Forssa 30.10. klo 17.30, vihjeet ja kommentit

Kavioura on saanut useita päiviä sadetta, mutta sunnuntaille ei ole luvattu vettä. Radan odotetaan kuivuvan raveihin.

VIHJEITÄ SUNNUNTAIRAVEIHIN 30.10

Ohjastaja- ja valmentajakommentteja illan lähtöihin:


Lähtö 2

3 Unnan Tähti oli viime startissa kipeä. Alla on vain hiljaisia hiittejä, eikä hevonen ole varmaan aivan ennätyskunnossa. (Arto Hammar)


Lähtö 3

12 Defiant Pine on suuri hevonen, ja sillä on vähän välillä ongelmia, mutta mitään isompaa siinä ei ole ollut. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, ja sen pitäisi pärjätä tuossa lähdössä. (Eevamaria Koski), lähde 7-oikein -lehti


Lähtö 4

7 Viksu Vikkelä tekee aika ajoin hyviä esityksiä, mutta ailahtelee paljon. Helsingissä kovassa lähdössä tamma oli Huimariinan jälkeen toinen. Viksu Vikkelä avaisi kovaa, mutta alkuun satsaaminen olisi lopusta pois. (Arto Hammar)


Lähtö 5

3 Prize Velvet romahti viime startissa pahasti, kun hengitysteissä oli ongelmaa. Hevonen vietiin suoraan startista klinikalle, ja kurkusta löytyi limaa ja rakkuloita. Ruunan meni toista tuntia palautuessa, vaikka se juoksi vain kierroksen. Prize Velvet sai lääkekuurin, ja annoin sen olla jonkin aikaa treenaamatta. Tampereelle piti jo juosta sen jälkeen kilpaa, mutta sitä edeltävänä päivänä hevosella nousi kuume. Profiili on suhteellisen matkalla, sillä hevonen ei ole parhaassa terässään. Uskon kuitenkin Prize Velvetin olevan ihan asiallisessa vireessä, ja sen pitäisi pystyä menemään täysi matka 17-hujakoille. Hevonen on hyvä lähtemään ja ravivarma. (Esa Asikainen)


5 Hazelhen Hermes on hyvässä kunnossa. Viimeksi joku ajoi kokoontumisvaiheessa kylkeen ja hevonen myöhästyi pahoin. Ruunassa ei ole ollut mitään vikaa, ja se toimi avovehkeillä mainosti, mutta oli laiskahko. Nyt varustukseen lisätään vetolaput. Kengät pidetään jalassa, sillä tavoitteet ovat seuraavan viikon Kymenlaakso-ajon karsinnoissa. Viime kisan perusteella kengät jalassa ajamisella ei ole isoa merkitystä. Laukkariski on toki olemassa, mutta uskon Hazelhen Hermesin lähtevän varmemmin avovehkeillä. (Timo Korvenheimo)


13 Arctic Masulino on nyt ollut nyt hyvä. Sarja ei ole maailman istuvin, mutta tämä hevonen tulee aina juosten perille. En ole ihan varma selvittääkö ruuna Forssan kaarteet, mutta niiden sujuessa jonkinlainen menestyminen on mahdollista. (Hannu-Pekka Korpi)


Lähtö 6

2 Arctic Ile on juossut paljon tätä kovempia lähtöjä ja kilpailee paremmassa kunnossa kuin tulokset antavat ymmärtää. Mielestäni sen pitäisi olla tämän lähdön suosikkeja. Ori lähtee aivan hyvin, muttei ole mikään raketti. Luulen, että Pekka (Korpi) ajaa nyt rohkeammin, koska Arctic Ile on ollut monta kertaa hännillä vauhdinjaon uhrina. (Hannu-Pekka Korpi)


3 Sabacan Savagessa kävi joku tauti viime kisan aikoihin. Jalat vähän turvottelivat, mutta se meni äkkiä ohitse. Hyvältä paikalta hevosella pitäisi olla saumat totosijoille. Ruuna on parhaimmillaan, kun se pääsee tekemään selästä 300-400 metrin kirin. (Timo Korvenheimo)


Lähtö 7

1 Dribbling tuli kesäkuussa, ja sillä oli kuljetuskuume. Sillä meni yleiskunto tosi huonoksi, ja se oli Hyvinkään Hevossairaalassa pari viikkoa tiputuksessa. Nyt se on vasta toipunut kunnolla. että pystytään ajaa kilpaa. Hiitissä olen ajanut sillä läpi 1.19, ja sen se meni erittäin helposti. Odotan Dribblingiltä heti aika hyvää tulosta. Se voisi lähteäkin kovaa, sillä se on aika meneväisen oloinen peli. Lähtöön ei kuitenkaan satsata vaan yritetään ajaa selkäjuoksua. Jos sillä avaa kovaa, se ei anna välttämättä vauhtia pois. Kengät jalassa ajetaan, ja jenkkikärryt on todennäköisesti perässä. (Eevamaria Koski), lähde 7-oikein –lehti


