Vihjeet Vermon 14.2. Toto65-kierrokselle

Vinkit Vermon keskiviikon 14.2. Toto65-kierrokselle.

Toto65-systeemit rakennetaan tällä kerralla kahden läpivarman varaan. Avauskohteessa suosikkina starttaava 3 SHADOW OF BRISBANE saa luottamuksemme. Harri Koivusen valmennettava alleviivaa tiukkaa iskukykyään aivan jäätävällä statistiikalla, viimeiset kahdeksan starttia ovat tuottaneet seitsemän voittoa ja yhden kakkossijan. Tuossa Teivon kakkossijassa vain kanuunavireinen tallikaveri Fine By Me tykitti lopussa selästä edelle, eikä tuossakaan suorituksessa mitään moitittavaa ollut. Viime keskiviikkona Shadow Of Brisbane palasi vakuuttavalla tavalla voittokantaan jyrättyään ykköseksi johtavan rinnalta. Mikäli Olli Koivunen päättää satsata lähtöön, suosikilla lienee kelpo saumat päästä keulaan. Neljännessä kohteessa 3 EL DIRTYMAN on kelpo vastuksesta huolimatta tiukasti kiinni ykkösrahoissa. Elina Laakkosen valmennettava on tehnyt kovan perusluokkansa selväksi ja mikäli terveys sen vain sallii, jatkaa ruuna vauhdikasta kipuamista sarjoissaan. Toissakerralla Lahdessa sisäradan lähtöpaikan myötä oli jo etukäteen selvää, että haasteita on tiedossa. Tuota ennen 11.1. nähtiin laukan jälkeen aivan järjettömän kova esitys ja myös viimeksi Jokimaalla voitto irtosi haastavista lähtökohdista huolimatta kovan esityksen päätteeksi helpon näköisesti. Vastassa on kovia mutta nähdyn perusteella on helppo arvioida, ettei Iikka Nurmosen ajokki juoksemalla taida tätäkään lähtöä hävitä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 3 (9,1)
T65-2: 9,8 (1,2)
T65-3: 11,12,14,6,5,3,9,13 (7,2)
T65-4: 3 (6,5)
T65-5: 7,4,5 + 8,3,11,12,10,1 (6,2)
T65-6: 9,5,10 + 6,1,7,11,12 (3,2)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,4 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,2 euroa.

Toto65-pelijakaumat teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-2
B) 4-3-5
FERNANDO VIXI - LIKE ELVIS - SUNRISE SURPRISE - FRODE SISU

Ravien avauslähdössä tarjoamme kahdelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Suosikkina matkaan starttaava numero 1 FERNANDO VIXI nousi marraskuussa juostussa koelähdössä 2. sisältä viimeisellä takasuoralla 2. ulos, mistä se kiri maalisuoralla hyvällä spurtilla ykköseksi. Päätöskierroksen ori kulki 19,6-vauhtia. Tuomas Korvenojan ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja se taistelee uransa avauksessa tiukasti voitosta. Kaveriksi A-ryhmään kipuaa numero 2 LIKE ELVIS. Viimeksi Teivossa ruuna kiersi 3. sisältä viimeisellä takasuoralla 2. sisälle ja punnersi sitten mukavasti kakkoseksi. Viimeiset 800 metriä se kulki 16,8-kyytiä. Tammikuun starteissa nähdyllä tasolla suorittaessaan Erkki-Pekka Mäkisen ajokki pystynee vireen kestäessä heittämään suosikille kelpo haastetta. Haastajaporukan käynnistävä 4 SUNRISE SURPRISE jäi viimeksi 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ilman vetoapua ja punnersi totoon. Antti Teivaisen ajokki saa hyvän juoksun ja taistelee totosijoista. 3 FRODE SISU on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8
B) 2-1-4-6-9-7-3-5 C) 11-10
CALLELA EINSTEIN - ZEN DILLON - VALLETTA - SMOKY CLOUD

Toisessa lähdössä suosikkina starttaava numero 8 CALLELA EINSTEIN valtaa yksin A-ryhmän. Harri Koivusen valmennettava eteni viimeksi ensimmäisellä kaarteessa keulaan, veti sitten tasaisen reipasta ja tuli hyvin perille. Tyyli oli oikein positiivinen ja vaikka lähtöpaikka takarivissä onkin, pidämme ruunaa sopivassa porukassa selkeänä suosikkina. B-ryhmän käynnistävä 2 ZEN DILLON oli Teivossa keulasta asiallinen kakkonen. Tapio Perttusen ajokki avaa hyvin ja tiedossa on varmastikin hyvä juoksu kärkiporukassa. Seuraavaksi huomioidaan numero 1 VALLETTA. Jani Hautaviidan ajokki lopetti viimeksi mukavasti 3. sisältä. Tälläkin kerralla tiedossa lienee hyvä juoksu. 4 SMOKY CLOUD joutui Forssassa taipumaan keulasta toton ulkopuolelle. Aika näyttää, kuinka paljon Riina Rekilän valmennettava petraa startti kropassaan.

