Vermon Toto65-ravien 3.8. vihjeet

Vermon Toto65-päätöskohteessa nähdään kovia hevosia Rikelmen, Tapsan Tahdin ja Vieskerin Valon johdolla.
Rikelme

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme kolmannen kohteen suosikkinamme matkaan starttaavan numeron 3 MAN IN THE MIRROR. Hannu Korven suojatti kilpailee tasaisen vahvassa iskussa. Teivossa ruuna kiri 5. ulkoa päätöspuolikkaan 11,4-vauhtia ja nousi hyvin neljänneksi. Mikkelissä se jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua, eikä ruunan esityksessä ollut mitään moitittavaa. Man In The Mirror avaa auton takaa kovaa ja kuski on kyllä riittävän aggressiivinen, nähdäksemme Man In The Mirror omaa kelpo saumat päästä keulaan. Johtopaikalta ruuna pystyy hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka.


TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 6,5,7,9 + 4,8 (1,3)
T65-2: 16,12 (6,1)
T65-3: 3 (9,10)
T65-4: 9,6,10,1 + 3 (8,7)
T65-5: 3,5,6 (10,7)
T65-6: 3,6,7,2 + 9,8 (1,5)

Pieni systeemi 384 riviä, hinta 38,4 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-9-3
B) 4-2-5-7-12-6-11-8-10
EL ENCORE - ERICA EME - STONECAPES PRO - SUNDSVIK OROFEBBRE

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-3-2
B) 4-1-7-5-8
STAR MARTINI - ANASTACIA TROT - GLOBAL OPTION - LISTAS RAFIKI

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 6-5-9-7
B) 4-8-1-3-10-2-12-11
CALLAWAY SCOOP - ROCK THIS TOWN - ROSI’S FERNANDO - EVOLUTION WEB

Toto65-kierroksen avauskohteessa ykkösrahojen kohtalosta nähtäneen tasainen ja mielenkiintoinen taistelu. Rankingin kärkipaikalle ideasuosikiksi kipuava 6 CALLAWAY SCOOP on takuulla tässä porukassa hieman tasapaksua tauluaan vaarallisempi. Viimeksi Turussa se pilasi johtavan rinnalta maalisuoralla laukkaan taistellessaan viimeisestä totosijasta. Pari starttia kropassa Juho Ihamuotilan suojatti terävöitynee entisestään. 5 ROCK THIS TOWN on saanut nyt tasaisesta starttirytmistä kiinni. Esityksissä ei ole ollut mitään vikaa ja Tom Erikssonin talli tuntuu kokonaisuudessaan olevan hyvässä vireessä. 9 ROSI’S FERNANDO tekee uusissa käsissä paluuta pitkältä kilpailutauolta. Mikkelin välistartin esitys oli vakuuttava, Hannu Korven suojatti hallitsi tapahtumia keulasta. Takarivistä on nyt vuorossa selkäjuoksu. 7 EVOLUTION WEB on saanut pari starttia kroppaansa tauon jälkeen. Sopivassa porukassa Tommi Ala-Nikkolan suojatti kuuluu haastavalta paikaltakin peleihin. B-ryhmän käynnistävä 4 POP’S SUNRISE on ravi- ja suoritusvarma hevonen, eikä senkään menestys hyvältä lähtöpaikalta suuremmin yllättäisi.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 16-12
B) 6-1-2-11-9-13-2-5-7-4-10-14-15-3-8
VIUSKUN VÄISKI - ILON VILISTYS - RYÖVÄRI - R.R. ROSMARIINI

