Vermo ke 16.11. Toto65-vihjeet

Systeemiemme ensimmäinen tukipilari on toiseen kohteen selkeä suosikki 11 VILLIAURA. Esa Holopaisen ajokki saa haastavasta paikasta huolimatta vahvan luottamuksemme. Seppo Suurosen valmennettava on saanut nyt pitkän tauon jälkeen tasaisesti startteja kroppaansa ja ori on esittänyt oikein hyvää kuntoa.

Viimeksi Kuopiossa Henri Bollström ajoi alkumatkasta aktiivisesti Villiauralla kolmatta rataa eteenpäin ja eteni ajokkinsa kanssa sitten 1. takasuoran alussa johtopaikalle. Tämän jälkeen kaikki oli oikein helppoa ja Villiaura voitti väljään tyyliin. Villiaura ansaitsee näistäkin asemista selkeän suosikkiaseman. Päätöskohteessa suosikkina starttaava numero 5 DREAMBOW maistuu "keulaan ja kukat" -psyykkauksella. Ruuna teki Porissakin vahvan juoksun.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5,9 (7,10)
T65-2: 11 (6,1)
T65-3: 13,6,8,12,11,14,9,5 (16,10)
T65-4: 2,8 + 9,12,11,4,6,3,1,5,7,10
T65-5: 8,5,3 + 6,2,1 (10,4)
T65-6: 5 (6,10)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,2 euroa.

RANKINGIT

Lähtö 1

RANKING
A) 4-7-13
B) 16-8-1-2-11-3-14-5-9-15-10-12-6
HYVÄNNÄKÖINEN -MENO-PERJANTAI - VEKRAUS - KASSANEITI

Avauslähdön suosikkina starttaa 4 HYVÄNNÄKÖINEN. Toissakerralla Kouvolassa tamma eteni ensimmäisen kaarteen laukkansa jälkeen ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle, nousi loppusuoralla radan verran ulommas ja puristi ykköseksi. Viimeksi Jokimaalla tamma teki pitkän rehdin kirin tullen päätöskierroksen 31,0-kyytiä ja voitti varmasti. Vastaava riittää tässäkin pitkälle. Ykköshaastajaksi kipuava numero 7 MENO-PERJANTAI pilasi viimeksi alkulaukkaan. Edelliskerralla Kouvolassa ruuna oli keulasta hyvä kakkonen. Tommi Sundströmin ajokki saanee hyvänä avaajana asemat kärkiporukasta ja pystyy taistelemaan sitten lähdön voitosta. 13 VEKRAUS hyökkäsi Forssassa taustalta ensimmäisellä takasuoralla, eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle ja puristi hyvin perille. Pertti Puikkosen ajokki on tehnyt hyvät juoksut viime starteissaan ja ravin maistuessa se punnertaa mukaan kärkikamppailuun. Kyvykäs 16 KASSANEITI palaa tauolta ja on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 2.

RANKING
A) 11
B) 9-13-5-2-10-7-4-8-1-3-12-6
QUATTRO TILLY - TICKET ZET - TESTIMONIAL - RANCH POP UP

Toisen lähdön ykköshevosemme 11 QUATTRO TILLY pääsi Teivossa 3. sisältä päätöspuolikkaan alussa 2. sisälle, nousi ulos loppusuoralla ja kiri varmaan voittoon. Jari Kinnusen ajokki on aloittanut uransa hyvin ja se ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. B-ryhmän käynnistävä numero 9 TICKET ZET nousi viime keskiviikkona loppukaarteessa 2. sisältä ulos ja esitti hyvän lopetuksen. Vireen kestäessä Jarmo Saarelan ajokki kamppailee tässäkin kärkisijoista. 13 TESTIMONIAL kiri puolestaan viimeksi Turussa varmaan voittoon 2. ulkoa. Olli Koivusen ajokki nousee ilman epäonnea taistelemaan lähdön totosijoista. Paalun 5 RANCH POP UP pystyy menestymään, mikäli vain malttaa ravata.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 5-9
B) 2-1-3-7-10-2-8-6 C) 11-4-12
TIGER ECUS - TEA CAKE - M.T. KITTY - STONEISLE JADE

