Vihjeet ja tallikommentit: Forssa 20.4.

Iivari Ingvesin kokoamat tallikommentit sekä tekemät vihjeet Pilvenmäki Special-karsintaravien suhteen.

​​​​​​​Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

Lähtö 1

12 SMASHING CASH paransi viimeksi Teivon startista paljon ja teki oikein hyvän suorituksen. Se oli odotettavaakin, kun kesäkengässä juokseminen sopii paljon paremmin kuin hokeista. Paikka on huonoin mahdollinen, eikä tuolta varmaan lähdetä vielä matkalla eteenpäin. Etukenkien riisumista harkitaan perjantain starttiin. (Tapio Mäki-Tulokas)


Lähtö 2

13 LILLGÅRDS LIISI näytti viimeksi laukan jälkeen kuin eri sarjalaiselta, ja vauhtia sillä ainakin on paljon. Tamma pystyy ehdottomasti menestymään, jos se selvittää lähtökiemurat ravilla. Se on kyllä alussa todella hätäinen, ja taitaa olla ihan tuurista kiinni, mikä on askellaji alussa. Matkalla laukkariski ei ole enää lainkaan niin suuri kuin lähdössä. Lillgårds Liisi lienee samanlaisessa kunnossa kuin viimeksi. (Pertti Isotalo)

Lähtö 3

7 DIDI HOSS voitti Teivossa tosi helposti ja matkalla ollaan hyvillä mielin. Ensimmäinen kurvi otettaneen varman päälle, mutta aktiivisesti varmaan ajetaan. (Tapio Mäki-Tulokas)


Lähtö 4

6 ROCKING ROYAL LELA oli Turussa ihan asiallinen pitkältä tauolta. Sitä ennen alla oli vain yksi puolireipas hiitti. Ruunalla oli pitkän tauon aikana monenlaista ongelmaa. Rocking Royal Lela pääsee kuskin niin halutessa ihan reippaasti liikkeelle. Näin kovassa lähdössä olisi tärkeä saada hyvä juoksu, jos meinaa pärjätä. Hevosella olisi tässä vaiheessa eväitä ainakin 16-alkuisen tulokseen. Sisäpuolelle laitetaan smurffilappu. (Ville Mäkelä)


Lähtö 6

11 OUR WHITE STAR teki hyvän ratahiitin ja palaa tauolta positiivisten odotusten saattelemana. Tammalla on ollut kaksi kertaa vakava suolistosairaus ja muitakin terveyspulmia. Tämänkertainen tauko johtui ongelmista lihasarvojen kanssa. Our White Starilla on kyllä potentiaalia pitkälle, kun kaikki palaset ovat kohdillaan. Etukengät saatetaan riisua, mutta muita virityksiä varustukseen ei tule. (Ville Mäkelä)


Lähtö 7

3 WILLIAM PINE aloittaa nyt talvitauolta ja tarvitsee varmaan startin tai pari ollakseen parhaimmillaan. Paussi oli ihan suunniteltu, ja sen aikana on ajettu kovimmillaan 22:ta. Meiltä kilpaillessaan ruuna on pysynyt ihan hyvin käsissä, enkä jaksa pelätä, että tauko toisi liikaa virtaa. William Pine tekee parhaat juoksunsa sisäradalta ja sinne se kovan lähtönopeutensa ansiosta yleensä pääseekin. (Tapio Perttunen)


9 OLIVIA TROT on ollut meillä vajaan kuukauden. Sille on tehty lihashuoltoa ja muuta. Se on mukavan oloinen tamma, jolla on oikein hyvä harjoitusmotivaatio. Kengityksestä vähän vielä arvotaan ovatko etukengät jalassa vai eivät, mutta kaikkiaan lähdetään aika pelkistetyllä varustuksella. Paikanvaihdos raviradalta maatallille voisi piristää kokenutta hevosta. (Pertti Isotalo)