Toisessa Toto65-kohteessa nähtävässä Kesäratojen Fast Cup -finaalissa pelaamme kapeasti ja huolimme vain kaksi valjakkoa mukaan peleihin. Suosikkina matkaan starttaa takavoltin juoksuradalta kiihdyttävä numero 16 VIUSKUN VÄISKI. Pertti Puikkosen valmennettava on selkeästi kehityskykyinen hevonen ja kuski ajaa varmasti suojattiinsa luottaen aikaisessa vaiheessa eteenpäin. Loviisan voitto irtosi varmoin ottein johtavan rinnalta. Vaikka Mikkelissä ori ei samalta paikalta pystynytkään totoon punnertamaan, ansaitsee ori selkeän suosikkiasemansa. Ykköshaastaja 12 ILON VILISTYS hakee suosikista revanssia jouduttuaan Loviisassa tunnustamaan sen paremmakseen. Teivossa Matti Hakolan suojatti aloitti 2. sisällä, mistä se pääsi viimeisellä takasuoralla nostamaan toiselle radalle. Ori hyökkäsi halukkaasti keulaan edenneen rinnalle, sai siitä loppukaarteessa otteen ja erkani lopulta ylivoimaiseen voittoon. Mikäli takamatkan kaksikko epäonnistuu, lähtö vaikuttaa aika lailla avoimelta. Rankingin seuraavat paikat valtaavat paalun numerot 6 RYÖVÄRI, 1 R.R. ROSMARIINA ja 2 VIETÄVÄN VIESKER.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 3
B) 10-9-5-7-6-1-2-12-4-8-11
MAN IN THE MIRROR - KNOX HANOVER - ROBIN ROOF - CINCINNATI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme hyvän lähtöpaikan myötä luottamuksemme numerolle 3 MAN IN THE MIRROR. Hannu Korven suojatti kilpailee tasaisen vahvassa iskussa. Teivossa ruuna kiri 5. ulkoa päätöspuolikkaan 11,4-vauhtia ja nousi hyvin neljänneksi. Mikkelissä se jäi taivaltavamaan toista rataa ilman veto

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 3
B) 10-9-5-7-6-1-2-12-4-8-11
MAN IN THE MIRROR - KNOX HANOVER - ROBIN ROOF - CINCINNATI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme hyvän lähtöpaikan myötä luottamuksemme numerolle 3 MAN IN THE MIRROR. Hannu Korven suojatti kilpailee tasaisen vahvassa iskussa. Teivossa ruuna kiri 5. ulkoa päätöspuolikkaan 11,4-vauhtia ja nousi hyvin neljänneksi. Mikkelissä se jäi taivaltavamaan toista rataa ilman vetoapua, eikä ruunan esityksessä ollut mitään moitittavaa. Man In The Mirror avaa auton takaa kovaa ja kuski on kyllä riittävän aggressiivinen, nähdäksemme Man In The Mirror omaa kelpo saumat päästä keulaan. Johtopaikalta ruuna pystyy hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Toki B-ryhmän kärkinimet ovat haastajina mielenkiintoisia. 10 KNOX HANOVER ei ole vielä kesän starteissaan onnistunut. Ruuna on kuitenkin kykynsä näyttänyt, eikä menestys sinänsä saa yllättää. 9 ROBIN ROOF debytoi Markku Niemisen valmennuksesta uudessa kotimaassaan ja on mielenkiintoinen seurattava. Tauolta palaavat 5 CINCINNATI ja 7 TWILIGHT VIXI valtaavat rankingissa seuraavat sijat.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 6-10-1
B) 3-8-7-12-4-11-5-2
DOWNANDER - ELIT SJÖHAMMAR - ARCTIC SHOT - SAXOI

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa kolme valjakkoa raivaa tiensä parhaaseen A-ryhmään. 9Numeron 6 SHADOOM kyvyt ovat varmasti kaikkien tiedossa. Mikäli juoksu vain onnistuu, Janne Ulmaksen ajokki pystyy nappaamaan kauden avausvoittonsa. 10 ELIT SJÖHAMMAR avasi viimeksi kasiradalta tulisesti ja eteni keulaan. Voitto irtosi tuon jälkeen varmaan tyyliin. Nyt tiedossa on selkäjuoksu. Poisjäännin myötä lähtöpaikka on ihan kelvollinen, vaikka takarivi onkin kovaa avaajaa vastaan. A-ryhmään nostetaan mukaan myös numero 1 ARCTIC SHOT. Juha-Pekka Hanhimäki pystynee pitämään ajokkinsa kanssa sisäradalta keulat, minkä jälkeen ruuna on tiukasti mukana voittomatsissa. B-ryhmän käynnistävä 3 SAXOI avaa hyvin ja saattaa juosta 2. sisällä. Sieltä Hannu Korven suojatilla olisi ainakin kelpo saumat totoon.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3-5-6
B) 10-7-4-9-11-12-2-8-1
MARYLAND ROSE - CLASSIFY TOF - ROSE'S WARRIOR - COUNT FOREVER

