Kuuma Keskiviikko & Vappu-ravit Vermossa 1.5.klo18

Kuumaakin kuumemman raviviikon Kuuma Keskiviikko starttaa totuttuun tapaan klo 18.00. Jackpot-raha takaa todella mielenkiintoiset pelikohteet Toto64-pelissä.
Finlandia-Ajo lauantaina klo 14.00 tuo Vermo Areenalle maailmanluokan tähtiä ja timantinkovat pelikohteet.

TOTO64-VARMAVALINNAT
Tukipilareiksi valitaan neljännen kohteen 6 GIVE ME MATCH sekä kuudennen kohteen 5 TAHTOVA. Molempien kohdalla oletuksena on, että ne pääsisivät etenemään johtopaikalle. Kummankaan kohdalla keulaan pääsy ei ole kuitenkaan omissa käsissä, sillä molemmissa tapauksissa sisäpuolella on nopeampi/nopeampia avaajia. Varsinkin Give Me Matchin kohdalla kiihdytysvaihe on avainroolissa, sillä keulapaikalle pääseminen nostaisi voitto-osakkeita merkittävästi. Teemu Okkolin on kuitenkin etukäteiskommenteissaan raportoinut, että Give Me Matchin selkä kelpaisi Wille’s Ametistille, joten kyllä suosikin keulaan pääsy vaikuttaa erittäin todennäköiseltä. Tämä on Give Me Matchin uran ensimmäinen pitkän matkan kilpailu, mutta matkan luulisi sopivan hyvin. Tahtovan kohdalla tilanne on sikäli monipuolisempi, että edes paikka johtavan rinnalla ei veisi pikamatkalla voittohaaveita. Kimmo Kortesadon valmennettava jatkanee edelleen nousuvireessä, ja tällä kertaa saatetaan myös napata kaikki kengät pois.
TOTO64-VIHJESYSTEEMIT
T64-1: 3,1,8,9 (5,11)
T64-2: 10,8,5 + 7,1,11,2,3,4,12,6,9
T64-3: 6,10,4,1 + 9,5 (2,11)
T64-4: 6 (1,8)
T64-5: 1,6,2 + 7,11 (3,12)
T64-6: 5 (2,11)
Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.
ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT
Lähtö 1.
RANKING
A) 4-3 B) 10-1-5-9-2 C) 7-6-8
SAMVAIS – ARCTIC DARK – CRAZEMAN – GLADIATOR SISU
Ravien avauslähdössä voidaan nähdä mielenkiintoinen kaksinkamppailu, kun viivalla ovat uransa avaavat kovasukuiset 3-vuotiaat; Tuomas Korvenojan tallista tuleva 4 SAMVAIS sekä Pekka Korven tallista tuleva 3 ARCTIC DARK. 10 CRAZEMAN on aloittanut uransa kahdella tyylipuhtaalla voitolla, mutta edellä mainitun kaksikon kukistaminen 40 metrin takamatkalta ei varmastikaan tule olemaan helppo tehtävä. 1 GLADIATOR SISU ei ole vielä saanut oikeastaan mitään aikaan, mutta olisi ori kuitenkin saavuttanut viime Vermon vierailullaan sentään 1.19-alkuisen ajan ilman viimeisen kaarteen laukkaansa. Eiköhän 3-vuotias mene koko ajan eteenpäin, ja loistopaikalta sijoitukset kärjen tuntumassa ovat hyvinkin mahdollisia. 5 RIM BAY DUCHESS vaikuttaa uran avauskilpailunsa perusteella edellisen kanssa aika lailla tasavertaiselta. Lähtöpaikkojen johdosta Gladiator Sisu tulee rankingissa ennen Rim Bay Duchessia.
Lähtö 2.
RANKING
A) 2-8 B) 6-4-5-7-9 C) 3
MAMMOTAR – USVATTAVA – WALMISS – FUTU PEE
Kylmäveristen alokassarjassa 2 MAMMOTAR kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi. Se aloitti uransa Turussa ihan mukavasti ja selviytyi kolmanneksi, vaikka laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Viimeiset 1600 metriä sujuivat 34,5-vauhdilla. Tamma näytti jo alleajossa ihan hyvältä, ja startti kropassa uraansa aloitteleva 4-vuotias voi parantaa selvästikin. Vasta seitsemän vuoden iässä uransa aloittanut 8 USVATTAVA on aloittanut uransa mukavasti kakkossijalla sekä voitolla. Tehtävä vaikuttaa edelleen aika sopivalta, joten menestyskulku voi saada jatkoa. 6 WALMISS on kovin epävarma, mutta vauhtia näihin lähtöihin on ihan riittämiin. Nyt Kari Rosimo yrittää taiteilla tammalla ravia. 4 FUTU PEE säesti Kouvolassa lähdön voittanutta Usvattavaa. 5 AALE on aloittanut uransa kohtuullisesti. Ori vaikuttaa vielä aika tasavauhtiselta. 7 DRAKULA on pääsevä, mutta kovin epävarma. Viimeksi Turussa Drakula laukkasi lähtösuoralla, mutta ehti vielä kakkoseksi kulkemalla viimeiset 1900 metriä 33,2-vauhdilla.
