Vermon ke 14.12. Toto65-ravien vihjeet

Toto65-Systeemiemme tukipilariksi valitsemme toisessa kohteessa nähtävän Sisusarjan suosikkina starttaavan numeron 5 LIISAN TULILINTU.

LIISAN TULILINTU, Kyseessä on todella lahjakas tamma ja siinä vaiheessa, kun laukat jäävät vähemmälle, sarjat alkavat nousemaan rivakkaan tahtiin. Annika Aallon valmennettavan kapasiteetti riittää taatusti jatkossa avoimellekin tasolle, mikäli hevonen saa vain tehdä terveyden puolesta ehjän uran. Jaksavalta tammalta löytyy myös vauhtia ja usein se onkin laukkojen jälkeen esittänyt vahvoja kirejä. Vastusta väheksymättä Liisan Tulilintu taitaa olla itse itsensä kovin vastustaja, uskomme myös juostavan 2600 metrin matkan sopivan hevoselle erittäin hyvin. Mikäli Mika Forssin ajokki malttaa vain ravata, muut joutunevat tyytymään taisteluun kakkosrahoista.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7,4,5 + 1,2 (8,3)
T65-2: 5 (10,4)
T65-3: 12,3,14 + 5,8 (16,15)
T65-4: 8,1,3 (7,2)
T65-5: 5,10,6,8,12 + 4,1 (11,9)
T65-6: 2,9 (11,8)

Pieni systeemi 270 riviä, hinta 27 euroa.
Suuri systeemi 1050 riviä, hinta 105 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 5-3-11-4-2
B) 9-6-10-8-1-7-12
FIERCE ROSELYN - LEEMERK'S DIANDRA - PETIS MONDON - GUGGENHEIM

Avauslähdön suosikkina starttaa 5 FIERCE ROSELYN. Marraskuun 18. päivä Turussa tamma laukkasi keulasta loppusuoralla ja menetti totosijan. Välistartissa esitys jäi 2. ulkoa hieman tasapaksuksi ja tamma taipui maalisuoralla tototaistosta. Mikko Huttusen ajokki kohtaa kuitenkin sopivan tuntuisen vastuksen ja saattaa päästä tässä keulaankin. Välistartti ei kuitenkaan vastannut odotuksiamme ja haastajat kipuavat mukaan A-ryhmään. 3 LEEMARK'S DIANDRA punnersi Porissa kakkoseksi 2. ulkoa. Anssi Nurmisen ajokki menee starttien myötä eteenpäin ja osallistuu kärkikamppailuun. 11 PETIS MONDON pilasi Killerillä taustalla laukkaan. Antti Teivaisen rattailleen saava ori on tauluaan parempi ja se pystyy onnistuessaan nousemaan mukaan matsiin. 4 GUGGENHEIM saa hyvän juoksun ja on mahdollinen menestyjä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 9-2-1
B) 5-4-7-6-8-11
GET LUCKY - CAPEHILL'S SANTINO - SEAPEARL - PRIMADONNA FELLOW

Toisessa lähdössä alkuperäisen suosikkimme numeron 3 GET LUCKY poisjäännin myötä nostamme kolme valjakkoa parhaaseen A-ryhmään. Rankingin kärkipaikalle kipuava 9 CAPEHILL'S SANTINO palailee tauolta. Juha Utalan ajokki on kyvykäs menijä ja sopivassa porukassa heti huomion arvoinen. 2 SEAPEARL lopetti Porissa mukavasti 3. sisältä. Olli Koivusen ajokki tekee tasaista työtä ja taistelee totosijoista. 1 PRIMADONNA FELLOW on epävarma, mutta pystyvä menijä ja ravilla mahdollinen.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 7-4-5
B) 1-2-8-3-6
BE SPONTANEOUS - HILLBILLY HILDA - VICTORY PILOT - CALLUM

Toto65-kierroksen avauskohteessa riittää vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta haastetta. Nostetaan ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen numero 7 BE SPONTANEOUS. Harri Koivusella on koko ajan odotukset olleet tämän hevosen kanssa korkealla ja hieman tasapaksumman vaiheen jälkeen ori tuntuu nyt löytäneen kuntonsa. Viimeksi Vermossa Be Spontaneous kiri 4. ulkoa viimeiset 700 metriä 13,5-kyytiä ja voitti lopulta oikein varmaan tyyliin. Ori on kirivaiheessa tälläkin kerralla vaarallinen. 4 HILLBILLY HILDA avaa auton takaa kovaa ja Timo Leivon suojatti on veikkauksemme lähdön keulahevoseksi. Starttiväli on venynyt tavallista pidemmäksi ja päivän virettä kannattaa tarkkailla lämmityksessä. 5 VICTORY PILOT on merkittävästi tauluaan vaarallisempi. Se osoitti kykynsä menestymällä aikaisemmin tällä kaudella Ruotsinkin puolella. Tommi Kylliäinen pyrkii varmastikin tarjoamaan suojatilleen selkäjuoksun. B-ryhmän käynnistävät tasaisesti kiihdyttävä 1 CALLUM ja johtavan taakse pyrkivä 2 PAZZO LINDY.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 5
B) 10-12-8-4-11-3-2-9 C) 6-7
LIISAN TULILINTU - VALTRAN PIMU - HOLARI - VUVUZELA

