Vermon vihjeet 11.4.

Vermossa ravataan tuttuun tapaan Toto65 -kierros keskiviikkona 11.4. 6. lähtönä ajetaan 3-vuotiaiden lämminveristen Biofarm Cup -karsinta, jonka suurena suosikkina starttaa Erkki-Pekka Mäkisen Graceful Swamp.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme toisessa kohteessa selkeänä suosikkinamme matkaan starttaavan numeron 1 DIE KAISERIN. Lahjakkaaksi tiedetty tamma palasi Forssassa tauolta erittäin positiivisella tavalla ja voitto irtosi vakuuttavaan tyyliin. Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti starttasi tuossa lähdössä 20 metrin takamatkalta ja se jäi heti 1. kaarteessa taivaltamaan taustalla toista rataa ilman vetoapua. Mika Forss lähti ajamaan eteenpäin ja toisessa kaarteessa Die Kaiserin pääsi sitten etenemään keulaan. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Mikäli Die Kaiserin pysyy viime startin tavoin rauhallisena ja toimii moitteettomasti, uskomme vahvasti ”keulaan ja kukat” -skenaarioon. Myös valmentaja Tapio Mäki-Tulokas on startin alla luottavainen suojattinsa mahdollisuuksien suhteen.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7,10 + 6,5,9,1 (4,2)
T65-2: 1 (2,9)
T65-3: 9,7 (6,3)
T65-4: 5,6,4 + 8,10,9,1 (2,7)
T65-5: 1,2,4 (10,3)
T65-6: 8,3,4,5,2 (9,7)

Pieni systeemi 180 riviä, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 1260 riviä, hinta 126 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 3-2-9
B) 11-10-4-6-7-1-5-8-12
GOODY COMET - PONTIUS PILATE - HEAVY ARSENAL - RAW LA BELLE

Ravien avauslähdössä kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaa tasaisen varmassa kunnossa kilpaileva 3 GOODY COMET. Viimeksi ruuna hyökkäsi 2. ulkoa loppukaarteessa ja kiri ihan kelpo tyyliin sisään. Kari Venäläisen ajokki pääsee hyviin asemiin ja taistelee sopivassa porukassa kärkisijoista. 2 PONTIUS PILATE palailee tauolta. Ari Moilasen ajokki on epävarma, mutta pystyvä menijä. Lämmitys kertoo lisää päivän vireestä. Kykyjensä puolesta se pystyy menestymään. 9 HEAVY ARSENAL nousi puolestaan Vermossa 2. sisältä ulos loppusuoran alussa ja kiri kakkoseksi. Veikko Leinosen ajokki saanee takarivin lähtöpaikasta huolimatta kelpo asemat parijonosta ja se kannattaa huomioida aikaisin pelejä suunniteltaessa. Voittajan löytyminen B-ryhmästä ei sinänsä yllättäisi. Haastajaporukan käynnistävä 11 RAW LA BELLE puristi viimeksi ykköseksi toiselta radalta ilman vetoapua. Vastaava suoritustaso kantanee tässäkin taistelemaan totosijoista.

Lähtö 2.

