Vermon ravit keskiviikkona 24.10. klo 18.00

Keskiviikon Jackpot-kierroksella Vermossa keskiviikkona tasokkaat pelikohteet ja paljon urheilullisia mielenkiitoisia lähtöjä, huippuna täyden tusunan kisailijoita kerännyt Kultadivisioonakarsinta.

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme tasokkaasta haastajaryhmästä huolimatta neljännen kohteen selkeäksi suosikiksi kohoavan numeron 2 JAMIE HYNEMAN. Viimeksi täällä Vermossa Ari Moilanen ajoi kasiradalta määrätietoisesti eteenpäin ja eteni sitten 1. takasuoralla ajokkinsa kanssa 11,5-vauhtisen avauspuolikkaan siivittämänä keulaan. Tämän jälkeen Moilanen sai rauhoittaa toisella puolikkaalla vauhtia. Päätöskierroksella tahti taas tiivistyi ja lopulta Jamie Hyneman hallitsi tapahtumia 11,5-lopetuksessa varmoin ottein maaliin saakka. Marko Redsvenin valmennettava on voittosummaansa nähden erittäin kyvykäs menijä ja se tekee keulasta parhaat esityksensä. Liputamme vahvasti ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Toisen kohteen suosikkina starttaava 9 KRAMPUS on pienen systeemin apuvarma. Suuremmassa virityksessä se saa rinnalleen Tom Erikssonin käsistä taatusti hyvässä vireessä tauolta palaavan ja todennäköisesti keulassa juoksevan numeron 3 DADDY BOY.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1,8,3,2,4 (10,12)
T65-2: 9 + 3 (4,5)
T65-3: 7,2,6 + 8,9 (4,5)
T65-4: 2 (10,11)
T65-5: 8,4 (6,1)
T65-6: 10,11,1,3,5,2,4,12 + 8,9,6,7

Pieni systeemi 240 riviä, hinta 24 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 9-3-1-10
B) 4-14-16-2-6-5-15-13-11-7-12-8
CASIMIR TOF - TZUBODAI - MISS UNIVERSE - IVORY BOKO

Avauslähdössä nähtäneen tasainen taistelu ykkösrahoista ja nostammekin neljä valjakkoa A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 9 CASIMIR TOF. Viimeksi ruuna puristi varmaan voittoon johtavan rinnalta. Santtu Raitalan ajokki on kyvykäs menijä ja se taistelee 20 metrin takamatkasta huolimatta ravin maistuessa tiukasti voitosta. 3 TZUBODAI oli viimeksi keulasta hyvä kolmas. Jukka Torvisen ajokki kehittyy starttien myötä ja kamppailee kärkisijoista. On syytä huomioida Emma Väreen valmennettavan olevan nyt suosikkiin nähden 20 metriä paremmin sarjassa sisällä. 1 MISS UNIVERSE lopetti koelähdössä keulasta päätöskierroksen 17,2-vauhtia. Juha Utalan ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista se on lähdön perusvaljakoita. 10 IVORY BOKO aloittaa uusissa käsissä ja on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 2.

RANKING
A) 13-6-5
B) 9-8-4-11-12-7-1-3-10-2
SÄHKÖÄIJÄ - VINHATUURI - LIIPAN TOIVO - VIRMAAN INTO

Toisessa lähdössä kolme valjakkoa saa asemat A-ryhmästä. Lähdön suosikkimme 13 SÄHKÖÄIJÄ lopetti viimeksi hyvin 3. sisältä. Hannu Torvisen ajokki kilpailee kunnossa ja nousee 40 metrin takamatkaltakin korkealle. Varauksetonta luottamusta vähäisen rutiinin omaavalle 5-vuotiaalle on kuitenkaan vaikeaa tarjota. 6 VINHATUURI eteni viimeksi takamatkalta keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja oli hyvä kakkonen. Antti Ala-Rantalan ajokki pääsee juoksuradalta hyviin asemiin ja keulasta se vetäisi tätä lähtöä varmasti pitkään. 5 LIIPAN TOIVO nousi Lappeessa 4. sisältä loppukaarteessa 3. ulos ja kiri varmaan voittoon. Esa Holopaisen ajokki avaa hyvin ja sekin saanee hyvät asemat kärkiporukasta. B-ryhmän käynnistävä 9 VIRMAAN INTO on viime sijoituksiaan parempi ja onnistuessaan mahdollinen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 6
B) 5-3-9-1-2-4-12-10-11-7-8
AMOUR AMIKO - RAINDANCE MAGGIE - STORMY VICE - VIGILANT STRIDE

