Vermo ke 13.6. klo 18.00 Karanor Teräsmiesliiga

Vermon vihjeissä varmana päätöskohteessa juokseva, Tom Erikssonin valmentama Daddy Boy.

TOTO65-VARMAVALINTA
Toto65-systeemiemme jonkin asteiseksi ideavarmaksi nostamme viime startissakin vahvaa luottamustamme nauttineen päätöskohteen suosikkina starttaavan numeron 6 DADDY BOY. Jo alla olleissa starteissa kovissa porukoissa vahvoja kirejä esittänyt ruuna oli tuossa viime startissa odotetun hyvä. Se avasi 11,5-kyytiä, sai matkalla rauhoittaa vauhtia ja tuli sitten päätöspuolikkaan oikein väljään tyyliin 10,5-vauhtia. Varaa jäi varmasti paljon. Vaikka sisäpuoleltakin päästään juoksemalla matkaan uskomme Hannu Torvisen panostavan ajokillaan kiihdytykseen. Mikäli Daddy Boy pääsee keulaan, sillä on erittäin hyvät mahdollisuudet hallita tapahtumia maaliin saakka. Tarvittaessa Tom Erikssonin valmennettava pystyy toki voittamaan muillakin juoksunkuluilla. Daddy Boy saa vastusta väheksymättä tälläkin kerralla luottamuksemme peleissä. Kansan pankkina toimiva avauskohteen selkeä suosikki 6 EL DIRTYMAN on pienen systeemin apuvarma. Ilman epäonnea Elina Laakkosen valmentama lahjakkuus on alla olevasta lähes kuukauden mittaisesta starttivälistä huolimatta tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa.
TOTO65-VIHJESYSTEEMIT
T65-1: 6 + 4 (7,3)
T65-2: 11 + 4,8,13,9,5,2,6,10,7,12 (16,3)
T65-3: 4,5,1,2 + 10,6 (12,3)
T65-4: 14,6,1 + 10,9 (3,11)
T65-5: 4,5 (1,6)
T65-6: 6 (7,11)

Pieni systeemi 24 riviä, panos 1 euro, hinta 24 euroa.
Suuri systeemi 1320 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 132 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT
Lähtö 1.
RANKING
A) 3
B) 7-1-2-5-4
LICENCE HOLDER - TROMB ACCESS - KAKA - WILLE'S RAINMAKER

Keskiviikon ravit käynnistävän Åby Nordic Monté Trophy -karsinnan selkeänä suosikkinamme matkaan starttaa numero 3 LICENCE HOLDER. Viimeksi Teivossa ruuna eteni johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alussa keulaan ja jatkoi sitten varmaan voittoon. Finlandia-raveissa Jenni Kaijan ajokki oli kolmossijasta huolimatta todella hyvä. Se punnersi rehdisti toista rataa pitkin mutta keulasta voittanut Attack Diablo oli yksinkertaisesti aivan jäätävä. Lopussa helpomman juoksun saanut kilpakumppani kuittasi vielä kakkosrahoille. Omalla tasolla suorittaessaan Licence Holder on tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 7 TROMB ACCESS on kiistatta mielenkiintoinen seurattava kesän monté-koitoksia ajatellen. Se oli Tornion tuoreimmassa voitossa aivan murskaava ja nähdyn perusteella Tuuli Kurkisen ajokki on tässäkin tehtävässä tiukasti mukana kärkipään taistelussa. Suosikin kukistaminen lienee kuitenkin liikaa vaadittu. 1 KAKA vastasi Killerillä keulasta niukkaan voittoon. Heidi Kuossarin ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja kamppailee kärkisijoista. 2 WILLE'S RAINMAKER pudotti Teivossa 2. ulkoa päätöspuolikkaan alussa 4. sisälle, nousi ulos maalisuoralla ja lopetti asiallisesti.
Lähtö 2.
RANKING
A) 6-4-8
B) 10-11-1-9-7-3-2-12-5
TWILIGHT ARROW - CAPE'S CAVIAR - SAPTA RISHI - FORGIVE ME MY SINS