RANKING
A) 15-16-13-4-9-6
B) 5-3-1-11-14-12-10-8-7-2
SAKARIN - MELEKO ELVIS - OHIKIITÄVÄ - PIPAREEMO

Toisessa lähdössä kuusi valjakkoa punnertaa tasaisessa rintamassa A-ryhmään. Rankingin kärkipaikan tarjoamme numerolle 15 SAKARIN. Se nousi Kaustisella 4. sisältä viimeisellä takasuoralla 2. ulos, jäi ennen päätöspuolikkaan alkamista taivaltamaan toista rataa ilman selkää, mistä se sitten puristi lopussa ykköseksi. Jarmo Saarelan ajokki on kyvykäs menijä joka pystyy tälläkin kerralla tekemään tarvittaessa itsekin juoksuaan. Ykköshaastajamme 16 MELEKO ELVIS kamppaili Kuopiossa kakkoseksi johtavan rinnalta. Tero E Mäenpään ajokki on tehnyt startista toiseen hyviä juoksuja ja se pystyy nousemaan voittotaistoon. 13 OHIKIITÄVÄ oli viimeksi keulasta asiallinen kakkonen. Teemu Okkolinin ajokki kilpailee kunnossa eikä menestys tulisi yllätyksenä. 4 PIPAREEMO paikkasi Turussa hyvin alkulaukkansa ja on mahdollinen totohevonen. Kaiken kaikkiaan todella vaikea lähtö, missä lämmitysinfoja kannattaa kuulostella tarkalla korvalla ja mikäli mahdollista, noita havaintoja kannattaa toki tehdä itse paikan päällä Vermossa.

Lähtö 3.

RANKING
A) 1
B) 2-9-7-4-6-5-8-3-12 C) 12-11
VALLETTA - BIG LOVELY - BWT CRUSADER - WESTCOAST SKIPPER

Kolmannen lähdön suosikki 1 VALLETTA valtaa itsekkäästi yksin parhaan A-ryhmän. Se nousi viimeksi 2. sisältä ulos loppusuoralla ja esitti pirteän lopetuksen. Jani Hautaviidan ajokki on parantanut koko ajan otteitaan ja loistopaikalta sillä on kelpo saumat keulajuoksuun. Tämän skenaarion toteutuessa suosikki jättänee muut taistelemaan ensisijaisesti kakkosrahojen kohtalosta. B-ryhmän käynnistävä 2 BIG LOVELY kiri viimeksi kakkoseksi 2. sisältä. Jyrki Tammimetsän ajokki kilpailee kunnossa ja kamppailee hyvän juoksun päätteeksi tässäkin kärkisijoista. 9 BWT CRUSADER oli Lappeessa keulasta hyvä kakkonen. Tommi Kylliäisen ajokki saa nyt hyvän selkäjuoksun, minkä päätteeksi se ilmoittautunee mukaan totomatsiin. 7 WESTCOAST SKIPPER lopetti Forssassa terävästi 3. sisältä ja on ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta huomion arvoinen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 7-10
B) 6-5-9-1-4-2-8-3-12-11
SO CLUELESS - AXEL FOLEY - POR NIE ROCK - TIGER ECUS

Toto65-kierroksen avauskohteessa nähtäneen räväkkä kiihdytys, jonka päätteeksi uskomme rankingin kärkeen kipuavan numeron 7 SO CLUELESS etenevän johtopaikalle. Vaikka maililla toki moni muukin panostaa alkuun, avaa Iikka Nurmosen ajokki niin kovaa, että luotamme ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta sen mahdollisuuksiin keulajuoksun suhteen. Janne Kuosmasen valmennettava on peruskyvyiltään todella lahjakas menijä ja mikäli terveystilanne sen sallii, pystyy se nousemaan vielä sarjoissaan. Ruuna suoritti hyvin heti tauon jälkeisissä starteissa ja voitti sitten Kuopiossa keulasta vahvan esityksen päätteeksi. Viimeksi Killerillä asetelma oli piippuhyllyn lähtöpaikalta vaikea. Keulasta So Clueless on maililla kovan avauksen jälkeenkin tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Toinen kova eli numero 10 AXEL FOLEY palasi viimeksi parin kuukauden paussilta hyvässä vireessä voittaen hallitusti. Axel Foleyn suoritustaso on jo pitkään ollut tasaisen vahvalla tasolla. Avauksen mahdollinen venyminen pelaisi lähtöä Esa Holopaisen ajokin pussiin. B-ryhmän käynnistävä 6 POR NIE ROCK antaa tasaisena avaajana alussa tasoitusta. Kuntonsa puolesta se pystyy menestymään. Tauolta palaava 5 TIGER ECUS on mielenkiintoinen seurattava. Takarivin lähtöpaikasta huolimatta 9 LOVETOWN on yksi perusvaljakoista. 1 CINCINNATI pystyy selkäjuoksun päätteeksi terävään kiriin.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 1
B) 2-9-4-3-11-10-12-5-7-8-6
DIE KAISERIN - MEMPHIS MINNIE - LILY'S STAR - STONEISLE LOGAN