Lähtö 3.

RANKING
A) 11
B) 5-10-6-9-8-7-4-2-3-1-12
CALLELA FLEMING - GO GO PEZZO - WILDS DIAMOND - ZIZZY HIGHNESS

Kolmannessa lähdössä 11 CALLELA FLEMING on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta A-ryhmän ainoa hevonen. Viimeksi ruuna hyökkäsi 3. ulkoa päätöspuolikkaan alussa ja kiri varmaan voittoon. Hannu Torvisen ajokki on aloittanut uransa hyvin ja se pystyy näissä lähdöissä tekemään itsekin juoksuaan. Lähtöpaikasta huolimatta uskomme Tom Erikssonin valmennettavan olevan tiukasti kiinni ykkösrahoissa. B-ryhmän käynnistävä 5 GO GO PEZZO lopetti viimeksi asiallisesti 3. ulkoa. Pekka Korven ajokki kilpailee kunnossa ja kamppailee kärkisijoista. 10 WILDS DIAMOND ei päässyt viimeksi tulemaan sujuvasti 2. sisältä. Takarivin paikka on hieman hyvää avaajaa vastaan, mutta sopivalla juoksulla Jarmo Saarelan ajokki nousee korkealle. 6 ZIZZY HIGHNESS on tehnyt asiallisia juoksuja ja omaa totosaumat.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 3
B) 9-1-4-6-5-7-10-2-8
SHADOW OF BRISBANE - TIR DU CAUX - SYLVIE DE VIE - VALLE STREAMLINE

Toto65-kierroksen käynnistävässä Hopeadivisioonakarsinnassa rankingin selkeäksi ykköshevoseksi kipuava 3 SHADOW OF BRISBANE valtaa yksin parhaan A-ryhmän ja ruuna saa kunnian toimia myös vihjesysteemien tukipilarina. Harri Koivusen valmennettava alleviivaa tiukkaa iskukykyään aivan jäätävällä statistiikalla, viimeiset kahdeksan starttia ovat tuottaneet seitsemän voittoa ja yhden kakkossijan. Tuossa Teivon kakkossijassa vain kanuunavireinen tallikaveri Fine By Me tykitti lopussa selästä edelle, eikä tuossakaan suorituksessa mitään moitittavaa ollut. Viime keskiviikkona Shadow Of Brisbane palasi vakuuttavalla tavalla voittokantaan jyrättyään ykköseksi johtavan rinnalta. Mikäli Olli Koivunen päättää satsata lähtöön, suosikilla lienee kelpo saumat päästä keulaan. B-ryhmän käynnistävä 9 TIR DU CAUX starttaa hitaan avaavan takaa ja Iikka Nurmonen jääneekin alussa porukan hännille. Loppua se toki tulee taas rehdisti. 1 SYLVIE DE VIE pystynee sisäradalta torjumaan ulkoa tulevan uhan, mutta toisaalta hyvä selkä kelvannee Tapio Perttuselle. 4 VALLE STREAMLINE ja 6 VICTORY PILOT avaavat kovaa ja hakevat myös asemia kärkiporukasta.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 9-8
B) 1-2-6-3-5-4-7
TARUNTUULI - HUIMARIINA - ELIAS JUONETAR - SARSIS

Toisessa Toto65-kohteessa nähtävässä Tammatähdessä avainvaljakoiden kohdalla on vähintäänkin riittävästi analysointia vaikeuttavia tekijöitä. Suosikkina matkaan starttaava 9 TARUNTUULI teki viimeksi Vermossa todella rehdin paluun kilparadoille pitkän tauon jälkeen. Tamma teki 3. ulkoa rehdin kirin tullen hyvällä tyylillä maaliin saakka. Startti kropassa Taruntuuli varmasti vielä parantaa. Mikäli rattaille tällä kerralla istuva Olli-Pekka Holopainen saa vain hevosesta irti sen mitä pitää, on Taruntuuli varmasti tiukasti kiinni ykkösrahoissa. 8 HUIMARIINA on toki kivikova vastus mutta kyllä Johanna Sianojan valmennettava joutuu pitkän tauon myötä tyytymään nöyrästi haastajan rooliin. Vajaa vuosi sitten 8.3.2017 Huimariina palasi useamman kuukauden tauolta ihan kelpo iskussa ja nappasi kakkosrahat. Lähdön voitti jo startteja tuota ennen kroppaansa saanut Taruntuuli. Paalulta 1 ELIAS JUONETAR ja 2 SARSIS taistelevat totosijoista mutta kummankin kohdalla voitto tulisi ainakin jonkinlaisena yllätyksenä.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 11-12-14-6-5-3-9-13
B) 7-2-4-10-16-1 C) 8-15
SOINTU-ESTERI - VENNELMON TYYNE - OHIKIITÄVÄ - R.R. NYKÄISY

