja moni saattaa lisäksi erehtyä pitämään viime keskiviikon esitystä pettymyksenä. Ei tuosta suoritusta kuitenkaan voi moittia, edessä kiertänyt Better Boss oli vain yksinkertaisesti ylikylän peli tuohon lähtöön. Mikäli kiritilat aukeavat, Daddy Boy on vaarallinen. Tasaisen varmassa kunnossa kilpaileva 9 STONECAPES QUANTUM on yksi perusvaljakoista. Se pystyy selkäjuoksun päätteeksi viime startin tavoin hyvään loppukiriin. Bluebird Nashin poisjäännin myötä 6 DRIFTING APART kipuaa kolmanneksi A-ryhmäläiseksi. Tauon jälkeen tasaisesta starttirytmistä kiinni saanut ja hyvään kuntoon noussut tamma pystyy juoksun onnistuessa taistelemaan kärkisijoista. B-ryhmän käynnistävä 2 VALIANT DREAM avaa kovaa ja se on todennäköisin keulahevonen. Aika näyttää, vetääkö peli maaliin saakka.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-1-2-3
B) 8-5-12-6-10-11-9
MISTELLE - M.T. LARA CROFT - THELMA ZET - APRIL SISU

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa lämminveriset tammat ratkovat paremmuuttaan mailin pyrähdyksessä. Mikäli numero 4 MISTELLE paiskaa odotustemme mukaisesti keulaan, on Olli Koivusen taas rattailleen saavalla tammalla kelpo saumat hallita tapahtumia maaliin saakka. Ari-Pekka Pakkasen valmennettava jatkaa viime sijoituksia vaarallisemmassa kunnossa. Lahdessa se hyökkäsi parijonosta kovavauhtisella kolmannella puolikkaalla ja teki hyväksyttävän kirin. Tuo startti teki varmasti hyvää tätä tehtävää silmällä pitäen. Sisäpuoleltakin avataan kovaa ja ainakin numeroilla 1 M.T.LARA CROFT ja 2 THELMA ZET lienee sanansa sanottavana keulataistelussa. Mistelle irtoaa kuitenkin auton takaa niin liukkaasti matkaan, että tämän kaksikon ensisijaisesti tehtäväksi jäänee taistelu paikasta keulahevosen takana. Pekka Korven rattailleen saava M.T.Lara Croft lienee sisäradan turvin vahvoilla tuossa matsissa 5 NAOMI WIBB on suoraan tauolta arvoitus. Numeron 12 CINDERELLA HOSS huono tuuri lähtöratojen suhteen tuntuu jatkuvan.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-9-8
B) 12-2-3-10-6-5-1-7-11
MISTER LANE - QUATTRO TILLY - DEANNA BOKO - ROSI'S RODRIGO

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tasaisessa A-ryhmässä rankingin kärkipaikan nappaa numero 4 MISTER LANE. Markku Niemisen valmennettava on yksittäisiä heikompia esityksiä lukuun ottamatta kilpaillut pitkään kovassa vireessä ja se on hyviltä lähtöpaikoilta tottunut menestymään. Parhaimmillaan ruuna on vapaalta radalta ja mikäli se pääsisi keulaan, olisi Jukka Torvisen ajokki varmasti vaikeasti ohitettavissa. 9 QUATTRO TILLY voitti Turussa varmoin ottein hyvän esityksen päätteeksi keulasta. Takarivistä on taas tiedossa haastavampi juoksunkulku. Onnistuneen reissun päätteeksi lahjakas ruuna pystyy ilman muuta voittamaan. 8 DEANNA BOKO on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta pakkorasti kaikille virityksille. Kyvykäs tamma taistelee voitosta, mikäli ravi vain maistuu. Tarvittaessa Ari-Pekka Pakkasen valmennettava pystyy itsekin tekemään töitä. B-ryhmän käynnistävä 12 ROSI’S RODRIGO saa rattailleen Antti Teivaisen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,5 (3,7)
T4-2: 1,9,6 + 2,12,7,3,4,5,11,8
T4-3: 4 (1,2)
T4-4: 4,9,8 + 12,2,3 (10,6)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 132 riviä, hinta 26,4 euroa.

PÄIVÄN DUO

4
4,9,8,12,2,3

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1
2,6,9,12
2,3,4,6,7,9,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4
2,3,8,9,12
2,3,8,9,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Teemu Okkolin

L5/4 OHIKIITÄVÄ: Viimeksi tuli harmittava laukka loppukaarteeseen mentäessä. Ei tämä normaalisti laukkaa. Mielestäni hevonen olisi ravilla pystynyt jopa voittokamppailuun. Nelosrata ei ole ongelma. Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Pelihevosia.

L5/6 ARLAN ILO: Lahden esitys oli tasainen. Tällä on aika paljon huumorista kiinni homma. Tamma avaa hyvin ja juoksurata on sopiva paikka lähteä.