Toisessa Toto65-kohteessa 1 DIE KAISERIN valtaa yksin parhaan A-ryhmän ja se vaikuttaa aika lailla pitävältä tukipilarilta myös Toto65-virityksiin. Lahjakkaaksi tiedetty tamma palasi Forssassa tauolta erittäin positiivisella tavalla ja voitto irtosi vakuuttavaan tyyliin. Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti starttasi tuossa lähdössä 20 metrin takamatkalta ja se jäi heti 1. kaarteessa taivaltamaan taustalla toista rataa ilman vetoapua. Mika Forss lähti ajamaan eteenpäin ja toisessa kaarteessa Die Kaiserin pääsi sitten etenemään keulaan. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Mikäli Die Kaiserin pysyy viime startin tavoin rauhallisena ja toimii moitteettomasti, uskomme vahvasti ”keulaan ja kukat” -skenaarioon. Paikka johtavan takana lienee vahva kiinnitys kakkosrahoihin. Tiukimmin sinne pyrkinevät 2 MEMPHIS MINNIE ja 9 LILY’S STAR. Ville Tonttilan ajokki avaa kovaa mutta rinnalta suosikin ohittaminen kiihdytyksessä tuntuu todella vaikealta. Tauolta paluustaan heikosta sijoituksesta huolimatta puhtaat paperit saava Lily’s Star pyrkii takarivistä pitämään asemansa suosikin takana.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 9-7
B) 6-3-5-2 C) 8-1-4
GRACEFUL SWAMP - VIKING GRACE - SELANNE - FERNANDO VIXI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Biofarm Cupin karsinnassa kaksi valjakkoa erottuu A-ryhmään. Suosikkina starttaava 9 GRACEFUL SWAMP voittanee, mikäli voltin vitosrata ei koidu Erkki-Pekka Mäkisen valmentaman lahjakkuuden kohtaloksi. Aivan ongelmattomasta tapauksesta ei volttaamisen näkökulmasta ole kyse, eikä laukkariskiä voi kokonaan sivuuttaa. Toisaalta sitä ei voi liioitellakaan, lähtökohtaisesti Graceful Swamp on laadukkaasta vastuksesta huolimatta selkeä suosikki. Pari starttia kroppaansa saanut 7 VIKING GRACE heittänee kovimman haasteen. Suosikkikaksikon edellisessä kohtaamisessa Riina Rekilän suojatti ei vielä Graceful Swampin voittoa pystynyt uhkaamaan. Päivät eivät ole kuitenkaan veljiä keskenään, varsinkaan, kun kyseessä ovat 3-vuotiaat lahjakkuudet. Paalun mielenkiintoisimmat lienevät Timo Korvenheimon tallista tuleva kelpo tapaan aloittanut 2 JOLLY ROY sekä Tuomas Korvenojan tallin 3 FERNANDO VIXI. Myös 6 SELANNE ja 5 SAHARA MALDONADO pystynevät totomatsiin.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-6-4
B) 8-10-9-1-2-7-3-11
COLORADO ECUS - ZEUS KEMP - JUGADOR - FLYNN BOKO

