Paikallisia ja valtakunnallisia suuruuksia lauantaina Forssassa

​​​​​​​Lauantai 28.4. on hieno päivä paikalliselle raviurheilulle ja paikallisille raviharrastajille. Forssan Pilvenmäelle marssii karva kiiltäen kymmeniä laatupolleja, joita taustajoukot ovat valmistelleen huolellisesti lauantain kilpailua silmällä pitäen. Tässä kymmenen poimintaa päivän osallistujista. Parittomat ovat paikallisia ja parilliset muualta tulevia suuruuksia.
​​​​​​​

1. Didi Hoss on ehta forssalainen, jonka taustajoukoista löytyy muun muassa tv:stä tuttu Iivari Ingves. Tamma haki raviaakkosopit Juhan ja Tiina Koskelan tallilta Pilvenmäen tallialueelta ja 4-vuotias on tottunut voittamaan Pilvenmäellä jahdaten nyt 10 000 euron pottia Pilvenmäki Specialista. Lähtö on tasaisen tasokas, joten kaiken pitää mennä nappiin voittoa ajatellen.

2. Graceful Swamp. Mikä ihmeen Graceful Swamp, saattaa joku vielä kysyä. Nimi on outo monelle raviharrastajallekin, mutta voipi olla, että 3-vuotias ori tunnetaan vuoden kuluttua myös Suomen rajojen ulkopuolella. Erkki-Pekka Mäkisen superlupaus on saanut jopa Ari Moilasen hykertelemään. Nähdäänkö Pilvenmäen kolmannessa lähdössä tulevaisuuden supertähti?

3. Erica Eme on Plvenmäellä valmentavan Cathy Johanssonin tämän hetken ykköstykki. Ärhäkkä tamma juoksee ylisarjassa mutta kun lähtörata suosii, Erica Eme voisi olla potinnostaja T76:ssa.

4. Pikkukahveli on vastustajien kannalta yksi pelätyimpiä suomenhevosia ja saapui jo perjantai-iltana Pilvenmäelle vastaanottamaan tulevaa kilpailupäivää. Kyseessä on väsymätön voimanpesä, jolla on vauhtiakin hirmuisesti. Laukat ovat olleet helmasyntinä, minkä vuoksi voittosumma on ”vain” hieman yli 130 00 euroa. Kyseessä on myös ulkoisesti upea vaalea liinaharja.

5. Pilvenmäki Specialissa on myös toinen paikallinen hevonen. Wall Street Comery on syntynyt Tammelassa ja kimpparuunan omistajia on muun muassa Tammelassa ja Forssassa. Wall Street Comery on tiedetty aina kyvykkääksi, mutta ruusuilla se ei ole vielä suuremmin tanssinut. Siksi on erityisen hienoa, että Wall Street Comery juoksee kotiratansa suurkilpailussa.

6. Shadow Of Brisbane on ollut alkuvuoden sykähdyttäjä, ja samalla se on paikannut edesmenneen Jeppas Pointerin jättämää aukkoa Harri Koivusen tallissa. Harvoin saa nähdä näin tsemppihenkistä urheiluhevosta!

7. Grainfield Fanny on yksi monista Tapio Mäki-Tulokkaan tallin valttikorteista. Tammelalaisvalmentaja on noussut muutamassa vuodessa maan arvostetuimpien treenareiden joukkoon. Myös Grainfield Fanny on parantanut huimasti Mäki-Tulokkaan hoivissa ja lauantaina nähdään varmasti riemukas voitonjuhla, jos tamma kaartaa suuren omistajajoukon iloksi voittajakehään.

8. Akaasia oli melkein ravikuningatar viime vuonna, mutta niin vain päätösmatkalla Saaga S. meni menojaan. 12-vuotias tähtitamma avaa Forssassa kautensa, ja voitto on heti mahdollinen. Ohjissa on raviurheilun grand old man Markku Hietanen.

9. Scream Carambolan statistiikka ei häikäise, mutta aina ei ole tärkeintä voitto vaan osanotto ja hyvä suoritus. Erityisen tärkeää osanotto on tässä lähdössä, sillä kyseessä on Salamakypärät-kiertueen avaus. Salamakypärissä nuoret kuskit saavat ansaitsemiaan näytön paikkoja. Scream Carambolan alkukausi on mennyt mukavasti, sillä plakkarissa on jo kolme kakkossijaa. Lähtörata ei suosi, mutta onnistuneella juoksulla ypäjäläisori voi tuoda ilonhetkiä taustajoukoilleen.

10. Josveis on ehtinyt valloittaa tänä vuonna Ranskan Vincennesin. Onko nyt Forssan vuoro? Antti Ojanperän tallin nouseva suomenhevonen saa vastaansa jo edellä mainitun Pikkukahvelin mutta myös Tulingon, Pyörylän Paronin ja Vixenin. Niin hieno lähtö, että kympin alla oli pakko mainita useampikin vieraileva tähti.

Nähdään lauantaina Pilvenmäellä!

Ensimmäinen lähtö starttaa klo 14.05, viimeinen klo 17.35. Siinä välissä ehtii tapahtua paljon.


Vihjeitä ja tallikommentteja

Ravintolapalvelut lauantaina 28.4.