Vermo 19.11. Toto76-vihjeet

Käpylä Grand Prix –lauantai on yksi vuoden kohokohdista Vermossa. Tänä vuonna suurkilpailuparina ajetaan LVI Vallo Derbyn TammaChampion. Iltapäivää värittää myös MTV Sport Salamakypärät –kilpailusarjan päätösosakilpailu.

Vihjeet lauantain 19.11. Toto76-raveihin

TOTO76-VARMAVALINNAT

Toto76-systeemit rakennetaan tällä kerralla peräti kolmen tukipilarin varaan. Avauskohteessa neljättä peräkkäistä voittoa hakeva 5 WILHELM NASH saa luottamuksemme. Ville Mäkelän valmennettava ei ole todellakaan ollut Hippoksen arvontakoneen suosiossa mutta tästä huolimatta alla on kolme peräkkäistä voittoa. Ruunan kunto tuntuu olevan aivan kiviaitaa. Viidennessä kohteessa suosikkina starttaava 8 KÖPPINEN pystyy sopivassa porukassa palaamaan voittokantaan. Se on tehnyt Mikkelin starttia lukuun ottamatta todella vahvaa työtä taulussa näkyvissä kisoissa. Viimeksi Porissa se teki 5. ulkoa kanuunatason kirin Camrin voittamassa lähdössä. Ari Moilanen ajaa tässä lähdössä varmasti aktiivisesti, eikä paikka johtavan rinnallakaan olisi este menestykselle. Päätöskohteessa nähtävä Vermon TammaChampion lienee ”keulaan ja kukat” -taktiikalla numeron 1 CALLELA LADYBOSS heiniä.

TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

T76-1: 5 (2,8)
T76-2: 3,11,10, + 7,5,8,2,6 (12,4)
T76-3: 3,8,11,6,12,1,4 (5,2)
T76-4: 2,11,12 + 5,1,4 (6,7)
T76-5: 8 (9,5)
T76-6: 13,12,9 + 4,10,14,8 (1,6)
T76-7: 1 (12,6)

Pieni systeemi 189 riviä, hinta 9,45 euroa.
Suuri systeemi 2352 riviä, hinta 117,6 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 8-9-10
B) 3-1-7-11-5-6-2-13-14-4-12
VOLSURITAR - VEERAN POIKA - PEHVERI - INTOIIVARI

Avauslähdön suosikkina starttaa 8 VOLSURITAR. Viimeksi Killerillä tamma otti hallitun keulavoiton. Markku Hietasen ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja taistelee vireen kestäessä tälläkin kerralla lähdön ykkösrahoista. Vahvassa iskussa tauolta palannut 9 VEERAN POIKA nousi Teivossa 2. sisältä viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja puristi sitten lopussa varmaan voittoon. Kim Åkerlundin ajokki menee varmasti vielä eteenpäin saatuaan startin kroppaansa ja se kannattaa huomioida aikaisin peleissä. 10 PEHVERI lähti Mikkelissä ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen 4. ulkoa kolmannelle etusuoralla ja taipui hieman lopussa. Aleksi Kytölän ajokki saanee nyt helpomman juoksun ja pystyy varmasti paljoon. B-ryhmän käynnistävä 3 INTOIIVARI lopetti viimeksi hyvin 2. ulkoa ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-10-2
B) 9-11-3-5-8-1-7-12-6
GET LUCKY - XAVIER K.A. - DEFIANT PIE - MRS MARKLE HANOVER

