Vermossa Derbyn Talvisuosikki ke 28.3. klo 18.00

Derbyn Talvisuosikissa riittää jännitettävää: Kriteriumvoittaja ja kovat haastajat keskiviikkona

Kinttulan kartanon Run For Royalty voitti viime syksynä Kriteriumin Teivossa. 4-vuotiaaksi varttunut ori palaa radoille keskiviikkona, kun Derbyn Talvisuosikki on vuorossa. Vastus on huippuluokkaa Hotshot Lucan johdolla. Toto65-kierros on täynnä hienoja lähtöjä.

Kuusi valjakkoa metsästää Talvisuosikin titteliä. Tässä laatu korvaa määrän. Hannu Torvinen ajaa Mathias Furuhjelmin valmentamaa Run For Royaltya, kuten kaikissa viime vuoden kilpailuissa. Ari-Pekka Pakkasen valmentama Hotshot Luca oli Kriteriumin suosikki, mutta ori jäi viidenneksi. Muuten kausi sujui loistavasti niin Suomessa kuin Ruotsissa. Vuosi päättyi kolmeen suurkilpailuvoittoon, Kymenlaaksoajo, Kasvattajakruunu ja Sören Nordins Lopp.
Cameron Evo on kohuhevonen jo senkin takia, kun omistajaporukkaan kuuluu hiihdon Olympiavoittaja Iivo Niskanen. Cameron Evo on itsekin tosi kova kilpuri. Viime kaudella se jäi vain kerran pois kaksarista. Lexus Dream, Vixpress Li ja tammojen parhaimmistoon kuuluva Kriteriumfinalisti An-Maria täydentävät upean kuusikon ja pystyvät sekoittamaan pakkaa.
Suomenhevosten Tammatähdessä kisaa peräti 16 valjakkoa 4 000 euron ykkösestä. Huimariina aloitti kauden voitolla ja on suosikki, vaikka takamatkaa on 40 metriä. Paalun Marmardu on voittanut tällä kaudella jo kolme kertaa. Juliette Lax valittiin viime vuonna kuningatarkilpailuun, mutta juoksi vain avausmatkan. Nyt tamma tulee tauolta uudella innolla

Hot Shot Luca ja Mika Forss Seppeleajon voittoon 2017