Vermo la 22.10. Toto76-vihjeet

Toto76-systeemiemme ensimmäiseksi tukipilariksi valitsemme avauskohteen numeron 10 IINAN MAESTRO. Viimeksi ruuna kiri 3. ulkoa päätöskierroksen 24,5-vauhtia ja puristi lopussa niukkaan mutta varmaan voittoon. Toisena varmanamme starttaa kolmannen kohteen 1 T.T. AVOT.

Vihjeet

​TOTO76-VIHJESYSTEEMIT

T76-1: 10 (8,5)
T76-2: 6,1,2 + 3,4,9,5,10 (11,8)
T76-3: 1 (12,4)
T76-4: 2,1 (6,9)
T76-5: 9,11,4 (1,2)
T76-6: 1,4,8,12,3 + 13,2,9 (15,11)
T76-7: 8,5,12,7 + 10,3,2 (11,6)

Pieni systeemi 360 riviä, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 2688 riviä, hinta 134,4 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-12-4-5-2-8-11
B) 10-7-3-9-6
EXDELL - ECHAUFFEUR U.S. - MAN IN THE MIRROW - RIBERY

Ravien avauslähdön selkeä kannanotto on, ettemme ota tässä mitään kantaa. Tiedossa on tasainen taistelu lähdön ykkösrahoista. Yksikään viivalla olevista valjakoista ei ole esittänyt täysin ylivertaista virettä ja lähtöpaikat tuntuvat lähinnä sekoittavan pakkaa entisestään. 1 EXDELL ei hyödy sisäradan paikasta ja taulukin on kaikkea muuta kuin houkuttelevassa kunnossa. Vastus on kuitenkin sopivaa kaliiberia. 12 ENCHAUFFOUR U.S. on takuulla sekavaa tauluaan vaarallisempi, mutta ei näistä asemista Harri Koivusen ajokinkaan hehkuttaminen suuremmin kiinnosta. Aika ajoin tipsiesityksiä tekevä 4 MAN IN THE MIRROW osaa olla myös kovin tasapaksu, kun sille päälle sattuu. Aika näyttää, riittääkö Hannu Korven ajokin lähtönopeus tässä keulapaikan valtaamiseen. 5 RIBERY jäi viimeksi sisäratajuoksun jälkeen pussiin. 2 TWILIGHT VIXI kaipaisi lisää puristusta loppumetreille.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8-6-11
B) 2-5-10-4-7-9-12-3-1
CALLAWAY SCOOP - QUEEN TÖLL - SWEET SURVIVER - BEN GATES
Ravien toisessa lähdössä jatketaan haastavalla linjalla. Rankingin kärkeen kipuava numero 8 CALLAWAY SCOOP jatkaa tasaisen vahvassa vireessä. Viimeksi Jokimaalla se tsemppasi kelpo tyyliin juostuaan toista rataa ilman vetoapua. Juoksusta voi tälläkin kerralla tulla raskas. 6 QUEEN TÖLL on aloittanut oikein lupaavalla tavalla uudessa kotimaassaan. Vireen kestäessä Kim Åkerlundin ajokki pystyy taistelemaan kärkisijoista. 11 SWEET SURVIVER on heikosta paikasta huolimatta kolmas A-hevonen. Se pilasi Jokimaalla laukkaan, mutta on muuten tehnyt todella kovia juoksuja. Hyvältä paikalta starttaava 2 BEN GATES käynnistää B-ryhmän.

Lähtö 3.

RANKING
A) 6
B) 2-8-5-2-7-3-1-4
MAS ARCHIE - MARIANA - BENJAMIN EVO - WHOLE LOTTA LOVE

Kolmivuotiaiden lämminveristen koitoksessa 6 MAS ARCHIE on selkeä suosikki. Se teki viimeksi Kriteriumin finaalissa todella häijyn esityksen dödsistä. Haastajaryhmä tuskin pystyy estämään tässä Pekka Mäkelän valmennettavan uran kymmenettä voittoa. B-ryhmän kärkeen kipuavan numeron 2 MARIANA suoritusta seurataan kuitenkin erityisellä mielenkiinnolla. Kaustisen esitys oli heinäkuussa odotuksia herättävä ja tamma on varmasti mennyt edelleen eteenpäin.

