Forssan lounasravien 22.7. vihjeet ja tallikommentit

Forssan lounasravien 22.7. vihjeet ja tallikommentit ovat luettavissa.

Ohjastaja- ja valmentajakommentteja perjantain lähtöihin:


Lähtö 1

12 REAL RED sai kurjan lähtöpaikan ja tuolta saattaa olla pakko ajaa eteenpäin. Hevonen tuntuu kotona oikein hyvältä ja kilpailuun tullaan hyvillä mielin. Starttiväli johtui siitä, että jalkaan tuli haava, jota paranneltiin rauhassa. Kuski oli viime starttiin oikein tyytyväinen. Tamma voisi mennä 17-18 väliin. (Tapio Mäki-Tulokas)


Lähtö 2

3 APRICOT STONESTA ei oikein tiedä, ennen kuin kokeillaan. Se tuli reilu kuukausi sitten kovalta mieheltä (Stig H. Johansson). Kivelän Arska on ollut lomallaan vähän laittelemassa meidän hevosia, ja hän sanoo, että kyllä tämä parantaa kun lyödään kunnolla linimenttiä selkään. Radalla on ajettu 20:tä. Tämä tuntuu juoksijahevoselta, eikä Forssan kurvien pitäisi tuoda ongelmia. Kuski päättää taktiikan, mutta tämä on nopea avaaja. Rautakengästä ajetaan. Tamma voi pärjätä, mutten oikein tunne vastusta. (Martti Salojensaari)

9 SAND PIRATE ÅS heitti Lahdessa peitsille keulasta, eikä ollut Mikan (Forss) mielestä siinä vaiheessa mitenkään väsynyt. Ruunaa vähän hoidettiin kisan jälkeen, lähinnä nivelistä. Lähtö on sopivan näköinen ja voittoon pitäisi olla hyvät saumat. Se kilpailee Forssassa kengät jalassa. Sand Pirate Ås on asiallinen hevonen, mutta ihan vielä tiedä, millainen menijä se loppupeleissä on. (Tapio Mäki-Tulokas)


Lähtö 3

8 JACKSON on treenannut ihan ok, mutta en osaa sanoa mitään varmaan. Hevonen on ollut helmikuun alusta asti minun treenissäni. Kumpikin Forssan kaksikostani on treenannut samalla tavalla. Ne olivat viime viikolla hiitillä Vermossa. Siinä ajettiin yli 20:tä läpi, mutta loppu tultiin reippaammin. Ruuna on kotona hirmulaiska, enkä osaa sanoa kilpailuvireestä. Ainakin treenikaverin kanssa juokseminen piristää hevosta. Jackson on oriina tavannut kolhinut jalkojaan, mutta nyt se vaikuttaa tosi terveenoloiselta. Meidän hevoset olivat keväällä tosi räkäisiä, minkä takia starttaaminen on venähtänyt. Forssassa ollaan lähinnä opintomatkalla. (Mervi Illikainen)


Lähtö 4

4 UNIQUE SIGN sai viime syksynä järkyttävän pitkän viruksen. Se oli kahdessa viimeisessä kipeä. Viruksen jälkeen jalka alkoi vähän turvotella, ja sitä hoidettiin, minkä jälkeen hevosella oli kuukauden kävelykuuri. Keväällä kun aiottiin alkaa hiittaamaan, oriilta löytyi siitepölyallergiaa. Monenlaista pulmaa on siis ollut, ja starttiin tullaan vähän epävarmoin mielin. Jonkin verran olen käynyt hiitillä ja ajanut alle 20:täkin. Hevonen voi silti olla vähän tukkoinen, koska se on treeneissä laiska. (Marja-Liisa Koski)