Lähtö 10

7 Get Photos oli kesällä tauolla, kun se ei meinannut riittää parhaille. Tamma avasi ihan mukavalla esityksellä tauolta. Koitetaan antaa pienikokoiselle menijälle nättejä juoksuja. (Arto Hammar)


Vihjeet: (julkaistu perjantaina)


Lähtö 1

A – 1 B – 6, 11, 4, 8, 5, 7, 2, 10, 12 C – 9, 3

SUOSIKKI: 1 Mr North Gate on illan avauksessa voittopaikalla. Ruuna lähtee liukkaasti ja voi johtaa sisäradalta koko matkan. Porissa kuusivuotias avasi hyvin ja pääsi pudottamaan toiseen ulos. Viimeisellä takasuoralla se pudotti toiseen sisälle ja seurasi mukavasti totoon.

HAASTAJAT: 6 Like Fatal Love avaa niin ikään hyvin ja tavoittelee asemia kärjen tuntumasta. Tamma ei taida hyötyä juostavasta matkasta, mutta kunto ei ole ainakaan laskussa. Tuoreimmassa kisassaan se sai makoisan juoksun Gasoline Gallin takana ja seurasin totoon. 11 Convitato olisi moottoriltaan oikein riittävä hevonen, jota matka suosii. Ruuna kärsii etenkin kaarteissa raviongelmista. Karri Aalto saattaa ajaa ajoissa eteenpäin. 4 Olivier ei ole löytänyt viimeistä pykäläänsä, mutta tekee kuitenkin pikkunäppärän positiivista jälkeä. Ruuna sai viimeksi makoisan juoksun 3.-2. ulkona ja punnersi huomattavasti tätä kovemmassa lähdössä mukavasti.

Juoksunkulku: 1 Mr North Gate saa tehdä keulassa oman juoksunsa. 6 Like Fatal Love tähtää sen selkään.


Lähtö 2

A – 8, 13 B – 9, 2, 6, 12, 1, 5, 4, 10, 3, 16, 14 C – 15, 7, 11

SUOSIKIT: 8 Merran Jyske tekee alati hyvää jälkeä ja kehittynee starttien myötä alati. Viime startissaan ruuna rymisteli etusuoralla keulapaikalle, josta kävi 13 Vekrauksen kanssa tiukan senttimetrikamppailun voitosta. Vekraus palasi tuohon kisaan kahden kuukauden paussilta, joten se tuskin ainakaan huonontaa tähän kisaan.

HAASTAJAT: 9 Kukkarosuon Matti avaa nyt Kari Lohirannan käsistä. Kyseessä on pystyvä aloittelija, joka on kuitenkin erittäin epävarma. Esimerkiksi Teivossa 16.8 viisivuotias veti keulassa reipasta ja oli hyvällä tuloksella ylivoimainen. 2 Karhotti tulee osaavista käsistä ja pystyy selvään ennätysparannukseen. Kuopiossa Villihotin poika kohosi viimeisen takasuoran alussa 2. ulkoa kiriin. Se haparoi maalisuoran alussa, mutta kamppaili siitä selvittyään vielä ykköseksi. Karhotti kellotutti viimeiset 700 33,0-vauhtia. 6 Unnan Tähti tuntuu kehityskykyiseltä aloittelijalta.


Lähtö 3

A – 12, 4, 14 B – 1, 2, 16, 7, 10, 13, 15 C – 6, 8, 3, 5, 9, 11

SUOSIKIT: Kolmannessa lähdössä tullaan näkemään selkeitä tasoeroja. 12 Defiant Pine aloittaa Eevamaria Kosken valmennuksesta. Tamma ehti osoittaa keväällä hyvää kapasiteettiä. Esimerkiksi Teivossa 24.5 In Love With Youn tytär piti johtopaikalta helposti pintansa, vaikka piti matkalla kovaa tempoa. 4 Gilda Ale on koko matkan ravatessaan kova peli, sillä pystyy tiputtamaan sekuntikaupalla ennätystään. Tamma on etenkin kurveissa todella epävarma. Forssassa kuusivuotias laukkasi ensimmäisen kaarteeseen, mutta tykitti hänniltä kiripuolikkaan 12,9-vauhdilla. 14 Super Ray avasi uransa viime vuonna lupaavilla esityksillä, mutta ongelmat astuivat pian kuvaan. Ruuna tuli kokeessa pintakaasulla kirilenkin 17,1-vauhtia ja on onnistuessaan heti valmis menestymään.