Toisessa Toto65-kohteessa nähtävässä Sisusarjassa tarjoamme kaikki riskitekijät tiedostaen suosikkina matkaan starttaavalle numerolle 5 LIISAN TULILINTU luottamuksemme. Kyseessä on todella lahjakas tamma ja siinä vaiheessa, kun laukat jäävät vähemmälle, sarjat alkavat nousemaan rivakkaan tahtiin. Annika Aallon valmennettavan kapasiteetti riittää taatusti jatkossa avoimellekin tasolle, mikäli hevonen saa vain tehdä terveyden puolesta ehjän uran. Jaksavalta tammalta löytyy myös vauhtia ja usein se onkin laukkojen jälkeen esittänyt vahvoja kirejä. Vastusta väheksymättä Liisan Tulilintu taitaa olla itse itsensä kovin vastustaja, uskomme myös juostavan 2600 metrin matkan sopivan hevoselle erittäin hyvin. Haastajaporukan kärkeen kipuava 10 VALTRAN PIMU on tehnyt pitkään hyviä esityksiä. Ari Moilasen ajokki heittää suosikille varmasti kelpo haastetta. 12 HOLARI on pitkästä pakista huolimatta ensimmäisiä varmistusrasteja. Juha Jalosen ajokki jaksaa punnertaa. Turun välistartti meni laukkojen myötä pilalle. Myös 8 VUVUZELA lukeutuu kategoriaan ”kyvykäs mutta epävarma”. Ravilla sillä on totosijoille kelpo saumat.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING

A) 12-3
B) 14-5-8-6-16-15-4-7-1-9 C) 2-13-10-11
FINEST CHOCOLATE - PRINCE ALBERT - PURGATORIO - TITAN NEO

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Karanor Teräsmiesliigassa numero 12 FINEST CHOCOLATE on takamatkasta huolimatta itseoikeutettu suosikki. Terhi Vanhalan valmennettava on kohonnut elämänsä iskuun ja hevosen olemus suorastaan uhkui voitontahtoa viimeksi Teivossa. Tuossa startissa Teemu Keskisalo piti ajokkinsa kanssa sisäradalta ongelmitta keulat, minkä jälkeen ruuna hallitsi tapahtumia pitkälti pintakaasulla näytöstyyliin. Vermossa 16.11. ruunalla ajettiin pitkällä matkalta enimmäkseen sisärataa. Tämän hetkisessä vireessä ulkoradoilla kiertämienenkään nousee tuskin esteeksi menestykselle. Suosikin kaveriksi parhaaseen A-ryhmään kipuava numero 3 PRINCE ALBERT on paalun paras ja ori saa paikan virityksistämme. Hannu-Pekka Korpi pyrkii varmasti ajokkinsa kanssa keulaan ja vahva ori pystyy sitten vetämään porukkaa pitkään. B-ryhmän kärkipäässä on tasainen rypäs haastajia, jotka pystyvät juoksun onnistuessa taistelemaan totosijoista.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 8-1-3
B) 7-2-6-4-5
VAGABONDO - ARCTIC HELEN - WILLIAM PINE - BESTSELLER

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Derbyrevanssissa kolme valjakkoa nostetaan A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaava 8 VAGABONDO hallitsi toissakerralla Vermossa tapahtumia keulasta näytöstyyliin. Viime startti toimi hyvänä preparena tätä tehtävää silmällä pitäen, ruuna jäi 2. sisälle keulasta väsyneen taakse umpipussiin ja voimat jäivät varastoon. Sisäpuolella on useita kovia avaajia ja on mielenkiintoista nähdä Mika Forssin taktiset ratkaisut kiihdytyksen suhteen. 1 WILLIAM PINE avaa auton takaa kovaa ja Markus Rauhalalla on kyllä konkreettiset saumat torjua kiihdytyksessä ulkoa tuleva uhka. Keulasta William Pine pystyy vetämään lähtöä maaliin saakka. Alustavassa pelijakaumassa rankasti edellä mainitun kaksikon varjoon jäänyt numero 3 ARCTIC HELEN jatkaa tasaisen varmassa kunnossa. Rattaille istuva Niko Riekkinen on ajanut viime aikoina kelpo tyyliin eikä menestys varmastikaan ole kuskista kiinni. Pelaamme tämän lähdön lopulta edellä mainitulla A-ryhmän kolmikolla.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-10-6-8-12
B) 4-1-11-9-7-3-2
BELLY BUTTON - ROSI’S FERNANDO - TOUCHED BY LOVE - CARLOS LA RENTA