Toisen lähdön ykköshevosemme on viimekertaisesta epäonnistumisesta huolimatta numero 4 GET LUCKY. Ori pilasi pelinsä Kymenlaakso-ajon finaalissa laukkaan lähtökiihdytyksessä. Karsintalähdössä 3-vuotias jäi 2. ulkoa loppukaarteessa ilman vetoapua ja puristi rehdisti kakkoseksi. Tuomas Korvenojan ajokki on kyvykäs aloittelija ja taistelee ravilla voitosta. 10 XASVIER K.A. eteni Porissa kolmannen radan kautta toisessa kaarteessa johtavan rinnalle ja puristi hyvin perille. Veli-Matti Allenin ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja nousee kärkikamppailuun. 2 DEFIANT PIE pudotti puolestaan Jokimaalla johtavan rinnalta loppukaarteessa 2. sisälle ja punnersi hyvin perille. Mika Forssin ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja osallistuu kärkikamppailuun. 9 MRS MARKLE HANOVER saa hyvän juoksun ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5-9-10
B) 2-4-12-11-3-6-7-1-8
ALF - A.T. EKA - LOVER - SALAUS

Kolmannessa lähdössä kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 5 ALF hyökkäsi viimeksi Kouvolassa 5. ulkoa päätöskierroksen alussa ja kiri asiallisesti. Jouni Törmäsen ajokki on tasaista tauluaan parempi menijä ja juoksun onnistuessa se taistelee voitosta. 9 A.T.EKA hyökkäsi Seinäjoella 2. ulkoa ahtaasti kolmannelle radalle loppusuoralla ja ruuna hylättiin murtautumisesta. Harri Kotilaisen ajokin kunnossa ei ole kuitenkaan moittimista ja sopivassa seurassa se kamppailee kärkisijoista. 10 LOVER aloitti keskiviikkona johtavan rinnalla, sai selän eteensä etusuoralla ja punnersi sitten ihan asiallisesti perille. Ari Moilasen ajokki kannattaa myös huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 2 SALAUS lopetti Teivossa hyvin 2. ulkoa ja on huomion arvoinen.

Lähtö 4 | Toto76-1

RANKING
A) 5
B) 2-8-11-12-1-9-3-6-4-7-10
WILHELM NASH - PESCO VELVET - LONELY RIDER - RIM BAY GOLJATH

Toto76-kierroksen avauskohteessa suosikkina matkaan starttaa keskeltä rataa kiihdyttävä aivan jäätävässä vireessä kilpaileva 5 WILHELM NASH. Ville Mäkelän valmennettava ei ole todellakaan ollut Hippoksen arvontakoneen suosiossa, taulussa näkyy mm. lähtöradat 8,8,11 ja 12. Tästä huolimatta alla on kolme peräkkäistä voittoa ja ruunan kunto tuntuu olevan aivan kiviaitaa. Edellisellä kerralla, kun Wilhelm Nash starttasi eturivistä, Ari Moilanen ajoi ajokkinsa 1. takasuoran lopussa keulaan. Tuon jälkeen kaikki oli helppoa ja voitto irtosi näytöstyyliin. Vaikka ruunalla kaarteissa omat haasteensa onkin, tuntee Ari Moilanen ajokkinsa. B-ryhmän käynnistävä 2 PESCO VELVET on avainasemassa juoksunkulun suhteen. Mikäli Antti Teivainen valitsee selkäreissun ja laskee suosikin eteensä, saa Pesco Velvet varmasti mahdollisuuden vielä voittoonkin. Keulapaikan puolustaminen vastaavasti maksaa varmastikin lopussa. Numero 8 LONELY RIDER on huonosta lähtöpaikasta huolimatta kuumimpia pelihevosia. Pertti Isotalon valmennettava oli Kasvattajakruunu-karkeloissa tasapaksuista sijoituksista huolimatta oikein hyvä. Paremmalta lähtöpaikalta Lonely Rider olisi runtannut itsensä suosikin kaveriksi A-ryhmään.

