Vermon Toto65-ravit ke 9.11. klo 18.30

Neljännessä kohteessa 2 BETTER BOOST on useiden vihjaajien varma. Matias Salon valmennettava teki Jokimaa Tekee Tähtiä -karkeloista mukavan tilin voittamalla ensin karsintajuoksun johtavan rinnalta ja sitten vielä finaalinkin Jukka Torvisen hienon ajosuorituksen päätteeksi. Vaikka ruuna on tuon jälkeen jäänyt kertaalleen pois, uskomme hevosen tulevan viivalle täydessä iskussa.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1,2 + 10,5,6,7,11,12 (8,9)
T65-2: 11,12,1,13,15,16 (6,2)
T65-3: 7 (2,1)
T65-4: 2 (9,12)
T65-5: 4,10,5,7,3 + 12,6,1,2 (9,8)
T65-6: 3,1 + 7 (5,6)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1296 riviä, hinta 129,6 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 10-4-1
B) 7-3-12-8-2-6-9-11
ENJOY'S PAYCHECK - ADVENTURES WILY - TICKET ZET - PRIMADONNA FELLOW

Avauslähdössä nostamme numeron 10 ENJOY'S PAYCHEC rankingin kärkeen. Viimeksi Teivossa ori oli paikkaamassa hyvin lähtökiihdytyksen laukkaansa, mutta laukkasi uudelleen loppusuoralla. Antti Veteläisen ajokki on lahjakas aloittelija ja taistelee ravilla voitosta. 4 ADVENTURES WILY jäi Jokimaalla loppukaarteessa 2. ulkoa ilman vetoapua ja puristi hyvin perille. Tommi Kylliäisen ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja kamppailee vireen kestäessä kärkisijoista. 1 TICKET ZET lopetti puolestaan viime keskiviikkona hyvin 2. ulkoa. Jarmo Saarelan ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja osallistuu kärkikamppailuun. Tauolta palaava 7 PRIMADONNA FELLOW on tauluaan parempi ja huomion arvoinen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-7
B) 9-4-2-8-3-10-5-6
NELSON HILLY - NEVE DI GIO - CUPIDO BIRDLAND - HOGWARTS EXPRESS

Toisen lähdön ykköshevosemme on 1 NELSON HILLY. Viimeksi Jokimaalla ruuna ei ollut parhaimmillaan, vaan taipui kauas kärjestä johtavan rinnalta. Muuten Petri Mäkisen ajokki on tehnyt vahvaa jälkeä ja normaaliesityksellä 4-vuotias on lähellä voittoa. 7 NEVE DU GIO eteni Porissa 3. sisältä viimeisellä takasuoralla 2. sisälle ja kiri lopussa kakkoseksi. Hannu Torvisen ajokki on tehnyt hyviä juoksuja ja kamppailee kärkisijoista. 9 CUPIDO BIRDLAND kiri viimeksi hyvin 4. ulkoa, vaikka tuli loppukaarteessa laukkaavan vastustajan häiritsemäksi. Parissa edellisstartissaan ruuna jäi vaille vapaata kiritilaa. Jukka Torvisen ajokki kilpailee viime sijoituksiaan paremmassa kunnossa ja nousee onnistuessaan korkealle. 4 HOGWARTS EXPRESS tekee tasaisen varmaa työtä ja on mahdollinen totohevonen.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 1-2
B) 10-5-6-7-11-12-8-9-4-3
BE SPONTANEOUS - INVANTAGGIO - VALENTIN LADAY - VAGABONDO

Toto65-kierroksen avauskohteessa kauden avausvoittoaan edelleen hakeva 1 BE SPONTANEOUS starttaa hyvältä paikalta matkaan ideasuosikkinamme. Arpaonni on vihdoinkin kääntynyt, kolmessa ensimmäisessä Suomen startissaan ori lähti matkaan kertaalleen takarivistä ja kahdesti radalta kahdeksan. Esitykset ovat olleet juoksunkulkuihin nähden vähintäänkin hyviä. Vaikka Olli Koivusen tällä kerrallaan rattailleen saava ori ei pystyisikään keulapaikkaa puolustamaan, tiedossa lienee kelpo juoksu kärkiporukassa. 2 INVANTAGGIO palasi Mikkelissä kelpo vireessä muutaman kuukauden tauolta. Samuli Innasen suojatti on jäänyt kuitenkin kertaalleen tuon jälkeen pois ja vire on pienoinen arvoitus. Paikka valmiiksi toisella radalla on plussaa. Teivon asiallisen välistartin tehnyt 6 JAGUAR POINT on hieman tasapaksua tauluaan vaarallisempi ja se kannattaa sopivassa porukassa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Hyvässä kunnossa kilpailevat 7 SYLVIE DE VIE ja 10 VALENTIN LADAY ovat näiltä lähtöpaikoilta juoksunkulun armoilla. Kuntonsa ja kykyjensä puolesta ne pystyvät toki voittamaankin. 5 VAGABONDO voi myös varsin tasaisena avaajana saada vaikean juoksun. Ainakin alustavasti lahjakas ruuna vaikuttaa aivan liikaa pelatulta.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 11-12-1-13-15-16
B) 6-2-10-9-7-8-3-14-5-4¬
HETVIINA - SHEIKKI - INTOIIVARI - JORIINI

