Vihjeet Porin 14.10. Toto4-raveihin

Toto4-rivin varmaksi Jouni Toroska nostaa kolmannen kohteen Bakels Birdlandin.
Bakels Birdland

Lähtö 01

A)2,10,5,1
B)11,9,3,4,8,12,6
C)7

TILINOTA OY -LÄHTÖ. (2) CELEBRATION HOSS on aloittanut Riina Rekilän käsistä kahdella kaksarisijoituksella ja tavoittelee hyvältä paikaltaan taas tiukasti kärkisijoja. Tiistaina Teivossa kovasukuinen tamma juoksi lopulta 2. sisällä, mistä punnersi loppusuoralla kolmatta rataa pitkin ykköseksi. (10) COMPLETER on tehnyt taukonsa jälkeen kaksi hyvää suoritusta. Viimeksi Vermossa ruuna latoi joukon hänniltä raskaalla radalla päätöspuolikkaan 14,9-vauhdilla kärjen lopettaessa 1.18-kyytiä. Mikäli juoksu vain luontuu takarivistä sujuvasti, on uran avausvoittokin täysin mahdollinen. (5) OVERFUN MATCH kiri Vermossa 5. ulkoa Completerin edellä mukavasti kolmanneksi ja on ehdottomasti yksi lähdön voitontavoittelijoista. A-ryhmään kohoaa myös tauolta palaava (1) ROCKTOWN SHERIFF. Se ei vielä alkukaudella tuntunut ottavan hommaa lainkaan tosissaan, mutta saa nähdä onko tauko tehnyt hyvää. Kykyjä ruunalla kyllä vaikuttaisi olevan. (11) DARK BEER kiri Ylivieskassa positiivisesti nousten kolmanneksi kaukaa 7. ulkoa. Totosija on nytkin täysin mahdollinen. Muita pelihevosia ovat hiljalleen parantava (9) HOUSTON HAWK sekä (3) FIRST TIME OUT, jonka pitäisi kyllä kyetä nähtyä parempaankin.

Lähtö 02

A)12
B)6,5,8,11,10,4,3,9
C)2,7,1

RAVINTOLA SATO -LÄHTÖ/SATAKUNTA-AJON KARSINTA. (12) CAIJUS hävisi Kriteriumissa vain ilmiömäiselle Ellin Sisulle. Muutenkin kausi on ollut mainio. Mika Mäkelän valmennettava on 60 metrin takamatkaltakin selvä suosikki. (6) MUSTAMANI kiri Forssan Nuorten Sarjassa vahvasti kakkoseksi. Humeetin poika on kehittynyt kaiken aikaa. Mikäli Mustamani sopii uuden kuskin käteen, ottelee se tiukasti kaksarisijasta. (5) PORTTIKALLION ÄSSÄ aloitti uusista käsistä ihan mukavalla kolmossijalla. Kaiken järjen mukaan startti vei eteenpäin, joten Juha Utalan suojatti on ehdottomasti pelihevosia. (8) SOKKER omaisi kykyjä, mutta on toivottoman epävarma. Nyt on Antti Teivaisen vuoro kokeilla onnistumista Vieskerin pojalla. (11) ONNI-LYYDIA ja (10) ARVO-ENSIO ovat Kriteriumin finalisteja ja kuuluvat nekin perushevosiin. (4) LÖTENS ELINA omaa ihan hyvät vauhtivarat, mutta puristus ei välttämättä riitä vielä näin kovassa lähdössä.

Lähtö 03

A)5
B)7,11,10,8,12,2,6
C)1,9,4

PORIN YRITTÄJÄT -LÄHTÖ/SATAKUNTA-AJON KARSINTA. Voittoputkessa kilpaileva (5) MERRAN ROIHU on vastannut viime voitoissaan johtopaikalta niin sitkeästi, että haavereitta keulavoitto on taas lähellä. (7) JONTIKKA on onnistuessaan vahvasti kiinni kakkossijassa. Teivossa loppukaarteen laukka vei erittäin todennäköisesti Kriteriumin finaalipaikan, mutta muuten meno on ollut mallikasta. (11) ARVON HERRA ei ollut Oulu Expressin finaalissa parhaimmillaan, mutta karsintalähdössä edellä maaliin saapui ainoastaan Ellin Sisu. Lisäksi lahjakkaan oriin meriittilistalta löytyy Pikkuprinssin kolmossija. Silloin edellä maaliin saapuivat Ellin Sisu ja Caijus. (10) LUMI-MASI oli Oulu Expressin finaalissa vielä pahemmin poissa tolaltaan kuin Arvon Herra ja päätyi lopulta keskeyttämään. Edelliset startit sujuivat kuitenkin lupaavasti. (8) PONUTELLA ja (12) KUMAUS laukkasivat Kriteriumin finaalissa, mutta kulkivat muuten mukavasti. Ponutella olisi todennäköisesti sijoittunut kuudenneksi ilman viimeisen takasuoran laukkaansa.

