Vermossa ravataan tällä viikolla kahdesti

Raviviikko alkaa Vermon ja Jysväskylän järjestämillä Magic Monday-raveilla, jotka alkavat klo 18.00. Vermossa ensimmäinen lähtö starttaa 18.27 ja molemmilla radoilla juostaan kuusi lähtöä.

TOTO65-VARMAVALINNAT

Magic Mondayn Toto65-kierroksen ehdottomasti todennäköisin voittaja on avauskohteen 1 EETI. Jouni Törmäsen suojatti on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa työtä, sillä kuusi kilpailua on tuonut viisi voittoa ja Vermon nelossijassaan ori jäi pussiin. Eeti tuskin pystyy pitämään ykkösradalta johtopaikkaa, mutta tuskinpa tässä lähdössä pussiin jäämiselläkään tarvitsee spekuloida. Pieni laukkariski Eetillä voi olla, mutta onnistuessaan se kyllä nappaa jo kauden kuudennen voittonsa. Toisena tukipilarina toimii päätöskohteen 2 O.P.ROC. Se ei aivan päässyt viimeksi johtopaikalle ja jäi sitten 2. sisälle oikein hyvävoimaisena pussiin. Matias Salon valmennettava jatkaa nousuvireessä ja pystyy ottelemaan voitosta niin keula- kuin selkäjuoksulla. Kolmas varmakandidaatti on toisen kohteen 9 STARO MOSCHINO. Se varmistetaan kuitenkin Suuressa systeemissä, koska kovimmat vastustajat pääsevät matkaan eturivistä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1 (6,2)
T65-2: 9 + 3,8 (1,10)
T65-3: 12,9,5,4,11 (6,8)
T65-4: 6,4,5,2,7,10,8 + 9,12,1,3,11
T65-5: 3,4,11 + 5,10,1 (2,7)
T65-6: 2 (1,9)

Pieni systeemi 105 riviä, hinta 10,50 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Vermo Lähtö 1

RANKING
A) 5-3-4-9 B) 2-7-6-8
LIKE A CANDY – HOLIDAY MANDY – LEGEND JOYRIDE – CABALLO DIABLO

Vermon ravien ensimmäisessä lähdössä 5 LIKE A CANDY hakee tiukasti uransa avausvoittoa. Sen viimekertainen Lahden suoritus oli selkeästi uran toistaiseksi paras. Tamma jäi 2. radalle ilman selkää 1500 jäljellä, painui kärkeen 900 jäljellä ja oli kelpo kakkonen. 3 HOLIDAY MANDY sijoittui samaisessa Lahden lähdössä kärjen tuntumassa neljänneksi ja on hyvä haastaja suosikille. 4 LEGEND JOYRIDE paikkasi helmikuussa Vermossa ensimmäisen kaarteen laukkansa positiivisesti ja nousi vielä kolmanneksi. Sen jälkeen starttiväli on kuitenkin taas venynyt, koska raveja on mennyt peruutukseen. 9 CABALLO DIABLO omaa paremman kapasiteetin kuin uran tämän hetken saldo antaa ymmärtää. Tauolta palaava ruuna on lähdön jokerikortti, vaikka kärsiikin takarivin lähtöpaikasta. B-ryhmän avaa 2 ELI WALLACH, jolla on ennätysjuoksu allaan.

Vermo Lähtö 2

RANKING
A) 4-8-12 B) 3-1-10-2 C) 9-7-6-11-5
ALMOST ONE YEAR – BOBBY BLUE FRIDO – STONEISLE QUERIDA – VENTURE WARRIOR

4 ALMOST ONE YEAR vakuutti viimekertaisessa keulavoitossaan. Kaksi muuta A-ryhmäläistä ovat kapasiteetiltaan parempia, mutta ne ovat huonommilla lähtöpaikoilla, eikä huippukuntoisen ruunan ohittaminen johtopaikalta ole todellakaan helppo juttu. Kovasukuinen 3-vuotias 8 BOBBY BLUE FRIDO on aloittanut uransa kahdella voitolla. Markku Niemisen valmennettava vaikuttaa oikein lahjakkaalta, joten jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Rutiinia on kuitenkin vielä vähän, ja Almost One Year on paremmalla paikalla. Niinpä voittoputken jatkuminen ei ole mikään itsestään selvyys. 12 STONEISLE QUERIDA on lähdön kolmas kova. Siltä löytyy kapasiteettia ihan ikäluokkansa tammalähtöihin asti. Kausi alkoi kahdella tyylipuhtaalla voitolla, mutta Vermossa loppukaarteen paha laukka vei vähintään kaksarisijoituksen, mahdollisesti voiton. 3 VENTURE WARRIOR on tehnyt viimeisissään kelpo suorituksia. Viimekertainen Vermon kakkossija tuli 2. radalta ilman selkää. Nyt vastassa on kuitenkin muutama tosi kova. 1 GLENNE kärkkyy loistopaikalta sijoitusta kärjen tuntumassa.