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Voimaliigassa suosikin nimeäminen ei ole helppoa. Viivalla on useita realistiset voittosaumat omaavia valjakoita ja juoksunkulussakin on mielenkiintoa. Tauluaan vaarallisempi 1 RED GUY USER avaa voltista kohtalaisesti ja Tero Lahtinen saattaa pysty ensimmäiset keulat ajokkinsa kanssa pystyä nappaamaan. Kesäiset olosuhteet lienevät ruunan mieleen. Rankingin kärkisijat menevät kuitenkin toisaalle. 5 COLORADO ECUS on väsymätön jyrä. Teivossa laukka pilasi pelin. Tauolta palaava 6 ZEUS KEMP on todella kova hevonen voittosummaansa nähden. Hannu Torvinen päässee ajokkinsa kanssa hyviin iskuasemiin. Vahvassa kunnossa kilpaileva 4 JUGADOR on perusvaljakoita. Kolmikosta 8 FLYNN BOKO, 10 FAKIR VICTORY ja 9 NU I NU kuka tahansa pystyy punnertamaan suosiollisen juoksunkulun jälkeen totomatsiin. Todella mielenkiintoinen koitos, mistä on varmasti vaikea selviytyä kapealla rastituksella.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-2-4
B) 10-3-12-6-5-9-11-8-7
KUKAN TUTU - KOBARDI - PAUHIS - A.T. VEETI

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa A-ryhmässä huomioidaan kolme kyvykästä menijää. Rankingin kärkeen kipuava numero 1 KUKAN TUTU on aloittanut todella positiivisella tavalla Terho Rautiaisen valmennuksesta. Mikkelissä se hallitsi keulasta suhteellisen arkista lähtöä mutta on sen jälkeen todistanut iskukykynsä selkeästi kovemmissakin tehtävissä. Kaustiselta irtosi Toto76-voitto keulajuoksun päätteeksi. Vastaavanlainen suoritus voi kantaa tässäkin ykkösrahoille. Lauantain välistartti meni tälle hevoselle haastavalta takarivin lähtöpaikalta pieleen, kun kiihdytyksessä tullut paha laukka vesitti menestysmahdollisuudet. Voitot tuntuvat kiertävän ykköshaastajaksi nostamaamme numeroa 2 KOBARDI. Markus Porokan suojatti on taivaltanut usein toista rataa ilman vetoapua. Esitykset ovat olleet kerta toisensa jälkeen rehtejä. Astetta helpompi juoksu saattaisi olla avain voittokantaan paluuseen. 4 PAUHIS petrasi viimeksi merkittävällä tavalla kahteen ensimmäiseen tauon jälkeiseen starttiin verrattuna. Olavi Nisosen lahjakas suojatti on siis parantanut starttien myötä ja se pystyy tekemään juoksuaan. Olisikohan paikka johtavan rinnalla tarjolla? Nousuvireinen Pauhis ansaitsee paikkansa A-ryhmässä.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 8-3-5-2-4
B) 9-7-12-10-6-11-1
STONECAPES PICASSO - JAMIE HYNEMAN - READY PRESS - DIABLO SISU

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa numero 8 STONECAPES PICASSO on ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin itseoikeutettu kärkinimi. Todella kyvykäs ori yritti pahan loukkaantumisen jälkeen paluuta jo viime kaudella, eikä Derbykarsinnan nelossija huono suoritus ollut. Kykyjensä puolesta ori olisi tuossa nelivuotiskauden pääkisassa ansainnut menestyäkin, eikä tämän hetkinen voittosumma anna oikeaa kuvaa Jukka-Pekka Hukkasen valmennettavan tasosta. Pidimme kovasti oriin olemuksesta tämän kauden avauksessa, missä Stonecapes Picasso spurttasi loppua 2. sisältä todella hyvällä tyylillä. Vaikka rahasarjoihin kelpo menijöitä vastassa onkin, on suosikki aikalailla ylikylän peli tähän lähtöön. Alkuun panostamalla Tommi Kylliäisellä on varmasti hyvät saumat päästä keulaan. Tämä ei ole kuitenkaan vuoden tärkein kilpailu, eikä passiivisempi taktiikka ole varmastikaan poissuljettu ajatus. Hyvällä tyylillä tauolta 21.3. palannut peruslahjakas 3 JAMIE HYNEMAN, Turun välistartin väkevän esityksen myötä sijoitustaan rankingissa petraava 4 XAVIER K.A.m Kuopiossa keulasta voittanut 5 READY PRESS ja hyvältä paikalta starttaava 2 DIABLO SISU ovat ainakin kelpo haastajia suosikille.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 9,7 + 6,3,5,2 (8,1)
T4-2: 5,6,4 + 8,10,9,1 (2,7)
T4-3: 1,2,4 (10,3)
T4-4: 8 (3,4)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 126 riviä, hinta 25,2 euroa.