Kolmannessa lähdössä nostamme numeron 6 AMOUR AMIKO rankingin kärkeen ja Isto Kuisman valmennettava saa myös kunnian vallata yksin parhaan A-ryhmän. Uransa avausvoiton Hannu Torvisen ajokki otti toissakerralla täällä Vermossa johtavan rinnalta. Vastaavalla tasolla suorittaessaan suosikki on tälläkin kerralla vahvasti kiinni ykkösrahoissa. B-ryhmän käynnistävä 5 RAINDANCE MAGGIE laukkasi viimeksi jo ennen lähtölinjaa ja menetti pelin. Veli-Pekka Toivasen ajokki on epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravilla se kamppailee kärkisijoista. 3 STORMY VICE suoritti Forssassa asiallisesti 3. sisältä. Harri Koivusen ajokki teki myös välistartissa kelpo suorituksen. 9 VIGILANT STRIDE saanee hyvän juoksun ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 1-8-3-2-4
B) 10-12-9-5-11-7-6
ANGEL RAZIEL - HE IS FELIX - MASCOT MATCH - FOX LOVER

Toto65-kierroksen avauskohteessa nähtäneen varsin tasainen taistelu ykkösrahoista ja tarjoamme viidelle valjakolle paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Rankingin kärkeen kipuava numero 1 ANGEL RAZIEL on Suomen starteissa toistaiseksi nähtyä parempi avaaja ja uskomme sisäradan lähtöpaikan sopivan Nina Pettersson-Perklenin valmennettavalle oikein hyvin. Mika Forss panostaa varmasti vahvasti ajokkinsa kanssa vahvasti kiihdytykseen. 8 HE IS FELIX on lahjakas 3-vuotias ja haastavasta lähtöpaikasta huolimatta kuumimpia suosikkeja. Harri Koivusen taktiset ratkaisut nähdään auton irrotessa. Viimeksi kuukauden tauolta palannut 3 MASCOT MATCH on ideanostomme rankingin kärkipäähän. Tuossa viime startissa nähtiin lupaavan oloinen lopetus ja tuore startti kropassaan Hannu Torvisen ajokki parantanee. Tamma on osoittanut osaavansa voittaa. 2 FOX LOVER ei ole viime starteissaan pystynyt suorittamaan aivan kykyjen edellyttämällä tasolla. Viimeksi keskipitkällä matkalla kirivaihe jäi vaisuksi mutta ori taisi kuluttaa matkalla voimia painamiseen. Nyt lähtöpaikka on hyvä ja vastus sopivaa kaliiberia. Lappeessa piippuhyllyn paikalta vahvalla esityksellä voittanut 4 RENE CONDUCTOR pystyy myös juoksun onnistuessa menestymään.