10 SUE’S PHOTO oli oikein hyvä Vermossa, mutta Kaustisella paljon vaisumpi. Hevonen ei ollut palautunut vielä ensimmäisestä startista. Ei ruuna Kaustisella varmaan voittanut olisi, mutta olisi sen vähintään neljäs pitänyt olla. Nyt on taas pidempi starttiväli ja kotona on kaikki pientä päkiä polkemaa lukuun ottamatta ollut oikein hyvin. Kymppiradalta päästään tarkkailemaan alussa ja koittamaan sitten viimeisellä kierroksella. Hevoselle ei tule muita muutoksia kuin kesäkenkään siirtyminen. (Tapio Mäki-Tulokas)


Lähtö 8

1 PATMAN on keskittyessään korkealla, mutta on vähän arpapeliä, millainen päivä hevosella on. Viime kisassa ruuna ei ollut oma pörhäkkä itsensä ja suoritus jäi vähän tasaiseksi. Seuraavana päivänä hevonen osoittautui kipeäksi, ja sitä vähän hoidettiin tässä välissä. Patman ei ole mikään raketti alussa, joten Ollin (Koivunen) tärkein tehtävä on päästy tuosta alussa toiselle. Eivät muut Patmanilta karkuun juokse, ja kaiken onnistuessa finaalipaikka ei yllättäisi. (Pertti Isotalo)


9 GABRIELLA LA RENTA oli vähän pettymys viimeksi. Eikä vähiten siksi, että sen kurkku oli pitänyt meteliä. Hevosta hoidettiin tässä välissä, ja se oli lauantain harjoitusraveissa ihan asiallinen. Nyt isketään uudestaan kilpakentille ja ollaan matkalla varovaisin odotuksin. Finaalipaikka olisi positiivinen yllätys. (Ville Mäkelä)


12 GAIANA on saanut niin huonon lähtöpaikan, että sen on hyvästä kunnosta huolimatta vaikea riittää ihan kärkeen. Yritin viimeksi johtopaikalle, mutta sinne ei ollut asiaa. Siinä mentiin välissä palan matkaa kovaa ja tamman esitys oli hyvä, vaikka se ratkaisumetreillä vähän taipui. (Tapio Perttunen)


Lähtö 9

1 DILLON RIDE on hyvä hevonen tähän lähtöön ja koko Pilvenmäki Specialiin. Teivossa se meinasi laukata jo ensimmäiseen kaarteeseen, mutta teki sen sitten maalisuoralla, mihin meni voitto. En ole kuitenkaan huolissani, sillä ruuna vaihdettiin siihen starttiin kesäkenkään, ja se vaan rulli yli. Nyt lisätään painoa eteen, jotta ongelma poistuisi. Taktiikka katsotaan tilanteen mukaan. (Tapio Perttunen)


10 WAR CHILD on ihan mallillaan, mutta onnistumiset kiertävät. Monesti juoksut ovat menneet pieleen, ja viimeksi tuli laukka. Santtu (Raitala) on koko ajan kehunut hevosta. Pienet vaivat ovat varjostaneet hevosen uraa, mutta laukoissa ei ole ollut kyse pelkästään niistä. War Child on kovin herkkä jo pienille häiriöille. Tähän starttiin kengitystä vähän vielä viilataan. Tammalla olisi kykyjä finaaliin. (Ville Mäkelä)


Lähtö 10

1 DON DEFENDER oli Porissa tasapaksu, vaikka viittätoista menikin. Se oli kovin laiska menemään matkalla ja viimeisellä takasuoralla tuntui aivan kylmältä, mutta lopulta se jäi vähän pussiin. Tihenevä starttiväli varmaan auttaa. Koitetaan lähteä niin kovaa kuin päästään. (Tapio Perttunen)


8 GRAINFIELD ADELE joutuu matkaan surkealta paikalta. Tammalle haluttiin kesäkengässä startti ennen näitä karsintoja ja vaihtoehtoja ei ollut oikein kuin viime viikkoiset Turun lounasravit. Palautumisaika jäi tähän vähän lyhyeksi, mutta kyseessä on toisaalta aika pieni hevonen. Joka tapauksessa startti varmasti avasi paikkoja. Voitto voi olla tiukassa. (Tapio Mäki-Tulokas)