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa rankingin tekeminen on haastavaa. Oikeastaan kuka tahansa A-ryhmän hevosista ansaitsisi suosikkiaseman mutta järjestykseenhän nämäkin hevoset on laitettava. Yhteensä kahdeksan valjakkoa nostetaan parrasvaloihin. Numerot 11 SOINTU-ESTERI, 12 VENNELMON TYYNE ja 14 VILLHIISI ovat 20 metrin pakiltakin pakkorasteja. Ravin maistuessa ja juoksun onnistuessa kuka tahansa kolmikosta voi voittaa. 6 R.R. NYKÄISY on siirtynyt Ari-Pekka Pakkasen valmennukseen ja esitystä seurataan mielenkiinnolla. Ilkka Korpi jatkaa rattailla. 5 OHIKIITÄVÄ on aloittanut uransa mukavalla tavalla. Lähdöt kovenevat ja kyvyt joutuvat koko ajan tiukemmin puntariin. 3 BERETTA avaa hyvin ja hakee asemat kärkiporukasta. 9 VENNELMON VOIMA on pilannut alla olevat startit laukkoihin. Ravin maistuminen lienee edellytys menestykselle. 13 CAMASSI on riittävä hevonen tähän lähtöön. Starttien myötä Veikko Herrasen suojatti terävöitynee.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3
B) 6-5-10-4-9-7-11-12-2-1-8
EL DIRTYMAN - ICE WINE - OAKIE - LUXORIOUS LORD

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Pronssidivisioonakarsinnassa selkeänä suosikkina starttaa matkaan numero 3 EL DIRTYMAN. Elina Laakkosen valmennettava on hiljalleen tehnyt raveja seuraavalle kansalle selväksi kovan perusluokkansa ja mikäli terveys sen vain sallii, jatkaa ruuna vauhdikasta kipuamista sarjoissaan. Toissakerralla Lahdessa sisäradan lähtöpaikan myötä oli jo etukäteen selvää, että haasteita on tiedossa. Tuota ennen 11.1. nähtiin laukan jälkeen aivan järjettömän kova esitys ja myös viimeksi Jokimaalla voitto irtosi haastavista lähtökohdista huolimatta kovan esityksen päätteeksi helpon näköisesti. Vastassa on kovia mutta nähdyn perusteella on helppo arvioida, ettei Iikka Nurmosen ajokki juoksemalla taida tätäkään lähtöä hävitä. B-ryhmän käynnistävät startista toiseen vahvaa työtä tekevä 6 ICE WINE ja kelpo tyyliin Suomessa debytoinut 5 OAKIE. Takarivin lähtöpaikka on numeroa 10 LUXORIOUS LORD vastaan.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-4-5-8-3
B) 11-12-10-1-6-2-9
FINN MCCOOL - CROSSOVER - TITAN RAIN - GLOBAL SPELLBOUND

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa rankingin kärjessä on ruuhkaa. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta 7 FINN MCCOOL on niukka ideasuosikki sillä ajatuksella, että Ari Moilasen ajokki saattaa näinkin ulkoa suhahtaa keulaan. Ensimmäiset keulat todennäköisesti nappaavalle numerolle 3 ECSTASY OF GOLD selkä ainakin kelpaisi. Ylisarjassa starttaava 4 CROSSOVER on ollut kahdessa viime startissa oikein hyvä. Ensin se hyökkäsi Vermon lounasraveissa 2. ulkoa päätöspuolikkaan alkaessa, eteni johtavan rinnalle ja voitti sitten varmaan tyyliin. Viimeksi Lahdessa Crossover haki railakkaan 10,5-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen keulat ja vaikka askel alkoikin lopussa painamaan, punnersi Riikka Helasrannan valmennettava rehdisti perille saakka. Viime startin perustella nousukuntoisesta ruunasta löytyy vauhtiakin, eikä mailin matka ole este menestykselle. 5 TITAN RAIN jatkaa perusvahvassa iskussa. Juoksun onnistuessa voittokin on mahdollinen. 8 GLOBAL SPELLBOUND kohtaa sopivan vastuksen mutta lähtöpaikka on synkkä.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-5-10-6-1
B) 7-11-12-3-2 C) 4-8
KRAMPUS - DOMINIQUE HALM - VANIERE - ELEGANT PRAYER