6 SMILING SERGEI tulee starttiin hyvin varovaisin mielin. Hevonen on lähinnä nimellisesti minulla, sillä omistaja Tuulia Oksanen ajaa sitä enimmäkseen, mutta olen minäkin pari hiittiä ajanut ja jonkin verran vetojakin. Kovimmillaan olen ajanut hiitillä 24:ää, ja sitä Smiling Sergei meni yllättävän helposti. Käsittääkseni hevonen sairasteli syksyllä, eikä mennyt sen jälkeen oikein mihinkään. Ruunaa on treenattu tammikuulta asti säännöllisesti, mutta pienten kolhujen takia starttaaminen on viivästynyt. En osaa yhtää sanoa, mitä hevonen menee startissa. (Lauri Uustalu)

9 STONE CAPES O’MAN oli Jokimaalla hyvä ja oikeastaan sen pitäisi olla Forssassa vielä parempi, koska viime kisan jälkeen hevosta huollettiin. Tähtäimessä on kuninkuusraviviikonlopun Kyvyt Esiin -finaali. Välistartti palvelee sitä ajatellen, koska laiskasta treenaajasta ei meinaa saada kotona irti. Taktiikka ei ole millään lailla varovainen, sillä hevonen lienee Turussa sitä parempi, mitä kovemman lähdön se Forssassa saa. Ilman etukenkiä ajetaan ja suoraan sanottuna tuo lähtö pitäisi voittaa. Juoksupaikoilla ei ole ruunalle juuri väliä. (Juuso Holttinen)


Lähtö 5

5 WORLDRECORDSWEEPER oli viime viikolla hiitillä Vermossa. Tällä hevosella olisi tosi iso kapasiteetti, mutta se jännittää ja käy raveissa kuumana. Tamma lähtee auton takaa miljoonaa ja olisin mielummin ottanut takarivin paikan. Ohjeistan kuskin ottamaan alun rauhassa, mikäli se on mahdollista. Hevosessa voi olla liikaa painetta tauon jäljiltä, joten se voi tyhjätä itseään ennen starttia. Paljon riippuu siitä, miten hevonen käyttäytyy. Ilmoitan starttiin, jotta nähdään, missä mennään. (Mervi Illikainen)

8 HEIDI ALE voitti Turussa tosi helposti. Sillä satsattiin ensimmäistä kertaa edes vähän lähtöön. Forssassa lähtöpaikka on heikko ja alussa on aina pieni laukkariski. Nyt on vielä muutama tosi hyvä hevonen vastassa. Paikka johtavan rinnalla on varmaan taas tarjolla, mutta välillä olisi kiva ajaa muualtakin. Tammalle on kunkkareissa hyvä lähtö ja tämä startti sopii hyvin kilpailuohjelmaan. (Tapio Mäki-Tulokas)

11 WARDRUM kohtaa pari kovaa hevosta, eikä sillä ole menestyspaineita. Tärkeintä olisi saada hyvä saada hyvä startti, jossa hevonen tulisi vahvasti loppua, joten suunnitelmissa on nätti juoksu. Hevosta on päästy koko ajan ajamaan, mutta takana on paljon pieniä murheita mm. jalkojen kanssa. Epäilen, että ruuna on nyt 3-4 sakissa. Jostain pitää aloittaa, mutta kyllähän tämä hevonen menestyy jatkossa, jos vaan terveyttä piisaa. Kotona Wardrum on ollut tosi rauhallinen, mutta saa nähdä, miten se käyttäytyy kilpailupaikalla. Takarivin lähtöpaikka on oikeastaan ihan hyvä. (Juuso Holttinen)

Vihjeet:

Lähtö 1

A – 12, 2, 9 B – 5, 6, 3, 4, 7, 11 C – 10, 1, 8

SUOSIKIT: 12 Real Red tuntuu kyvykkäältä aloittelijalta ja voi kiertää avauslähdössä koko porukan. Turussa Revenuen tytär laukkasi lähdössä pahoin, minkä jälkeen kilpailu meni hiitinajoksi. Forssan raviliigavarsa pisteli viimeiset kaksi kierrosta kuskin istuessa 18,7-vauhtia. Tamman on tuon jälkeen saattanut vielä kehittyä. 2 Ikaros Jam vaikuttaa aivan hyväkapasiteettiselta aloittelijalta, mutta on vielä kovin epävarma. Riihimäellä kolmivuotias kiersi viimeisen lenkin mukavasti 17,1-vauhtia. 9 Guggenheim omaa tähän seuraan tosi kovan ennätyksen ja kuuluu suosikkeihin, vaikka nykyinen iskukyky on arvoitus. Kyösti Ruusurinteen tallilla on mennyt viime aikoina kovaa.