Lähtö 3.
RANKING
A) 7-2-10-12 B) 6-1-5-9-3-8-4 C) 11
JE SUIS JUSTINE - TREASURE OF PIRATE – JILLIAN BOKO – QUEEN OF THE WORLD
Kolmannen lähdön suosikki 7 JE SUIS JUSTINE on parantanut viime aikoina menoaan. Tamma haki viime keskiviikkona johtopaikan 10-kyytisellä avauspuolikkaalla ja kesti kolmanneksi vain kahdelle kovalle häviten. Eiköhän tammalla ladata nytkin lähtöön, ja keulasta tai 2. sisältä Tapio Pösön valmennettava on oikein todennäköinen menestyjä. 2 TREASURE OF PIRATE on heti tauoltakin ehdottomasti perushevosia. Ennen taukoaan ori sijoittui Vermossa johtopaikalta kolmanneksi. Treasure Of Pirate ratkonee johtopaikan kohtalon yhdessä edellä mainitun kanssa. 10 JILLIAN BOKO on siirtynyt viime startin jälkeen Markku Niemiseltä Hannu Korven treeniin. Kovasukuinen 3-vuotias vaikuttaa varsin lupaavalta aloittelijalta. 12 QUEEN OF THE WORLD on huonolla paikalla, mutta ainakin ylivauhtisessa juoksussa tammalla olisi sanansa sanottavana. Perjantaina Seinäjoella Queen Of The World kiersi vastaavalta paikalta kakkoseksi 1300 metrin kirillä. 6 LEGEND JOYRIDE kilpailee ennätyskunnossa ja voi ravia kulkiessaan sijoittua ihan mukavasti.

Lähtö 4. | Toto64-1
RANKING
A) 3-1-8-9 B) 5-11-7-10 C) 6-4-2
CAROLINE K. – RAMBO RIVNER - LE GROS BILL –STARDUST FIBBER
Toto64-pelin avauskohteessa nähdään mielenkiintoinen lähtökiihdytys, kun 3 CAROLINE K. ja 1 RAMBO RIVNER ottavat yhteen johtopaikasta. Se kumpi keulapaikan saa itselleen hankittua, on myös voiton suhteen vahvoilla. Joka tapauksessa edellä mainittu kaksikko voi hyvinkin vallata piikki-selkä –asetelmat. Caroline K. taipui Kaustisen 75-lähdössä johtopaikalta viidenneksi, mutta tämänkertainen matka sopii Tapio Perttusen suojatille paljon viimekertaista paremmin, ja nyt tammalla on täysipainoinen starttikin alla. Rambo Rivner seuraili Teivossa Le Gros Billin takaa kakkoseksi. Viimekertainen Vermon nelossija tuli 3. ulkoa. 8 LE GROS BILL vakuutti Teivon voitossaan. Ori eteni johtopaikalle ensimmäisessä kaarteessa ja hallitsi tapahtumia täysin vaivatta. Kyvyt ja kunto riittävät lähdön voittamiseen, mutta kasiradan lähtöpaikka pikamatkalla ei tee hommasta helppoa. 9 STARDUST FIBBER on avauskohteen neljäs A-hevonen. Se punnersi viimeksi ykköseksi 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Mitä vauhdikkaammaksi alku venyy, sen parempi se on Stardust Fibberin kannalta. 5 KALLE KALAS on vauhdikkaana avaajana oikealla matkalla, mutta kunto ei ole huipussaan ja keulaan tai edes johtavan selkään voi olla vaikea päästä. Siksi ruuna putoaa nyt B-ryhmän puolelle. 11 PAST OR FLASH suoritti kauden avauksessaan lupaavasti ja olisi ylivauhtisessa juoksussa mahdollinen yllättäjä.