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa kärkiryhmä vaikuttaa niin tasaiselta, että vihjenikkarille alkaa kasvamaan harmaita hiuksia. Olkoon kahdella kakkossijalla kauden aloittanut 9 KRAMPUS niukka suosikki takarivin lähtöpaikasta huolimatta. Ari Hartikaisen valmennettava pystyy tekemään itse juoksuaan. 5 DOMIQUE HALM palaa tauolta mutta kohtaa oikein sopivan vastuksen. Risto Väreen suojatin lämmitystä kannattaa seurat tarkalla katseella. 10 VANIERE on suorittanut startista toiseen kelpo tasolla. Viimeksi se teki laukan jälkeen kovan esityksen. Juoksun onnistuessa Erkki Tullan valmennettava on mahdollinen menestyjä. Tauolta palaava 6 ELEGANT PRAYER oli viime vuoden starteissaan hyvä. Hannu Torvisen ajokki avaa kovaa. 1 EYECLASS on loistopaikalta tasaista tauluaan vaarallisempi.

Lähtö 10.

RANKING
A) 5-8
B) 2-7-9-14-11-4-10-6-1-3-12-13
AATTO EEVERTTI - KIPINÄ ROLS - SIRONIIKKA - JÄNKÄ-UKKO

Ravien päätöslähdössä kaksi kovinta valtaa parhaan A-ryhmän. Rankingin kärkeen kipuava 5 AATTO EEVERTTI eteni Killerillä 2. ulkoa loppukaarteessa johtavan rinnalle ja puristi kakkoseksi. Teemu Okkolinin ajokki kehittyy starttien myötä ja ilman epäonnea se taistelee tiukasti voitosta. Toinen kova on numero 8 KIPINÄ ROLS. Se kulki viimeksi hyvin avauskierroksen laukkojensa jälkeen. Jukka Kauppisen ajokki on kyvykäs menijä ja ravin maistuessa se nähtäneen voittotaistossa. B-ryhmän käynnistävä 2 SIRONIIKKA puristi Kouvolassa hyvin perille toiselta ilman vetoapua. Erkki Suhosen ajokki saa vielä startin alle ja kamppailee kärkisijoista. 7 JÄNKÄ-UKKO on ravilla mahdollinen totohevonen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 11,12,14,6 + 5,3,9,13 (7,2)
T4-2: 3 (6,5)
T4-3: 7,4,5 + 8,3 (11,12)
T4-4: 9,5,10 + 6,1 (7,11)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,2 euroa.
Suuri systeemi 200 riviä, hinta 40 euroa.

PÄIVÄN DUO

7,4
9,5,10,6,1

Yhteensä 10 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3
4,5,6,9,10
4,5,6,9,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,9,10
5,9,10
1,5,6,9,10

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/4 SMOKY CLOUD: Sunnuntaina Forssassa jäätiin johtopaikalta neljänneksi. Tiukkaa voi tehdä Vermossa kärkisijojen kannalta.

L3/2 EEYORE: Tamma pääsee hyvin liikkeelle. Loppu on ollut sillä vähän työlästä. Pitkä tauko on takana. Tarkempaa päivän virettä en tiedä.

L3/3 SAPPHIRA: Hevonen ei ole vielä löytänyt parasta teräänsä tauon jälkeen. Aika tasaisesti tamma on suorittanut. Rahasijaan tähdätään.

L5/8 HUIMARIINA: Tamma palaa pitkältä tauolta. Tosi vähän on ratahiittiä alla. Loukkaantumispaussin jälkeen hirmu vaikea veikattava. Toki luokka on hurja.

L7/6 ICE WINE: Viimeksi oltiin neljänsiä. Hevonen ei ollut ihan sellainen kuin voittostartissa. Syytäkin tuolle kyllä löytyi. Valmentaja ei ollut hankalien kelien myötä päässyt liikuttamaan tammaa kunnolla. Nyt on ainakin olosuhteet olleet valmentamisen kannalta suotuisammat.

L8/4 CROSSOVER: Ruuna oli Lahdessa ihan kelpo kolmas. Alku meni pikkasen pitkäksi ja tuo painoi sitten lopussa. Aivan hyvä esitys.

