Vihjeet Vermon Toto65 -kierrokselle 28.3.

Vermossa ravataan keskiviikkona Toto65 -kierros, jonka kohdelähtöinä nähdään muun muassa Derbyn Talvisuosikki ja Tammatähti.
Hotshot Luca avaa kautensa Vermossa.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemit rakennetaan kahden suosikkivarman varaan. Avauskohteessa Derbyn Talvisuosikissa kautensa käynnistävä 3 HOTSHOT LUCA on rankingin itseoikeutettu kärkinimi. Ari-Pekka Pakkanen on tuonut suojattinsa aina hyvässä iskussa starttiin ja luotamme oriin suorittavan suoraan talvitauoltakin omalla hyvällä tasollaan. Kaiken järjen mukaan Hotshot Lucan selkeä kelpaa kyllä kaikille viivalla oleville haastajille ja tällä kerralla oriin rattaille istuva Jukka Torvinen ajaneekin määrätietoisesti keulaan. Vaikka Pakkanen ei suojattiaan varmaksi uskaltaisi laittaa, me uskallamme. Neljännessä kohteessa uskomme puolestaan Erkki-Pekka Mäkisen paiskaavan numerolla 6 AL E.GADOR ZET pitävään piikkiin. Hyvässä iskussa kilpaileva ruuna palasi Kouvolassa voittokantaan edettyään toisessa kaarteessa keulaan ja hallittuaan sen jälkeen ongelmitta tapahtumia maaliin saakka. Tuota ennenkin se teki startista toiseen hyviä esityksiä osoittaen kelpo virettä. Keulaan päästessään ruuna on taatusti vaikeasti voitettavissa. Tammatähden suosikki 16 HUIMARIINA on 40 metrin takamatkasta ja pidemmästä starttivälistä huolimatta pienen systeemin kolmas tukipilari. Johanna Sianojan valmennettava oli suoraan pitkältä tauolta todella hyvä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 3 (5,2)
T65-2: 3,2,8 + 1,4,5,6 (12,11)
T65-3: 10,4 (5,3)
T65-4: 6 (1,3)
T65-5: 16 + 2,8,11 (6,13)
T65-6: 3,8,7 + 1,2,11,5,9,6 (12,10)

Pieni systeemi 18 riviä, panos 1 euroa, hinta 18 euroa
Suuri systeemi 504 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 50,4 euroa

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1

RANKING
A) 3 B) 11,8,9,4,7,2,10,6,12,13 C) 1,5,15,14
TWIST IN TIME - STELLA'S BOY - SHORT IN WOOD - KEEP MY MANEUVER

Ravien avauslähdössä tarjoamme numerolle 3 TWIST IN TIME selkeän suosikkiaseman. Sen kohdalla uran avaus päättyi loppusuoran alussa tulleen laukan myötä pettymykseen mutta hevonen jätti itsestään muuten hyvän kuvan. Olli Koivunen oli juuri tuossa vaiheessa kääntämässä ajokkiaan hyökkäykseen ja Twist In Time laukkasi menestystään. Aika näyttää, pääseekö suosikki keulaan. B-ryhmän kärkinimi 11 STELLA'S BOY kohtaa sopivan tuntuisen vastuksen. Kaarteet eivät ole ruunan vahvuus mutta muuten se on kelpo menijä. 8 SHORT IN WOOD teki viimeksi asiallisen 900 metrin kirin 4. ulkoa tullen hyvin perille saakka. 9 KEEP MY MANEUVER on tehnyt kelpo työtä startista toiseen.