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa A-ryhmän kolmikko erottuu muusta porukasta edukseen. Suosikkina starttaava 3 MARYLAND ROSE jatkaa todella kovassa iskussa. Riksun kesäraveissa se voitti sopivan tehtävän kirimällä parijonosta varmoin ottein ykköseksi. Myös alla olevissa kolmossijoissa Timo Korvenheimon suojatti on esiintynyt vahvasti edukseen. Joensuussa jäi jossiteltavaakin sillä tamma ei päässyt lopussa tulemaan täysin vapaasti. Viimeksi Vermossa Jarmo Saarelan ajokki teki lähtölaukan jälkeen hyvän juoksun kirimällä lopulta päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin 11,4-kyytiä. 5 CLASSIFY TOF on ilman muuta tässä tehtävässä kuumimpia suosikkeja. Turussa se taipui lopulta ymmärrettävästi johtavan rinnalta, avauskierros paineltiin 12,5-kyytiä. Turussa 11.7. ori tuli kaukaa 5. ulkoa päätöspuolikkaan 13,0-kyytiä hyvällä tyylillä, vaikka ei totoon asti pystynytkään lopulta nousemaan. Hannu Torvisen ajokki ei ole alussa nopeimpia, mutta tulee sitten kirinsä rehdisti perille saakka. 6 ROSIE’S WARRIOR hävisi viime keskiviikkona Maryland Roselle mutta saattaa hyvinkin napata pikaisen revanssin. Juho Ihamuotilan ajokki avaa nimittäin auton takaa niin kovaa, että sillä on ihan realistiset saumat pamauttaa kiihdytyksessä keulapaikalle.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 3-6-7-2
B) 9-8-1-5-4
RIKELME - TUPLA-RITARI - TAPSAN TAHTI - SALAUS

Toto65-kierroksen päättävässä kylmäveristen tasoitusajossa käytännössä jokaisella osallistujalla on mahdollisuus lähdön voittamiseen. Esimerkiksi B-ryhmän puolelle jäävän numeron 9 VIESKERIN VALO kyvyt ovat kyllä kaikkien tiedossa. Suosikkinamme matkaan starttaa vahvat näytöt kunnon löytymisestä antanut 3 RIKELME. Juha Kortekallion valmennettava taisteli pitkään erilaisten vaikeuksien keskellä mutta nyt ori on noussut kelpo vireeseen. Tiedossa on varmastikin mielenkiintoinen loppukesä ja syksy. 6 TUPLA-RITARI on myös vahvassa nousussa ja merkittävästi tasapaksua tauluaan vaarallisempi menijä. Olli Sippolan suojatti omaa kovan perusluokan. 7 TAPSAN TAHTI on tähän porukkaan ilman muuta perushevosia. Vaikka Kuninkuuskisa jäikin tänä vuonna väliin, lukeutuu ori rodun ehdottomaan eliittiin. 2 SALAUS kannattaa nostaa paalun hevosista aikaisin mukaan peleihin. Sen kohdalla rima oli viikonloppuna Turussa liian korkealla mutta kunnossa ei ole vikaa. Kuten sanottua, oikeastaan kuka tahansa B-ryhmästäkin voi tämän lähdön voittaa.