Toisessa Toto65-kohteessa riittää todellakin haastetta, viivalla lienee toistakymmentä ihan konkreettiset saumat voittoon omaavaa valjakkoa. Vaikka voitot ovatkin olleet tiukassa, kilpailee 11 HETVIINA todella kovassa kunnossa. Viimeksi Vermossa kovassa lähdössä jäi paljon jossiteltavaakin, kiriväylät löytyivät sisäkautta vasta 50 metriä ennen maalia. Ivar Holmlundin suojatti kipuaa rankingin kärkeen. 12 SHEIKKI on sopinut hyvin Arto Hammarin käteen. Ori on edelleen epävarma mutta ravilla se punnertaa tässä porukassa aika lailla varmasti mukaan totokamppailuun. Pitkältä tauolta palaava lahjakas 1 INTOIIVARI pilari alkukesästä pari viimeistä starttiaan laukkoihin. Lämmitys kertoo tarkemmin, missä iskussa Ari Hartikaisen suojatti palaa radoille. Normaalisti varsin ravivarma 13 JORIINI pilasi Oulussa kärkimatsista laukkaan. Ori on tässä lähdössä perushevosia. Pitkältä 40 metrin pakilta starttaavat 16 MYSTEERIO ja 15 KARKURIN VALSSI pystyvät varmasti näistäkin asemista punnertamaan mukaan matsiin.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 7
B) 2-1-8-6-11-10-9-4-12-5-3
LIVING SOUL - TRULY CHARMING- NEWS POINT - WILL BE JOYFULL

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkipaikalle punnertava numero 7 LIVING SOUL saa peleissä luottamuksemme. Ruunan taulussa näkyvät laukat ovat kaikki tulleet avauspuolikkaan aikana ja aina laukkojen jälkeen on nähty sitten vahvoja suorituksia. Viimeksi Mikkelissä ravi maistui ja kaikki on keulasta todella helppoa. Henri Bollström jatkaa Seppo Lindgrenin valmennettavan rattailla ja ainakin Mikkelin perusteella kaksikon yhteistyöltä voi Vermossakin odottaa paljon. Uskomme aktiiviseen ajosuoritukseen. Hyviltä lähtöpaikoilta starttaavat numerot 1 NEWS POINT ja 2 TRULY CHARMING avaavat auton takaa hyvin. Juoksupaikoilla on tässä lähdössä varmasti merkitystä ja kaksikko ansaitsee paikkansa rankingin kärkipäästä. 8 WILL BE JOYFULL kiri Lahdessa voittoon johtavan takaa. Nyt tiedossa lienee haastavampi juoksu. 6 HAZELHEN HERMES on suorittanut startista toiseen kelpo tasolla. Juoksun onnistuessa totosaumat.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 2
B) 9-12-11-10-8-3-7-5-6-1-4
BETTER BOOST - ECHAUFFOUR U.S. - STONE CAPES NOUGAT - HOPELESS GUY

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa loistopaikalta selkeänä suosikkinamme matkaan starttaava 2 BETTER BOOST saa peleissä luottamuksemme. Matias Salon valmennettava teki Jokimaa Tekee Tähtiä -karkeloista mukavan tilin voittamalla ensin karsintajuoksun johtavan rinnalta ja sitten vielä finaalinkin Jukka Torvisen hienon ajosuorituksen päätteeksi. Vaikka ruuna on tuon jälkeen jäänyt kertaalleen pois, uskomme hevosen tulevan viivalle täydessä iskussa. Psyykkaamme ”keulaan ja kukat” -taktiikkaa. Haastajaporukan itseoikeutettu kärkinimi 9 ECHAUFFOUR U.S. jatkaa Teivon tasapaksusta sijoituksesta huolimatta kunnossa. Tuossa startissa juoksu meni pieleen. Seuraavat sijat rankingissa valtaavat 12 STONE CAPES NOUGAT, 11 HOPELESS GUY ja 8 JAMIESON ovat sopivassa porukassa surkeilta lähtöpaikoiltakin mahdollisia totohevosia. Ne pystyvät viimeistään päätöspuolikkaalla parantelemaan ulkoratojen kautta asemiaan.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-10-5-7-3
B) 12-6-1-2-9-8-11
HUJANHAJAN - EKIN TOIVE - VIHIN MAHTI - KIHISEE