HAASTAJAT: 1 Snazzy Match ei ole mikään tykki, mutta pääsee matkaan hyvistä asemista ja voi parantaa menoaan starttien myötä. Forssassa kolmivuotias sai heikossa lähdössä hyvän juoksun sisäradalla, joten sijoitus mairittelee. Harri Koivunen palaa rattaille ja hevoselle on luvassa mainio reissu. 2 Tribal Napoleon ei loistanut heinäkuisessa Turun kisassa, mutta iäkäs aloittelija on voinut sen jälkeen mennä eteenpäin.


Lähtö 4

A – 3 B – 6, 11, 9, 12, 10, 7, 1, 2, 5, 8 C – 4

SUOSIKKI: Toto4-pelin avauskohde on yllättävänkin hyvätasoinen koitos. 3 Junkapunka rulli tuoreimmassa kisassaan kovavauhtisessa kiihdytyksessä laukalle. Sitä ennen se teki urhean esityksen vaadittuaan vauhtia toisella radalla ilman selkää. Junkapunka päässee nyt suhteellisen helposti mielipaikalleen keulaan ja on paha ohitetava.

HAASTAJAT: 6 Imun Siro teki maanantaina todella lupaavan esityksen, minkä perusteella epätasainen menijä kilpailee elämänsä iskussa. Turussa Tapio Perttusen suojatti laukkasi alussa pahoin, mutta tykitti takajoukoista viimeiset 1200 metriä alle 23,0-vauhtia. Ainakin kuolemanpaikan välttäessään Imun Siro pystyy olemaan ihan kärjessä. 11 Villiaura nousi Kuopiossa etusuoralla johtavan takaa toisen radan veturiksi ja kamppaili sitkeästi voitosta. Vahva hevonen parantaa starttien myötä. 9 Kake on nopea ja ravivarma menijä, mutta kärsii nopeana avaajana takarivistä. Ori suorittaa varmasti ja lienee nyt ainakin kärjen lähellä.

Juoksunkulku: 3 Junkapunka avaa keulaan ja saa vetää suhteellisen rauhallista. 11 Villiaura saattaa kiertää aikaisin johtavan rinnalle.


Lähtö 5

A – 5, 1, 14 B – 7, 3, 13, 16, 10, 15, 12, 11, 4 C – 8, 9, 6, 2

SUOSIKIT: 5 Hazelhen Hermes on näihin sarjoihin erittäin pystyvä menijä, joka pärjää onnistuessaan väkisin. Ruuna myöhästyi viimeksi auton takaa pahoin, mutta teki hänniltä hyvän kirin. Viimeiset 2100 sujuivat 15,6-tahtia. Ravatessaan Timo Korvenheimon valmennettava voi voittaa kaikilta juoksupaikoilta. 1 Overfun Match on ottanut kehityksessä askeleita eteenpäin. Tamma tarvitsee vielä lisää kovuutta, mutta saa hyvän juoksun. Tuoreimmassa kisassaan se kiersi 6. ulkoa viimeisen puolikkaan 13,0-vauhdilla. 14 Brown Recluse on hyväfysiikkainen ja sarjoissaan nouseva menijä. Nelivuotias aloitti tuoreimmassa startissaan Väreiden käsistä ja voitti keulasta reippaasta matkavauhdista huolimatta. Nyt tehtävä on aivan erilainen, mutta ori pystyy tekemään omat juoksunsa.

HAASTAJAT: 7 Yank Match ei ole mitenkään erityisen nopea hevonen, vaikka se kahdesti keulassa onkin juossut. Juoksurata voi olla siis ennemmin ongelma kuin etu. Lahdessa ori lopetti kärjestä 15,0-vauhtia ja piti ajettuna pintansa. 3 Prize Velvet romahti viimeisessä kisassaan, mutta on osoittanut olevansa näihin sarjoihin hyvä menijä. 13 Arctic Masculino kiertää kaarteet ravatessaan korkealle. Seinäjoella ruuna lähti etusuoran alussa kiertämään 5. ulkoa eteenpäin ja marssi pitkällä kirillä vakuuttavasti kärkeen.

Juoksunkulku: 1 Overfun Match lähtee johtamaan joukkoa.