Vermo Lähtö 3

RANKING
A) 11-9 B) 5-6-7-4-10-1-3-2-12 C) 8
WAR PAINT – MATTER OF COURSE – ANDY VELVET – AFTER KNIGHT

Vermon kolmannessa lähdössä suosikit löytyvät takarivistä. Reipas avaus vaikuttaa varsin todennäköiseltä, ja se tietysti olisi takarivin suosikkikaksikon mieleen. 11 WAR PAINT on tehnyt Timo Korvenheimon käsistä pelkästään positiivisia suorituksia. Viimeisimmässään se nousi 4. ulkoa 800 metrin kirillä oikein varmaksi kakkoseksi vain Knocking Matchille häviten. 9 MATTER OF COURSE kilpailee hyvällä statistiikalla. Forssan Pilvenmäki Specialin karsintalähdössä tuli kuitenkin epäonnistuminen, kun tamma laukkasi loppusuoralla kesken nousun. Ravilla tamma olisi saattanut ehtiä neljänneksi. 5 ANDY VELVET pilasi Pilvenmäki Specialin karsintalähdössä ensimmäisen kaarteen pahaan laukkaan, eikä vireestä saanut kunnon kuvaa. Viime kauden lopun kaltaisilla suorituksilla nopea avaaja pystyy menestymään. 6 AFTER KNIGHT on sekin oikein nopea avaaja, ja ravilla ruuna päässee kuutosradaltakin hyviin asemiin. Mikäli loppukaarre ei tuota ongelmia, on ruuna juoksun onnistuessa tämän lähdön jokerikortti. Myös 7 MASCOT MATCH ja 4 HARMINIMOON TINKER huomioidaan peleissä.

Jyväskylä Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING
A) 1 B) 6-2-4-3-8-9-7-5
EETI – ELIAS JUONETAR – VIANO – ARONIN MUISTO

Toto65-pelin avauskohteesta löytyy vain yksi suosikki. 1 EETI on kulkenut tänä vuonna vakuuttavasti. Kauden kuusi kilpailua on tuonut viisi voittoa, ja Vermon nelossijassa ori juuttui pussiin. Viimeksi Seinäjoella Eeti sai 2. ulkoa tyhjän radan eteensä 600 jäljellä ja lipui hallittuun voittoon. Johtopaikkaa Eeti tuskin pystyy pitämään, mutta ei tässä käytännössä pussiin jäämisen riskiäkään ole, ja ongelmitta kauden kuudes voitto on tosiasia. 6 ELIAS JUONETAR ei pystynyt Kouvolan 75-lähdössä 3. sisältä parhaimpaansa. Tamma on kuitenkin tähän lähtöön selkeä kakkosrankkaus. 2 VIANO on nakutellut tänä vuonna totosijoja hyvällä prosentilla. Totosija on taas tiukasti tähtäimessä. 4 ARONIN MUISTO sijoittui Seinäjoella Eetin voittamassa lähdössä johtavan rinnalta neljänneksi. Ruuna juossee nytkin vapaata rataa joko keulassa tai johtavan rinnalla. 3 HUVIN VIKU taipui Seinäjoella Fiilingin mankelin alla keulasta. Nyt oriilla on kuitenkin startti kropassa. Huvin Viku on nytkin mahdollinen keulahevonen.