Lähtö 2

RANKING
A) 9,7 B) 8,16,4,3,13,10,12,11,14,1,15,6,2,5
ONNETÖÖRI - SALLI SORJONEN - ELIS HALM - VILLIHIISI

Toisessa kohteessa kaksi valjakkoa nostetaan parhaaseen A-ryhmään mutta samaan hengenvetoon todetaan, että voittaja voi hyvinkin löytyä lopulta B-ryhmän syövereistä. Rankingin kärkeen kipuava numero 9 ONNETÖÖRI suorittaa startista toiseen tasaisen vahvalla tasolla, minkä pitäisi ilman muuta riittää tässä tehtävässä voittomatsiin. Epävarmuus on kuitenkin läsnä, eikä onnistumisesta ole sinänsä takeita. Lahjakas 7 SALLI SORJONEN pilasi viimeksi laukkoihin mutta oli kauden avauksessaan hyvä punnertaessaan Tammasarjassa johtavan rinnalta rehdisti kakkosrahoille. Ravilla Teemu Okkolinin suojatti on varmasti vaarallinen. B-ryhmän käynnistävä 8 ELIS HALM on ollut oikein hyvä kahdessa alla olevassa kakkossijassaan. Ville Koiviston ajokki pystyy kuntonsa puolesta pian voittamaankin. Tauluaan parempi 16 VILLIHIISI saa Jukka Torvisen rattailleen. Toki 40 metrin pakilta on tiedossa kiertämistä.

Lähtö 3

RANKING
A) 4,5,10 B) 1,12,9,3,6,11 C) 7,8
YPÄJÄ LOUVRE - VALLETTA - ELMO EXCEPTIONAL - INTREPID

Ari-Pekka Pakkasen valmennuksesta debytoiva 4 YPÄJÄ LOUVRE saa kunnian kivuta kolmannen lähdön suosikiksi. Ori on voittosummaansa nähden oikein kyvykäs peli ja uskomme sen nousevan varsin nopeastikin sarjoissaan, kykyjä kyllä löytyy. Pakkanenkin tiedostaa kommentissaan hevosen kyvyt, vaikka ei sinänsä henkseleitä paukutellen suojattiaan radoille tuo. Ykköshaastaja 5 VALLETTA hakee kolmatta peräkkäistä voittoa. Jani Hautaviidan valmennettavan kunto on rautaa ja siltä on lupa odottaa tässäkin tehtävässä vahvaa suoritusta. 10 ELMO EXCEPTIONAL saa vielä takarivistä huolimatta paikan A-ryhmässä. Peruskyvykäs ori sai Lahdessa ehjän startin kroppaansa ja se parantanee tähän. B-ryhmän käynnistävä numero 1 INTREPID pääsee matkaan hyvältä paikalta ja on näistä asemista mahdollinen totohevonen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 3 B) 5,2,6 C) 4
HOTSHOT LUCA - RUN FOR ROYALTY - CAMERON EVO - VIXPRESS LI

Toto65-kierroksen avauskohteena ravattavassa Derbyn Talvisuosikissa viivalla on peräti neljä tauolta palaavaa hevosta. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa analyysin tekemistä. Tästä huolimatta jo yli 200.000 euroa urallaan hankkinut 3 HOTSHOT LUCA on rankingin itseoikeutettu kärkinimi. Ari-Pekka Pakkanen on tuonut suojattinsa aina hyvässä iskussa starttiin ja luotamme oriin suorittavan suoraan talvitauoltakin omalla hyvällä tasollaan. Kaiken järjen mukaan Hotshot Lucan selkeä kelpaa kyllä kaikille viivalla oleville haastajille ja tällä kerralla oriin rattaille istuva Jukka Torvinen ajaneekin määrätietoisesti keulaan. Johtopaikalta Hotshot Luca tuskin olisi kukistettavissa. Kriteriumin voittoon kautensa päättänyt 5 RUN FOR ROYALTY käynnistää haastajaryhmän. Mathias Furuhjelmin valmennettava joutunee tässä taivaltamaan toista rataa pitkin, eikä keulassa juoksevan suosikin kukistaminen ole helppoa. Poisjäännin myötä sisäradalta matkaan kiihdyttävä 2 CAMERON EVO paransi viime vuonna kauden edetessä ja talvitreenien otteista on kantautunut positiivista infoa. Esitystä seurataan mielenkiinnolla. 6 VIXPRESS LI teki kauden avauksessaan kelpo esityksen ja ansaitsee myös paikan B-ryhmästä.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 3,2,8 B) 1,4,5,6,12,11,7 C) 9,10
REVEREND DRED - CALLELA FLEMING - DEANGELO - GLENN DANZIG