PÄIVÄN DUO

1,2,4
8

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
4,6,8,10
1,4,6,8,9,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

8
2,3,4,5
2,3,4,5,7,9

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/2 PONTIUS PILATE: Laukkoja on tullut paljon. Tämä on ihan kelpo hevonen, jos kaikki on vain kohdallaan ja ravi luistaa.

L1/7 BAKETAMON FRIDO: Ilman muuta tauluaan parempi peli. Varsalla on ollut vähän turhan kiire lähtötohinoissa.

L4/6 POR NIE ROCK: Hevonen jatkaa hienossa kunnossa. Se pystyy voittamaan lähtöjään, jos juoksu luonaa. Ruuna ei lähde oikein lujaa ja tuon myötä sille jää usein hankalia paikkoja. Kyllä se pitää huomioida peleissä.

L6/9 GRACEFUL SWAMP: Tällä on otteet olleet sellaiset, etten ole aikaisemmin ajanut vastaavalla varsalla. Se on hiukan hankala voltissa. Tässä kohtaa paikka ei ole aivan huono, vaikka vitonen onkin sattunut. Ulkopuolella ei ole hevosia ja alun saa ottaa omaa tahtia.

L7/8 FLYNN BOKO: Kunto on hyvä. Kiri pitäisi saada ajoitettua sopivasti. Sellaisen 300 metriä tämä polkee selästä tosi lujaa.

L8/3 VINKSA: Lahden voitto irtosi keulapaikalta suht vaivattomasti. Hevonen on ollut aiemmin turhan hätäinen lähdössä. Jokimaalla se toimi nätisti alusta alkaen. Varsin hyvä kuva ruunasta jäi.

L9/3 JAMIE HYNEMAN: Lappeessa jäätiin kuolemanpaikalle. Ruuna puski matkalla sisäänpäin ja laukka tuli sitten loppukurvissa. Tämä on hyvä hevonen olemassaan. Jos juoksu luonaa, näkisin sillä hyvät saumat aina voittoonkin saakka.

L9/12 HIJACK´EM: Ruuna oli Forssassa tauolta kolmas johtavan rinnalta. Se oli jostain syystä poissa välistartista. Lähtöpaikka on kovin hankala. Rahasijaa metsästellään.

Tapio Mäki-Tulokas

L5/1 DIE KAISERIN: Tamma oli yllättävänkin hyvä suoraan tauolta. Kovin kovaa ei oltu ajettu harjoituksissa. Se juoksi Forssassa vielä pitkillä hokeilla. Kesäkengän pitäisi auttaa tätä aika paljonkin. Pieni vaara muutoksessa aina on. Hevonen voi rullia yli kiihdytyksessä. Ykkösrata on ok paikka. Tämä on suht nopea lähtijä. Odotuksia on. Startin myötä tamma varmastikin meni eteenpäin. Kärkisijoista lähdetään tosissaan taistelemaan.

L6/6 SELANNE: Varsa oli tässä välissä kertaalleen poissa Turusta. Siinä oli pieni kaviopolkeama. Ei ruuna ollut kauden ekaan starttiin parhaimmillaan. Se oli hiukan limainen ja myös tuhlasi turhaan voimiaan lämmityksessä ylipaineissaan. Vermossa on tasokas lähtö. Positiivista esitystä odotan ja sijoitus neljän joukossa jo tyydyttäisi.

L7/10 FAKIR VICTORY: Kaustisella oli juoksunkulkukin vastaan. Ei ruuna silti ollut yhtä hyvä kuin edellisstarttiin. Koitetaan päästä tässä sisäradalle ja katsotaan sitten lopussa. Kesäkeli alkaa olla täällä, eikä hevosen vauhti enää riitä. Suunnitelmissa on piakkoin vetäytyä tauolle.