Vihjeet: (julkaistu tiistaina)

Lähtö 1

A – 6, 12, 4 B – 10, 1, 3, 2, 5, 9, 11, 8 C – 7

SUOSIKIT: Hieno ravi-ilta alkaa tasaisella väännöllä. 6 Montales valikoidaan niukaksi suosikiksi, vaikka sen taulu ei ole erityisen koreassa kunnossa. Lahdessa nelivuotias kohosi 3. ulkoa etusuoralla kolmannelle ilman selkää. Se reissutti voimalla keulaan ja vetäisi kolmannen puolikkaan 12,0-vauhtia. Lopussa askel ymmärrettävästi painoi, mutta kaikkiaan esitys oli varsin urhea. Onnistuneella juoksulla Montales kamppailee kärjessä. 12 Smashing Cash paransi ensimmäisestä kilpailustaan Forssan hurjasti. Siellä se laukkasi alussa, mutta pisteli viimeiset 1800 metriä kiertelyineen 17,1-vauhdilla. 4 Raw La Belle kesti tuoreimmassa startissaan pitkän kirivaiheen kunnialla. Se kohosi 5. ulkoa etusuoralla kolmannelle, jota kiersi toisen radan veturiksi viimeisellä takasuoralla.

HAASTAJAT: Kotiradan 10 Heavy Arsenal kukisti edellä mainitun viimeksi. Se taittoi matkaa 3. ulkona, jonne jäi kun takaa hyökättiin. Veikko Leinosen suojatti menetti huonossa selässä selvästi asemiaan, mutta nousi loppukurvissa aivan ulos ja kiri hyvin maaliin asti. Viimeinen puolikas sujui 16,5-vauhdilla. 1 Claudia Pueblo on ollut tauon jälkeen hitusen tasapaksu, mutta voi parantaa starttien myötä oleellisesti.

Juoksunkulku: 6 Montales lataa kärkipaikalle, josta sillä myös ajetaan.


Lähtö 2

A – 13, 10 B – 12, 7, 4, 6, 1, 11, 5 C – 9, 8, 2, 3

SUOSIKIT: 13 Lillgårds Liisi kilpailee kapasiteettinsa puolesta väärissä sarjoissa, mutta toisaalta kokematon menijä ei ole kovin luotettava. Tammalla on alussa suuri laukkariski, mutta alun jälkeen hevosella voi ajaa rohkeasti. Turussa Turen tytär laukkasi lähtöön, mutta polki sen jälkeen huomattavan helpolla tyylillä viimeiset 1900 33,3-vauhdilla. 10 Tanhuan Salama on kehittyvä hevonen, jonka uran avausvoitto on vain ajankysymys. Teivossa ruunan suoritus vaikutti ulospäin onnistuneen juoksun jälkeen tasapaksulta, mutta se pisteli kuitenkin toista rataa pitkin viimeisen tuhannen 29,4-tahdilla.

HAASTAJAT: 12 Kanjonin Kulta kiri viimeksi onnistuneen juoksun jälkeen 28,5-lopetuksessa varmaan voittoon. Kuusivuotiaalla on rahkeissa varaa parantaa, mutta se ei vielä täysin luotettava, sillä meni esimerkiksi toissa startissa loppukurvissa aivan mutkalle. 7 Tuli Rols seuraili Teivossa kelvollisesti mentyään etusuoralla johtavan kantaan. Ruuna pystyy pudottamaan ennätystään selvästi – ainakin, jos alkaa ravata sulavammin.


Lähtö 3

A – 7 B – 2, 4, 6, 9, 5, 11, 3, 1 C – 10 D – 8

SUOSIKKI: 7 Didi Hoss lukeutuu koko Pilvenmäki Specialin ennakkosuosikkeihin ja erottuu karsintalähdössään muun porukan yläpuolelle. Tamma kiersi Joensuun Kyvyt Esiin -finaalissa 3. ulkoa viimeiset 800 12,6-vauhdilla, vaikka painoi siellä hitusen sisäänpäin. Teivossa nelivuotias livahti takarivistä johtopaikalle, jolta lopetti viimeiset 500 puolihuolimattomasti 13,5-vauhtia. Didi Hossilla oli ennen viimeistä starttia pieniä terveysmurheita, joten sen luulisi petraavan vielä tähän kilpailuun. Mika Forss ajanee hevosella aktiivisesti eteenpäin.