Toisessa Toto65-kohteessa rankingin kärkeen kipuava 3 REVEREND DRED aloittaa uuden kauden Tapio Mäki-Tulokkaan käsistä. Ruuna osoitti jo viisi voittoa tuoneen 4-vuotiskauden aikana voittosummaansa nähden melkoista kyvykkyyttä ja jatkoa seurataankin erittäin suurella mielenkiinnolla. Uskomme vahvasti Renerend Dredin nousevan määrätietoisesti sarjoissaan kohti kovempia tehtäviä. Alla on kuitenkin pitkä tauko, eikä ruunan iskukykyä heti tähän ensimmäiseen starttiin ole helppoa arvioida. Ykköshaastajan paikalle kipuava 2 CALLELA FLEMING teki viimeksi ihan kelpo esityksen, vaikka ei suosikkina voittoon kyennytkään. Hannu Torvinen käänteli tuossa startissa ajokkinsa päätöskierroksen alkaessa 3. ulkoa reissuun ja ruuna punnersi sitten viimeiset 800 metriä ulkoratoja pitkin 13,7-kyytiä tullen rehdisti perille. Ideavaljakkona myös 8 DEANGELO saa paikan A-ryhmästä. Se oli viimeksi suoraan tauolta merkittävästi sijoitustaan parempi. Ruuna jäi johtavan rinnalla painamaan ja taipui sitten lopussa ymmärrettävästi. B-ryhmän käynnistävä 1 GLENN DANZIG saanee väistämättä hyvän juoksun. 4 VALIANT DREAM saattaa hyvinkin olla peleissä yliarvostetty.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 10,4 B) 5,3,8,11,9,2,1 C) 7,6
SCAMPI - ARAGORN HOSS - DREAMBOW - SACRAMENTO S

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa suosikkikaksikko tuntuu erottuvan selkeästi edukseen. Juoksunkulun kannalta keskeiseen rooliin nousee kuitenkin sisäradalta matkaan kiihdyttävä numero 1 CAMIEL KIEVITSHOF. Marko Känsälän suojatti avaa auton takaa todella kovaa ja se saattaa keulat pidettyään jäädä painamaan. Takarivin lähtöpaikasta huolimatta tarjoamme rankingin kärkipaikan numerolle 10 SCAMPI. Leo Mönttisen valmennettava ei toisessa Suomen startissaan jättänyt varmastikaan ketään kylmäksi. Mika Forss ajoi alkumatkan todella määrätietoisesti ja aggressiivisesti eteenpäin hakien keulat 08,5-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen. Tästä hurjastelusta huolimatta Scampi hallitsi lopulta tapahtumia aikalailla näytöstyyliin. Ari Moilasen rattailleen saava ruuna on takarivistäkin huippuvaarallinen. Toinen kova on numero 4 ARAGORN HOSS. Riina Rekilän valmennettava palasi viimeksi vakuuttavassa iskussa tauolta voittaen nappireissun päätteeksi. Ruuna avaa kovaa ja saa hyvät asemat kärkiporukasta. Keulaan päästessään se olisi toki vahvoilla. B-ryhmäläisten järjestykseen laittaminen vaikuttaa varsin haasteelliselta tehtävältä.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 6 B) 1,3,2,11,12,9,8,7,10 C) 4,5
AL E.GADOR ZET - GROSSOVER - GUGGENHEIM - MAGNIFICO S

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta numero 6 AL E.GADOR ZET valtaa yksin parhaimman A-ryhmän ja tarjoammekin ruunalle roolia eri pelimuodoissa. Tavoilleen uskollisena Erkki-Pekka Mäkinen ladannee vahvasti alkuun ja liputamme ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Hyvässä iskussa kilpaileva ruuna palasi Kouvolassa voittokantaan edettyään toisessa kaarteessa keulaan ja hallittuaan sen jälkeen ongelmitta tapahtumia maaliin saakka. Tuota ennenkin se teki startista toiseen hyviä esityksiä osoittaen kelpo virettä. Keulaan päästessään ruuna on taatusti vaikeasti voitettavissa. Haastajaryhmän käynnistävä 1 CROSSOVER starttasi täällä Vermossa kolmesti peräkkäin todelliselta piippuhyllyn paikalta ja valmentaja Riikka Helasranta osaa varmastikin arvostaa suojattinsa tämän kertaista astetta parempaa tuuria lähtöradan suhteen. Yhden näistä kolmesta tuoreimmasta kisasta Crossover pystyi radalta 12 jopa voittamaankin, mutta ei kahdessa muussakaan esityksessä vikaa ollut. Hannu Torvinen pyrkii saamaan sisäradalta paikan johtavan takaa. Keulapaikan puolustaminen taitaa olla liian kova haaste. 3 GUGGENHEIM avaa myös kovaa ja hakee asemat kärkiporukasta. 2 MAGNIFICO S on myös hyvältä paikaltaan mahdollinen totohevonen.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 16 B) 2,8,11,6,13,15,3,4,9,1,7,14 C) 5,10,12
HUIMARIINA - MARMARDU - JULIETTE LAX - NIEMEN CECILIA

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Tammatähdessä 2100 metrin matkalle haastavasta 40 metrin takamatkasta huolimatta 14 HUIMARIINA on rankingin itseoikeutettu kärkinimi ja Johanna Sianojan valmennettava valtaa yksin kuumimman A-ryhmän. Hieman varovaiseen tyyliin Sianoja suojattiaan viime startin alla kommentoi, mikä tietysti oli ymmärrettävääkin. Loukkaantumisesta johtuneen pitkän tauon jälkeen todellinen iskukyky oli arvoitus mutta kyllä tamma heti suorastaan jäätävään esitykseen venyi. Voittoa merkityksellisempää oli tyyli, jolla Huimariina ykkösrahat nappasi. Tamman olemus oli läpi kisan positiivinen ja voitto irtosi todella väljään tapaan. Huimariina tekee tänä vuonna radoilta kovan tilin, mikäli vain pysyy terveenä. Haastajaporukan käynnistää paalulta matkaan starttaava 2 MARMARDU. Vaikka taulussa näkyykin vain yksi laukka, on Heikki Kinnusen valmennettava edelleen varsin epävarma. Jani Ruotsalainen on onnistunut kuitenkin hienosti tamman rattailla. 8 JULIETTE LAX on usein ollut hyvä suoraan tauolta. Väkivahva 11 NIEMEN CECILIA pystyy varmasti paljoon, mikäli vain malttaa ravata.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3,8,7 B) 1,2,11,5,9,6 C) 12,10,4
AXEL FOLEY - LOVETOWN - POR NIE ROCK - CAPO THE EEMIL

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Parin kuukauden tauolta palaava 3 AXEL FOLEY starttaa matkaan suosikkina. Mikäli Ismo Korhosen valmennettava jatkaa samanlaisessa vireessä, missä se taulussa näkyvissä starteissa suoritti, ei ruuna olisi tässä lähdössä varmastikaan kukistettavissa. Tauko on kuitenkin aina tauko eikä suosikin iskukykyyn voi varauksetta luottaa. Kaksi kovinta haastajaa saakin paikan jo kapeasta vihjesysteemistä. 8 LOVETOWN on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa ja Mika Pellisen valmennettava on osoittanut niissä hyvää virettä. Antti Teivaisen ajokki avaa auton takaa todella kovaa ja kun eturivissä olevia valjakoita analysoi, ei edes keulaan pääsemin tunnu utopistiselta skenaariolta. 7 POR NIE ROCK tuskin puolestaan alussa nopeimpien matkaan ehtii. Markku Niemisen valmennettava punnertaa kuitenkin kirinsä sitten rehdisti perille. Välistartin tapahtumat kannattaa toki huomioida. Hyvältä paikalta starttaava ja todennäköisesti aivan liian vähäiselle huomiolle peleissä jäävä 1 CAPO THE EEMIL saa kunnian käynnistää B-ryhmän. 2 IDEAL DU POINT ja 11 MYSTIC POWER ovat rankingin seuraavat valjakot.

TOTO4-VIHJERIVIT

T4-1: 10,4 (5,3)
T4-2: 6 (1,3)
T4-3: 16 + 2,8,11 (6,13)
T4-4: 3,8,7 + 1,2,11,5,9,6 (12,10)

Pieni systeemi 6 riviä, panos 2 euroa, hinta 12 euroa
Suuri systeemi 72 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 14,40 euroa

PÄIVÄN DUO | L8-9

16
3,8,7

3 yhdistelmää

TROIKKA LÄHTÖ 7

6
1,2,3
1,2,3,8,9,11,12

18 yhdistelmää, hinta 9 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 9

3
1,2,7,8
1,2,5,6,7,8,9,11

28 yhdistelmää, hinta 14 euroa

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/12 FORGIVE ME MY SINS: Laukkoja on tullut viime starteissa. Hevonen ei ole ollut yhtä terävä kuin aloituskilpailuissaan. Vähän varauksella siihen kannattaa suhtautua.

L3/2 EEYORE: Lahdessa jouduttiin lähtemään hieman turhan aikaisin kireihin. Paras veto tyrehtyi sitten loppukurviin. Kärkiporukan tuntumasta tamma pystyy seuraamaan korkeallekin.

L3/9 SPLENDID JUSTINE: Tamma tekee tasaista työtä. Voitot on harvassa, mutta mukavasti se sijoittuu koko ajan. Voi hevonen vielä jossain voittaakin.

L5/12 GILLIAN COMERY: Forssan esitys oli sellainen tasainen. Kärki lopetti lujaa ja tehtävä oli ihan kärkisijojen kannalta aika toivoton. Vireen pitäisi olla edelleen samalla tasolla kuin lähistarteissa. Vermossa rata 12 on aika toivoton asetelma. Vaikea tuolta on pärjätä.

L6/7 BEATBOXER: Ajamassani startissa Lahdessa lensi kenkä. Tuon kisan voi unohtaa. Teivossa ruuna teki aivan kohtalaisen juoksun. Jouduttiin siinä pakittelemaan hännille.

L6/11 FLYNN BOKO: Hevonen kilpailee ihan hyvässä vireessä. Viime esitys oli aivan asiallinen. Kiristä tuli tälle vähän turhan pitkä. Jos selästä pääsee kääntämään 300-400 jäljellä, polkee ruuna liukkaasti lopun.

L8/16 HUIMARIINA: Hiukan on jälleen starttiväliä. Hyvässä vireessä tamma palasi pidemmältä tauolta. Tuskin kunto on kokonaan kadonnut tuon jälkeen. Takamatkaa on 40 metriä ja on tuolta tekemistä nousta voittoon. Siinä on paalullakin aivan asiallisia hevosia.

L9/7 POR NIE ROCK: Jäätiin lauantaina Teivossa johtavan rinnalle. Tuo paikka ei käy tälle lainkaan. Ihan asiallisen esityksen ruuna silti teki ja oli neljäs maalissa. Sopivalla selkäreissulla se kirii hyvin. Kunto on edelleen kohdallaan.

Ari-Pekka Pakkanen

L3/4 YPÄJÄ LOUVRE: Tämä on ensimmäinen startti meiltä käsin. Tauko on pitkä. Ei hevosella isompia ongelmia ole silti ollut. Se on ollut tammikuun alkupuolelta tässä. Olen ihan tyytyväinen treeniotteisiin. Ori kilpaili viime kaudella aika kovissa lähdöissä voittosummaansa nähden. Se meni hyviä aikoja ja on näihin lähtöihin pärjäävä menijä. Pikku varauksella kuitenkin tauon jälkeen.