Toisessa lähdössä rankingin kärkeen kipuava 6 TWILIGHT ARROW on kahdessa alla olevassa kisassa joutunut starttaamaan matkaan haastavalta takarivin lähtöpaikalta ja totosijat ovat jääneet haaveeksi. Juoksunkulut ovat näissä koitoksissa usein keskeisessä roolissa ja nyt Bella Varjosen valmennettavalla on kelpo saumat päästä keulaan. Ei oriin kunnossa ole tuoreista tasapaksummista sijoituksista huolimatta moittimista ja Mika Forssin ajokilla onkin näistä asemista kelpo saumat palata voittokantaankin. Ykköshaastaja 4 CAPE'S CAVIAR eteni Riihimäellä kolmannen radan kautta ensimmäisellä takasuoralla keulaan ja punnersi sitten kohtalaisesti perille. Antti Teivaisen ajokki varmastikin terävöityy saatuaan startin kroppaansa tauon jälkeen. 8 SAPTA RISHI paikkasi viimeksi hyvin ensimmäisen takasuoran laukkansa. Marko Heikarin ajokki on epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravilla se nousee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kärkitaistoon. B-ryhmän käynnistävä 10 FORGIVE ME MY SINS nousi viimeksi 5. sisältä maalisuoralla ulos ja lopetti asiallisesti. Emma Väreen ajokki pystyy nykyvireessä takarivistäkin totomatsiin.
Lähtö 3.
RANKING
A) 1-4
B) 5-2-3-6
WILLIAM PINE - DREAMBOW - GAMBINO DEGATO - FLYNN BOKO

Kolmannessa lähdössä suosikkikaksikko ottaa tiukasti yhteen jo kiihdytyksessä ja se kumpi keulapaikan pystyy nappaamaan, lienee vahvoilla myös ykkösrahojen suhteen. Kaksikko otti jo viimeksi yhteen Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa. Tuossa startissa William Pine taipui keulasta kolmanneksi mutta se riitti välieräpaikkaan. Dreambow jäi puolestaan William Pinen taakse pussiin saamatta mahdollisuutta ja tuon myötä myös Suur-Hollola-ajon karkelot päättyivät Nyyti-Maria Timosen valmennettavan osalta. William Pine on tälläkin kerralla suosikki juoksemaan keulassa, ellei Tapio Perttunen halua tarjota suojatilleen tässä välissä selkäjuoksua. B-ryhmän käynnistävä numero 5 GAMBINO DEGATO nousi Teivossa 4. sisältä 800 jäljellä toiselle ilman vetoapua, mistä se punnersi hyvin perille. Markku Niemisen ajokki on tauluaan parempi menijä. 2 FLYNN BOKO ei saanut Teivossa kiritilaa 2. ulkoa.
Lähtö 4 | Toto65-1
RANKING
A) 6
B) 4-7-3-8-1-2 C) 5
EL DIRTYMAN - ELBERT SCHERMER - GOLDEN ELEVEN - SAHARA FOXYLADY

Toto65-kierroksen avauskohteessa lähes kuukauden starttivälin mukanaan tuomista epävarmuustekijöistä huolimatta lahjakas 6 EL DIRTYMAN erottuu todella selkeäksi suosikiksi ja Elina Laakkosen valmennettava valtaakin yksin A-ryhmän. Toukokuussa ruunan palattua muutaman kuukauden tauolta sisäradan lähtöpaikka osoittautui odotusten mukaisesti haastavaksi ja juoksupaikka löytyi 3. sisältä. Loppukaarteessa Iikka Nurmonen pääse etenemään ajokkinsa kanssa johtavan kantaan mutta sieltä kiritilat eivät koskaan auenneet. Tuon jälkeen El Dirtyman joutui toukokuun lopussa jäämään kertaalleen pois mutta koska ruuna on näin nopeasti uudestaan starttiviivalla, kaiken voi olettaa olevan kunnossa. Kaiken järjen mukaan suosikki pääsee kiihdytyksen päätteeksi etenemään keulaan, minkä jälkeen se jättänee haastajat taistelemaan kakkosrahojen kohtalosta. Kovaa avaukseen pystyvä 1 LEEMARK’S CASIMIR on selkeä suosikki ottamaan ensimmäiset keulat ja juoksemaan sitten 2. sisällä. Håkan Granrothin valmennettavan kunto tuntuu kuitenkin olevan hieman hakusessa ja loppumetrit ovat olleet vaikeita. Nousukuntoiselta vaikuttava numero 4 ELBERT SCHERMER on nostomme B-ryhmän kärkeen ja mikäli tulikuumaa El Dirtymania haluaa varmistella, kannattaa Tapio Perttusen valmennettava poimia mukaan potinräjäyttäjäksi.
Lähtö 5 | Toto65-2
RANKING
A) 11
B) 4-8-13-9-5-2-6-10-7-12-16-3-14-15-1
HUPSIS - VIETÄVÄN EKOTAR - SORRETUN VOIMA - VILVIIRI