Vermo Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 9-3-8 B) 1-7-10-11-12-4-5-6-2
STARO MOSCHINO – THE DUDE – SUNBEAM – RIPASSO CLASSICO

Vaikka 9 STARO MOSCHINO joutui tyytymään viimeksi Vermossa kolmen peräkkäisen voittojuoksun jälkeen viidenteen sijaan, ei suoritus ollut missään tapauksessa aiempaa huonompi. Juoksu vain meni turhan vaikeaksi, kun paikkaa parijonosta ei löytynyt ja Olli Koivusen oli peruuteltava ajokkinsa ihan viimeiseksi. Loppukiri oli kyllä mallikas. Staro Moschino on kova 4-vuotias, jolla on hyvät saumat palata nopeasti takaisin kultakantaan. Koska kaksi kovinta vastustajaa pääsee kuitenkin matkaan eturivistä, kelpuutetaan Staro Moschino tukipilariksi vain Pieneen 65-systeemiin. 3 THE DUDE kangistui viimeksi kirivaiheessa yliraskaan reissun jälkeen ja laukkasi lopulta. Ei tuohon epäonnistumiseen kannata kuitenkaan tuijottaa. The Duden lähtönopeus hieman vaihtelee, mutta ei keulaan pääsykään ole poissuljettu. Joka tapauksessa ruuna on hyvältä lähtöpaikaltaan onnistuessaan vaarallinen. 8 SUNBEAM kiri kauden avauksessaan lupaavasti, ja nyt riisutaan ilmeisesti jo kenkiäkin. 1 RIPASSO CLASSICO suoritti viimeksi huonosta sijoituksestaan huolimatta positiivisesti. Sen perusteella ori kilpailee edelleen kunnossa, vaikka taulu ei sitä kerrokaan. Voitto yllättäisi, mutta totosija ei. Myös 7 HARMIMATIC TINKER, 10 PUCE TANIC E. ja 11 EXPECTALOT kärkkyvät totosijaa.

Jyväskylä Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 12-9-5-4-11 B) 6-8-3-2-7-10
FEELING DREAM – MAS CAPACITY – SIGN OF SECRET – DILBA SISU

Kolmannessa 65-kohteessa systeemeihin nostetaan viisi hevosta. 12 FEELING DREAM oli helmikuussa Turussa katastrofaalisen huono, mutta muuten kyvykäs ori on esiintynyt tänä vuonna edukseen. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli 800 metrin kirillä 2. ulkoa. Hannu Torvisen ajokki voi ihan hyvin voittaa tämän lähdön piippuhyllyn paikaltakin. 9 MAS CAPACITY omaa hyvät kyvyt, mutta 4-vuotias ruuna on kuitenkin vielä hieman rakennusvaiheessa. Jyväskylän kaarteet sopinevat paljon paremmin kuin Oulun laukkoja aiheuttaneet kurvit. 5 SIGN OF SECRET ja 4 DILBA SISU saattavat juosta piikki-selkä –asetelmassa, minkä jälkeen kaksikko olisi vaarallinen. Molemmat suorittivat mallikkaat tauoltapaluut. Sign Of Secret pysyi Mikkelissä 2. sisältä ainoana O.P.Rocin kyydissä. Dilba Sisu taas ei päässyt käyttämään Kuopiossa 3. sisältä kaikkia voimavarojaan, mutta sijoittui silti toiseksi. 11 CROSSFIRE BONFIRE voitti viimeksi Seinäjoella johtopaikalta ylivoimaisesti. Ruuna on yksi perushevosista, mutta tällä kertaa juoksusta ei tule yhtä suoraviivaista ja porukkakin on selvästi laadukkaampi.

