Ravilauantaina Vermossa 2.3. Espoon Palkinto ja Divisioonafinaalit klo 14.00

Lauantaina kannattaa suunnata koko perheen voimin Talviriehaan ja katsomaan huippuhevosia, joita saapuu Vermoon useasta suunnasta. Supertamma Ranch Kellyn lisäksi nähdään mm. tauolta palaava Derby-voittaja Herra Heinämies ja kautensa kahdella voitolla aloittanut Juliette Lax.

Päivän nimilähtö on perinteinen Espoon Palkinto, joka on avoimen luokan tammojen koitos. Ranskan-valloittaja, Suomen mestari ja viime vuoden hevonen Ranch Kelly vierailee jälleen Vermossa. Viime viikon vierailulla tuli komea voitto, mutta nuoret haastajat Callela Elizan ja Stoneisle Oceanin johdolla hakevat nälkäisinä revanssia. Mukana on myös viime vuonna Espoon Palkinnossa juhlinut Bosses Lily, joka on saanut nyt kaksi starttia alle pitkän tauon jälkeen.
Kevään merkkejä on ilmassa, kun huippuhevosia palailee talvitauon jälkeen radoille. Viime viikonloppuna 5-vuotiskautensa avannut Hotshot Luca kilpailee Vermossa kovimpia aikuisia vastaan ja saa Kultadivisioona-finaalissa vastaansa mm. T.Rexin ja I’m Just A Sundin. Kymppitonnin ykköspalkinnolla ajettavassa lähdössä on mukana myös kolme hevosta viime vuonna vuoden valmentajaksi valitulta Antti Ojanperältä.
Ojanperä tuo Pihtiputaalta Vermoon myös suomenhevosten Derby-voittaja Herra Heinämiehen, joka ei ole kilpaillut sitten viime elokuun voitokkaan Derby-finaalin. Kuusivuotiskauden avauksessa tehtävä on kova, kun mukana on vermolaisille tuttu voimanpesä Rokin Maxi. Huippudivisioona-finaalissa suosikkina on Juliette Lax, joka vakuutti pari viikkoa sitten Vermossa ja viimeisteli voitokkaasti myös viime viikonloppuna Mikkelissä.Urheilullinen taso on tänään kautta linjan väkevä, kun divisioonafinaalit värittävät päivää.
Lauantaina ensimmäisenä vauhtiin pääsevät A-ponit, joille on ohjelmassa sekä monte- eli raviratsastuslähtö että perinteinen kärrylähtö. Ponilähdöllä aloitetaan klo 13.20 ja sen jälkeen kuullaan tuoreet vihjeet päivän lähtöihin.
Perheen pienimpiä kiinnostavat nelijalkaisten huippu-urheilijoiden lisäksi näytillä olevat paloauto, ambulanssi ja traktori. Toki myös Ravikoulun ponit ja suomenhevosori Kiripassi ovat kaikkien tavattavissa.