Lähtö 9 | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 10
B) 6-4-2-8-3-7-11-5-12-9-1
HOPE'S HUNTER - DOUBLEDIP - GRAIFIELD FANNY - MARY VALENTINE

Toto4-kierroksen päätöskohteena ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme suosikkina matkaan starttaavalle numerolle 10 HOPE’S HUNTER haastavasta takarivin lähtöpaikasta huolimatta luottamuksemme. Päivi Sirviön valmennettava on kohonnut kovaan iskuun ja se hakee tässä startissa jo neljättä peräkkäistä voittoa. Viimeksi Teivossa Peter Lindroos käänteli ajokkinsa viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle. Ori kiersi loppukaarteen kolmatta ja tykitti sitten maalisuoralla aika lailla omaa vauhtiaan varmaan voittoon. Viimeiset 800 metriä se kulki 14,4-kyytiä. Takarivistä huolimatta ori saanee kelpo asemat parijonosta ja pystyy tässäkin lähdössä kirivaiheessa ratkaisemaan tilanteen edukseen. Ainakin hyviltä paikoilta starttaavat 6 DOUBLEDIP, 4 GRAINFIELD FANNY ja 2 MARY VALENTINE ovat troikan perushevosia.

Lähtö 10

RANKING
A) 1-3-8
B) 2-6-4-11-12-7-5-10-9
BROWN RECLUSE - SHE IS CECILIA - METRONOM - TAKE A BOW


TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,10,1 + 3 (8,7)
T4-2: 3,5,6 (10,7)
T4-3: 3,6,7,2 + 9,8 (1,5)
T4-4: 10 (6,4)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,2 euroa.
Suuri systeemi 72 riviä, hinta 14,4 euroa.


PÄIVÄN DUO

6,10,1
3,5,6

Yhteensä 12 yhdistelmää.


TROIKKA LÄHTÖ 5

3
5,6,7,9,10
5,6,7,9,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

10
2,3,4,6,8
2,3,4,6,8

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Timo Korvenheimo

L2/3 ANASTACIA TROT: Tamma tuli Joensuussa tosi kovaa maaliin. Se oli sillä juoksulla oikein hyvä kakkonen. Matkalla mentiin hölkkää ja sitten sisärata veti. Voittoon asti ei ollut käytännössä mahdollisuutta. Kaikki on hevosella hyvin ja kunto on mallillaan. Kärkipäähän on odotukset.

L7/3 MARYLAND ROSE: Hevonen jäi viimeksi alussa paljon. Auton taakse käännyttäessä se alkoi vähän pomppia. Joskus harvoin tamma on tuon tehnyt aikaisemminkin. Hirmu suorituksella se nousi vielä noin lähelle kärkeä. Vire jatkuu hyvänä ja paikka käy.

L9/2 MARY VALENTINE: Tamma oli Mikkelissä aivan hyvä kolmas kovassa porukassa. Se meni 1.14-ajan täydellä matkalla ja kunto on kohdallaan. Tiheä starttaaminen tuntuu sopivan tälle mainiosti. Se lähtee tarvittaessa aika lujaakin liikkeelle.

Tom Eriksson

L3/5 ROCK THIS TOWN: Viimeksi alku venyi kovaksi. Ekat 500 metriä mentiin kymppiä ja Hannu pakitti sitten selkään. Lopussa ruuna jäi vähän kiinni. Ehkä siinä pari sijaa meni. Hevonen oli aivan hyvä. Selkäjuoksua haetaan taas näillä näkymin. Mihin ruuna sitten riittää. Suunta on joka tapauksessa oikea. Etukengät on tarkoitus riisua.

L6/9 DOWNANDER: Tässä tuli pieni paussi, kun sopivia sarjoja ei ollut tarjolla. Kotona kaikki on hyvällä mallilla, mutta toki ruuna saattaa olla hieman tukkoinen. Eturivistä se olisi voinut päästä keulaan saakka, mutta tulee tämä takaakin. Ei hevonen ole riippuvainen johtopaikasta. Etukengät napataan pois.

L7/5 CLASSIFY TOF: Hevonen oli aivan hyvä Turussa perjantaina. Sitä hieman hoidettiin välillä. Ori sai olla varsin helpolla puolitoista viikkoa. Pari rauhallista hiittiä oli alla ennen kisaa. Terävyydestä pikkasen uupui Turussa, mutta hevonen ravasi hyvin ja lähti lujaa. Kaiken järjen mukaan juoksun onnistuessa on meillä mahdollisuudet pärjätä Vermossa. Takakengät riisutaan ja mielestäni tällä on tallin kalustosta illan paras sauma.