Toto65-kierroksen avauskohteessa nostamme kaksi kuuminta valjakkoa parhaaseen A-ryhmään ja sen myötä mukaan myös kapeammalle vihjekuitille. Vaikka voitot taulusta puuttuvatkin, kipuaa numero 5 TEA CAKE rankingin kärkeen. Seppo Mäntyniemen valmennettava on ollut viime aikoina mukana Villinmiehen Tammakilvassa, Jokimaa Tekee Tähtiä karsinnassa sekä Kasvattajakruunun välierässä ja finaalissa. Tuossa alla olevassa finaalissa tamma jäi johtavan taakse pussiin ja voimia jäi taatusti varastoon tätä starttia silmällä pitäen. Psyykkaamme Ari Moilasen ajokin etenevän kiihdytyksessä keulapaikalle, minkä jälkeen tamma olisi kyllä vahvoilla voiton suhteen. Startista toiseen hyviä juoksuja tekevä 9 TIGER ECUS täytyy kuitenkin huomioida kaikilla kuiteilla. Tom Erikssonin valmennettava pystyy itsekin tekemään juoksuaan, eikä takarivin lähtöpaikka vie kaikkia mahdollisuuksia. Hannu Torvinen tuntee ajokkinsa ja tarjoaa sille takuulla mahdollisuuden menestykseen. B-ryhmän kärkipäästä löytyy myös potentiaalisia voittajakandidaatteja. 2 M.T. KITTY kiri viimeksi hyvin tilaa saatuaan. 1 STONEISLE JADE palaa Kouvolassa tauolta ja tuon startin tapahtumat kannattaa huomioida. 3 INSTANT RICH on taatusti tauluaan vaarallisempi.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 11
B) 6-1-5-4-2-10-8-7-3 C) 9
VILLIAURA - SASKU - LOVER - MARJ-LOVVIISA

Toisessa Toto65-kohteessa numero 11 VILLIAURA kipuaa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen. Seppo Suurosen valmennettava on saanut nyt pitkän tauon jälkeen tasaisesti startteja kroppaansa ja ori on esittänyt oikein hyvää kuntoa. Viimeksi Kuopiossa Henri Bollström ajoi alkumatkasta aktiivisesti kolmatta rataa eteenpäin ja eteni ajokkinsa kanssa sitten 1. takasuoran alussa johtopaikalle. Tämän jälkeen kaikki oli oikein helppoa ja Villiaura voitti väljään tyyliin. Vastusta sinänsä väheksymättä tehtävä näyttää suosikin näkökulmasta oikein sopivalta. Esa Holopainen voi tarvittaessa ajaa aikaisessa vaiheessa eteenpäin, ori pystyy kyllä voittamaan sitten johtavan rinnaltakin, mikäli ei keulaan syystä tai toisesta sattuisi pääsemään. Villiaura ansaitsee näistäkin asemista selkeän suosikkiaseman. B-ryhmän käynnistävä numero 6 SASKU saa toistamiseen rattailleen Harri Koivusen. Se teki Kouvolassa laukan jälkeen taustalla rehdin esityksen. 1 LOVER pystyy taistelemaan totosijoista, mikäli sisäradan lähtöpaikka ei tuo liikaa haastetta mukanaan. 5 MARJ-LOVVIISA on sarjojen noususta huolimatta myös juoksun onnistuessa mukana totomatsissa.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 13-6-8-12-11-14-9-5
B) 16-10-4-1-3-15-7-2
BONANZA HOSS - HAZELHEN HERMES - PRINCE ALBERT - HE IS EMIL

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Karanor Teräsmiesliigassa rankingin kärkipäässä on melkoinen tungos. Viivalla on tukku voitosta taistelemaan pystyviä valjakoita ja rankingin rakentaminen kärkihevosten suhteen on pitkälti makuasia. Niukkaakin niukempi suosikkimme on 13 BONANZA HOSS. Se palasi Teivossa parin kuukauden paussilta ja Mika Forss tarjosi ruunalle vielä suhteellisen nätin reissun. Startti vei hevosta varmasti eteenpäin. 6 HAZELHEN HERMES pystyy menestymään, mikäli vain saa kiihdytyksessä tasaisena avaajana kelpo asemat. 8 PRINCE ALBERT on vahva hevonen, jota juostava matka todennäköisesti suosii. 12 HE IS EMIL punnersi Teivossa vahvalla esityksellä voittoon. Ari Moilasen ajokki on tässä perushevosia. 11 TITAN NEO debytoi uudessa kotimaassaan. Sen esitystä seurataan mielenkiinnolla. Mainitaan vielä tauolta palaava 5 CAPEHILL’S SANTIAGO, jonka kyvyt kyllä riittävät tässä pitkälle.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 2-8
B) 9-12-11-4-6-3-1-5-7-10
STONECAPES PAYMAN - CELEBRATION HOSS - BRAZEN FRESITA - WALLABY WII

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa nostamme kaksi valjakkoa parhaaseen A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaa hyvän lähtöpaikan myötä numero 2 STONECAPES PAYMAN. Tommi Kylliäisen valmennettava pilasi viimeksi Kouvolassa Kymenlaakso-ajon karsinnassa laukkaan kiihdytyksessä. Tuota edeltäneessä Mikkelin startissa voitto irtosi varmaan tyyliin johtavan rinnalta. Tässä sopivassa tehtävässä Stonecapes Paymanilta on lupa odottaa menestystä. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 8 CELEBRATION HOSS kuuluu myös kaikille kuiteille. Riina Rekilän suojatti suoritti lokakuun starteissa kelpo tyylillä ja uskomme tamman olevan pienen tauon jälkeen taas jopa astetta parempi. Rima ei ole tässä lähdössä kovinkaan korkealla ja mikäli Celebration Hoss omalla tasollaan suorittaa, pystyy se tarvittaessa menestymään hieman raskaammallakin reissulla. B-ryhmän käynnistävä numero 9 BRAZEN FRESITA on aloittanut uransa kelpo tyyliin. Aika näyttää, kuitenkin Antti Teivaisen rattailleen saava tamma maan pääradalla pystyy vielä otteitaan petraamaan. Rastaamista kannattaa jatkaa niin pitkälle B-ryhmän syövereihin, kuin mahdollista.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8-5-3
B) 6-2-1-10-4-9-12-7-11
DE TOY ZENA - ARIANA - SUPER MANGO - COUNT RIGEL