Lähtö 5. | Toto76-2, Troikka

RANKING
A) 3-11-10
B) 7-5-8-2-6-12-4-9-1
BLACK DUNNOCK - RANCH KELLY - EXTREME LUCA - RANCH NEWMAN

Toisessa Toto76-kohteessa nähtävässä Hopeadivisioonassa suvantovaiheen jälkeen kuntonsa löytänyt numero 3 BLACK DUNNOCK starttaa loistopaikalta ylisarjassakin matkaan suosikkina. Kouvolassa tehtävä oli jo lähtökohtaisesti haastava, eikä menestystä ollut lopulta tarjolla. Nyt Jouni Honkasen valmennettava päässee mielipaikalleen keulaan ja vetää sitten itseään enemmän tienanneita vastaankin pitkälle. Kaikki Vermon taulussa näkyvät voitot ovat irronneet johtopaikalta. Nostamme tasaisen tuntuisessa koitoksessa kaksi haastajaa suosikin kaveriksi A-ryhmään. Ykköshaastajamme 10 RANCH KELLY on näihin lähtöihin todella kova luu, vaikka aivan huippuvire taitaakin olla jo jäämässä taakse. 11 EXTRENE LUCA on selkeästi puolestaan löytämässä virettään. Vermon voitto irtosi keulasta vahvalla suorituksella. Ei viime kertaisessakaan esityksessä vikaa ollut, ori punnersi dödsistä rehdisti, vaikka askel päätössatasella alkoikin painamaan. Toinen takarivin kaksikosta tarjonnee kirivaiheessa toiselle vetoapua.

Lähtö 6. | Toto76-3

RANKING
A) 3-8-11-6-12-1-4
B) 5-2-10-9-7
HE IS EMIL - ROSI'S FERNANDO - ANYTHING FOU YOU - TYRONE POWER

Salamakypärät -lähtö on todella vaikean tuntuinen koitos, jossa merkkejä ei varmastikaan kannata säästellä. Päivän vire ja juoksunkulu näyttelevät varmasti suurta roolia voittajan kohdalla, ainakin puolet osallistujista omaa ihan realistiset saumat ykkösrahoihin. 3 HE IS EMIL on kohonnut loppusyksyn aikana kovaan iskuun ja Markku Niemisen valmennettava pystyy tekemään vielä loppuvuodesta mukavan tilin radoilta. Keskiviikkona tehtävä oli kirikaistoilla haastava kärjen kiristäessä tempoa loppua kohti. 8 ROSI’S FERNANDO avaa auton takaa todella hyvin ja Jonny Länsimäki panostaa varmasti vahvasti kiihdytykseen. 11 ANYTHING FOR YOU omaa vahvan kirin ja on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta juoksun onnistuessa vaarallinen. 6 TYRONE POWER avaa auton takaa kovaa ja saanee Joni-Petteri Irrin käsissä asemat kärkiporukasta. 12 MILLSTONE’S VIVID ansaitsee paikkansa peleistä surkeasta lähtöpaikasta huolimatta. 1 SAHARA HOTLADY on loistopaikalta mielenkiintoinen. Myös 4 PRINCE ALBERT kipuaa tasaisessa lähdössä mukaan A-ryhmään. Leveä rastitus tuntuu oikealta ratkaisulta.

Lähtö 7. | Toto76-4

RANKING
A) 2-11-12
B) 5-1-4-6-7-10-8-3-9
TOMAC - EARTHQUAKER - BWT ROCK AND ROLL - MOOR'S AVENGER

Neljännessä kohteessa nähtävässä Kyvyt Esiin -divisioonassa 2 TOMAC kipuaa rankingin kärkipaikalle. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on pilannut pari starttia laukkoihin ja lisäksi lähtöpaikat ovat olleet usein haastavia. Viimeksi Kouvolassa Kymenlaakso-ajon karsinnassa ruuna laukkasi 1. kaarteessa ja sitten uudestaan 1. takasuoralla. Tomac on kuitenkin lahjakas aloittelija ja nyt sopivassa tehtävässä asetelma on vahvasti Ari Moilasen ajokin puolella. Mikäli Tomac odotustemme mukaisesti pääsee tässä keulaan, on se vahvoilla voiton suhteen. Kovimmat haastajat starttaavat surkeilta paikoilta. 11 EARTHQUAKER on tehnyt kahdessa viime startissa hyvät esitykset laukkojen jälkeen. Näistä asemista ravilla pysyminen on varmasti edellytys totosijojen suhteen. 12 BWT ROCK AND ROLL voitti viimeksi Vermossa hallitusti keulasta. Vaikka tiedossa onkin merkittävästi vaikeampi juoksunkulku, tarjoamme ruunalle ideavaljakkona paikan A-ryhmästä. Kaiken kaikkiaan haastajaporukka on tasainen ja voittaja saattaa löytyä syvältäkin B-ryhmän syövereistä.

