Vihjeet Vermon raveihin keskiviikko 16.1. klo 18.00

Vihjaajilla erilaisia näkemyksiä kierroksen varmasta. 3 vihjaajaa ovat Mikko Salminen, Pekka Kaidesoja ja Hanna Laakso. Vermon nettisivujen vihjeissä kolme varmaa.

Kierrokselta löytyy kolme selkeää varmakandidaattia. Koko kierroksen todennäköisin voittaja on ehdottomasti kuudennen kohteen numero 1 ADRIENNE’S AMI, jolla voitto on puhtaasti omissa käsissään. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu kunnialla ja virtava menijä avaa odotusten mukaisesti johtopaikalle, ei se kyllä sen jälkeen terveenä ole pikamatkalla tässä lähdössä ohitettavissa. Adrienne’s Ami on itsestään selvä varmavalinta. Toiseksi läpivarmaksi nostetaan toisen kohteen 5 SYKLONI. Se vaikuttaa viime starttien perusteella oikein kehityskelpoiselta, eikä juoksupaikallakaan liene kovin suurta merkitystä. Jonkinlainen laukan uhka kokemattomalla suomenhevosella toki on, mutta kovimmilla kanssakilpailijoilla se on vieläkin suurempi.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT
T64-1: 2,3,4,8,1 + 5,11 (6,10)
T64-2: 5 (1,9)
T64-3: 8,3,1,7 + 4,9 (10,6)
T64-4: 2,11,9,4 + 3 (6,1)
T64-5: 1 (2,5)
T64-6: 6,4,5,12 + 8,11,2 (9,1)
Pieni systeemi 320 riviä, hinta 32 euroa.
Suuri systeemi 1470 riviä, hinta 147 euroa.
Toto64-pelijakauma teksti-tv:stä.
ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT
Lähtö 1.
RANKING
A) 1 B) 4-2-3-12-6-5-11-10-9-8-7
CAPO THE YANKEE – GLOBAL UNCOMMON – KASHIMIR MIX – CASH ON GO
Ravien avauslähdössä 1 CAPO THE YANKEE menestyy loistopaikaltaan, mikäli talvibalanssi sekä tauko eivät heikennä 4-vuotiaan menoa merkittävästi. Ennen taukoaan ruuna sijoittui lähtölaukasta huolimatta Kymenlaakso-ajon lohdutuslähdön kakkoseksi. 4 GLOBAL UNCOMMON parantaa hiljalleen, ja lähtöasetelmat antavat hyvät eväät onnistumiselle. 2 KASHIMIR MIX on ollut taukonsa jälkeen entistä pontevampi. Viimeksi Vermossa ruuna kamppaili johtavan rinnalta tiukasti Toto64-lähdön voitosta. 3 CASH ON GO nappasi Vermon kakkossijansa 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Porin hieman raskaissa olosuhteissa se suoritti 5. ulkoa kohtalaisesti. 12 BOSSY ALLEY on aloittanut uransa hienosti, sillä viisi kilpailua on tuonut kolme voittoa sekä kaksi kakkossijaa. Ruuna on menestynyt johtavan rinnaltakin, siitä tuli myös viimekertainen Vermon voitto. Bossy Alley on ehdottomasti yksi pelihevosista, mutta lähtöpaikka laskee kuitenkin rankingsijoitusta.
Lähtö 2.