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa A-ryhmään kipuaa peräti viisi valjakkoa. Rankingin kärkeen nousee viimeksi Teivossa tauolta palannut 5 BELLY BUTTON. Tuo startti ei sujunut kovinkaan positiivisella tavalla, sillä Joni-Petteri Irri ei päässyt ajokkinsa kanssa kiihdytyksessä sisäradalle vaan joutui pakittamaan parijonoon. Tasaisen reippaan matkavauhdin jälkeen loppuakin tultiin kanuunakuntoisen Finest Chocolaten johdolla kovaa, eikä Belly Button pystynyt lopussakaan parantelemaan. Startti teki tauon jälkeen kuitenkin varmasti hyvää ja tässä lahjakkaalta tammalta on lupa odottaa parempaa. 10 ROSI’S FERNANDO jatkaa kunnossa. Vermon keulavoittoa seurasi Teivossa kelpo kiri haastavista asemista. 6 TOUCHED BY LOVE teki Suomen debyytissään kelpo esityksen. Risto Airaksisen suojatti avaa auton takaa kovaa ja sillä on varmasti sanansa sanottavana, kun kiihdytyksessä haetaan paikkoja kärkiporukasta. Myös B-ryhmän käynnistävä 8 CARLOS LA RENTA avaa todella kovaa. 12 JASULITO tarvitsee näistä asemista apuakin juoksunkulun suhteen.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 2-9
B) 11-8-4-5-7-1-10-6-3
EXTREME LUCA - STAR MARTINI - PART TWO - MAGNAT

Toto65-kierroksen päätöskohteessa kaksi kuuminta valjakkoa kipuavat A-ryhmään. Suosikkina matkaan starttaava numero 2 EXTREME LUCA avannee loistopaikalta ongelmitta keulaan. Taulussa näkyvä lokakuun voitto irtosi väljään tyyliin ja vaikka Marjo Kaipaisen valmennettava ei ihan huipputikissä taidakaan olla, olisi ori tässäkin porukassa varmasti keulasta vaikeasti kukistettavissa. Kahdessa alla olevassa startissa Extreme Luca on tehnyt ihan kelpo esitykset, ensin johtavan rinnalta ja viimeksi takapareista kirimällä. Näissä lähdöissä juoksunkulku nousee kuitenkin usein ratkaisevaan rooliin ja tällä kerralla asetelmat puoltavat Extreme Lucaa. Takarivistä starttaava 9 STAR MARTINI saanee suosikin takaa hyvät asemat parijonosta. Mikäli Extreme Luca saa johtopaikalla painetta, on Jukka Torvisen rattailleen saava ykköshaastaja takuulla kirivaiheessa vaarallinen. B-ryhmän käynnistävät 11 PART TWO ja 8 MAGNAT lienevät täysin vailla mahdollisuutta voiton suhteen, mikäli suosikki saa keulassa rauhoittaa vauhdin mieleisekseen.

Lähtö 9. | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 12
B) 1-15-9-10-4-5-6-13-7-2-3-11-14-8
SUVIN SÄVAYS - HEPPANI HOPOTI HOI - MENO-PERJANTAI - TUHORI

Päätöslähdössä otamme rohkeasti kantaa ja nostamme rankingin kärkinimeksi ja pelipohjaksi numeron 12 SUVIN SÄVÄYS. Viimeksi Forssassa tamma eteni 2. sisältä keulaan päätöspuolikkaan alussa ja voitti varmasti. Mikkelissä 13.11. voitto irtosi johtavan rinnalta. Kuskinvaihdos on toki huomioitu, uskomme lahjakkaalta vaikuttavan tamman mahdollisuuksiin Antti-Jussi Heikkisenkin käsissä. Startit ovat takuulla vieneet Tapio Perttusen valmennettavaa eteenpäin. B-ryhmän käynnistävä 1 HEPPANI HOPOTI HOI oli Kouvolassa keulasta hyvä kakkonen. Jouni Heimalan ajokki saa tästä hyvän juoksun kärkiporukassa. 15 PONNEN SISU starttaa 40 metrin pakilta. Bella Varjosen valmennettava on kuitenkin tauluaan parempi ja se kannattaa huomioida ajoissa. 9 MENO-PERJANTAI on kyvykäs mutta epävarma tapaus. Ravilla sillä on kelpo saumat taistella totosijoista. 10 TUHORI kiri Forssassa hyvin 3. sisältä ja on mahdollinen totohevonen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,1,3 (7,2)
T4-2: 5,10,6,8,12 + 4,1 (11,9)
T4-3: 2,9 + 11,8,4,5 (7,1)
T4-4: 12 (1,9)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 126 riviä, hinta 25,2 euroa.

PÄIVÄN DUO

5,10,6
2,9

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

12
3,5,6,8,14
3,5,6,8,14

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

12
1,4,9,10,15
1,4,9,10,15

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.


Arctic Helenin ohjastajana tänään Derbyrevanssissa Niko Riekkinen.