Lähtö 4. | Toto76-1

RANKING
A) 10
B) 8-5-6-16-2-7-1-15-14-11-9-3-4-12-13
IINAN MAESTRO - PIREUS - VIKTOR KÄRPPÄ - TURORUUTU

Toto76-kierroksen käynnistävässä Huippu- vs. Tähtidivisioonakarsinta on kovatasoinen koitos ja potentiaalisia voittajakandidaatteja löytyy pitkälle B-ryhmän syövereihin saakka. Nostamme kuitenkin lähdön suosikiksi ja vihjesysteemien tukipilariksi numeron 10 IINAN MAESTRO. Jouni Miettisen valmennettava on erittäin lahjakas tapaus ja ruuna on sopinut hienolla tavalla Antti Teivaisen käteen. Kuten taulu kertoo, kun Iinan Maestro malttaa ravata, se yleensä myös menestyy. Alla oleva Vermon voitto tuli umpirehdillä esityksellä töitä tehden. Vaikka vastusta tosiaankin löytyy, tarjoamme suosikille luottamuksemme. Ykköshaastajaksi kipuaa lopulta tallikaveri 8 PIREUS. Ruuna on kohonnut Jouni Miettisen valmennuksessa todella kovaan iskuun. Vaikka Iinan Maestro on edellisissä kohtaamisissa Pireuksen pystynyt lyömään, ei Hannu Torvisen ajama haastaja täysin vailla mahdollisuuksia suosikkia vastaan ole. Joka tapauksessa Pireus taistelee ilman epäonnea tiukasti totosijoista. 5 VIKTOR KÄRPPÄ on oikein lahjakasi 5-vuotias. 6 TURORUUTU oli alun kiertely huomioidenkin Killerin välistartissa huono. Tuon esityksen jälkeen Tomi Saarisen valmennettavaan on hieman vaikea suhtautua. Näistä asemista Tommi Kylliäisen ajokki saanee kuitenkin hyvän asemat kärkiporukasta.

Lähtö 5. | Toto76-2, Troikka

RANKING
A) 6-1-2
B) 3-4-9-5-10-11-8-12-7
TIGER ECUS - CASE CLOSED - ROYAL ANDY - EXUBERANCE

Toisessa Toto76-kohteessa nähtävässä Haastajadivisioonakarsinnassa pelataan ravien ensimmäinen troikka. Seulomme kovatasoisesta koitoksesta kolme valjakkoa A-ryhmään mutta rankingin kärkipaikalle kipuava numero 6 TIGER ECUS saa kunnian toimia troikan piikkinä. Ruuna tekee oikein vahvaa kautta ja alla olevan Jokimaan startin perusteella kunto pitää edelleen. Tuossa startissa Tom Erikssonin valmennettava tuli pitkän kirinsä rehdisti perille saakka. Loistopaikalta starttaava 1 CASE CLOSED huomioidaan seuraavaksi. Mika Forssin rattailleen saava ruuna avaa kovaa. Kuski saanee tässä tehdä taktiset ratkaisut haluamallaan tavalla. Case Closed pystyy menestymään niin keula- kuin selkäjuoksullakin. Rinnalta starttaava 2 ROYAL ANDY panostanee myös vahvasti kiihdytykseen. Henri Bollströmin rattailleen saava ruuna hakee kolmatta peräkkäistä voittoa. B-ryhmän käynnistävä 3 EXUBERANCE on noussut syksyn aikana elämänsä kuntoon ja on perusrasteja. Hieman unohdetulta vaikuttava 4 TROPICAL BEACH on tehnyt uudessa kotimaassaan rehtejä suorituksia. Juoksun onnistuessa se on tässäkin vaarallinen.

Lähtö 6. | Toto76-3

RANKING
A) 1
B) 13-11-5-6-9-7-14-15-10-8-16-3
T.T. AVOT - VOLSURITAR - MARJ-LOVVIISA - VALPPAUS

Kolmantena Toto76-kohteena nähtävässä Nousija- vs. Haastajadivisioonakarsinnassa rankingin kärkipaikalle kipuava numero 1 T.T. AVOT toimii myös systeemiemme toisena tukipilarina. Tuomas Pölläsen valmennettava hakee tyylipuhdasta tolppariviä eli viidettä peräkkäistä voittoa. Viimeksi Joensuussa ori piti keulat varsin railakkaassa 19,5-avauksessa, veti matkalla tasaisen reipasta ja vastasi lopussa niukkaan voittoon. Sisäradan lähtöpaikan myötä Henri Bollströmin ajokki ottaa taas johtopaikan haltuunsa on kovasta vastuksesta huolimatta sen jälkeen varmasti vaikeasti kukistettavissa. Muutaman poisjäännin jälkeen todella tasaiselta vaikuttavan haastajaporukan kärkeen nostamme numeron 13 VOLSURITAR. Markku Hietasen ajokki on ollut parissa viime startissa hieman epäonninen. Lappeessa laukat pilasivat pelin ja viimeksi Kouvolassa Volsuritar jäi pussiin. 11 MARJ-LOVVIISA jatkaa vahvassa vireessä. Juoksun onnistuessa Hannu Lindströmin suojatti punnertaa mukaan voittomatsiin. Paalun 5 VALPPAUS ja 6 VASKER ovat myös mahdollisia totohevosia.

