Kriterium-karsinnat 25.9.2018 kello 18 Teivon ravikeskuksessa

Teivon syyskausi kiihtyy ja vuoden mielenkiintoisin tiistai on edessä! Ennakkosuosikin paineet on kotiradan Erkki-Pekka Mäkisen, Graceful Swampin, harteilla, mutta jälleen Teivoon tulossa myös kovanluokan haastajat Ruotsista.

EP Mäkinen Kriteriumkarsintojen aattona: ”Ei ole helppoa hyvän hevosen omistajalla”

- Ei ole elämä helppoa hyvän hevosen omistajalla. Nyt, kun Kriteriumkarsintojen lähtölistat ilmestyivät, olen hokenut itselleni, että elät vain normaalia elämää, etkä ala himmailemaan tai kiristelemään mitään Sämpylän kanssa. Samaa ovat minulle sanoneet Laukon ja Ingmanien väki; heillä kun on kokemusta suosikkiasemasta ja hyvistä hevosista useammalta vuodelta. Eli neuvona oli elää niin itse kuin hevonenkin vain normaalia elämää, tuumailee Tampereen Teivon Kriterium-karsintojen suurimman suomalaistoivon Graceful Swampin valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen silmäillessään karsintojen lähtölistaa.

Lämminveriset karsivat ensi tiistaina neljässä lähdössä, ja kustakin pääsee kolme parasta tavoittelemaan finaalissa lokakuun ensimmäisen lauantaina 112 500 euron ykköstä. Suomenhevosten karsintaan riitti hevosia kahteen lähtöön, ja kummankin kuusi parasta selviytyy finaaliin taistelemaan 57 000 euron ykkösestä.

- Puhuin tuossa markkinointimielessä jopa maailmanennätysvauhdista, mutta jätetään ne vauhdit sitten finaaliin, kunhan sinne nyt ensin päästään. Uskon, että Sämpylällä on jo sen verran kunnioitusta muiden hevosten taholta, ettei suurta prässiä tule, vaikkei sitäkään koskaan tiedä – tämähän on vaikea laji. Jos se karsintajuoksussa pääsee keulaan, niin eiköhän jarrumiesten kuningas Moilanen sen siitä hoitele sopivalla vauhdilla perille saakka. Katsotaan sitten finaalissa, mitä vauhtia vaativat Marrakesh, Lewis Ale ja kumppanit, kunhan kaikki ensi sinne tiensä selvittävät, tuumailee Eepee suojattinsa taktisista kuvioista.

Teivon Kriteriumkarsintaravit alkavat ensi tiistaina 25.9. kello 18, ja täyspainoisen illan ohjelmassa on 11 lähtöä.

Lue lisää Teivon tapahtumista www.teivo.fi
tai facebookissa Teivonravit


Lisätietoja:
Päivi Lehtonen
toimitusjohtaja

Tampereen Ravirata Oy
Teivon ravikeskus, 33420 Tampere
puh. 040 7795583
sposti paivi.lehtonen@teivo.fi