L8/7 FINN MCCOOL: Saatiin Teivon paluustartissa nappireissu johtavan takana. Nostin viimeisellä takasuoralla toiselle. Ruuna lipui keulaan ja voitti lähdön. Paikka on hankala. Viime esityksen jälkeen tuntuisi, että vire on kyllä hyvä.

L9/4 LE TISSIER: Tämä on ollut hieman peesailija. Ruuna tuntuu selässä mainiolta mutta kun kääntää vapaalle radalle, ei se kauheasti ohittele.

L9/9 KRAMPUS: Ori on tehnyt kelpo juoksut tauon jälkeen. Paikka on aivan hyvä. Jos se menee vielä hiukan eteenpäin, pystyy hevonen nousemaan ainakin totosijoille.

Teemu Okkolin

L5/6 TÄHTIHEILI: Tammaa on treenattu paljon, eikä se yksinkertaisesti saanut Kuopiossa mitään itsestään irti. Hevonen hikoilikin vasta startin jälkeen. Muutaman kerran on ajettu tässä välissä ja joka kerta se on tuntunut paremmalta. Yksin juoksuradalla lienee ihan ok paikka. Tämä on lähtökohtaisesti tosi hyvä hevonen. Luokkaa on ja mielenkiintoinen tapaus. Viime kerran perusteella ei mitään varmaa uskalla vielä luvata. Mikään sija ei silti saa yllättääkään.

L6/5 OHIKIITÄVÄ: Hyvässä kunnossa tämä kilpailee. Ori on koko ajan parantanut starttien myötä. Hieman se on tasavauhtinen, mutta saumat on pärjätä tässäkin.

L10/5 AATTO EEVERTTI: Oikein lahjakas aloitteleva nuori hevonen. Jyväskylässä tultiin tosi kovaa loppua. Siinä oli kaverillakin mainio menijä. Ruuna tulee nousemaan sarjoissaan, eikä menestys saa yllättää.

Antti Ojanperä

L4/4 VALLE STREAMLINE: Ruuna ei kyllä viimeksi loistanut. Se ei ehkä ottanut ihan tosissaan hommaa. Annetaan reippaampaa liikettä ja katsotaan mitä tuleman pitää. Muutama kova on Vermossa vastassa.

L4/9 TIR DU CAUX: Ihan ok hevonen on ollut. Ehkei aivan parhaimmillaan viime starteissa. Kotona ruuna on treenannut asiallisesti. Odotan kelpo suoritusta tässä.

Juho Ihamuotila

L4/5 NU I NU: Hevoselle tuli vähän jalkavammaa ja sen myötä taukoa. Jonkun verran se on riippuvainen juoksusta. Koko matkan reipas vauhti kävisi tälle hyvin. Pari starttia on nyt alla paussin jälkeen. Ihan positiiviset tuntemukset minulla on. Voittaminen voi olla toki vaikeaa. Kunto on ok. Tuurilla ruuna voisi vähän pärjätäkin.

L7/5 OAKIE: Lahden suoritus oli yllättävänkin positiivinen. Aika iso kysymysmerkki ruuna oli ennen ensimmäistä kisaa. Ajoin aika nätisti. Kurvit ja hokit oli hiukan hankalat. Vermossa on hyvä ajaa kaarteet. Reipas matkavauhti sopisi tällekin. Lahdessa hevonen meni riskisti ja tuli korvat kiinni maaliin. Jos juoksu onnistuu, ei me ihan ulkona olla.

Jyrki Tammimetsä

L7/9 GRIMINAL JACK: Hevonen oli viimeksi jo kohtalainen. Ehkä sen olisi silti pitänyt pystyä kakkoseksi. Ysirata on aivan asiallinen lähtöpaikka. Muutama tosi kova on vastassa. Juoksu onnistuessa sijat 3-4 voisi olla mahdollisia.

L8/8 GLOBAL SPELLBOUND: Maili ja rata kahdeksan on varsin hankala asetelma. Jos rahaa saataisiin, olisin jo tyytyväinen.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/7 FAKIR VICTORY: Viimeksi ruunalta irtosi kenkä ekan kierroksen aikana. Ei juoksemisesta sitten tullut mitään ja ohjastaja teki oikean ratkaisun keskeyttäessään kilpailun. Edeltänyt Teivon startti oli taas vähän parempi. Kotiolojen perusteella vire vaikuttaa aivan asialliselta. Lähtöpaikka on ulkona ja sisäpuolella hyviä hevosia. Voittoon asti tarvittaisiin kovasti tuureja. Joku 3-4:s sija olisi ihan ok.