Lähtö 04

A)1,14,2
B)7,12,15,5,11,4,16
C)10,13,9,3,6

LAMMAISTEN ENERGIA OY -LÄHTÖ. Teivossa pussiin jäänyt (1) LOVER hakee tiukasti kauden kolmatta voittoaan. Ruunalla voi tarvittaessa ajaa vaikka johtavan rinnalta. Kokemäen pokaaliraveissa 25. päivä viime kuuta Lover kamppaili tukasti voitosta yhdessä Tulingon kanssa, mutta jäi lopulta kakkoseksi ajalla 26,6. (14) AKI-VEI on tottunut viime aikoina kilpailemaan tätä kovemmissa lähdöissä. Ruunalla on hyvät mahdollisuudet nousta ottelemaan voitosta. On tosin huomattava, että näin pitkä starttiväli on Aki-Veille poikkeuksellista. (2) HILIN IHME lähtenee vetämään paalulta tasaisen reipasta tahtia. Hilin Ihme kukisti Loverin Teivossa johtopaikalta, mutta lähti silloin matkaan 20 metriä edeltä ja lisäksi Lover jäi siis pussiin. A-kolmikon jälkeen tulee viisi hevosta, joiden rankingjärjestys voisi olla oikeastaan mikä tahansa. (7) VARJONOVA on yltänyt tällä kaudella vain kahdesti totoon, mutta tässä tehtävässä saldoon voi tulla alun onnistuessa lisämerkintä. Hovi-Arin poika pinkoi Teivon 76-lähdössä ihan mukavasti 3. ulkoa saaden viimeiset rahat. (12) RAPIN AATOS on ollut viime starteissaan hieman tasainen, mutta joka tapauksessa ori tulee aina rehdisti maaliin asti. (15) VEERAN TURO on hävinnyt viime starteissa Rapin Aatokselle ja jää siksi rankingissa tämän taakse. (5) PIKKU HYVÄ ja (11) SUVELAN TÄHTI palaavat tauolta, mutta eivät ole vailla mahdollisuuksia.

Lähtö 05

A)3
B)4,8,6,7,2,5,9,10
C)-

R-KIOSKI NAKKILA –LÄHTÖ. (3) BAKELS BIRDLAND on päässyt niin sopivaan lähtön, ettei Harri Koivusen suojatilta voi odottaa kuin voittoa. Pine Chipin poika on tehnyt kivikovissa lähdöissä jatkuvasti loistojuoksuja. Viimeksi Vermossakin Bakels Birdland kiri oikein hyvin kolmanneksi peruuteltuaan alkumatkasta joukon hännille 5. sisälle. Edellä maaliin saapuivat kovat Dreambow ja Agnese. Juoksupaikallakaan ei ole tässä tehtävässä merkitystä, mutta eiköhän Bakels Birdland päästetä suosiolla johtopaikalle. (4) VIND FARMING on vahvimmin ehdolla johtavan selkään ja kohoaa siksi kakkosrankiksi. Viimeksi Lahdessa Vind Farming sijoittui johtavan takaa Callumin ja Shadoomin jälkeen kolmanneksi. (8) SAY IT jatkaa loistovireessä. Viimeksi Teivon Tammer-ajossa kirivaihe ei mennyt sujuvasti ja lähtökin oli tasokas. (6) SNAPPY ROSE on mielenkiintoinen Suomen debytantti. Antti Ala-Rantala uskoo 7 oikein -lehden kommenteissa, että ruuna voisi pystyä 1.14-alkuiseen tulokseen. Ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin kommenttien mukaan nätti startti. (7) RIGHT OF WAY pujotteli Teivossa positiivisesti 3. sisältä. Kuntonsa puolesta totosija on hyvinkin mahdollinen, kunhan vain juoksu onnistuu.