Markus Porokka

L7/7 ERROL BOKO: Kaustisella oltiin pussissa loppukurviin saakka. Jos tilaa olisi tullut, olisi ruuna saanut rahaa. Vire on aivan asiallisella mallilla. Tuskin hevonen siltikään on tässä pelihevosia. Lähtö on kova.

L8/2 KOBARDI: Viimeksi sattui pieni varusteongelma. En saanut lopussa vetopalloja auki ja viimeinen spurtti jäi puuttumaan. Todennäköisesti tuo myös vaikutti sijoitukseen. Vaikka numerona paikka on nyt parempi, se ei välttämättä ole sitä. Ulkopuolella on nopeita avaajia ja lähtökiihdytyksessä on olemassa laukan vaara.

L8/8 IIKORI: Kuski otti Kouvolan laukan omaan piikkiinsä. Yleensä tämä on ravivarma tapaus. Siinä oli nopea kaistanvaihtotilanne ja hyppy tuli. Aivan positiivisen esityksen hevonen teki. Se ohitti kovia vastustajia ja polki toisen ringin 1.26-kyytiä, toki kiertelemättä. Totoon asti vaadittaisiin silti yhä petraamista.

Timo Korvenheimo

L2/15 SAKARIN: Ori malttoi Kaustisella keskittyä olennaiseen ja meni siihen malliin kuin on odotettukin. Jo Turkuun muutettiin hieman vehkeitä ja hevonen oli aika hyvä siellä. Voltin vitonen hankaloitti tehtävää ja vika laukka tuli häiriöstä. Tämä pääsee kovaa ja jaksaa myös mennä.

L6/2 JOLLY ROY: Hevonen lähti Turussa hyvin, mutta rulli sitten pari kertaa laukalle. Otettiin hokit pois tuohon starttiin ja varsa reagoi isohkoon balanssin muutokseen. Kehittyvä tapaus. Koitetaan olla mukana kärkitaistossa.

L6/8 COCKTAIL PRINCESS: Tämä on aika samalla viivalla tallikaverinsa kanssa tällä hetkellä. Pakkia on 20 metriä ja sen myöta isommat odotukset on Jolly Royn harteilla. Edestä riisutaan kengät pois. Uskon tuon auttavan varsaa yllättävän paljonkin. Vastus on toki huippukova.

L7/2 HAZELHEN HERMES: Pitkästä aikaa hevosen juoksu onnistui Tampereella. Se on joutunut taivaltamaan paljon kuolemanpaikalla ja takaa on tultu ohi. Hyvän selkäreissun päätteeksi ruuna näytti, ettei kunnossa ole vikaa. Matka sopii sille hyvin. Näistä lähtöasetelmista päässee pian sisäradalle. Etukengät riisutaan. Tuosta on apua.

Olli Lähtinen

L3/5 HIGH ON DAY: Tamma on ollut ihan hyvä starteissaan. Viimeksi kiristä tuli vähän pitkä. Se lähtee kohtalaisesti. Ei kuitenkaan mikään ohjus kiihdytyksessä. Juoksun onnistuessa on jonkinlaisia odotuksia.

L3/7 WESTCOAST SKIPPER: Hevonen kiri Forssassa loppua terävästi. Kunnossa se on. Tämänkin kanssa on varovaisia odotuksia Vermosta. Jos ruuna pärjää, ei se ole mahdoton yllätys.

L5/9 LILY´S STAR: Vähän enemmän odotin paluustartista tauon jälkeen. Hevonen tuli kuitenkin juosten maaliin, mutta kuvittelin sen ohittelevan useampia. Toivottavasti lähtö vei tammaa eteenpäin. Nyt saadaan hokit pois. Kenties etukengätkin. Tämä hyötyy noista balanssimuutoksista.