Vermo Lähtö 5 | Toto65-4

RANKING
A) 6-4-5-2-7-10-8 B) 9-12-1-3-11
KARLO – ARVON HERRA – B. RIITU – TULIPIIPPU

Ylivoimaisesti 65-kierroksen tasaisin kohde, missä yhdenkään valjakon voitto ei olisi mikään jymy-yllätys. Vauhtikestävä 6 KARLO saa ykkösvihjeen, mutta laukkoihin ei kyllä ole varaa. 4 ARVON HERRA omaa hyvät kyvyt ja se on esittänyt tänä vuonna uuden tulemisen merkkejä. 5 B. RIITU on voittanut urallaan vain kerran, mutta se on esittänyt viime aikoina hyvää kuntoa. Viimeksi Lappeenrannassa tamma kiri oikein positiivisesti kakkoseksi vain T.T. Hunsvotille häviten. 2 TULIPIIPPU ottaa usein pikkuhyppyjä, mutta se on fyysisesti hyvässä vireessä. Lähtöpaikkakin on mainio. 7 JASUN VELHO on vauhdikas avaaja. Jarmo Saarela päässee valitsemaan, ajaako keulasta vai selästä. 10 OHIKIITÄVÄ on edelleen hyvässä vireessä. Toki sarjatkin ovat kauden edetessä koventuneet. Uusista käsistä aloittava 8 SIPORIN SANTTU on tällä kertaa täysi arvoitus. Kyvyt kyllä riittäisivät. 9 VILLIHIISI ja 12 TÄHTIMENEVÄ suorittivat viimeksi keskenään tasavertaisesti. Takarivin lähtöpaikalta kumpikin putoaa B-ryhmään.

Jyväskylä Lähtö 6 | Toto65-5, Duo-1

RANKING
A) 3-4-11 B) 5-10-1-2-7-6-12-9 C) 8
REBEL RAPID – CUTTHECRAP – BWT ROCK AND ROLL – RAPID LEADER

Duon avauskohteessa lähtökiihdytys ratkaisee paljon. Se kumpi kaksikosta 3 REBEL RAPID ja 4 CUTTHECRAP pääsee johtopaikalle, saa etulyöntiaseman lähdön voittajaksi. Ranking on tehty siltä pohjalta, että Rebel Rapid onnistuisi pääsemään sisemmän lähtöpaikkansa turvin keulaan. Rebel Rapidin Mikkelin voitto tuli nimenomaan johtopaikalta. Viimeksi Kouvolassa Rebel Rapid ei saanut Haastajadivisioonakarsinnassa mahdollisuutta 4. sisältä. Cutthecrap voitti viimeksi Seinäjoella 700 metrin kirillä 4. ulkoa. 11 BWT ROCK AND ROLL kärsii nopeana avaajana takarivin lähtöpaikastaan. Mikäli avaus kuitenkin venyy, nostaisi se tuntuvasti voittoputkessa kilpailevan ruunan osakkeita. 5 RAPID LEADER ei ole vielä ihan parhaimmillaan, mutta suunta on kuitenkin starttien myötä hiljalleen eteenpäin. 10 RIO CROWE voitti viimeksi keulasta. Startti vei varmasti vielä eteenpäin, mutta tehtävä on kuitenkin kaikin tavoin viime kertaa haastavampi. 1 JOHNNY ENGLISH kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. Menestys ykköspaikalta ei saa yllättää.

Vermo Lähtö 6 | Toto65-6, Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2 B) 1-9-6-10-4-5-12 C) 7-11-8-3
O.P.ROC – ONE POINT – HURRICANE BOSHOEVE – NOTABLE

Toto65-systeemien toisena läpivarmana toimii päätöskohteen 2 O.P.ROC. Se ei päässyt viimeksi Vermossa lähtökiihdytyksessä aivan ohi sisäpuolen One Pointista ja laskeutui sitten tämän selkään, minne jäi hyvävoimaisena pussiin. Matias Salon valmennettava kilpailee nousuvireessä, ja tuskinpa viimekertainen pussiin juuttuminen hevosen jatkon kannalta ainakaan huonoa teki. One Point on taas sisäpuolella, mutta on silti täysin mahdollista, että O.P.Roc pääsee tällä kertaa sen edelle. Ei homma kuitenkaan kiihdytyksestä ole kiinni, sillä O.P.Roc kirii selkäjuoksulla terävästi. Tärkeintä on välttää paikka johtavan rinnalla. 1 ONE POINT pystyi siis viimeksi torjumaan alussa O.P.Rocin ja oli johtopaikalta hyvä kakkonen. One Point juossee joko keulassa tai 2. sisällä ja hakee taas tiukasti menestystä. 9 HURRICANE BOSHOEVE hyödynsi kyseisessä Vermon kisassa reipasvauhtisen tempon ja kiri ykköseksi ennen One Pointia. Takarivistä toiveissa on jälleen reipas matkavauhti. 6 NOTABLE aloitti taukonsa jälkeen vakuuttavalla keulavoitolla. Nyt juoksusta tullee vaativampi, minkä vuoksi Notable on vain yksi hyvistä haastajista. 10 BWT CRUSADER ja 4 STONECAPES POE kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.