RANKING
A) 5 B) 8-6-2-1-3-7-4
HUIMARIINA – NAPUTUS – ANNIN VAPPU – TUTUN IMPI
Toisena lähtönä ravattavassa Tammatähdessä 5 HUIMARIINA on päässyt niin sopivaan tehtävään, ettei siltä yksinkertaisesti voi odottaa kuin vain ja ainoastaan voittoa. Huimariina on ylivoimaisesti koko ravien todennäköisin voittaja. Muista totosijoista käytäneen kuitenkin tiukka kamppailu. B-ryhmän kärkeen kipuava numero 8 NAPUTUS oli joulukuussa Lahdessa kelpo kakkonen edettyään johtopaikalle vajaat 1400 jäljellä. Huippukuntoinen Tementikko punnersi lopussa edelle. Ilman kuukauden starttiväliä Naputus olisi selvä kakkosrankkaus, mutta nyt tamma ei välttämättä ole aivan niin hyvä kuin viime startissa. 6 ANNIN VAPPU on suorittanut taukonsa jälkeen ihan mukavasti, vaikkei ole vielä menestynytkään. 2 TUTUN IMPI ottelee tiukasti kakkossijasta, mikäli on yhtä hyvä kuin lokakuisessa Vermon voitossaan. Tutun Impi kaatui kuitenkin kesken lähdön Jyväskylässä 26. päivä marraskuuta, joten kysymysmerkkejä oli tuon jälkeen ymmärrettävästi ilmassa. Kaustisen välistartti toi kuitenkin voiton hyvällä esityksellä, eli tästäkin startista on lupa odottaa täysipainoista suoritusta. 1 LAKSIN LYYTI pääsee matkaan edullisista asetelmista. Se tuli Kouvolassa pitkän kirinsä rehdisti perille saakka.
Lähtö 3.
RANKING
A) 10 B) 4-9-3-7-2-1-8-5-6-11
STONECAPES QUANTUM – VITESSE – DOMINIQUE HALM – CLAY BRICK
Juhani Tapanin pienestä, mutta laadukkaasta tallista tuleva 10 STONECAPES QUANTUM on kirinyt viime starteissaan niin hienosti, että on tämän yllättävän vähäverisen Teräsmiesliigan suursuosikki. Ruunalla ei ole aiemmin ajettu näin pitkää matkaa, mutta matka saattaa olla vahvan oloiselle menijälle jopa eduksi. 4 VITESSE alisuoritti Lahdessa, mutta palasi taas viimeksi tasolleen ja sijoittui kolmanneksi kierros ennen maalia johtavan rinnalle kierrettyään. 9 DOMINIQUE HALM on alisuorittanut pitkään, mutta Forssasta tuli vihdoin onnistuminen niukan voiton muodossa. Ei suoritus aika arkisessa lähdössä mitenkään loistokas ollut, mutta ehkäpä jyvä on kuitenkin taas hiljalleen löytymässä. 3 CLAY BRICK on tasaisen rehti suorittaja. Huippunopeutta puuttuu, joten matka voi sopia hyvinkin. Volttilähtö saattaa kylläkin olla jonkinlainen riskitekijä. 7 NEW GROVE STORM oli viimeksi Turussa varsin positiivinen kakkonen.
Lähtö 4. | Toto64-1
RANKING
A) 2-3-4-8-1 B) 5-11-6-10-9-12-7
CAPEHILL’S CADEAU – ELEGANT PRAYER – WALL STREET COMERY – DADDY BOY
Toto64-pelin käynnistävä Nousijadivisioonakarsinta on tasainen lähtö, missä ykkössuosikin nimeäminen on todella vaikeaa. Lähdöstä löytyy neljä hevosta, joista minkä tahansa voisi rankata ykköseksi. 