Juha Utala

L2/1 BULLDOZER S: Ori teki ihan pontevan startin Loviisassa. Taukoa oli kuitenkin alla. Hevonen menee eteenpäin. Se avaa lujaa ja saa nätin reissun näistä asetelmista. Tämä seuraa hyvin ja voisi venyä jopa totosijalle onnistuneella juoksulla.

L4/11 EUROVALTIKKA: Teivossa jäätiin pussiin. Ladut ei auenneet koskaan, vaikka edessä piti olla kelpo hevosia. Startti kävi hyvästä viimeistelystä tätä kisaa ajatellen. Ainakaan ruuna ei tyhjentynyt siinä.

L4/14 MILLIKKA: Hevonen tekee tasaisen varmaa jälkeä. Se on pikkasen nahkea alkumetreillä ja juoksuista tulee usein vaikeita. Kunto on ihan ok. Rahasijaa silti haetaan.

L5/8 TRIUMPH U.S.: Näistä asetelmista on hankala pärjätä.

L6/12 FIRE SPRUCE: Tälle on sattunut paljon huonoja lähtöpaikkoja. Ihan hyviä juoksuja tamma on tehnyt. Nättiä reissua haetaan ja matkarahoja. Kunto on ok.

L10/4 JOLI SAVAGE: Ruuna oli huono viimeksi. Sillä oli paise kaviossa ja hevosen pitäisi olla parempi nyt. Pari starttia kun saadaan alle, uskon menestystäkin lohkeavan. Ihan riittävä peli lähtöihinsä.

L10/12 TOTO GROTTO: Riksussa oli helppo lähtö ja hevosen kuuluikin pärjätä siinä. Juoksu meni hankalasti, mutta tamma voitti silti. Nyt on toisenlainen tehtävä ja tältä paikalta rahasija on sopiva tavoite.

Ari Moilanen

L1/9 ERICA EME: Ravi vain katoaa ja laukkoja tulee. Vauhtia tammalla olisi varsin mukavasti.

L8/3 RIKELME: Hevonen on ollut oikein hyvä kahteen viime kilpailuun. Viimeksi oli rata 12 ja juoksupaikka tosi kaukana kärjestä. Ori tuli vahvasti maaliin. Nyt paikka on sopiva ja vaikka vastustakin on, näkisin meillä kelpo pärjäämissaumat. En ole ajanut tällä pitkään aikaan volttia. Ykkösrata voisi olla paras mahdollinen.

Ivar Holmlund

L5/7 TWILIGHT VIXI: Hevonen on ihan ok tuntuinen kotona. Vaikea silti tarkkaan sanoa, missä mennään. Nyt kun voittosumma on kasvanut, yhä vaikeampi on pärjätä suoraan tauolta. Lähtöpaikkakin on kehno. Ollaan tyytyväisiä rahasijaan.

L6/7 SANDS PEPPER: Harmittavasti on seiskarata osunut tällekin. Tamma kilpailee hyvässä iskussa, mutta se myös vaatii aika onnistuneen reissun. Näistä asetelmista voi olla vaikea sellaista saada. Paljon muiden armoilla ollaan.

Tommi Ala-Nikkola

L3/7 EVOLUTION WEB: Olen ollut tosi tyytyväinen tauon jälkeisiin esityksiin. Nousujohteista työtä. Teivossa hevonen vähän painoi ennen lähtöä ja tyhjensi itseään siihen. Aivan hyvin se kuitenkin suoritti startissa. Lähtöpaikka on kyllä paha. Tuo saattaa viedä voittosaumat.

L7/10 COUNT FOREVER: Ruuna teki välissä pari vaisumpaa starttia, mutta viimeksi se oli taas mainio. Juoksu meni tosi hankalasti. Toisenlaisella reissulla hevonen olisi voinut sinä päivänä vaikka voittaa. Paikka on tälle ihan ok. Aavistus ylivauhtia ja meillä on kaikki saumat pärjätä.