Lähtö 06

A)2
B)5,1,6,10,8,11,9,7,12,3,4
C)-

NAKKILAN-LUVIAN OSUUSPANKKI –LÄHTÖ. (2) FAST MOTION kohtaa sopivan vastuksen ja hakee tiukasti paluuta kultakantaan. On hyvinkin todennäköistä, että Fast Motion päästetään tässä suosiolla johtopaikalle. Sen jälkeen voitto olisi kyllä lähellä. Alla on positiivinen Vermon suoritus. Ruuna kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle jo 1400 jäljellä ja oli rehti kakkonen. (5) LOVELY DART hyötyy juostavasta matkasta. Mikäli matkalla pidetään yhtään tempoa, on hidas avaaja kirivaiheessa vaarallinen. Viimeksi kovassa lähdössä mukana ollut (1) LONELY ATLAS sekä tauolta palaava (6) CAERBANNOG voivat hyvinkin juosta lopulta Fast Motionin takana 2. ja 3. sisällä. Tällä skenaariolla molemmilla olisi oikein hyvät totosaumat. Caerbannog on tietysti tauolta arvoitus, mutta se on menestynyt paljon kovemmissakin lähdöissä. (10) ALWS BEAN ei ole menestynyt hetkeen, mutta suoritukset kovissa lähdöissä ovat silti olleet positiivissävytteisiä. Nyt rima on selvästi matalammalla, ja eturivistä rankingsijoitus olisi ollut ehdottomasti korkeampi. (8) RAY'S ELATION aloittaa uusista käsistä. (11) STONE CAPES LUCA ei ole mikään varsinainen kiertäjätyyppi, joten asetelmat ovat pahoin vastaan.

Lähtö 07

A)4,6,11,10,3,2
B)1,7,12,9,5
C)8

NAKKILAN KUNTA –LÄHTÖ/FAST CUP -KARSINTA. Lähtökohtaisesti (4) ICE PARADISE omaa hyvät saumat keulavoittoon. Viimekertainen Vermon suoritus jätti kuitenkin kysymysmerkkejä ilmaan, sillä meno ensimmäisen kaarteen laukan jälkeenkään ei ollut aivan parasta mahdollista. Tamma tosin avasi molemmilla uusituilla kerroillakin reippaasti, mikä saattoi vaikuttaa. Ykkösrankkaus, mutta ei varauksetonta luottoa. Jonkinlainen laukkariskikin kun on edelleen olemassa. (6) ANDREE on erittäinkin epävarma. Kuntonsa ja kykyjensä puolesta ruuna kyllä riittää näissä lähdöissä. Andree on jäänyt urallaan ravia kulkiessaan vain kerran ulos totosta. (11) UNYIELDING STRIDE riitti Jokimaa Tekee Tähtiä -kilpailun karsinnassa neljänneksi. Porin lounasravivoitto oli ylivoimainen. (10) BEN CATES tsemppasi viimeksi Vermossa johtavan rinnalta hyvin kakkoseksi, vaikka näytti jo välillä lyödyltä. (3) PARTYTIME ei ole ollut kahdessa viime startissa terävimmillään. Joka tapauksessa asetelmat ovat hyvät. (2) CARIBIAN LADY oli Vermossa johtavan takaa kelpo kakkonen. Samanlainen juoksu lienee toiveissa nytkin. (1) WESTCOAST TITAN palaa tauolta sen verran maltillisin tallikommentein, että putoaa loistopaikasta huolimatta B-ryhmään. (7) NOBLE HEART NOVA suoritti viimeksi muuten hyväksyttävästi, mutta kaarteissa oli ongelmia.

Lähtö 08

A)5,3,11,9
B)6,13,4,7,12,14,10,16,8
C)2,1,15

BIOFARM OY -LÄHTÖ. (5) VÄLKYN VÄISKI oli viimeksi Ylivieskassa matkalla kohti kolmatta peräkkäistä voittoa, kunnes laukkasi selvästä johtoasemasta loppusuoralle tultaessa. Välkyn Väiski ei kuitenkaan ole mikään laukkuri ja voi hyvinkin palata nopeasti voittokantaan. (3) APE AAPELI paikkasi Vermossa pahan lähtölaukkansa hienosti ja oli ehtiä vielä totoon. Ori esiintyi edukseen jo Kokemäen pokaaliraveissa 25. päivä viime kuuta, missä hangoitteli johtopaikalta loppuun asti samassa rintamassa vain 40 metriä takaansa lähteneitä Tulinkoa ja Loveria vastaan. Kolmossija tuli kovalla tuloksella 28,5. Ravilla Ape Aapeli ottelee ilman muuta aivan kärjessä. (11) JOIKUKKA paikkasi viimeksi laukkansa mukavasti. Edellisen startin nelossija tuli todella epäsopivasta sarjasta. Kunto on siis kelpo tolalla. (9) CAMILLO on Kauko Toroskan käsissä selvästi varmistunut. Viimeinen puristus on kuitenkin jäänyt jatkuvasti uupumaan, vaikka hevonen on näyttänyt hyvältä. On mielenkiintoista nähdä, löytyykö puuttuva puristus Ari Moilasen kavutessa ohjiin. (6) PISTOLIEKKI jää tauolta voittoa ajatellen vain hyväksi haastajaksi. (13) DEREK suoritti Forssan kovatasoisessa lähdössä sisärataa pitkin positiivisesti. Asetelmat takamatkan takarivissä eivät ole kuitenkaan yksinkertaiset. (4) METKU MAINIO keikkunee pitkään kärkitaistossa. Valttina on ravivarmuus ja nopeus, mutta loppuun saisi löytyä lisää puristusta.