Lähtö 5 | Toto65-2

RANKING
A) 9-3
B) 4-5-11-12-10-6-7-2-1-8
KRAMPUS - DADDY BOY - BUILDER'S DIAMOND - ERICA EME

Toisessa Toto65-kohteessa 9 KRAMPUS kipuaa sekavasta taulusta huolimatta itseoikeutettuna suosikkina rankingin kärkeen. Ari Hartikainen on varmasti tyytyväinen valmennettavansa saatuaan astetta viime startteja suuremman lähtönumeron. Krampus on nimittäin neljästi peräkkäin kiihdyttänyt auton takaa matkaan kasiradalta, juoksut ovat menneet pahimmillaan aika lailla vihkoon ja taulu on tämän myötä ns. pelikunnossa. Viimeksi Lahdessa Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinnassa Krampus eteni 1. takasuoralla johtavan rinnalle, mistä se sitten laukkasi loppusuoran alussa taistellessaan tiukasti finaalipaikasta. Kunnossa ei ole moittimista ja uskomme Ari Moilasen ajokin matsaavan tässä tehtävässä juoksulla kuin juoksulla voitosta. Ykköshaastaja 3 DADDY BOY saa kuitenkin myös paikan A-ryhmästä. Tom Eriksson tallivire on vahvassa nousussa ja me odotamme myös Daddy Boyn suorittavan suoraan tauolta hyvällä tasolla. Ruuna on selkeästi tauluaan kyvykkäämpi. Vermon toukokuisen keulavoiton jälkeen juoksunkulkujenkin suhteen oli haastetta vaikka hevonen jatkoi ihan kelpo vireessä. Tässä Hannu Torvinen paiskannee ajokkinsa kanssa kyselemättä keulaan ja ruuna saattaa hyvinkin vetää lähtöä maaliin saakka. Numerot 4 BUILDER'S DIAMOND ja 5 ERICA EME hakevat kiihdytyksessä paikkoja sisäradalta suosikin takaa.

Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 7-2-6
B) 8-9-4-5 C) 1-3-12-10-11
A.T. VEETI - PYÖRYLÄN PARONI - TEE WEE PARONI - NOPSAM VAUHTI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa kolme valjakkoa saavat paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 7 A.T. VEETI on kilpaillut jo pitkään todella vahvassa vireessä ja ori tekee umpirehdillä tavalla startista toiseen parhaansa raskaammillakin juoksunkuluilla. Tämän myötä emme varsinaisesti säikähdä sen enempää ulkona olevaa lähtöpaikkaa kuin todennäköistä juoksupaikkaa johtavan rinnallakaan. Juha Länsimäki pitänee matkavauhdin tasaisen reippaana, mikä sopii oriille erinomaisesti. Keulassa todennäköisesti juokseva numero 2 PYÖRYLÄN PARONI on startannut Lahden voittojuoksun jälkeen kolmesti peräkkäin Välähdyksen voittamissa Valiodivisioonakarkeloissa. Kunnosta on vahvat tuoreet näytöt ja tässä astetta sopivammassa tehtävässä ruuna on kuumimpia suosikkeja. 6 TEE WEE PARONI kilpailee selkeässä nousukunnossa ja ori palasikin täysin ansaitusti viimeksi Seinäjoella voittokantaan. Uskomme Pasi Haapasaaren valmennettavan parantavan edelleen ja ruuna on sitten kirivaiheessa vaarallinen. B-ryhmän käynnistävä 8 NOPSAN VAUHTI jatkaa tasaisen varmassa kunnossa. Ruuna avaa kovaa mutta lähtöpaikka on todella haastava. 9 ROKIN MAXI saattaa ravin maistuessa ja vauhdinjaon suosiessa punnertaa mukaan totomatsiin.

Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 2
B) 10-11-6-5-1-8-12-4-3-7-9
JAMIE HYNEMAN - ONE BREAK BROLINE - CARLEMAN - AXEL FOLEY

Neljäntenä Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa numero 2 JAMIE HYNEMAN valtaa kovatasoisesta haastajaryhmästä huolimatta yksin A-ryhmän ja ruuna saa luottamuksemme myös eri pelimuodoissa. Viimeksi täällä Vermossa Ari Moilanen ajoi kasiradalta määrätietoisesti eteenpäin ja eteni sitten 1. takasuoralla ajokkinsa kanssa 11,5-vauhtisen avauspuolikkaan siivittämänä keulaan. Tämän jälkeen Moilanen sai rauhoittaa toisella puolikkaalla vauhtia. Päätöskierroksella tahti taas tiivistyi ja lopulta Jamie Hyneman hallitsi tapahtumia 11,5-lopetuksessa varmoin ottein maaliin saakka. Marko Redsvenin valmennettava on voittosummaansa nähden erittäin kyvykäs menijä ja se tekee keulasta parhaat esityksensä. Liputamme vahvasti ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Tauolta palaava 10 ONE BREAK BROLINE on todella kyvykäs menijä. Takarivin lähtöpaikasta ja alla olevasta pienestä tauosta huolimatta Juuso Holttisen valmennettava on ykköshaastaja. Vahvassa vireessä jatkava 6 AXEL FOLEY ei ole nopeimpia avaajia ja aika näyttää, minkälaiset asemat Esa Holopainen ajokkinsa kanssa lopulta saa. 11 CARLEMAN jatkaa myös vahvassa vireessä. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta suosikin takaa löytyvät totosijat eivät ole utopiaa.

Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8-4
B) 6-1-2-10-9-11-7-3-5-12
WORKOUT WONDER - EDWARD ALE - NEXT DIRECTION - 1 FIRE TO THE RAIN

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Kultadivisioonakarsinnassa riittää taukohevosten ja ennakoitavissa olevan juoksunkulun suhteen haastetta. Vahvan kannanoton myötä nostamme ideasuosiksi numeron 8 WORKOUT WONDER. Jarno Kauhasen valmennettava on tehnyt ruunauksen jälkeen kaksi erittäin lupaavan tuntuista esitystä ja seuraammekin jatkoa mielenkiinnolla. Muistamme, että tässä hevosessa on potentiaalia merkittävästi tätä kovempaankin tehtäviin ja maalisuoraa Tommi Kylliäisen ajokki pinkoo todennäköisesti aivan omaa vauhtiaan. Toki lähtöpaikka on haastava. Numero 4 EDWARD ALE avannee keulaan ja vetää pitkään. Vaikka Olli Koivusen ajokki saanee painetta läpi matkan, taistelee Tiina Koskisen valmennettava tiukasti voitosta. Yritämme selvittää lähdön rohkeasti edellä mainitulla kaksikolla. Kyvykäs 6 NEXT DIRECTON pystyy menestymään suoraan tauoltakin. Aika näyttää, hakeeko Jukka Torvinen ajokkinsa kanssa asemat johtavan rinnalta. 1 FIRE TO THE RAIN palaa myös tauolta. Juuso Holttisen valmennettava saanee asemat johtavan takaa. 2 GRANT BOKO on vahva jyrä, joka pystyy tekemään juoksuaan. Viimeksi se punnersi rehdisti edettyään johtavan rinnalle. Viimeksi laukkaan pilannut 10 TIR DU CAUX taistelee totosijoista, mikäli juoksunkulku tarjoaa siihen mahdollisuuden.

Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 10-11-1-3-5-2-4-12
B) 8-9-6-7
HILL YES - LEON COGER - FAST TIME - RANCH POP UP

Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa riittää todellakin haastetta ja oikeastaan jokaiselle viivalla olevalle valjakolle on jätettävä realistiset voittosaumat. Lähdön ideasuosikiksi nostamme erittäin lupaavalla tavalla uudessa kotimaassaan debytoineen numeron 10 HILL YES. Se teki Teivossa todella vahvan suorituksen kirimällä viimeiset 800 metriä 12,5-kyytiä kolmatta ja neljättäkin rataa kiertäen. Startti vei Siru Juutisen ajokkia varmasti eteenpäin ja seuraamme sen suoritusta tässä suurella mielenkiinnolla. Sisäradalta starttaava 1 FAST TIME avaa kovaa ja on ravilla todennäköinen keulahevonen. Viimeksi Erkki-Pekka Mäkisen suojatti jäi tasokkaassa lähdössä johtavan rinnalle, mistä menestyminen oli aika lailla mahdotonta. Todellinen vire on kuitenkin pieni arvoitus. 2 GLOBAL SPELLBOUND pääsee myös mukavasti liikkeelle ja Tommi Kylliäinen saattaa hyvinkin pyrkiä johtavan taakse. 3 RANCH POP UP sai viimeksi keulassa prässiä nytkin vastassa olevalta numerolta 11 LEON COGER. Ensin mainittu taipui turhan helposti ja jälkimmäinen on aivan jäätävässä iskussa. Emma Väre saattaa ajaa matkalla johtavan rinnalle. 5 STONE CAPES POE voitti viimeksi nappireissun päätteeksi. 4 SPADE ACE FRIDO pystyy viimeksi nähtyä parempaan. Kyvykäs 12 LOOK COMPETE on piippuhyllyn paikasta ja alla olevasta pitkästä tauosta huolimatta mahdollinen.