Lähtö 5. | Toto64-2
RANKING
A) 10-8-5 B) 7-1-11-2-3-4-12-6-9
WINGMAN – HILLBILL AVENGER – NENUPHAR NOIR – ZAVENUE
Kyvyt Esiin –divisioonakarsinnassa A-ryhmään valikoituu kolme hevosta, mutta kokonaisuudessaan lähtö on tasainen, eikä mukana ole totosijojen suhteen yhtään täyttä statistia. 10 WINGMAN kohoaa ykkösvihjeeksi, vaikka aloituskilpailu Juho Ihamuotilan käsistä ei tuonut onnistumista. Ori laukkasi 3. sisältä 350 jäljellä. Voimia vaikutti kuitenkin vielä olevan, ja viime kauden päätöskilpailujen perusteella kyseessä on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias tällaiseen lähtöön. 8 HILLBILL AVENGER on aloittanut uransa menestyksekkäästi. Suoritukset viimeisimmissä kilpailuissa ovat olleet sen verran hyviä, että juoksun onnistuessa kasiradan lähtöpaikalta oriin pitäisi riittää Vermon tasollakin. 5 NENUPHAR NOIR saattaa juosta lähdön onnistuessa keulassa. Tämän hetken vire on kuitenkin hieman arvoitus, sillä ruunalle ei vaikuttanut jäävän viime keskiviikkona johtavan takaa jossiteltavaa. Josko startti terävöittäisi. 7 ZAVENUE aloitti kautensa Jyväskylässä keulasta kelpo kakkosella, ja startti vei varmasti suoritustasoa vielä eteenpäin. Juoksun onnistuminen seiskaradalta ei ole kuitenkaan millään lailla saletissa. 1 LOCAL TIME on hyvällä paikalla, vaikka tuskin keulassa juokseekaan. 11 ZUMU DE LA VEGA joutuu nyt kiertelemään, eikä kauden kolmannen voiton saalistaminen ole helppo homma.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1
RANKING
A) 6-10-4-1 B) 9-5-2-11 C) 8-7-12-3
VILIVIIMA – HEPORIX – MERRAN PETRA – SIIKING
Toto4-pelin avauskohteessa 6 VILIVIIMA pyrkii jatkamaan voittokulkuaan. Ruuna on voittanut kaikki kolme Teemu Okkolinin valmennuksesta käsin juoksemaansa kilpailua ja tehnyt vahvoja suorituksia. Vastus on nyt aiempaa kovempi, mutta silti voittoputki voi saada ravilla jatkoa. 10 HEPORIX on erittäin mielenkiintoinen kauden avaaja. Mika Mäkelän valmentama 5-vuotias mykisti viime vuonna uransa avauskilpailussaan Turussa latomalla tiskiin hurjan täyden matkan volttituloksen 28,5. Jatkossa tuli kuitenkin ongelmia, ja kausi jäi neljän startin mittaiseksi. Kausi päättyi Satakunta-ajon nelossijaan. 4 MERRAN PETRA voitti Porissa johtopaikalta varmasti, ja viimekertainen suoritus Vermossa oli vieläkin parempi. Merran Petra menetti pelin 3. sisällä sammuvan selässä, mutta latoi loppusuoraa todella pontevasti, ja olisi ilman muuta ansainnut totosijan. 1 SIIKING oli samaisessa lähdössä ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen lopulta vaisu, mutta tätä aiemmin ruuna on suorittanut mukavasti. Lähtöasetelmatkin ovat nyt mainiot. 9 TEPPANA ja 5 TAISTELU JASKA ovat ravia polkiessaan hyviä haastajia.
Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka
RANKING
A) 6 B) 1-8-11-9-15-12-10-4-2-3-13-16-14-7-5
GIVE ME MATCH – WILLE’S AMETIST – NEW LIFE WHEELS – MISTER LANE
Illan ensimmäinen troikkalähtö on Teräsmiesliiga, ja siinä suosikin paineet kasataan 6 GIVE ME MATCH harteille. Se ei aivan selviytynyt Pilvenmäki Specialin finaaliin kierrettyään ensin 3. rataa ja jatkettuaan sitten 1300 metriä ennen maalia johtavan rinnalla. Give Me Match ei ole mikään starttiraketti, mutta vahvana oletuksena kuitenkin on, että tällä kertaa Santtu Raitalan ajama ruuna pääsisi etenemään sovinnolla johtopaikalle. Siitä Christa Packalenin valmennettava olisi vahva voittajakandidaatti, vaikkei vastustakaan voi väheksyä. Give Me Match vaikuttaa vahvalta menijältä, joten matkan ei luulisi olevaan ainakaan haittatekijä. 1 WILLE’S AMETIST on virinnyt huippukuntoon. Kyseessä on nopea avaaja, mutta tällä matkalla Give Me Matchin selän luulisi kyllä kelpaavan. Mitä hiljempaa matkalla mennään, sen parempi Wille’s Ametistin kannalta. 8 NEW LIFE WHEELS on tähän lähtöön oikein mielenkiintoinen tapaus. Esillä olevien tallikommenttien perusteella ruunan pitäisi olla paremmassa iskussa kuin kauden avauksessaan runsas kuukausi sitten. 11 MISTER LANE viihtyy hyvin näillä pitkillä matkoilla. Viimekertaisessa viitossijassaan ruuna ei päässyt tulemaan 3. sisältä täysin vapaasti. 9 HOLLYWOOD HILLS ei ollut viimeksi Kaustisella lainkaan huono, vaikka vauhtijuoksussa taustalle jäikin. 15 BWT ANGRYMAN kiri 17.4. pitkällä matkalla mukavasti kakkoseksi vain Cyrius d’Arianelle häviten.
Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1
RANKING
A) 1-6-2 B) 7-11-3-12-9-8-10-5-4
OLLE ROC – DALTON HOSS – CHIQUE – ALBINO BRAVE
Duo-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa Suomen uransa kahdella hyvällä suorituksella aloittanut 1 OLLE ROC. On hieman epäselvää, kuinka hyvin ruuna pystyy hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkansa, mutta joka tapauksessa keskipitkän matkan luulisi sopivan hyvin. 6 DALTON HOSS ei vielä taida ottaa hommaa ihan tosissaan, mutta kapasiteetti näihin lähtöihin on valtava. Alla olevassa Lahden voittojuoksussaan Dalton Hoss nousi 3. ulkoa selässä 3. radalle vajaat 900 jäljellä, hyökkäsi loppusuoralle tultaessa 4. rataa ja eteni varmaan voittoon. 2 CHIQUE on oikealla matkalla ja pystyy ravilla paljoon. 7 ALBINO BRAVE palaa niin pitkältä tauolta, että putoaa B-ryhmään. Matka on kuitenkin ruunalle eduksi. 11 CASIMIR TOF on vauhtikestävä menijä, jolle matka on plussaa. Kuntokäyräkin osoittanee alla olevien starttien myötä ylöspäin. 3 FRODE SISU voi saada hyvän juoksun. Voitto yllättäisi, mutta totosija ei. 12 GASHAW BOKO on kahden viime kilpailun perusteella kohonnut huippukuntoon, mutta lähtöpaikka laskee merkittävästi osakkeita.
Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
RANKING
A) 5 B) 2-11-10-8-12-9-3-6 C) 1-4-7
TAHTOVA – RUUTU-VIESKER – JULMIN – SHEIKKI
Ravien päätöslähdössä luottohevoseksi kohoaa 5 TAHTOVA. Se kiri Forssassa 2. ulkoa 22-kyytisellä päätöspuolikkaalla oikein varmaan voittoon. Mikäli Tahtova pääsee odotusten mukaisesti johtopaikalle, ei nousuvireinen ruuna ole sen jälkeen tässä pikamatkalla normaalisti lyötävissä. Johtavan rinnalle jääminen vaikeuttaisi hommaa, mutta ei sekään pikamatkalla voittosaumoja veisi. 2 RUUTU-VIESKER on Tahtovaakin nopeampi avaaja. Ruutu-Viesker taipui Forssassa keulataktiikalla seitsemänneksi. Saa sitten nähdä, että valitaanko Ruutu-Vieskerillä nytkin keulataktiikka, kun juostavaa matkaakin on yli puoli kierrosta vähemmän. Liikkeelle lähdetään kuitenkin siitä ajatuksesta, että Tahtovan selkä kelpaa, koska tällä taktiikalla arvokas kakkossija olisi Vermon pikamatkalla vahvasti haarukassa. 11 JULMIN ja 10 SHEIKKI ovat hyviä hevosia, mutta pikamatkalla ne ovat Tahtovaa vastaan varsinkin näistä lähtöasetelmista lähtökohtaisesti vain hyviä haastajia. 8 WARU on nopea avaaja, jolla ladattaneen kasiradaltakin tosissaan lähtöön. Mikäli Waru saa iskuasemat 2. tai 3. sisältä, on totosija huumorin ollessa kohdallaan täysin mahdollinen. Viime kaudella Waru voitti Mikkelissä heti ensimmäisen kilpailunsa pitkän tauon jälkeen tuloksella 22,6. 12 B. TUUMA ja 9 HANSLANKARI parantanevat kirivaiheessa asemiaan, mutta aivan terävimpään kärkeen voi tulla liian kiire.