2 CAPEHILL’S CADEAU olkoon marginaalinen ykkösrankkaus, koska lähtöpaikka on maanmainio. Kun muut suosikit nahistelevat johtopaikasta, saanee Capehill’s Cadeau sujuvasti paikan parijonon toiselta radalta ilman alkurevittelyä, minkä jälkeen pystyy loppukirissä paljoon. Kari Lappalaisen suojatti palasi torstaina Kouvolassa yli kuukauden paussilta. Varsin reipas alkuvauhti huomioiden esityksessä ei ollut moitittavaa, vaikka ori hieman lopussa 2. sisältä taipuikin. Kaiken järjen mukaan tuo startti on tätä lähtöä ajatellen iso plussa. 3 ELEGANT PRAYER punnersi Lahdessa johtavan takaa ohi isosta suosikista Mark Moresta hurjalla 10,5-kyytisellä päätöspuolikkaalla. Edellisissä kilpailuissaan Elegant Prayer on tehnyt täysipainoiset suoritukset 2. radalta ilman selkää. On mielenkiintoista nähdä, että kuinka hyvin Ari Moilanen onnistuu ajokkinsa kanssa lähtökiihdytyksessä asemansa puolustamaan. 4 WALL STREET COMERY vakuutti viimeksi Turussa 2. radalta ilman selkää voittaen hallitusti. Tässä tehtävässä kyseinen juoksupaikka olisi todennäköisesti voittoa ajatellen liikaa, mutta keulasta tai 2. sisältä Wall Street Comery olisi viime startin kaltaisena tosi kova luu. 8 DADDY BOY vakuutti viime keskiviikon keulavoitossaan. Ruuna on jonkin verran mielialamenijä, mutta hyvänä päivänään sillä on täydet voittosaumat. Daddy Boy on kasiradaltakin yksi lähdön mahdollisista keulahevosista. 1 QUATTRO TILLY kiri Turussa joukon hänniltä loppua niin lupaavasti, että kohoaa sekin mukaan a-ryhmään, vaikka vastus onkin selvästi Turkua tiukempi. Johtopaikkaa ruunan ei kuitenkaan pitäisi pystyä puolustamaan. Tarkan juoksun jälkeen terävästi spurttaava 5 SPES PATRIAE aloittaa b-ryhmän.
Lähtö 5. | Toto64-2
RANKING
A) 5 B) 1-9-8-7-2-6-11-4-3 C) 12-10
SYKLONI – OHIKIITÄVÄ – KARLO – MATTILAN MIINA
Toisessa Toto64-kohteessa suosikin paineet harteilleen saa 5 SYKLONI. Seppo Suurosen valmennettavan kehityskäyrä vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä. Viime kausi päättyi Lahdessa varmaan keulavoittoon ja tämä kausi alkoi samalla radalla oikein kelpo kakkosella johtavan rinnalta. Eiköhän kehityskäyrä osoita edelleenkin ylöspäin. Laukan uhka on toki olemassa, mutta ravilla Sykloni ottelee kärkisijoista juoksupaikasta riippumatta. 1 OHIKIITÄVÄ sai viimeksi vihdoin ansaitsemansa onnistumisen voittamalla johtavan rinnalta vahvan esityksen päätteeksi. Ohikiitävä on ravia polkiessaan nytkin vahva voitontavoittelija, mutta tuskinpa laukkariski varustemuutosten myötäkään on mihinkään kadonnut, vaikka ruuna viimeksi koko matkan ravia polkikin. 9 KARLO ei ole kovinkaan nopea, mutta se jaksaa puurtaa. 8 MATTILAN MIINA pystyy kirimään hyvän selkäjuoksun päätteeksi ihan mukavasti. Teivossa se punnersi varsin rehdisti jäätyään taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. 7 MOIDO kilpailee selkeässä nousuvireessä ja on ravilla mahdollinen yllättäjä. 2 TAISTELU JASKA on hyvässä kehitysvaiheessa, mutta vastus on nyt uran toistaiseksi kovin. Autolähdöstäkin on kokemusta vain yhden lähdön verran, ja silloin lähdössä ei ollut hevosia kuin kuusi. Laukkakaan ei saa yllättää.
Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1
RANKING
A) 8-3-1-7 B) 4-9-10-6-5 C) 11-2
QUESTIONMARK ME – INTUTO – AL E.GADOR ZET – HER ROYAL HIGHNESS
Toto4-pelin avauskohteessa 8 QUESTIONMARK ME on huonolta lähtöpaikaltakin suosikki, mutta lähtöpaikka tekee sen, ettei ruunaa uskalla jättää varmaksi. Juoksu voi nimittäin mennä hankalaksikin. Kunto on kyllä edelleen huipussaan, vaikka neljän voiton putki onkin katkennut. Myös 3 INTUTO kilpailee huippuvireessä. Se on jäänyt kahdessa viime startissa kivikovissa lauantailähdöissä pussiin. Vastus on nytkin laadukas, mutta kuitenkin kokonaisuudessaan viime startteja helpompi. Asetelmatkin ovat mainiot. 1 AL E.GADOR ZET sooloili viimeksi Seinäjoella ylivoimavoittoon. On kuitenkin syytä noteerata, ettei vastus ollut läheskään sitä tasoa kuin nyt sekä ennen Seinäjoen kilpailua. Vuorenvarmasti ei siis pysty viime startin perusteella sanomaan, että kuntokäyrä osoittaisi ylöspäin. Johtopaikan pitäminenkin ykkösradalta ainakin suoraan on todella tiukassa, sillä Al E.Gador Zet ei ole mikään raketti ihan ensimetreillä. Ainakin Thelma Zet on alussa vikkelä, mikäli sillä satsataan lähtöön. 7 HER ROYAL HIGHNESS palaa kolmen ja puolen kuukauden tauolta, mikä näkynee otteissa. Kyseessä on kuitenkin niin kovan kapasiteetin omaava tamma, että se nostetaan silti neljäntenä hevosena mukaan A-kategoriaan. Her Royal Higness olisi hävinnyt syyskuussa Turun Kasvattajakruunu-finaalissa ilman loppusuoran laukkaansa vain Stoneisle Oceanille. 4 SPADE ACE FRIDO kirii lähestulkoon aina mukavasti, mutta lähtönopeutta saisi olla enemmän.
Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka
RANKING
A) 2-11-9-4 B) 3-6-1-10-5-12-8-7
MEMPHIS MINNIE – MARK MORE – KRAMPUS – BLACK ICE BOOST
Nousijadivisioonakarsinta on jaettu kahteen lähtöön, ja ensimmäisen Toto64-kohteen tavoin myös tästä lähdöstä löytyy useampia vahvoja voittajakandidaatteja. 2 MEMPHIS MINNIE saa lähtöasetelmien ansiosta vihjeen. Mikäli nopea avaaja saa tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, voi vahvaan vireeseen kohonnut tamma kestää aiempaa kovemmasta vastuksesta huolimatta ykkösenä maaliin asti. Kahden viime kilpailun kaksarisijat ovat tulleet nimenomaan keulasta. 11 MARK MORE on kulkenut Christa Packalenin valmennuksesta käsin koko ajan hienosti. Ruuna saa viime suorituksestaankin ehdottomasti puhtaat paperit, vaikka tulikin selvänä suosikkina selässään liftanneen Elegant Prayerin ohittamaksi 10,5-kyytisellä kiripuolikkaalla. Hyvältä lähtöpaikalta Mark More olisi selkeä suosikki. 9 KRAMPUS pärjää yleensä ravatessaan ja on ravia kulkiessaan nytkin vahva menestyjäkandidaatti. 4 BLACK ICE BOOST on lähdön ideahevonen. Se oli viimeksi 4. sisältä ihan mukava neljäs. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että ruuna joutui revittelemään jo ennen lähtöä ja lisäksi alla oli yli kuukauden starttiväli. Startti kropassa suoritustason pitäisi olla nyt parempi, joten juoksun onnistuessa kaikki on mahdollista. 3 BLUE FLASH voi saada nappireissun kärjen imussa, jolloin ainakin totosija on mahdollinen. Viimekertainen Lahden kolmossija tuli johtavan takaa. 6 VALIANT DREAM kilpailee hienossa totoputkessa, mutta lähtöpaikka ei tee putken jatkamisesta helppoa.
Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1
RANKING
A) 1 B) 2-5-6-9-3-8-11-10-12-4-7
ADRIENNE’S AMI – MR NICE WAY – HERE COMES MARTY – BWT CRUSADER
Mikäli 1 ADRIENNE’S AMI onnistuu kiihdytysvaiheessa kommelluksitta, se tuskin on pikamatkalla lyötävissä. Adrienne’s Ami pystyy nimittäin pitämään pikamatkalla yllä niin rajua tempoa, että muut ovat todellakin helisemässä. Viime Vermon vierailullaan Adrienne’s Ami veti johtopaikalla kaukana muiden edellä hurjaa kyytiä. Koko avauskierros oli 12,5-vauhtinen. Vaikka muut tavoittivat karkulaisen loppukaarteessa, kamppaili Adrienne’s Ami kärkirintamassa urheasti kolmanneksi. Mikäli Adrienne’s Ami juoksee johtopaikalla, tulee sisärata vetämään. Niinpä 2 MR NICE WAY on piikki-selkä –psyykillä selvä kakkoshevonen. 5 HERE COMES MARTY, 6 BWT CRUSADER ja 9 MOSQUITO MILI tavoittelevat myös asemia sisäradan jonosta. Here Comes Martylle pikamatka sopii, sillä taulun molemmat totosijat ovat peräisin lyhyeltä matkalta. BWT Crusaderille 900 metrin kiri 4. ulkoa oli vielä Lahdessa tauon jälkeen liikaa ja ruuna kangistui loppusuoralla kakkossijalta neljänneksi. Mosquito Mili on ottanut taulun voittonsa selvästi tätä helpommista lähdöistä. Hyvällä sisäratajuoksulla totosija on kuitenkin mahdollinen.
Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
RANKING
A) 6-4-5-12 B) 8-11-2-9-1-3-10
I’M JUST A SUND – INVANTAGGIO – FLYNN BOKO – EBU B.BOKO
Toto64-pelin päätöskohteessa numeron 7 GRAINFIELD OLIVER poisjäänti muuttaa kiihdytyksen luonnetta, sillä alkuperäisessä skenaariossa liputimme Toni Siposen valmennettavan keulajuoksun puolesta. Rankingin kärkeen kipuava numero 6 I’M JUST A SUND on kirinyt kahdessa viime startissaan mukavasti, ja jyvä tuntuisi taas hiljalleen löytyvän. I’m Just a Sund on nopea avaaja, mutta vasta startissa nähdään, haetaanko jo tässä vaiheessa aggressiivisesti keulapaikkaa vai tyydytäänkö suosiolla selkäjuoksuun. Lähtöön panostamalla ruuna voi joka tapauksessa päästä loistopaikkaan. Lujaa liikkeelle pääsevä 2 AMARETTO SCOOP palaa jälleen kerran tauolta, joten tuskinpa sillä on tarkoituksenmukaista avausta kovin pitkäksi venyttää. Lämmitys antaa tärkeää lisäinfoa Jyrki Tammimetsän suojatin iskukyvystä. 4 INVANTAGGIO jäi joulukuun startissaan 4. sisälle pussiin. Ruuna voi saada ihan hyvät iskuasemat. 5 FLYNN BOKO on aika tarkka juoksun onnistumisten suhteen, joten onnistumisia tulee harvoin. Kunto on kyllä kohdallaan. 12 EBU B.BOKO on mainiossa vireessä, mutta lähtöpaikka laskee tuntuvasti osakkeita. Mikäli avauksesta tulisi selvästi ylivauhtinen, olisi Ebu B.Bokolla täydet saumat voittoonkin. B-ryhmän käynnistävä 8 IDA’S OWEN on paikalla, mistä on tosi hankala saada onnistunutta juoksua. Myös 11 ELLIOT BOKO kärsii huonosta lähtöpaikasta.
TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
T4-1: 8,3,1,7 + 4,9 (10,6)
T4-2: 2,11,9,4 + 3,6,1,10 (5,12)
T4-3: 1 (2,5)
T4-4: 6,4,5,12 + 8,11,2 (9,1)
Pieni systeemi 64 riviä, hinta 12,80 euroa.
Suuri systeemi 336 riviä, hinta 67,20 euroa.
PÄIVÄN DUO
1
6
Yhteensä 1 yhdistelmä.
TROIKKA LÄHTÖ 7
2,11,9,4
2,11,9,4
2,11,9,4,3,6,1,10
Yhteensä 72 yhdistelmää, hinta 36 euroa.
TROIKKA LÄHTÖ 9
6
4,5,12
kaikki
Yhteensä 27 yhdistelmää, hinta 13,5 euroa.