Tammavaltikka-ravien lähtölistat valmistuivat: Tähtinä Ranch Kelly ja Köppinen

Forssan Pilvenmäellä juostaan erittäin täysipainoiset 76-ravit lauantaina 18.8. Ilmoittautuminen raveihin päättyi sunnuntaina ja nyt se on varmaa: Pilvenmäellä nähdään Suomen paras lämminveriravuri Ranch Kelly. ​​​​​​​

Ranch Kelly on ollut ylivertainen myös oriiden joukossa ja ravannut tänä kesänä kolme SE-aikaa. Supertammalla on tiedossa tiukka viikko: tiistaina se mittelee Solvallassa tammojen Euroopan mestaruudesta, piipahtaa levähtämässä kotitallillaan Mäntyharjulla ja matkaa lauantaiaamuna Pilvenmäelle.

Arpaonni ei ollut Ranch Kellyn puolella, sillä se starttaa niin Solvallassa kuin Forssassakin kahdeksannelta radalta. Lähtörata tasoittaa puntteja, ja tiukimmin Ranch Kellyä haastavat Uraia, Callela Ladyboss ja Golda Paris. Tammavaltikassa on pitkästä aikaa myös paikallisväriä, kun Marjo Lindströmin suojiin siirtynyt Withma juoksee kolmannen starttinsa Suomessa.

Ravipäivän toinen supertähti on Köppinen. 15-vuotias ori juoksee viimeisen kerran Pilvenmäellä, ja on neljän ratakierroksen Pilvenmäki Maratonin ainoa suosikki. Lauantain startti on Köppisen kymmenes Forssassa. Tähtäimessä on kuudes Forssa-voitto, ja samalla Pilvenmäki Maratonin hattutemppu-maininta menisi ”Vermon Sheriffille”.

Köppinen juoksee volttilähdössä mutta yköstason suomenhevosia nähdään myös auton takana. Suurin paikallistähti Julmin kokeilee ensimmäisen kerran siipiään avoimella tasolla. Kuninkuusravien kärkihevosista vastaan asettuu Camri.

76-päivä on hevosten lisäksi koiria, sillä ravirata-alueen valtaa klo 11.30 alkaen lasten suosikkijoukkio Ryhmä Hau. Karvatassut esiintyvät klo 11.30, 13.30 ja 15, minkä lisäksi koetaan Vahtitornikierros klo 12. Ryhmä Hau on lasten suosikki, ja seudun kuntien tarjoamaan ilmaistapahtumaan odotetaan tuhansia lapsia ja heidän vanhempiaan.

Vauhdin hurma jatkuu vielä viimeisen 76-lähdön saavuttua maaliin tai oikeastaan vauhti vain kiihty. Klo 18 jälkeen radan valtaavat sprintterit, kun lämminveriset ja suomenhevoset mittelevät 200 metrin kiihdytyskisoissa. Speed Race Nightissa yhdistyvät vauhti, hevoset, musiikki ja street food klo 18-21.30. Speed Race-kilpailujen lähtölistat julkaistaan maanantaipäivän aikana pilvenmak.fi-sivuilla.

Kaikille on tarjolla siis vähintään jotakin. Tervetuloa Pilvenmäelle klo 11.30, 14.00 tai 18.00 alkaen!


Pieni Sokeripuoti on forssalainen yhden hengen konditorialeipomo, jossa valmistuvat monenlaiset kahvipöydän herkut. Lauantaina 18.8. Pieni Sokeripuoti valmistaa kahvioihin erityisesti Ryhmä Hau-faneja silmällä pitäen minikuppikakkuja.