Lähtö 7. | Toto76-4

RANKING
A) 2-1
B) 6-9-10-3-5-11-12-8-4-7
NEFERTITI FRIDO - TWIST OF FATE - CALLELA LISBETH - ARCTIC CHIME

Neljäntenä Toto76-kohteena ratkottavassa 2-vuotiaiden lämminveristen SHKL-Hevosenomistajapokaali Finaalissa selkeänä suosikkina matkaan starttaava 2 NEFERTITI FRIDO on ollut uransa alkumetreillä todella vakuuttava. Uransa avauksessa se paikkasi laukkansa vahvasti ja kahdessa tuoreimmassa voitossa tamma on ollut suorastaan jäätävä. Viimeksi Vermossa karsintavoitto irtosi keulasta todella väljään tyyliin ja mikäli Markku Niemisen valmennettava vain ravaa, joutunevat muut taistelemaan tässä kakkosrahoista. Toisaalta 2-vuotiaiden rutinoimattomien hevosen kohdalla epäonnistuminen on aina mahdollista. Selkeäksi ykköshaastajaksi kohoava 1 TWIST OF FATE saa tämän myötä paikan A-rankingista ja vihjesysteemeistä. Loistopaikalta Pekka Korpi lähtee varmasti ajamaan lähdön voitosta. B-ryhmän käynnistävä numero 6 CALLELA LISBETH on mielenkiintoinen seurattava. Karsinnassa Mika Forss ajoi varsin ymmärrettävästi erittäin passiivisesti ja tamma tuli sitten hyvällä tyylillä sisään. Tässä nähtäneen aktiivisempi ajosuoritus.

Lähtö 8. | Toto76-5, Toto4-1

RANKING
A) 9-11-4
B) 1-2-7-10-3-5-8-12-6
SUIVIKAS - VÄLÄHDYS - VIRIJORI - BOKER

Viidentenä Toto76-kohteena nähtävässä ja samalla ravien Toto4-kierroksen käynnistävässä Valiodivisioonakarsinnassa kolme valjakkoa kipuaa parhaaseen A-ryhmään. Niukkana suosikkinamme matkaan starttaa numero 9 SUIVIKAS. Vaikka Maarianhaminasta haetun kovan tilipussin jälkeen voitot ovat jääneet haaveeksi, jatkaa Terho Rautiaisen valmennettava aika lailla jäätävässä vireessä. Umpirehti esitys tuotti viimeksi Mikkelissä kakkossijan. Hieman helpommalla juoksulla voittoon on kelpo saumat. 11 VÄLÄHDYS on punnertanut tällä kaudella rodun eliittiin. Ville Korjuksen suojatti teki myös Mikkelissä vahvan esityksen laukkansa jälkeen. Tuon startin voitti 4 VIRIJORI todellisen nappireissun päätteeksi. Oriin kunto on ollut pitkään kohdallaan mutta juoksut eivät ennen Mikkeliä onnistuneet voittoa mahdollistavalla tavalla. Myös loistopaikalta starttaava 1 BOKER, vahvassa syyskunnossa jatkava 2 KÖPPINEN ja ulkoakin varmasti alkuun panostava 7 CAMRI ovat tässä lähdössä huomion arvoisia.

Lähtö 9. | Toto76-6, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-4-8-12-3
B) 13-2-9-15-11-14-6-10-7-5
FREDDIE ALE - SAHARA ROUGE - ELLIOT BOKO - FIERY SID

Kuudentena Toto76-kohteena toimivassa Pronssi- vs. Kultadivisioonakarsinnassa pelataan myös troikkaa. Vaikka tasokkaassa lähdössä viivalla on monta mahdollista voittajakandidaattia, rakennetaan troikat suosikkina starttaavan numeron 1 FREDDIE ALE varaan. Matias Salon valmennettava on keulasta parhaimmillaan ja näistä asemista Kari Rosimo suuntaa kyllä varmasti määrätietoisella otteella johtopaikalle, mistä Freddie Ale pystyisi hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. Alla oleva Vermon voitto irtosi juuri keulasta. Ykköshaastajamme 4 SAHARA ROUGE on ravilla aina vaarallinen. Niko Jokela jatkaa ruunan rattailla. 8 ELLIOT BOKO oli Teivossa todella hyvä, vaikka joutuikin lopulta tyytymään kakkosrahoihin. Lähtöpaikka on omalla tavallaan haastava ja on mielenkiintoista nähdä Mika Forssin taktiset ratkaisut. 12 PAZZO LINDY jäi viimeksi johtavan taakse pussiin. Edellisessä startissa se esitti todellisen kanuunakirin. 3 J.C. LADY PRINCESS on lyhyellä kirillä kärjen takaa varmasti vaarallinen.

