Vihjeet Oulu 29.8.2016

Ellin Sisu

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas

Hyvin suorittava Obrigado (6) lienee tästä ensimmäisessä karsinnasta se todennäköisimmin jatkoon pääsijä. Asiallisesti avaava hyvin loppuun asti tuleva ruuna saanee kohtuullisen paikan parijonosta.

Yllättäjäehdokkaat

Modern Seadragon (1) on tehnyt ikäluokkalähdöissä mukavia esityksiä. Pari viikkoa sitten ajettu hiitti nosti Janne Sorosen menestystoiveita. Terävästi avaava tamma saattaa pystyä pitämään ykköseltä keulat. Pitkä kilpailutauko tietenkin hieman arveluttaa. Tulosriviään selvästi parempi Empire Shark (7) on taas saanut hieman ikävän lähtöpaikan. Aika liukkaasti lähtevän ruunan juoksun onnistumiseen saattaa olla kuitenkin mahdollisuudet (kts. Juoksunkulku arvaus).

Juoksunkulku arvaus

Modern Seadragon (1) ja First Revenge (3) kamppailevat alussa tiukasti johtopaikasta. Keulaan päästessään Janne Soronen saattaa hyvinkin pitää asemistaan kiinni. First Revenge sen sijaan voisi päästää tallikaverinsa Empire Sharkin (7) eteensä. Batman Evon (4) ja Benjamin Evon (5) lähtönopeudesta eturivistä auton takaa ei ole kenelläkään tietoa. Jälkimmäisellä ei voi Heikki Korhosen mukaan ajaa johtavan rinnalta. Jos sinne kuitenkin jostain syytä päädytään, niin keulapaikka mielessä eteenpäin ajetaan.

A: 6,7,10,1 B: 1,5,3,9 C:8,2

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Easy Ridella (5) on tässä saumat päästä johtoon. Jos matkavauhti säilyy maltillisena, voi ruuna pystyä pitämään paikkansa jopa aika vaivatta maaliin asti.

Yllättäjäehdokkaat

Eturivin toinen liukas lähtijä Ferris Web (6) on Pekka Korven mukaan heti ensimetreillä nopea, eikä johtoon pääseminen ihan mahdottomuus ole.

Juoksunkulku arvaus

Kovaa avaava Easy Ride (5) on aika todennäköisesti johtopaikalla ensikaarteeseen mentäessä. Ihan ekaskelillaan ulkopuolelta lähtevä Ferris Web (6) saattaa olla hieman terävämpi, ja johtopaikasta saatetaan ajaa jonkin matkaa kilpaa. Todennäköisesti heti kärjen takana kivan reissun saava Golda Paris (4) noussee lopussa kamppailemaan voitosta.

A: 5,4 B: 10,6,9 C: 1,2,8,3,7

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat

Hankalista asemista Captivaten (7) kiri onnistui viimeksi mainiosti. Lähtöpaikka takasuoralle on hieman ulkona, mutta juoksun onnistumiseen pitäisi olla saumat.

Yllättäjäehdokas

Jonkinlaisessa nousukunnossa oleva kivasti avaava Saladino (2) saanee kakkosradalta mukavat juoksuasemat, ja pienet voittosaumat ovat olemassa.

Juoksunkulku arvaus

Hit That (5) ottanee alussa keulat, mutta sillä tuskin halutaan asemia kovin tarmokkaasti puolustaa. Keulasta parhaiten menevä Todays Popular (6) on ollut ensimetreillä hieman epävarma. Johtopaikka mielessä ruunalla saatetaan heti miten eteenpäin ajaa. Tilaisuuden tullen Captivatellakaan (7) ei välttämättä jäädä parijonoon uneksimaan. Sivori Effen (9) kiri säästettäneen nyt viimeiselle tuhannelle.