L5/9 SALLI SORJONEN: Tamma oli Lahdessa suoraan tauolta tosi hyvä kakkonen. Ennen kisaa oli ajettu kovimmillaan 1.35:n kyytejä. Startti vei hevosta varmasti eteenpäin. Oikein lupaava ja mielenkiintoinen tapaus. Ilman muuta Vermoon lähdetään pärjäämään.

Emma Väre

L4/6 WHITNEY CRITIC: Viime esitys oli ihan ok. Tamma vähän paransi edellisstartteihin nähden. Lopussa oli kyllä laukka taas lähellä. Pääasia oli päästä ravilla maaliin asti. En usko juoksuradan tuovan paljon eroa lähtöön sinänsä. Alkumatkasta ei ole ollut ongelmia. Nyt on paperilla helpompi porukka.

L7/7 GET GOING GINNY: Viimeksi meni juoksu pieleen. Pakittelin hännille ja se oli tekemätön paikka. Loppuaika oli ihan hyvä. Ei lähtörata ole paljon parempi nytkään. Katsotaan miltä hevonen tuntuu auton takana ja ratkaistaan taktiikka sen mukaan.

L9/2 HERMAN HALM: Ruuna sai vetää vähän henkeä välissä. Startteja tuli aika tiheään. Kovilla pakkasilla se sai olla suht helpolla. Nyt on taas treenattu normaalisti ja hevosen pitäisi olla aivan kelpo mallilla. Lähtöpaikka on oikein hyvä.

Tapio Mäki-Tulokas

L6/2 GOOD DYNAMITE: Ori oli taas Turussa perjantaina vähän parempi. Se tuli juosten maaliin. Täytyy yrittää tarjota hevoselle sisäratareissuja. Jos se niiden myötä menisi yhä eteenpäin. Sijoitus neljän joukossa tyydyttäisi.

L6/4 ATTACK DIABLO: Lappeen esitys oli hiukan pehmeä. Hevosella oli pikku ongelmia rauta-arvojen kanssa. Noita on hoidettu kuntoon. Ruuna on saanut myös olla hieman helpommalla Lappeen startin jälkeen. Jos tuon myötä saataisiin lisää terävyyttä Vermoon. Omalla tasollaan suorittaessaan on hevosella hyvät saumat taistella voitosta.

Ari-Pekka Pakkanen

L8/4 MISTELLE: Solvallassa juoksu meni pieleen. Lahdessa kiihdytys oli vähän tasainen ja valjakko jäi aika kauas. Pikkasen tasapaksu suorituskin oli. Suunnilleen odotusten mukainen silti. Siinä oli alla starttiväliä. Tamma voisi olla Vermossa vähän terävämpi.

L9/8 DEANNA BOKO: Tamma sai Solvallassa raskaan reissun. Se kiersi vikan tuhannen kolmatta rataa. Hevonen pikkasen kangistui ja laukkasi sitten loppusuoran alkuun. Tuossa vaiheessa se oli vielä kärkikahinoissa. Moilanen tuntee ajokkinsa hyvin ja tekee rattailla taktiset päätökset. Suht hyvin tämä pääsee liikkeelle. Kelpo kunnossa se kilpailee.

Juha-Pekka Vilkman

L5/2 RUUTU-JOKKA: Paluukilpailu pitkältä tauolta oli hyvä. Ruuna meni lopussa vasenohjaiseksi. Se ei ollut väsynyt, muttei kunnolla ajettavissa. Varaa olisi ollut jonkun verran. Koitetaan hieman muuttaa varusteita, jos saataisiin hevonen suoremmaksi. Mikäli mahdollista, ajatus olisi ajaa tällä kertaa selästä. Tämä on keulassa aika meneväinen tapaus. Lähtökin vaikuttaisi vähän kovemmalta.

Matias Salo

L6/5 STRICKER: Ruuna teki hyvän esityksen Lappeen taktiikkakilpailussa. Kuopiossa matkavauhti oli tälle hankala. Lisäksi se ei saanut radan pinnasta kunnolla pitoa. Toivotaan, että ruuna jatkaa vahvalla tasolla. Tuttuja hevosia on vastassa. Juoksunkulut ratkaisee paljon tulojärjestystä.

Tom Eriksson

L7/1 DADDY BOY: Hevonen oli toissa kerralla tauolta oikein hyvä. Viimeksi esitys oli tasapaksumpi. Vähän jäi puristusta puuttumaan. Ykkösrata on aivan hyvä paikka tälle. Ruuna pääsee ihan asiallisesti liikkeelle. Eiköhän siinä ajeta ainakin palan matkaa eteenpäin. Katsotaan sitten mikä paikka saadaan. Hevosta on tässä välissä liikuteltu normaalisti. Seurataan nyt tämä startti, millä tasolla se suorittaa.