Lähtö 6

A – 2, 1, 7 B – 5, 3, 10, 6, 8 C – 9, 4, 12, 11

SUOSIKIT: 2 Arctic Ile olkoon tasaisen lähdön niukka suosikki. Ori on juossut monesti kovia ikätovereitaan vastaan, joten vastus kevenee nyt tuntuvasti. Seinäjoella nelivuotias kohtasi Elien Webin johdolla kovan porukan ja oli joukon hänniltä vauhdinjaon uhri. Arctic Ile tuli viimeiset 600 mukavasti 12,4-vauhdilla. Se saa tässä väkisin juoksuasemat ja pystyy paljoon. 1 Ranch Morrison ei hyödy tasaisena avaajana ykkösradasta, mutta pystyy pussituksen välttäessään menestymään raskaammallakin juoksulla. Teivossa kuusivuotias tuli toiselta ilman selkää urheasti perille. Starttivälin tihentyessä esitys voi vielä parantua. 7 Lindalike jäi viimeksi johtavan kantaan ilman kiritilaa. Tamma avaa kovaa, mutta tarvitsee voittaakseen joko keulajuoksun tai onnistuneen selkäjuoksun kärjen lähellä.

HAASTAJAT: 5 Pasi Von Bentz ei ole löytänyt ihan parasta virettään, mutta viimeinen vaihde voi löytyä starttien myötä. Viimeksi ruuna sai mukavan juoksun 3.-4. sisällä ja nousi loppukurvissa toiselle. Kyseessä on Wihelm Nashin voittama tasokas 76-lähtö. Pasi Von Bentz voi olla ihan kärjessä jos välttää juoksupaikan toiselle ilman selkää. 3 Sabacan Savage on vähän epätasainen, mutta pystyy hyvänä päivänään paljoon. Toissa startin kolmossija on peräisin 3. ulkoa ja Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnasta.

Juoksunkulku: 6 Caerbannog singahtaa Olli Koivusen niin halutessa keulaan. 5 Pasi Von Bentz tai 7 Lindalike tarjoaa sille selän.


Lähtö 7

A – 8, 4 B – 1, 5, 3, 7, 9, 10, 12 C – 6, 2, 11

SUOSIKIT: 8 Be Spontaneous on kahdessa edellisessään ollut juoksunkulun uhri. Nytkään ei ole luvassa helppoa reissua, mutta lähtö on paljon aikaisempaa köykäisempi, joten luokkahevosen pitäisi osallistua ehdottomasti voittomatsiin. Toissa startissa viisivuotias tykitti 4. ulkoa viimeiset 700 10,0-vauhdilla, vaikka oli loppukurvin neljännellä. Viimeksi ori kärsi huonoista selistä, muttei ehkä ollut aivan yhtä hyvä. 4 Shadoom kilpailee paremmassa kunnossa kuin viime sijoituksista voisi päätellä. Tuoreimmassa kisassaan se nousi 6. sisältä etusuoralla toiselle. Kuusivuotias oli kirilenkin ulkoradoilla huonoissa selissä, mutta tuli loppuun asti hyvin. Viimeiset 700 sujuivat epäonnistuneella juoksunkululla 13,2-kyydillä.

HAASTAJAT: 1 Dribbling on erittäin vaikea arvioitava. Mukavasti mennyt ori pääsee matkaan loistavista asemista ja on kovan suosikkiparin ykkösvastustaja. 5 Super Karma ei ole Suomessa vielä erityisemmin loistanut, mutta juossut paljon kovempia lähtöjä kuin tämän kertainen. Etenkin kovavauhtisessa kisassa Anssi Nurmisen suojatti pystyy paljoon. Kenkien riisumisesta olisi apua.

Juoksunkulku: 3 Eden Duo avaa keulaan, josta sillä myös ajetaan.


Lähtö 8

A – 5 B – 3, 2, 7, 6, 12, 10, 4, 1, 8 C – 9, 11

SUOSIKKI: 5 Voitto-Aatos ei ollut viime kisassaan mitenkään loistava, mutta luultavasti se parantaa ison askeleen saatuaan startin alle. Forssassa kuusivuotias veti toisen radan jonoa ja punnersi tasapaksusti neljänneksi.

HAASTAJAT: 3 Veto-Vauhti lopetti viimeksi johtopaikalta tyylikkäästi 27,5-vauhtia. Tamma pystyy petraamaan autoennätystään selvästi ja saanee hyvän juoksu kärjessä tai sen lähellä. 2 Kaporin kapasiteetti piisaa korkealle, muttei se ollut viimeksi parhaimmillaan. Ori matkusti toisella ilman selkää ja oli lopussa ponneton. Toissakerralla Kapor kiri Veto-Vauhdin voittaessa 5. ulkoa loput 800 28,1-temmolla. 7 Auritar sai Forssassa suotuisan reissun 2. ulkoa ja kiitti hyvästä reissusta kirimällä varmasti kärkeen. 6 Sointu-Esteri kadottaa monesti ratkaisuvaiheessa raviaan.