Lähtö 09

A)8,3,9,5,4
B)10,2,11,1,6
C)7,12

ANOLAN VUOKRATYÖ OY -LÄHTÖ. (8) UNDENIABLE STRIDE oli tauolta paluussaan kelpo kakkonen 2. radalta ilman selkää. Startti kropassa tamma on nyt varmasti vielä parempi. Pikamatka sopii vauhdikkaalle tammalle mainiosti. Mikäli vain asetelmat kasiradalta löytyvät, ottelee Mikael Pitkäsen ajokki kärkisijoista. (3) SELF EVIDENT on vaihtanut viime startin jälkeen valmentajaa ja on nyt arvoitus. Lähtöasetelmat ovat ainakin hyvät. (9) COUSIN EVERT oli viimeksi Ylivieskassa rehti kakkonen 2. radalta ilman selkää. Reipas tempo olisi vauhtikestävän menijän mieleen. Lähtöpaikka on Ever To Excelin pojalle ihan hyvä. (5) ROSE COGER oli viimeksi pitkällä matkalla kirivaiheessa pehmeä, mutta on muuten kulkenut tällä kaudella ihan mukavasti. Tämänkertainen matka sopii paremmin. Rose Coger on tarkkojen juoksujen myötä saanut hieman lisää sitkeyttä, mutta aivan kärkisijoja ajatellen juoksun on kuitenkin onnistuttava hyvin. (4) CALLELA IRENE on Rose Cogerin kanssa aika lailla tasavertainen tapaus. On päivästä ja juoksusta kiinni kumpi tästä kaksikosta menestyy paremmin. (10) MEADOW MAESTRO kärsii nopeana avaajana takarivin lähtöpaikasta, minkä vuoksi putoaa B-ryhmään. Myös (2) ELLA BOKO ja (11) SECRET SAMIRA on syytä huomioida troikkapeleissä ainakin alimmalla rivillä.

Lähtö 10

A) 10
B) 9,2,1,4,11,5,3,8
C) 6,12,7

FINN-TACK -LÄHTÖ. (10) UNEQUALLED STRIDE on päätöslähdön selvä suosikki. Kirikykyinen tamma voitti Porissa 800 metrin kirillä 3. ulkoa, ja viimekertainen Turun kakkossija tuli Kasvattajakruunu-alkuerästä. Siellä taakse jäi muun muassa Golda Paris. (9) QUEEN IT on sekin aloittanut uransa hyvin, muttei ole kuitenkaan luokaltaan suosikin veroinen. Viime startissa Teivossa kiristä tuli turhan pitkä, eikä tamma tainnut muutenkaan olla ihan parhaimmillaan. (2) RIDGE JOURNEY tekee tasaisen varmaa työtä ja tavoittelee hyvältä paikalta tiukasti totosijaa. Paikka johtavan rinnallakaan ei ole ruunalle myrkkyä. (1) PITBULL PECTUS on kerrankin päässyt kunnon lähtöpaikalle ja on ravilla varteenotettava tekijä. Muita peleissä huomioitavia ovat tasavauhtinen (4) BASSWOOD GROVE, nopeana avaajana takarivistä kärsivä (11) HIDALGO SLIM sekä lähtöön tosissaan panostava (5) MR NORTH GATE.


TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 1,2,14 (7,12)
II 3 Bakels Birdland (4,8)
III 2 Fast Motion (5,10)
IV 2,3,4,6,10,11 (1,7)
18 riviä*0,20 euroa = 3,60 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,5,7,11,12,14,15 (4,16)
II 3 Bakels Birdland (4,8)
III 1,2,5,6,8,10 (11,9)
IV 2,3,4,6,10,11 (1,7)
288 riviä*0,20 euroa = 57,60 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 2 Fast Motion
II 4,6
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 2 Fast Motion
II 2,3,4,6,10,11
6 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 4 Ice Paradise
II 2,3,6,10,11
III 2,3,6,10,11
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 4,6,10,11
II 2,3,4,6,10,11
III 1,2,3,4,6,7,10,11
120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 8 Undeniable Stride
II 3,4,5,9
III 2,3,4,5,9,10,11
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 3,4,5,8,9
II 3,4,5,8,9
III 2,3,4,5,8,9,10,11
120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska