Ensimmäinen Finlandia-kutsu jaettu: Pastore Bob puolustaa voittoaan

Johan Untersteinerin valmentama Pastore Bob on saanut ensimmäisen virallisen kutsun tämän vuoden Finlandia-Ajoon, joka järjestetään Vermossa lauantaina 4. toukokuuta. 6-vuotias ruuna on tulossa Vermoon puolustamaan viime vuoden voittoaan.

Pastore Bob voitti viime vuonna Finlandia-Ajon ja selvitti tiensä Elitloppetin finaaliin. Heinäkuussa St Michelissä se oli kovalla 09,6-tuloksella toinen ja komeettakausi huipentui osallistumiseen ravureiden epäviralliseen MM-lähtöön Yonkers Trotiin Yhdysvalloissa.

Ravipersoona Kari Lähdekorven osaksi omistama Pastore Bob aloitti talvitauon jälkeen kautensa keskiviikkona 13. maaliskuuta Malmössä Jägersron raviradalla. Johan Untersteiner ajoi sillä kärkipaikalta tyylipuhtaan voiton tuloksella 13,9/2140a.

”Pastore Bobin olemus oli hyvä ja lopetus vauhdikas”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi lisää. ”Edellisvuoden voittaja on aina mielenkiintoinen hevonen Finlandiaan, joten kutsu oli luonteva esittää jo hyvissä ajoin. Pastore Bob teki viime vuonna huiman nousun ja näytti iskukykynsä erityisesti pikamatkoilla.”

1609 metrin sprintterikisa Finlandia-Ajo juostaan Vermossa lauantaina 4. toukokuuta. Lähtöön kutsutaan kymmenen hevosta. Ykköspalkinto on 110 000 euroa ja voittajalle on luvassa suora kutsu Elitloppetiin, joka ravataan Tukholmassa Solvallan raviradalla 26. toukokuuta.

Pastore Bob ja Johan Untersteiner - Finlandia-Ajon 2018 voittajat