HAASTAJAT: 5 Salesman oli kokeessa hyvä, mutta kilpailu-ura ei ole alkanut ruusuisesti. Porissa se laukkasi alussa hylkäykseen, ja oli tuli pussissa voimissaan maaliin. Vermossa ruuna taas käynnistyi hitaasti, mutta oli silti kuolemanpaikalle edettyään vaisu. 6 Johnny Begood laukkasi tuoreimmassa Nuoret-lähdössään alussa, minkä jälkeen eteni toiselle ilman selkää. Ori kellotutti viimeisen puolikkaan 20,0-tahtia.


Lähtö 2

A – 9 B – 1, 7, 3, 4, 2, 8 C – 5, 6, 10, 11

SUOSIKKI: 9 Sand Pirate Åsin lopullinen kapasiteetti on vielä hämärän peitossa, mutta varmaa on, että ruuna pärjää tässä lähdössä normaalina ravilla. Turussa nelivuotias hävisi kolmannesta ulkoa vain Classify Tofille je Stone Capen Nanetille. Viimeksi kaikki vaikutti olevan johtopaikalta hallussa, kun ruuna kompuroi kirilenkin alussa laukalle.

HAASTAJAT: 1 Count Rigel on viime kisojen perusteella hukannut huippukuntonsa, muttei hevosta voi näistä asemista sivuttaa. Teivossa ori sai kolmannessa sisällä makoisan juoksun, mutta oli kirivaiheessa vetelä. Count Rigel olisi normaalina vahvoilla, jos saisi helposti keulapaikan. 7 Especial Enough kiersi toissa kerralla vaikeista asemista kirilenkin vahvasti 15,1-tahtia. Viimeksi se juoksi hännillä sisäradalla ja pinkoi loppua positiivisesti. Etenkin vetävistä selistä tamma on kirissä paha pideltävä. 3 Apricot Stone on todella vaikea arvioitava, mutta ainakin lähtönopeutta tammasta löytyy.

Juoksunkulku: 1 Count Rigel mielii vetotöihin, mutta 3 Apricot Stone voi kuskin niin halutessa riistää keulat.

Lähtö 3

A – 6, 7 B – 2, 8, 9, 11, 12 C – 5, 4, 10, 1, 3

SUOSIKIT: Kolmas lähtö taitaa olla koko lounasravien vaikein arvioitava, vaikka pari hevosta hitusen muusta joukosta erottuukin. 6 Highamity vaikuttaa oikein kehittyvältä menijältä, ja sillä on nyt mainio sauma ottaa uransa avausvoitto. Tamma aloitti Lahdessa rauhassa, matkusti kolmannessa ulkona ja kiri viimeiset 600 mukavasti 14,1-vauhtia. 7 Gincane pärjäisi onnistuessaan, mutta ravinmurtuminen on sen ongelma. Riihimäellä nelivuotias haki kiihdytyksessä kärkipaikan, mutta syntyi kiripuolikkaalla väsyneenä helmasyntiinsä.

HAASTAJAT: 2 Speak Of The Devil saa tässä asemat kärjestä tai sen välittömästä läheisyydestä. Viimeksi alkulaukka pilasi peli, mutta toissa kerralla ori spurttasi kolmannesta sisältä pirteästi totoon. 8 Jacksonin suoritustaso on suuri arvoitus, mutta lahjoiltaan se ei häviä tässä. Ruunalla on ollut hyvä tyyli mennä, mutta aivan viimeinen puristus on puuttunut.