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa riittää haastetta. Nostetaan viisi valjakkoa A-ryhmään ja jatketaan rastaamista suuressa systeemissä B-rankingin puolelle. Suosikkina matkaan starttaa vuoden avausvoittoa nousuvireessä hakeva 4 HUJANHAJAN. Jouni Törmäsen valmennettava esitti ensin Vermossa 12.10. selkäjuoksun päätteeksi kelpo kirin. Viimeksi Törmänen nosti ajokkinsa viimeisen takasuoran alussa johtavan rinnalle, mistä tamma tsemppasi hyvin perille. 10 EKIN TOIVE on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa. Ruuna on suorittanut kummassakin startissa positiivisella tavalla eikä voitto tulisi millään muotoa yllätyksenä. Myös 5 VIHIN MAHTI oli lokakuun starteissa hyvä. Seinäjoen välistartin tapahtumat on vielä syytä huomioida. Lahjakas 7 KIHISEE on juoksun onnistuessa mahdollinen menestyjä. Startin kroppaansa saanut 3 TUPLA-TIMO on tauluaan vaarallisempi.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 3-1-7
B) 5-6-2-4-8-10-9
GOOD DYNAMITE - STAR MARTINI - AMARETTO SCOOP - EXTREME LUCA

Toto65-kierroksen päättävässä koitoksessa nähdään taatusti tiukka kiihdytys. Numero 3 GOOD DYNAMITE on suosikkimme keulaan pääsemisen suhteen ja tämän myötä Jukka Torvisen ajokki kipuaa myös rankingin kärkipaikalle. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennukseen siirtynyt oli todella hyvä suoraan tauolta Jokimaalla. Startti vei oriitta varmasti omalta osaltaan eteenpäinkin. 1 STAR MARTINI avaa auton takaa sen verran kovaa, että Hannu Torvisella on kelpo saumat napata paikka johtavan takaa. Sieltä Markku Niemisen valmennettava pystyy lopussa paljoon. Välistartin tapahtumat on toki vielä syytä huomioida. Kovassa vireessä kilpaileva 7 AMARETTO SCOOP avaa tulisesti auton takaa mutta Good Dynamiten ohittaminen kiihdytyksessä tuntuu aika lailla haastavalta tehtävältä. Tuskin Jyrki Tammimetsä kuitenkaan hännillekään ryhtyy pakittelemaan. Ainakin totosijoista Amaretto Scoop pystyy taistelemaan johtavan rinnaltakin. B-ryhmän käynnistävät 5 EXTREME LUCA ja 6 CLASSIC ST PAT heittänevät myös oman panoksensa kiihdytykseen.

Lähtö 9 | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 9-14-13
B) 12-3-5-7-1-8-6-10-2-11-4
STONE CAPES O'MAN - DAISY NASS - MARY VALENTINE - JOKER PHOTO

Toto4-kierroksen päätöskohteena ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen nousee numero 9 STONE CAPES O'MAN. Viimeksi Jokimaalla ruuna seurasi tasaisesti 2. sisältä. Tehtävä on nyt sopiva ja Mika Forssin ajokki taistelee voitosta. 14 DAISY NASS on pilannut viime starttinsa laukkoihin. Juha Utalan ajokki on kyvykäs menijä ja nousee ravilla kärkikamppailuun. 13 MARY VALENTINE prässäsi itsensä Jokimaalla keulaan 08,5-avauksen päätteeksi ja veti avauskierroksen reipasta. Tamma jäi päätöspuolikkaan alussa 3. sisälle ja joutui taipumaan lopussa. Jarmo Saarelan ajokki on tauluaan parempi menijä ja pystyy nousemaan korkealle. 12 JOKER PHOTO sinnitteli Forssassa keulasta kohtalaisesti. Tapio Perttusen ajokki kilpailee kunnossa ja on mahdollinen totohevonen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2 (9,12)
T4-2: 4,10,5,7,3 + 12,6,1,2 (9,8)
T4-3: 3,1 + 7 (5,6)
T4-4: 9,14,13 + 12,3,5 (7,1)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 162 riviä, hinta 32,4 euroa.

PÄIVÄN DUO

4,10,5,7,3
3

Yhteensä 5 yhdistelmää.


TROIKKA LÄHTÖ 5

7
1,2
1,2,6,8,9,10,11

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9,13,14
9,13,14
3,5,9,12,13,14

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

Better Boost voitokkaana Vermossa syksyllä 2015.