Vermon Toto65-ravit keskiviikkona 28.2. klo 18

Toto65-systeemit rakennetaan tällä kerralla kahden varman varaan: avauskohteessa varmaksi jätetään 10 BETTER BOOST ja toisessa kohteessa 7 Fine By Me.


Toto65-systeemit rakennetaan tällä kerralla kahden tukipilarin varaan ja viritysten kohtalo ratkeaa pitkälti kahdessa ensimmäisessä kohteessa. Avauskohteessa 10 BETTER BOOST on takarivin lähtöpaikasta huolimatta selkeä suosikkimme ja ensimmäinen varma. Kyseessä on oikein lahjakas ruuna, jonka kohdalla voittosumma ei vielä tee minkäänlaista oikeutta hevosen kyvyille. Better Boss on tehnyt startista toiseen hyviä esityksiä, eikä tuossa alla olevassa Teivon suorituksessakaan mitään moittimista ollut. Joni-Petteri Irri eteni 12-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen etusuoralla keulaan ja ruuna tuli hyvällä tyylillä sisään, vaikka nappireissun saanut Callela Elmo lopussa ykköseksi kirikin. Vaikka vastusta ei todellakaan sovi väheksyä, uskomme Better Bossin mahdollisuuksiin. Toisessa kohteessa 7 FINE BY ME kohtaa todella sopivan vastuksen ja luotamme kanuunavireisen tamman kiriin. Kahdessa edellisessä startissa rima on ollut merkittävästi tätä korkeammalla ja paukkujakin on jäänyt varastoon.


TOTO65-VIHJESYSTEEMIT
T65-1: 10 (12,1)
T65-2: 7 (6,3)
T65-3: 1,5,12,6,11 + 9,2,4,10,7,3,8
T65-4: 3,14,9,10,6 + 11,12 (16,8)
T65-5: 7,10,3,9,6,11,1 (8,4)
T65-6: 1,7 (12,9)
Pieni systeemi 350 riviä, hinta 35 euroa.
Suuri systeemi 1176 riviä, hinta 117,6 euroa.
Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.


ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT
Lähtö 1.
edellisellä vierailullaanRANKING
A) 5
B) 3-8-7-6-2 C) 4-1
LICENCE HOLDER - ARCHIE RIDE - WANNACMYGUNS - CHAMPION LUXX
Keskiviikon ravit käynnistävän montélähdön selkeänä suosikkina starttaa matkaan numero 5 LICENCE HOLDER. Viimeksi Teivossa ruuna eteni johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla keulaan ja jatkoi sitten varmaan voittoon. Jenni Kaijan ajokki on tehnyt vakuuttavaa jälkeä ja kaiken pitäisi Joni-Petteri Irrin mukaan olla startin alla kunnossa. Suosikki on vahvasti kiinni ykkösrahoissa. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 3 ARCHIE RIDE ei päässyt Forssassa kirimään sujuvasti 4. ulkoa. Maija Forssin ajokki kamppailee nykyvireessä suosikin takaa löytyvistä totosijoista. 8 WANNACMYGUNS tuli Forssassa asiallisesti perille 3. ulkoa. Lappeessa rima oli turhan korkealla. Nyt vastus on suosikin takana sopivaa kaliiberia ja Malin Kullbergin ajokki noussee tototaistoon. 7 CHAMPION LUXX tekee tasaista työtä ja on myös mahdollinen totohevonen.
Lähtö 2.
RANKING
A) 11-1-3-4-12
B) 8-2-14-7-13-9-5-15-16-6-10
PORTTIKALLION ÄSSÄ - SARIANNAN - MOOTSARTTI - RUUTU-JOKKA
Toisessa lähdössä viisi valjakkoa kipuaa parhaaseen A-ryhmään. Vaikka onnistumiset ovatkin olleet tiukassa, tarjoamme numerolle 11 PORTTIKALLION ÄSSÄ paikan rankingin kärjessä. Juha Utalan valmennettava on saanut nyt kaksi suhteellisen tuoretta starttia taas kroppaansa, eikä kunnossa tunnu olevan moittimista. Viimeksi Seinäjoella loppusuoran alussa tullut laukka vesitti todennäköisesti totosijan. Vastus on sopivaa tasoa ja ravin maistuessa Porttikallion Ässä taistelee voitosta. 1 SARIANNAN on loistopaikalta yksi kuumimmista pelihevosista. Se teki Kouvolassa suoraan tauolta hyvän esityksen keulasta. 3 MOOTSARTTI punnersi kauden avauksessaan Teivossa asiallisesti perille toiselta radalta ilman vetoapua. Tero E Mäenpään ajokki menee startti alla eteenpäin ja se kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. 4 RUURU-JOKKA kulki puolestaan koelähdössä päätöskierroksen 31,8-vauhtia. Juha-Pekka Vilkmanin ajokki on kyvykäs menijä ja mielenkiintoinen seurattava. 12 TULIPALLO hyökkäsi Forssassa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri kohtalaisesti. Lahdessa se suoritti tasaisesti saatuaan Tammasarjassa kelpo juoksun kärkiporukassa.
Lähtö 3.
RANKING
A) 9-11-5
B) 10-7-8-1-3-2-6 C) 4-12
VALLETTA - CLAY BRICK - HIGHTOWER COMERY - DELTA RHYTM BOY
Kolmannessa lähdössä kolme valjakkoa punnertaa mukaan A-ryhmään. Rankingin kärkipaikan tarjoamme muutaman startin tauon jälkeen kroppaansa saaneelle numerolle 9 VALLETTA. Viimeksi tamma sai 2. sisältä myöhään tilaa ja puristi totoon. Jani Hautaviidan ajokki kirii hyvin selkäjuoksulla ja se taistelee sopivassa porukassa juoksun onnistuessa voitosta. 11 CLAY BRICK puristi viimeksi hyvin perille toiselta radalta ilman vetoapua. Emma Väreen ajokki on hieman epävarma, mutta pystyvä menijä. Ravin maistuessa se pystyy tekemään itsekin juoksuaan. 5 HIGHTOWER COMERY lopetti puolestaan Nuoret-lähdössä keulasta päätöskierroksen 19,8-vauhtia. Olli Koivusen ajokki avaa hyvin ja saa asemat kärkiporukasta. Aika näyttää, nouseeko juoksunkulku ratkaisevaan rooliin kärkisijojen suhteen. B-ryhmän käynnistävä 10 DELTA RHYTM BOY ei saanut Jokimaalla kiritilaa 4. sisältä ja on huomion arvoinen.
Lähtö 4 | Toto65-1
RANKING
A) 10
B) 12-1-7-5-3-8-9-6-2-4 C) 11
BETTER BOSS - DADDY BOY - STONECAPES QUANTUM - REASON TO BELIEVE