Lähtö 4

A – 9 B – 5, 3, 10, 4, 2, 11, 12, 6, 8 C – 7, 1

SUOSIKKI: 9 Stone Capes O’man on viime kisan perusteella parantamaan päin ja ansaitsee selvästi helpottuvassa porukassa selvän suosikin aseman. Lahdessa nelivuotias oli mukana 10,0-avauksessa ja taittoi sen jälkeen matkaa johtavan takana. Juuso Holttisen suojatti nousi lopussa toiselle ja haastoi hyvin voittaneen Bail Out Kempin.

HAASTAJAT: 5 Selene Lune kilpailee kovassa kunnossa ja on saanut jonkin verran lisää nopeuttakin. Tamma on kuitenkin edelleen tasavauhtinen, eikä ravi ole varminta mahdollista. Viimeksi nelivuotiaan juoksu meni piloille ja loppukurvin laukka sinetöi epäonnistumisen. Ravatessaan Selene Lune on kaikilta juoksupaikoilta kärkikahinoissa. 3 Estelle Crown puolusti viimeksi 12,5-avauksessa johtopaikkaansa. Se sai rauhoittaa jatkossa vauhtia tuntuvasti ja hallitsi kirivaihetta oikein varmasti. 10 Stone Capes Nero on kilpaillut monesti tätä kovemmissakin lähdöissä. Ori olisi parhaimmillaan kärjestä tai sen läheltä, muttei sen mahdollisuuksia kannata takarivistä tyrmätä.

Juoksunkulku: 2 Le Tissier ja 3 Estelle Crown avaavat liukkaasti ja jälkimmäinen ottanee johtopaikan.


Lähtö 5

A – 8, 6 B – 11, 5, 7 C – 1, 4, 12, 9, 2, 3, 10

SUOSIKIT: 8 Heidi Ale hävisi Kokemäellä vastaavista asemista 6 Estelle Halmille, mutta on silti nyt suosikki, koska jälkimmäinen floppasi viimeksi. Heidi Alen kuntokäyrä taas sojottaa yläviistoon. Turussa pikkutamma ei ollut alkumetreillä aivan liukkain, mutta haki aggressiivisella ajolla johtopaikan haltuunsa. Viisivuotias piti kovaa tempoa yllä, mutta dominoi silti ratkaisuvaihetta. 6 Estelle Halm sai Vermossa paikan kolmannesta ulkoa. Se lähti viimeisen takasuoran alussa ulkoradoille, mutta kiri jäi pahemman kerran kesken. Estelle Halm päässee keulaan, josta se olisi normaalitasollaan paha ohitettava.

HAASTAJAT: 11 Wardrum on oikein lahjakas, mutta samalla ongelmallinen menijä. Ruuna avaa nyt uusista käsistä ja tauon jälkeen painetta voi olla liikaa. Luvassa lienee varsin varovainen taktiikka. 5 Luckylike Krok on ailahdellut viimeisten kuukausien aikana paljolti. Tamma on periaatteessa vahva menijä, mutta se kokee välillä ongelmia, jos joutuu kaarteissa ulkoradoille. Tuoreimmassa kisassaan se punnersi kolmannesta ulkoa positiivisesti totoon.

Juoksunkulku: 6 Estelle Halm hakee johtopaikan haltuunsa.


T4

I 9 Sand Pirate Ås

II 6, 7, 2, 8, 9, 11, 12

III 9 Stone Capes O’man

IV 8, 6

14 riviä 0,40 euron panoksella = 5,60 euroa


T4

I 9, 1, 7, 3

II 6, 7, 2, 8, 9, 11, 12

III 9 Stone Capes O’man

IV 8, 6

56 riviä 0,20 euron panoksella = 11,20 euroa


DUO

9 – 9 65%

9 – 6 35%


TROIKKA

I 8, 6

II 8, 6, 11, 5

III 8, 6, 11, 5

12 yhdistelmää 2 euron panoksella = 24,00 euroa


Parhaat pelikohteet:

***Real Red (L1)

**Sand Pirate Ås (L2)

**Gincane (L3)


Vihjeet laati: Iivari Ingves