Toisessa Toto65-kohteessa nähtävässä kylmäveristen tasoitusajossa 11 HUPSIS erottuu vahvan tauolta paluun siivittämänä aika lailla selkeästikin edukseen muusta porukasta. Toki tässä lähtökohdassa on riskinsä, mitään takeita sille ei tietenkään ole, että Timo Paanasen valmennettava on tässä startissa yhtä hyvä, kuin viimeksi Loviisassa. Tuossa startissa Antti Teivainen tarjoili 40 metrin takamatkalta startanneelle ajokilleen lopulta oikein hyvän juoksun. Ori kiitti tästä tekemällä rehdin 600 metrin kirin, joka kantoi sitten varmaan voittoon. Ravi maistui ja uudet ennätyslukemat syntyivät lopulta aika väljään tyyliin. Vastaavalla tasolla suorittaessaan Hupsis tuskin ravilla tässä lähdössä parempaansa kohtaa. Mikäli suosikki taas ei voita, edes läpilyönti ei tunnu liioittelulta. Laukat tulevat takuulla näyttelemään tässä koitoksessa keskeistä roolia, eikä haastajien järjestykseen laittaminen ole todellakaan helppoa.
Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1
RANKING
A) 4-5-1-2
B) 10-6-12-3 C) 9-8-11-7
ELROND - TWIST IN TIME - HIT THE ROAD JACK - LADY NIGHTINGALE

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa rankingin kärkeen kipuaa viimeksi selkeässä ylisarjassa startannut ja siinä oikein lupaavan esityksen tehnyt 4 ELROND. Tuossa viime keskiviikon enintään 9.000 euroa voittaneiden lähdössä Tuomas Korvenoja sai sisäradalta startanneen ajokkinsa kanssa asemat lopulta 4. sisältä. Päätöspuolikkaan alussa Korvenoja hakeutui ensin toiselle radalle ja maalisuoralle tultaessa hän käänteli sitten Elrondin hyökkäykseen ja ori esittikin kyllä oikein pirteän loppuvedon. Korvenojan koko kalusto tuntuu seilaavan nousuvireessä ja myös Elrondilta on lupa odottaa entistä parempaa. Sopivassa porukassa selkeä suosikkiasema tuntuu ansaitulta. Juoksunkulku määritellee pitkälti muiden totosijojen kohtaloa. Reilulta kuukauden paussilta palaava 5 TWIST IN TIME, montésta virtaa hakenut ja Santtu Raitalan rattailleen saava 1 RAY MYSTERIO sekä ravatessaan varmasti riittävä 2 CLAY BRICK saavat myös paikan A-ryhmästä.
Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka
RANKING
A) 14-6-1
B) 10-9-3-11-13-5-7-15-16-2-4-8-12
MR DAVE - RENE CONDUCTOR - WAR CHILD - MEGAWATT