Lähtö 8. | Toto76-5, Toto4-1

RANKING
A) 8
B) 9-5-12-10-15-14-7-6-1-11-13-16-3-4-2
KÖPPINEN - HULLUMIES - JUNTTI-JUSSI - NOPSAN VAUHTI

Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa pieni viiden hevosen paalu tekee takamatkalta starttaavan suosikin näkökulmasta tehtävästä astetta helpomman. Rankingin kärkeen kipuava väkivahva numero 8 KÖPPINEN on tehnyt Mikkelin starttia lukuun ottamatta todella vahvaa työtä taulussa näkyvissä kisoissa. Viimeksi Porissa se teki 5. ulkoa kanuunatason kirin Camrin voittamassa lähdössä. Ari Moilanen ajaa tässä lähdössä varmasti aktiivisesti eikä paikka johtavan rinnallakaan olisi este menestykselle. Tehtävä vaikuttaa kaikin puolin sopivalta ja Jyrki Korhosen valmennettavalla on hyvä mahdollisuus palata voittokantaan. Köppinen kipuaa vihjesysteemien varmaksi. B-ryhmän kärkipäästä paikat valtaavat 9 HULLUMIES ja 12 NOPSAN VAUHTI avaavat voltista hyvin ja kaksikko päässee nopeasti paalun hevosten kimppuun. Edes keulapaikalle eteneminen ei tulisi kummankaan kohdalla suurena yllätyksenä. Paalun paras 5 JUNTTI-JUSSI täytyy myös huomioida aikaisessa vaiheessa. Antti Kinnusen suojatti saanee kuitenkin takamatkan kovat nopeasti kimppuunsa.

Lähtö 9. | Toto76-6, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 13-12-9
B) 4-10-14-8-1-6-11-15-7-3-2-5-16
WORKOUT WONDER - VENICE - EXPRESS DUO - MOUNTAIN CLEAVER

Kuudentena Toto76-kohteena nähtävä Käpylä Grand Prix on tasainen lähtö, missä voittaja saattaa hyvinkin löytyä myös B-ryhmän syövereistä. Suosikiksi kipuava 13 WORKOUT WONDER on lahjakas tapaus ja ori pystyy jatkossakin tekemään menestyksekkäitä iskuja myös Ruotsin puolelle. Tommi Kylliäinen lähtee varmasti juoksuradalta ajamaan määrätietoisesti eteenpäin. Startista toiseen vahvalla tasolla suorittava 12 VENICE eteni Porin St Legerissä kaksi kierrosta ennen maalia keulaan, mistä joutui sitten lopulta taipumaan viimeiselle totosijalle. Parastaan Venice ei tuossa startissa missään tapauksessa esittänyt mutta Heikki Korhosen valmennettava pystyy tässä varmasti parempaan. 9 EXPRESS DUO saa myös paikan A-ryhmästä. Se kesti Porissa pitkän kirinsä rehdisti perille saakka. Hannu-Pekka Korven ajokki jäänee liian selkeästi suosikkikaksikon varjoon.

Lähtö 10. | Toto76-7, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1
B) 5-12-6-3-2-10-4-11-9-7-8
CALLELA LADYBOSS - LOLO LEE - ARCTIC HELEN - ESTELLE HALM