Lähtö 9

A – 13, 6 B – 8, 1, 5, 11, 3, 10, 12, 4, 9, 2 C – 7, 16, 15, 14

SUOSIKIT: 13 Millstone’s Vivid on voimavaroiltaan tämän lähdön ehdotonta eliittiä, mutta se on varsin tasavauhtinen ja kärsii kaarteissa raviongelmista. Maanantaina Turussa se veti toisen radan jonoa ja yritti viimeisellä takasuoralla torjua pätkänopean Rally Trolin, minkä seurauksena se kompuroi laukalle ja menetti sijoituksen ihan kärjessä. 6 Showtime voisi olla nyt mainio pelikohde, sillä nopea ja näihin sarjoihin kyvykäs menijä pääsee matkaan hyvistä asemista. Lahden sijoituksen ei kannata kiinnittää huomiota, sillä tamma peruutteli alussa hännille, jonne jäi kirivaiheessa pussiin. Showtime ottaa alussa nopeudellaan hyvät asemat.

HAASTAJAT: 8 Life Of Rose on ollut tauon jälkeen usein sijoituksiaan parempi. Kyseessä on hieman tasavauhtinen hevonen, joka tapaa tehdä hyviä kirejä. Vastus on nyt köykäisempi kuin monesti aikaisemmin. Viimeksi viisivuotias ei päässyt käyttämään ihan kaikkia voimiaan 2. ulkoa, muttei ”bensaa” vaikuttanut olevan paljoa tankissa. 1 Sarah With Love pääsee matkaan nappiasemista. Tamma veti viimeksi keulassa tasaista vauhtia ja himmasi vähän lopussa. Virtava tamma on selvästi parempi selkäjuoksulla.

Juoksunkulku: 1 Sarah With Love ja 6 Showtime ratkaisevat sisäradan ensimmäisten paikkojen kohtalon.


Lähtö 10

A – 10, 1 B – 3, 5, 12, 7, 2, 9, 11, 4 C – 8, 6

SUOSIKIT: 10 Blue Chocolate teki Forssassa kovan tuloksen, mutta juoksunkulku ja kova matkavauhti huomioiden aika mairittelee suoritusta. Turussa Ilkka Korpi kokeili suojatillaan keulasta ja loppusuora oli tervanjuontia. Vastuksen puolesta lähtö oli kuitenkin tuntuvasti tätä kovempi. Nyt tammalle on luvassa taas selkäjuoksu. 1 Wintermick oli viimeksi – Meri Elomaan tallista avatessaan – parempi kuin koskaan. Ruuna haki 12,0-avauksessa väkisin johtopaikan. Lopussa kova matkavauhti näkyi ymmärrettävästi jaloissa, mutta kaikkiaan suoritus oli erittäin positiivinen.

HAASTAJAT: 3 Rockmeadow Tom teki keväällä ihan näppärät suoritukset ja on voinut kesän aikana mennä isoja askelia eteenpäin. 5 Devil’s Eye juoksi viimeksi 3. sisällä ja sai niin myöhään tilaa, että voimia oli maalissa vielä paljon jäljellä. 12 Power Cloud pisteli viime kisassaan hänniltä loput 800 16,6-vauhdilla.


T4, pieni systeemi

I 3 Junkapunka

II 5, 1, 14

III 2, 1, 7, 5

IV 8, 4

24 riviä 0,20 euron panoksella = 4,80 euroa


T4, suuri systeemi

I 3, 6, 11

II 5, 1, 14, 7, 3, 13, 16

III 2, 1, 7, 5

IV 8, 4

168 riviä 0,20 euron panoksella = 33,60 euroa


DUO

2 – 8 40%

1 – 8 35%

7 – 7 25%


TROIKKA, lähtö 9

I 13, 6, 8, 1

II 13, 6, 8, 1

III 13, 6, 8, 1, 5, 11

48 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 24,00 euroa


Parhaat pelikohteet:

***Hazelhen Hermes (L5)

**Showtime (L9)

**Arctic Ale (L6)

**Be Spontaneous (L7)

**Voitto-Aatos (L8)

**Mr North Gate (L1)

*Wintermick (L10)


Vihjeet laati: Iivari Ingves