Lähtö 10. | Toto76-7, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8-5-12-7
B) 10-3-2-11-6-9-4-1
TWIGS VOICI - VELVET GIRL - AMAZING SOUL - VENICE

Kierroksen päättävä Espoon Palkinto on mielenkiintoinen tammakoitos. Luonnollisesti suosikkina starttaavan numeron 8 TWIGS VOICI haastava uloimman rivin lähtöpaikka lisää lähdön mielenkiintoa. Pekka Korven suojatti on tottunut näitä kotimaan tammalähtöjä hallitsemaan mutta ei voittoa näistä asemista mitenkään itsestään selvänä asian voida pitää. Ainakin numerolla 5 RANCH KELLY lienee mahdollisuus estää suosikin keulaan pääsy. Anne Luttisen valmennettava on tehnyt tällä kaudella kelpo tilin radoilta ja keulasta tamma varmasti heittäisi kunnon haasteen enemmän tienanneillekin kilpasiskoille. Huonoista lähtöpaikoista huolimatta numerot 12 VENICE ja 7 AMAZING SOUL kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Ihan yhtä lailla 10 BOSSES LILY, 3 VELVET GIRL ja 2 FIRE SPRUCE ovat juoksujen onnistuessa mahdollisia voittajakandidaatteja.

Lähtö 11. | Toto4-4, Päivän Duo-2

RANKING
A) 1
B) 10-2-8-12-4-9-6-11-7-5-3
BWT BAYERN - MASTERPEACE - ASTRODOME - FAST TIME

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon päättävässä Kyvyt Esiin-divisioonakarsinnassa suosikkina matkaan starttaava numero 1 BWT BAYERN saa peleissä luottamuksemme. Lahdessa laukka pilasi pelin mutta Mika Forss saa nyt uuden tilaisuuden ruunan rattailla. Sisäradan lähtöpaikka tuo omat haasteensa, sillä keulapaikkaa BWT Bayern tuskin pystyy puolustamaan. Epäonnistumisriskiä ei ole perusteltua tämän kaltaisissa tilanteissa kuitenkaan liioitella, uskomme kyllä ammattimiehen löytävän alkumatkasta tien toiselle radalle. Haastajaporukan kärkeen kipuava suosikin tallikaveri 10 MASTERPEACE on tehnyt myös hyviä esityksiä startista toiseen. Viimeksi Kriterium-karsinnassa rima oli korkealla eikä esityksessä ollut moitittavaa. Ori tuli viimeiset 800 metriä 13,5-kyytiä. Kyvykäs mutta epävarma 2 ASTRODOME sekä huonosta paikasta huolimatta menestyssaumat omaava 8 FAST TIME valtaavat rankingin seuraavat paikat. Kolmatta peräkkäistä voittoa hakeva 12 SOUTHWIND MOJITA on piippuhyllyn paikalta kovan tehtävän edessä.

Lähtö 12. | Troikka

RANKING
A) 5
B) 9-1-8-4-3-10-12-6-11-7-2
AMARETTO SCOOP - TIR DU CAUX - INVANTAGGIO - LOVELY SKY

Ravien päätöslähdössä troika viritellään suosikkina starttaavan numeron 5 AMARETTO SCOOP varaan. Jyrki Tammimetsän valmennettava avaa auton takaa kovaa ja ruuna paiskannee kiihdytyksessä kyselemättä keulaan. Tammimetsän kommentit ovat startin alla positiivisia ja omalla tasolla suorittaessaan Amaretto Scoop taitaa jättää muut taistelemaan kakkosrahoista. Keulaan ja kukat.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 9,11,4 (1,2)
T4-2: 1,4,8,12,3 + 13,2,9 (15,11)
T4-3: 8,5,12,7 + 10,3,2 (11,6)
T4-4: 1 (10,12)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,6 euroa.

PÄIVÄN DUO

8,5,12,7
1

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

6
1,2,4,9
1,2,3,4,5,9,10

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1
3,4,8,12
2,3,4,8,9,12,13

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 12

5
1,4,8,9
1,3,4,8,9,10,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

Iinan Maestro voittajana Vermossa Derby-päivänä.