A: 7 B: 9,6,11, 2 C: 12,10,1,5,4 C: 8

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas/Arvoitus

Monessa suhteessa arvoituksellinen kaksi- ja kolmivuotiaana meritoitunut All Laid Out (4) palaa kisaan lähes kolmen vuoden kilpailutauolta. Ennätykseltään ja voittosummaltaan tähän porukkaan erisarjalainen ori ei voi olla heti ihan parhaimmillaan, mutta sitä voitto tässä tehtävässä ei edellytäkään. Ensimmäisenä maaliin tuleminen ei ole varmaan kisan tähän kohtaan äärimmäisen tärkeää, joten hampaat irvessä voitosta tuskin lähdetään ajamaan.

Yllättäjäehdokas

Tauluaan paremmassa kunnossa oleva Bory (6) saa nopeana avaajana hyvän reissun joko kärjessä tai heti sen takana. Kirsi Nikan mukaan lyhyt starttiväli suosii, joten kauden avausvoitto on mahdollinen.

Juoksunkulku arvaus

All In (3), Dixie Exclusive (5), Bory (6) ja Callela Lancelot (7) avaavat kaikki terävästi. Viimeksi mainittu on ollut hyvä keulasta, joten sillä saatetaan innokkaimmin tavoitella johtopaikkaa, vaikka seiskaradalta se voi tietää vaativaa reissua. All Laid Outin (4) lähtönopeudesta ei ole käsitystä, mutta sillä tuskin panostetaan alkuun. Nousukuntoisella Minto's Romeolla (11) lähdettäneen etenemään matkavauhdin ja tilanteen mukaan.

A: 4, B: 5,11,6,7,10 C: 3,9,1,2

T4-systeemit

Pieni: 6,7,10,1 (5,3) 5,4 (10,6) 7,9,6 (11,2) 4 (5,11) = 24 riviä
Suuri: 6,7,10,1,5,3,9 (8,2) 5,4,10,6,9 (1,2) 7,9,6,11,2 (12,10) 4 (5,11) = 175 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Sopivia vastustajia kohtaavalla Bad Boy Pressillä (3) on kivalta lähtöpaikaltaan pikku tauosta huolimatta mainiot saumat sijoittua mitaleille.

Yllättäjäehdokas

Hyvin avaava Master Shark (2) juossee tässä keulasta. Rauhallisena pysyessään ruuna voi säilyttää asemansa pitkään. Marko Hakkaraisen mukaan Prince Dean (7) ravaa ja treenaa hyvin. Viimeksi ruuna joutui keulapaikalle, mikä asema ei hänen mukaan hevosta enää nykyään miellytä. Selkäreissulla kolmen sakkiin voisi olla saumoja.

Juoksunkulku arvaus

Master Shark (2) ottanee keulat. Kun hevonen on ollut tuolta paikalta paras, niin sieltä saatetaan kokeilla ajaa. Pine Ross (4) ja Irwin Saknussen (5) lienevät muut virkeät starttarit. Jos Löten's Anselm (9) pääsee kunnialla matkaa, niin huippukuntoinen menijä lähtenee kovaan kiriinsä takasuoran lopussa.

A: 9,3 B: 3,8,4,2,1,5 C: 7,10,6,11,12

Muut lähdöt

1. 12. Liisan Tulilintu – 9. I.P. Riimi – 3. Siirin Hilla – 1. Savon Sutku – 9. Nalli Napero (10. Vienan Myrsky – 2. Suiher – 7. Myrskyn Tuuli)
2. 2. Faith In Life – 9. Armadillo Amour – 1. Grainfield Alex –3. M.T. Jaqueline – 8. Erica Nyx – 10. Boulder Lucky (6. Bone's Star – 4. Papa Gallon )
3. 4. Ellin Sisu – 6. Ypäjän Jallu – 1. Arvon Herra – 9. Lumi-Masi – 10. Malkin (7. Sokker –2. Enon Vilppi)
8. 9. Helmen Vili – 10. Siirin Älli – 8. Vektorin Maine
10. 9. Grace Sundance – 11. Mr Money Maker – 8. Listas Hector – 2. Cee Over Her Eyes– 3. Quick Diesel – 6. Whitecharm Oscar – 7. Classical Star (5. Moonlight Music)