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä ja sen myötä kapeammilta vihjekuiteilta. Eturivin uloimmasta lähtöpaikasta huolimatta numero 8 DE TOY ZENA ansaitsee alla olevien näyttöjen perusteella paikan rankingin kärjestä. Ville Mäkelän valmennukseen siirtynyt tamma on aloittanut uusista käsistä oikein vahvalla tavalla. Viimeksi Turussa lounasravien voitto irtosi helppoon tyyliin Mika Forssin päästyä ajokkinsa kanssa 1. takasuoralla johtopaikalle. Kyvyt ovat tiedossa ja kunnosta on siis tuoreet näytöt. Kasirata ja maili on kuitenkin haastava yhdistelmä ja suosikki on perusteltua varmistaa kaikilla kuiteilla. Numero 5 ARIANA tekee startista toiseen hyvää työtä. Timo Korvenheimon valmennettavan kohdalla Kouvolan startti meni pieleen. Ensin se joutui pakittelemaan hännille ja jäi sitten vielä lopulta vaille kiritilaakin. Numero 3 COUNT RIGEL avaa auton takaa hyvin ja se taitaa pystyä ohittamaan sisäpuoleltaan starttaavat. Aika näyttää, kelpaisiko Arto Laaksoselle tuon jälkeen selkäjuoksu.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 5
B) 6-10-8-7-12-4-3-9-2-1-11
DREAMBOW - ELLIOT BOKO - MIDNIGHT HOUR - AGNESE

Toto65-kierroksen päätöskohteessa tarjoamme suosikkinamme matkaan starttaavalle numerolle 5 DREAMBOW luottamuksemme peleissä. Tom Erikssonin valmennettava voitti suoraan tauolta nappireissun päätteeksi irronneella kanuunakirillä. Toissakerralla Vermossa nähtiin 2. ulkoparista 11,9-vauhtinen 600 metrin oikein vahva kiri, joka kantoi keulasta voittaneen Black Dunnockin takana kakkosrahoille. Ei Porissakaan St Legerissä hevosen esityksessä mitään vikaa ollut, päinvastoin. Hannu Torvinen panostaa varmasti ajokillaan vahvasti kiihdytykseen ja me uskomme ruuna pääsevän keulaan. Johtopaikalta Dreambow pystyy sitten hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Totta kai myös B-ryhmän kärkipää on täynnä kovia hevosia. 6 ELLIOT BOKO oli Porissakin todella hyvä raskaan reissun päätteeksi. 10 MIDNIGHT HOUR on kirikykyinen ruuna, joka tykittää takuulla päätöspuolikkaalla mukaan totomatsiin. 8 AGNESE palaa pieneltä tauolta. Kykyjensä puolesta sekin on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 9 | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 4-6-9
B) 2-5-1-7-8-11-12-3-10
LEEMARK'S DOMINICK - POWER LIGHT - RIVE WEAVER - CONVITATO

Ravien päätöslähdössä numero 4 LEEMARK'S DOMINIC kipuaa rankingin kärkeen. Viimeksi Lappeessa ruuna eteni alkuhaparointinsa jälkeen kolmannelta radalta ensimmäisellä takasuoralla toiselle ilman vetoapua, mistä se puristi lopussa varmaan voittoon. Tapio Perttusen ajokki on kyvykäs menijä ja taistelee tässäkin voitosta. 6 POWER LIGHT puristi Turussa ykköseksi johtavan rinnalta. Hannu Torvisen ajokki menee vielä eteenpäin saatuaan startin alle ja kamppailee kärkisijoista. 9 RIVE WEAVER kiersi viimeksi 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla 2. ulos ja punnersi asiallisesti perille. Arto Laaksosen ajokki saa hyvän juoksun ja nousee tototaistoon. 2 CONVITATO on epävarma, mutta pystyvä menijä ja ravilla mahdollinen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,8 + 9 (12,11)
T4-2: 8,5,3 + 6,2,1 (10,4)
T4-3: 5 (6,10)
T4-4: 4,6,9 + 2,5,1 (7,8)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 108 riviä, hinta 21,6 euroa.

PÄIVÄN DUO

8,5,3
5

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

6,8,13
6,8,13
6,8,11,12,13

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

4,6,9
4,6,9
1,2,4,5,6,9

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

Villiaura juhlinnan kohteena Vermossa huhtikuussa 2015.