Toto76-kierroksen päätöskohteessa nähtävässä Derbyn TammaChampionissa loistopaikalta matkaan starttaava numero 1 CALLELA LADYBOSS on vahvasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Mika Forss osoitti viimeksi Seinäjoella Kasvattajakruunun finaalissa jäätävän ajosilmänsä ja kova 25.000 euron ykköspalkinto irtosi lopulta varsin väljään tyyliin. Forss käänsi ajokkinsa parijonosta 850 jäljellä kolmannen radan vetäjäksi, mutta ei pitänyt kirikaistalla mitään kiirettä. Vasta loppusuoralla Forss antoi ajokilleen kunnolla menoluvan, minkä jälkeen Callela Ladyboss irtosi helpon näköisesti varmaan voittoon. Tässä suosikki pitänee kiihdytyksessä keulat, minkä jälkeen muiden kohtaloksi jäänee ensisijaisesti kakkosrahoista taistelu. B-ryhmän käynnistävä 5 LOLO LEE pystyy dödsin välttäessään taistelemaan totosijoista. 12 ARCTIC HELEN on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta sopivassa porukassa potentiaalinen menestyjä. 6 ESTELLE HALM on merkittävästi voittosummaansa kyvykkäämpi. Teivossa se teki vaikeista asemista kelpo kirin. 3 ARCTIC PASSION hakee paikkaa johtavan takaa.

Lähtö 11. | Toto4-4, Päivän Duo-2

RANKING
A) 2-7-5
B) 3-6-10-11-4-12-9-8-1
BWT BAYERN - BEATBOXER - DENNY CRANE - SOUTHWIND MARDIGRA

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon päättävässä koitoksessa 2 BWT BAYERN kipuaa rankingin kärkeen. Viimeksi Porissa ruuna kulki vahvasti laukkojensa lomassa ja olisi ravilla ollut todennäköinen menestyjä. Tuomas Korvenojan ajokki on kyvykäs menijä ja taistelee ravilla voitosta. 7 BEATBOXER nousi viimeksi 2. sisältä johtavan rinnalle loppukaarteessa ja puristi hyvin perille. Jarmo Villasen ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja vireen kestäessä se pystyy menestymään. 5 DENNY GRANE hyökkäsi Jokimaalla 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri kohtalaisesti. Tommi Kylliäisen ajokki pääsee hyviin asemiin ja osallistuu kärkikamppailuun. 3 SOUTHWIND MARDIGRA tekee tasaisen varmaa työtä ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 12. Troikka

RANKING
A) 9-7-10
B) 8-12-6-5-11-4-2-1-3
SHADOW OF BRISBANE - CHAMPION LUXX - LOVESONG - STONE CAPES LIZ

Päätöslähdön ykköshevosemme on 9 SHADOW OF BRISBANE. Tauolta palaava Olli Koivusen ajokki saa hyvän juoksun ja taistelee heti voitosta. Kyvyt riittävät takuulla pitkälle. Ykköshaastajaksi kipuava numero 7 CHAMPION LUXX nousi viimeksi Jokimaalla 2. sisältä päätöspuolikkaan alussa johtavan rinnalle ja puristi lopussa varmaan voittoon. Jarmo Saarelan ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja kamppailee tässäkin ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kärkisijoista. 10 LOVESONG nousi puolestaan Jokimaalla 3. sisältä loppukaarteessa 2. ulos, jatkoi 300 jäljellä 3. ulkoa ja tuli tasaisesti perille. Tehtävä on nyt sopivampi ja Hannu Torvisen ajokki nousee mukaan tototaistoon. 8 STONE CAPES LIZ oli Teivossa rehti kolmas johtavan rinnalta. Tommi Kylliäisen ajokki pystyy tekemään omaa juoksuaan ja on mahdollinen menestyjä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,9,5 + 12,10 (15,14)
T4-2: 13,12,9 + 4,10,14,8 (1,6)
T4-3: 1 (5,12)
T4-4: 2,7,5 + 3,6,10 (11,4)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 210 riviä, hinta 42 euroa.

PÄIVÄN DUO

1
2,7,5

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

3,10,11
3,10,11
3,7,10,11,12

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9,12,13
9,12,13
4,9,10,12,13

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 12

7,9,10
7,9,10
6,7,8,9,10,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.


Derbyn TammaChampionin suosikki Callela Ladyboss voitti karsintalähtönsä Derbyyn.