L4/3 HOTSHOT LUCA: Tarkoituksella on pidetty talvitaukoa. Hommat on menneet ihan suunnitelmien mukaan. Ei hevonen missään nimessä vielä ole parhaimmillaan. Siinä on muitakin tauolta palaajia ja hankala näitä on tässä kohtaa verrata toisiinsa. Vaikea tätä on peleistä poiskaan jättää, mutta mitään varmaa voittoa ei voi myöskään odottaa.

L5/1 GLENN DANZIG: Hevoselle tehtiin pieni kurkkuoperaatio ja se sai huilata välillä. Treenit on menneet ihan ok. Ruuna vaikuttaisi olevan aivan asiallisessa kunnossa. Uskon sen pystyvän heti tekemään kelpo suorituksen. Tämä on nopea lähtijä. Eiköhän tässä vielä haeta nättiä reissua.

Risto Tupamäki

L2/9 ONNETÖÖRI: Olin oikein tyytyväinen Seinäjoen starttiin. Ruuna palasi siellä pikku tauolta. Vaikkei ravi vieläkään ihan satkua ollut, oli se parempaa kuin Kaustisella. Hylkäystuomio tuolla oli hieman kyseenalainen. Omasta ja monen muunkin mielestä hyppy tuli vasta maalin jälkeen. Autolähdössä hevonen olisi varmempi. Laukkariski on olemassa näistä asetelmista. Tarkkana saa olla lähtötilanteessa. Jos saadaan sopivat asemat, ruuna polkee kyllä tosi hyvin loppuun asti.

L8/11 NIEMEN CECILIA: Lähtöpaikka on aika hankala ja vastusta riittää. Jos hevonen suorittaa samalla tasolla kuin Kouvolassa, ei se paljon häviä kellekään. Jänkäämistä pitäisi saada hieman vähemmäksi. Tamma pyrkii painamaan sisäänpäin.

Tapio Mäki-Tulokas

L5/3 REVEREND DRED: Tämä on eka startti meiltä käsin. Lähdetään pikkuhiljaa liikkeelle. Hevonen tuli talliin viime vuoden puolella. Se treenaa aivan asiallisesti. Enemmän vahva kuin nopea ruuna. Katsotaan mihin tuosta pääsee. Toki vähän kysymysmerkki ensimmäiseen kilpailuun. Sillä pitäisi olla kyllä hyvän hevosen kapasiteetti. Hirveän kovaa ei ole laskettu harjoituksissa. Lähdetään tutustumaan ruunaan tästä eteenpäin. Hokkien vaikutuksesta kilpailusuoritukseen en osaa tarkempaa sanoa.

Tom Eriksson

L5/2 CALLELA FLEMING: Hevonen teki viimeksi ihan ok startin. Se kävi turhan kuumana esittelyn jälkeen ja kulutti voimia siihen. Ruuna tuli kuitenkin juosten maaliin, vaikka kiri oli pitkä. Lyhyt startiväli on pieni kysymysmerkki, kun viimeksi oli aika kuluttava kisa. Uskon silti, että hevonen suorittaa asiallisesti. Kakkosradalta on mainio kiihdyttää. Lähdetään varman päälle liikkeelle ja haetaan paikka parijonosta. Loppumatkasta sitten koitetaan tosissaan.

Ville Mäkelä

L6/2 BLACKENED: Tamma matkasi Kouvolassa aluksi kaukana takajoukoissa. Se revitti sitten matkalla kovalla vauhdilla kiertäen kuolemapaikalle ja väsy tuli. Hevonen tutkittiin varuiksi, eikä mitään erikoista löytynyt. Lähtöpaikka on hyvä ja tämä pääsee asiallisesti liikkeelle. Jos hevonen on normaali ja yhtä hyvä kuin edelliseen Vermon starttiin, on meilläkin juoksun onnistuessa mahdollisuutemme. Tauluaan paremmassa vireessä tamma kilpailee.