Toto65-kierroksen avauskohteessa 10 BETTER BOSS kipuaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkeen ja Tuija Irrin valmennettava pudottaa lopulta kovimmatkin haastajansa B-ryhmän puolelle. Kyseessä on oikein lahjakas ruuna, jonka kohdalla voittosumma ei vielä tee minkäänlaista oikeutta hevosen kyvyille. Better Boss on tehnyt startista toiseen hyviä esityksiä, eikä tuossa alla olevassa Teivon suorituksessakaan mitään moittimista ollut. Joni-Petteri Irri eteni 12-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen etusuoralla keulaan ja ruuna tuli hyvällä tyylillä sisään, vaikka nappireissun saanut Callela Elmo lopussa ykköseksi kirikin. Vaikka vastusta ei todellakaan sovi väheksyä, uskomme Better Bossin mahdollisuuksiin. B-ryhmän käynnistävä 12 DADDY BOY saattaa hyvinkin saada suosikilta vetoapua kirissä. Viimeksi se teki 5. ulkoa vajaan kierroksen mittaisen kelpo kirin. 1 STONECAPES QUANTUM on loistopaikalta varmasti vaarallinen. Uusista käsistä debytoiva 7 REASON TO BELIEVE on suoraan tauolta luonnollisesti arvoitus. Esitystä seurataan mielenkiinnolla. 3 VALIANT DREAM voitti välistarttinsa Forssan lounasraveissa. Rima on nyt korkeammalla.
Lähtö 5 | Toto65-2
RANKING
A) 7
B) 6-3-8-5-4-2-10-1 C) 9
FINE BY ME - CLUB NORD STAR - JUGADOR - FLYNN BOKO
Toisena Toto65-kohteena ravattavassa Vantaan Energian Voimaliigassa nostamme todellisessa kanuunavireessä kilpailevan numeron 7 FINE BY ME rankingin selkeäksi kärkivaljakoksi. Se on kahdessa edellisessä startissa ollut mukana varsin kovissa lähdöissä. Ensin 7.2. Attack Diablon voittamassa Isokengässä Fine By Me esitti tilaa saatuaan terävän loppuvedon 2. sisältä. Viimeksi Tammatähdessä Olli Koivunen suuntasi ajokkinsa kanssa 3. sisälle, mistä kiritilat eivät lopulta auenneet kunnolla. Voimia jäi varmasti varastoon. Ajotaktiikka vaikuttaa tässä varsin selkeältä. Alun Koivunen ottaa taustalla tarkkaillen ja kun kiriin lähdön aika koittaa, maisema todellakin vaihtuu. Suosikilta on tässä erittäin sopivassa porukassa lupa odottaa voittoa. B-ryhmän käynnistää tauluaan vaarallisempi 6 CLUB NORD STAR. Juostava matka sopii Reijo Suomalaisen valmennettavalle. Keulaan päästessään Tapio Perttusen ajokki taistelee tiukasti kakkosrahoista. 3 JUGADOR kiri viimeksi Teivossa loppua vahvasti mutta pilasi maalisuoralla laukkaan.
Lähtö 6 | Toto65-3, Toto4-1
RANKING
A) 1-5-12-6-11
B) 9-2-4-10-7-3-8
GO GO PEZZO - EMPERE'S BUD - GILLIAN COMERY - MAGIC FROM HEAVEN
Kolmantena Toto65-kohteena toimivassa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä tammalähdössä riittää haastetta. Lopulta viisi valjakkoa saa paikan parhaassa A-ryhmässä mutta samaan hengenvetoon todetaan, ettei voittajan löytyminen B-ryhmästä yllättäisi millään tavalla. Hyvän lähtöpaikan myötä numero 1 GO GO PEZZO kipuaa rankingimme kärkeen. Vaikka esitys viimeksi keulasta pettymys olikin, on Kari Venäläisen rattailleen saava tamma tässä perusrasteja. Juoksunkulku saattaa hyvinkin nousta tässä koitoksessa merkittävään rooliin. 5 EMPERE'S BUD voitti Porissa keulasta varmaan tyyliin. Jouni Nummi panostaa keskeltä rataa varmasti kiihdytykseen. Neljättä peräkkäistä voittoa tavoitteleva 12 GILLIAN COMERY on piippuhyllyn paikalta juoksunkulun armoilla. Kunto on kiviaitaa ja vastus vaikuttaa oikein sopivalta. Silti Vermossa radalta 12 voittaminen on aina haastavaa. 6 MAGIC FROM HEAVEN on pieneltä tauolta arvoitus. Kyvyt riittävät taatusti pitkälle. 11 WILDS DIAMOND saattaa saada kirivaiheessa vetoapua Gillian Comeryltä. A-ryhmän hevosten keskinäinen järjestys on pitkälti mielipideasia. Lämmitykset antavat tämän kaltaisessa lähdössä tärkeää lisäinfoa.
Lähtö 7 | Toto65-4, Toto4-2, Troikka
RANKING
A) 3-14-9-10-6
B) 11-12-16-8-13-5-15 C) 7-2-1-4
MORISON - RIIPINEN - VEKRAUS - JETSU
Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla ravien ensimmäisessä troikkalähdössä nähtävässä Valtra Sisusarjassa haasteet jatkuvat ja tässäkin koitoksessa puolenkymmentä valjakkoa kipuaa A-ryhmään. Tämän vuoden puolella tyylipuhtaan kolmen voiton putken rakentanut 3 MORISON starttaa matkaan suosikkinamme. Voitot ovat irronneet raskaimman kautta johtavan rinnalta ja vaikka lähdöt kovenevat, Siru Juutisen valmennettavalta löytynee myös lisäpykäliä tarpeen mukaan. Juha Utala palaa ruunan rattaille. 14 RIIPINEN ei välitä 40 metrin takamatkasta, mikäli ravi vain maistuu. Jouni Miettisen valmennettava on tänä vuonna alkanut vihdoinkin kulkemaan kykyjensä edellyttämällä tavalla. 9 VEKRAUS on hieman tasapaksua statistiikkaansa vaarallisempi. Toki ruuna on ennemmin sijoittunut hyvin, kuin voittanut lähtöjä. 10 JETSU on merkittävästi tauluaan vaarallisempi. Mikäli Teemu Okkolinin suojatti ravaa, se pystyy tässä sopivassa porukassa menestymään. Myös paalun juoksuradan 6 PÄLVI TUTTU on ravilla mahdollinen menestyjä.
Lähtö 8 | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1
RANKING
A) 7-10-3-9-6-11-1
B) 8-4-5-2
WALL IN CARLINA - WAR CHILD - ZIZZY HIGHNESS - AMOUR TIME
Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä tammalähdössä seitsemän valjakkoa saa paikan parrasvaloista. Suosikkinamme starttaa 7 WALL IN CARLINA. Johanna Sianojan valmennettava on osoittanut olevansa oikein kehityskelpoinen menijä. Viimeksi se laukkasi merkittävästi tätä kovemmassa lähdössä loppukaarteessa kärjen takaa jonkinlaista menestystään. Lähtöpaikka on toki haastava. Suosikki saa roolia Toto4-pelissä ja Päivän Duossa. Haastajien järjestykseen laittaminen ei ole helppoa. 10 WAR CHILD on epävarma mutta kyvykäs. Sen enempää voitto kuin hylkäyskään ei saa yllättää. 3 ZIGGY HIGHNESS on edellä mainitun kanssa saman kategorian hevosia. Onnistumisesta juuri tässä ei ole takeita. Forssassa se teki ihan kelpo kirin takapareista. 9 AMOUR TIME on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa ja tamma terävöitynee. Tasapaksusta taulusta huolimatta Teemu Okkolinin suojatti on yksi mahdollisista menestyjäkandidaateista. 6 SHANELLE JOURNEY avaa ravilla hyvin ja saattaa yrittää keulaan. Hyvin avaava 1 GOLDSHOE BONNIE lienee kuitenkin suuressa roolissa juoksunkulun suhteen. Aika näyttää, yrittääkö Antti Teivainen ajaa keulasta.
Lähtö 9 | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
RANKING
A) 1-7
B) 12-9-3-6-2-8-5-4-10-11
STONECAPES POE - MAS ARISTOCRAT - CROSSOVER - BLACK ICE BOOST
Toto65- ja Toto4-kierrokset päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa ykkösrahoista nähtäneen todella hieno matsi kahden kivikovan suosikin välillä. Paremman lähtöpaikan myötä 1 STONECAPES POE on lähdön suosikki. Ari Hartikaisen valmennettava palasi viimeksi pieneltä tauolta ja vaikka voittoputki katkesikin, ei esityksessä ollut todellakaan mitään moitittavaa. Jossiteltavaakin tuosta startista jäi, tamma sai 2. sisältä lopulta varsin myöhään tilaa. Startti kropassa Ari Moilasen ajokki varmasti terävöityy ja suosikkiasema on näistä lähtökohdista perusteltu. 7 MAS ARISTOCRAT on kuitenkin todella kova tamma, eikä Stonecapes Poe tulee saamaan keulassa mitään ilmaiseksi. Tapio Perttusen ajokki voitti viimeksi Vermossa johtavan rinnalta eleettömään tapaan ja se pystyy tässäkin samalta paikalta todella kovaan esitykseen. Haastajat pudonnevat maalisuoralla tämän kaksikon kyydistä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,5,12 + 6,11 (9,2)
T4-2: 3,14,9,10,6 + 11,12 (16,8)
T4-3: 7 (10,3)
T4-4: 1,7 (12,9)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 70 riviä, hinta 14 euroa.

PÄIVÄN DUO

7
1,7

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3
6,9,10,14
6,9,10,11,12,14

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1,7
1,7
2,3,6,9,12

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa

Better Boss voitti Vermossa edellisellä vierailuillaan 29.11.2017