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Karanor Teräsmiesliigassa tarjoamme suosikkiaseman 20 metrin takamatkalta matkaan starttaavalle numerolle 14 MR DAVE. Jari Hietarinteen valmennettava on ravi- ja suoritusvarma tapaus ja omalla tasolla suorittaessaan siltä on lupa odottaa menestystä. Viimeksi Lahdessa ori punnersi rehdisti johtavan rinnalta. Kari Venäläisen ajokki pystyy tässäkin tekemään tarvittaessa itse juoksuaan. 6 RENE CONDUCTOR on ravatessaan taatusti vahvoilla. Antti Kinnusen valmennettava on kuitenkin sen verran epävarma tapaus, ettei ravin maistumisesta ole takuita. Kyvyt riittävät, eikä kunnossa ole moittimista. 1 WAR CHILD voitti Riksun kesäraveissa 15,6-vauhtisen rehdin 800 metrin kirin päätteeksi. Laukat ovat kuitenkin olleet myös Ville Mäkelän valmennettavalla pinnassa. Ravisävelen löytänyt 10 MEGAWATT uhkuu myös vahvaa virettä. Se palasi Porissa voittokantaan jyrättyään johtavan rinnalta ykköseksi.
Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1
RANKING
A) 5-4
B) 1-6-8-7-3-2
VALPPAUS - HUVIN VIKU - ULJAS SUOMALAINEN - KIELAS

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä kylmäveristen tasoitusajossa kaksi kuuminta suosikkia saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Nostetaan 5 VALPPAUS niukkana suosikkina rankingin kärkeen. Juha Tammen suojatti teki jo Vermossa 23.5. kunnon löytymisestä kielivän esityksen taistelemalla keulasta rehdisti, vaikka kanuunavireiselle ja kovaluokkaiselle Viktor Kärpälle lopulta hävisikin. Mikkelissä se sitten palasi voittokantaan tsemppaamalla tuossa startissa johtopaikalta maaliin saakka. Aika näyttää, osuvatko askeleet voltin vitoselta niin hyvin lankulle, että ruuna pääsisi tässäkin keulaan. 4 HUVIN VIKU kilpailee elämänsä kunnossa. Voltin nelosradalta oriilla on kuitenkin laukkariski ja tämän myötä se joutuu tyytymään haastajan rooliin. Mikäli Huvin Viku ravaa, se pistäisi keulassa juoksevan Valppauksenkin todella koville. Alkuvuodesta vahvaa työtä tehnyt 6 KIELAS on saanut taulunsa kehnoon kuntoon. Mukaan mahtuu niin pussitusta kuin laukkojakin. Todellinen iskukyky alkaa olemaan jo pienoinen arvoitus.
Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
RANKING
A) 6
B) 11-7-3-10-8-4-9-1-12-5-2
DADDY BOY - GINELLI - DIDI HOSS - DEANGELO

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen kipuaa viimeksi varmoin ottein keulajuoksulla voittokantaan palannut 6 DADDY BOY. Jo alla olleissa starteissa kovissa porukoissa vahvoja kirejä esittänyt ruuna oli tuossa viime startissa odotetun hyvä. Se avasi 11,5-kyytiä, sai matkalla rauhoittaa vauhtia ja tuli sitten päätöspuolikkaan oikein väljään tyyliin 10,5-vauhtia. Varaa jäi varmasti paljon. Vaikka sisäpuoleltakin päästään juoksemalla matkaan uskomme Hannu Torvisen panostavan ajokillaan kiihdytykseen. Daddy Boy saa vastusta väheksymättä tälläkin kerralla luottamuksemme peleissä. B-ryhmän käynnistävä 11 GINELLI ei pystynyt viimeksi ehkä aivan parhaimpaansa mutta ei tuota suoritusta toisaalta voi moittiakaan. Peter Lindroosin ajokki tuli kovassa lopetuksessa 3. ulkoa aika lailla samaa vauhtia kärjen kanssa. Kiihdytyksen venyminen pelaisi lähtöä Tanja Goman-Niemisen valmennettavan pussiin. Huono lähtöpaikka pudottaa numeron 7 DIDI HOSS haastajaporukan kärkinimeksi. Mika Forss tuskin näin ulkoa lataa alkuun. 3 DEANGELO ailahtelee. Parhaimmillaan ollessaan se pystyy hyvän reissun päätteeksi voittamaankin. Juhani Tapani on kommentissaan varsin optimistinen. 10 PIQUANT STRIDE ei ole täysin ulkona totosijojen suhteen, kunhan juoksu vain onnistuu.


Daddy Boy voitokkaana Vermossa 30.5.