Kultaloimiravien lähtölistat ovat valmistuneet!

Lämminveristen Kultaloimiajossa Your So Vain ja Top Of The World aloittavat kautensa, suomenhevosten puolella tuttu pari Costello vs. Polara
Polara puolustaa suomenhevosten Kultaloimen voittoa keväältä 2017.

Ennakko

Ensi lauantaina 14. huhtikuuta klo 14 alkavissa perinteisissä keväisissä Porin Kultaloimiraveissa nähdään jälleen valtakunnan tämän hetken parhaita ravihevosia. Ohjelmassa on kolme suurkilpailua. Lämminveristen Kultaloimi, suomenhevosten Kultaloimi sekä 5-6 -vuotiaiden suomenhevosten Satakunta Senior. Lämminveristen puolella kyseessä on jo peräti 47. Kultaloimiajo ja kisan kunniataulusta löytyykin valtava määrä aikansa huippuhevosia. Lisää huippuhevosia on näihin kunniatauluihin luvassa, sillä lähdöt ovat jälleen keränneet todella kovia hevosia.

Lauantain pääpelinä pelataan Toto76-peli lähtöihin 5-11. Toto4-peli pelataan lähtöihin 8-11, Päivän Pari lähtöihin 5-6, Päivän Duo lähtöihin 10-11 sekä Troikkapelit lähtöihin 7, 9 ja 11. Kuhunkin lähtöön on pelattavissa voittajaa, sijaa ja kaksaria.

Toto76-pelin avauskohteessa enintään 35 000 euroa tienanneet tammat ottavat toisistaan mittaa. Hieman muusta porukasta erottuvat eturivistä vierekkäin lähtevät 5 Lil Belinda ja 6 Real Red. Kumpaiseltakin tammalta löytyy taulusta kaksi voittoa. 2 M.T. Lara Croft on tehnyt viime aikoina hyviä kirejä ja loistopaikaltaan on valmis menestymään myös tässä. Unohtaa ei sovi myöskään kyvykästä 3 Winehousea ja viimeksi Forssassa voittanut 4 Rosenstolzia.

Enintään 20 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2600 metrin ryhmäajo on Toto76-pelin toinen kohde. Lähdön hevosista 1 Bombard hurmasi viimeksi Vermossa voittaen pitkän kirinsä päätteeksi. Nyt lähtö on kuitenkin hurjan tasokas, joten voittoa lähtee tavoittelemaan usea valjakko. 8 Ranch Pop Up on luokaltaan hurja hevonen ja yksi startti alla tauon jälkeen se parantanee tähän. Lähtöpaikka sillä on toki todella haastava. 6 Westcoast Huey on tehnyt koko kevään hienoa jälkeä ja on edelleen pelihevosia. 10 Titan As, 12 Mister Lane ja 3 Erna’s King ovat kaikki voittamaan tottuneita kilpailijoita.

Kylmäveristen tasoitusajona kilpailtava Toto76-pelin kolmas kohde on todella tasainen pelipähkinä purtavaksi. Suurta suosikkia yli muiden ei lähdöstä löydy, vaan todella monta voiton tavoittelijaa. 12 Oiva-Sointu kilpailee vahvassa vireessä ja on napannut tänä vuonna jo neljä voittoa. 10 H.V. Tuuri on erittäin mielenkiintoinen taukohevonen. 7 Sisu Oskari on esiintynyt keväällä edukseen.

Satakunta Senior kilpailusta on jälleen kehkeytynyt todella mielenkiintoinen. Viime vuoden voittoaan puolustamaan saapuva 14 Ellin Sisu on vahva suosikki voittajaksi. Se palasi pari viikkoa sitten Teivossa kilparadoille ja voitti heti hienoon tyyliin. Tuossa lähdössä 15 Lumi-Masi pyrki seuraamaan kovaa vetänyttä Ellin Sisua, muttei lopulta pystynyt heittämään haastetta, vaikka hyvä kakkonen olikin. 11 Caijus on edellisten ikätoveri ja tuttu kilpakumpani. Se palaa tähän kisaan suoraan tauolta ja sen iskukykyä on hieman vaikea arvioida. Edellä mainittua kolmikkoa 20 metriä edempään matkaan pääsevät 5-vuotiaat oriit 4 Turelius ja 5 Tarunlento. Kumpikin on kilpaillut viimeksi syksyllä Satakunta-ajon finaalissa ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, miten ne ovat kehittyneet talvitauon aikana.

Enintään 50 000 euroa tienanneiden lämminveristen 1600 metrin pikapyrähdys kilpaillaan Toto76-pelin viidentenä kohteena. Kyseessä on erittäin hieno lähtö, jossa kotiradan 5 Celebration Song tavoittelee jo viidettä peräkkäistä voittoa. Helpolla tamma ei sitä kuitenkaan tule saamaan, sillä vastus on kivenkova. 2 Hamis Fameraiser esiintyi edukseen lauantaina Vermossa ja on jälleen huippupaikalla. 8 Past Or Flash pääsisi matkaan todella kovaa, mutta on jännä nähdä minkälaisen taktiikan Jukka Torvinen valitsee ulkoradalta. Myös 10 Ricocone on sellainen hevonen, joka takarivin paikasta huolimatta tämän lähdön voi viedä nimiinsä.

Suomenhevosten upea Kultaloimi kilpaillaan Toto76-pelin kuudentena kohteena. 11 Costello on ollut käsittämättömän kovassa kunnossa, mutta nyt se joutuu ainakin hieman antamaan tasoitusta lähtöpaikkansa muodossa. Hyvin luultavasti se silti jyräilee tuttuun tapaansa varmaan voittoon. 7 Polara on ollut se talven kakkoshevonen ja tässäkin se on lähinnä kyttäämässä Costellon epäonnistumista. 4 Tähen Toivomus ja 6 Siirin Älli ovat kumpanenkin vahvassa vireessä ja saattavat estää Polaran pääsyn johtopaikalle. Näiden voitto tulisi kyllä jo yllätyksenä. Hallitseva ravikuningas 2 Köppinen aloitti kautensa lauantaina Vermossa ollen vielä taukotukkoinen. Nyt on parempi paikka ja kuninkaan kunto lienee nousussa.

Kultaloimiravit huipentuvat lämminveristen Kultaloimeen, joka samalla päättää Toto76-pelin. Tämän kertainen Kultaloimi on varmasti ainakin lähimenneisyyden tasaisimpia etukäteen paperilla. 7 Your So Vain debytoi vihdoin Suomessa. 08,9-aikainen jenkkiori palaa yli kolmen vuoden mittaiselta kilpailutauolta allaan koelähtö viime perjantailta. Erittäin mielenkiintoinen seurattava! Myös 4 Top Of The World palaa tauolta, toki paljon lyhyemmältä. Hevoselta voitaneen odottaa heti vahvaa panosta ja paikkakin on hyvä. Tosin sisäradoilta kyllä osataan kiihdyttää tulisesti, sillä radat 1-3 on miehitettynä ruunien 1 Ranch Newman, 2 Bret Boko ja 3 Attack Diablo toimesta. Pekka Korven valmennettavilla ei puolestaan arpaonni osunut, koska 8 Twigs Voici joutui eturivin uloimmalle paikalle ja 11 Express Duo takariviin. Se kenen nimi kirjotetaan Kultaloimen kunniatauluun vuoden 2018 kohdalle on siis täysin auki.

Tervetuloa lauantaina klo 14 Porin raviradalle seuraamaan todellista huippuraviurheilua!