HAASTAJAT: 2 It Is Express Man on sarjoihinsa mukava menijä, vaikka se ei ole vielä koskaan voittanut. Ruuna on esittänyt kauttaaltaan hyviä kirejä ja mainiolta kakkosradan paikalta se saanee hyvät asemat. Viimeksi nelivuotias lähti reipasvauhtisessa kilpailussa viimeisen takasuoran alussa 4. ulkoa kolmannelle, jota pitkin nousi Big Lovelyn voittaessa kakkoseksi. Se kellotutti viimeiset 800 kiertäen 14,5-vauhtia. 4 Stonecapes Questor avasi nelivuotiskauden kirimällä hidasvauhtisessa lähdössä 2. ulkoa viimeiset 700 12,8-vauhdilla. Suhteellisen kunnianhimoisesti kolmivuotiaana kilpailutettu ruuna on vielä loppupeleissä varsin kääntämätön kortti. 6 Blue Flash sai viimeksi 65-lähdössä nappijuoksun 2.sisällä ja kiri kengittä varmaan voittoon. Ruuna on kunnossa, mutta juoksunkulullisesti varsin riippuvainen. 9 Arctic Mystery kiri viimeksi hänniltä sijoitustaan paremmin ja on ainakin reipasvauhtisessa kisassa vaarallinen lopussa.

Juoksunkulku: Mukana on monta reipasta avaajaa. Ensi metreillä nopeimmat lienevät numerot 1 ja 3. 7 Didi Hoss etenee lopulta keulaan, mutta avaus voi mennä pitkäksi.


Lähtö 4

A – 1 B – 9, 4, 2, 6, 8 C – 5, 10, 7, 3

SUOSIKKI: 1 Enjoy’s Paycheckillä on vahva sauma jatkaa voittokannassa, vaikka vastus kovenee oleellisesti. Kyseessä on vielä varsin kokematon menijä, jonka lopullinen taso on vielä tässä vaiheessa täysin testaamatta. Enjoy Lavecin poika on voittanut kaksi pitkän tauon jälkeistä lähtöön parastaan antamatta. Viimeksi se lopetti kuskin istuessa 13,0-vauhtia. Kova kiihdyttäjä pitänee sisäradalta johtopaikan ja on lähellä johtaa maaliin asti.

HAASTAJAT: 9 The Dude on ruunauksen jälkeen alkanut keskittyä olennaiseen ja jättänyt ”turhat” laukat pois. Viimeksi nelivuotiaan voittoputki meni poikki, kun se veti keulassa ylikovaa ja joutui maalisuoralla antautumaan. 4 Demba Me Too on hevonen, jonka kehityskaari on vielä kesken. Ruuna tekee kutakuinkin poikkeuksetta positiivista jälkeä, vaikka taulun sijoitukset vaihtelevatkin. Teivossa nelivuotias otti alun rauhassa ja jäi 4. ulos, josta kiersi voittoon, vaikka vauhdinjako oli vastaan. Viimeiset 700 12,0-kyytiä. 2 Unbeaten Stride on hyvässä kunnossa ja pystyy makoista asemista olemaan ainakin kärjen tuntumassa. Teivossa tamma lähti hänniltä etusuoran alussa kolmannelle selkään ja kiersi loppulenkin 16,2-vauhdilla. Esityksen arvoa nostaa se, että hevonen on parhaimmillaan tarkalla sisäratajuoksulla.

Juoksunkulku: 1 Enjoy’s Paycheck pitää kärkipaikan ja 2 Unbeaten Stride liimautunee sen selkään.


Lähtö 5

A – 6 B – 8, 7, 3, 11, 2, 1, 12, 5 C – 9, 4 D – 10

SUOSIKKI: 6 Oiva-Sointu kilpailee elämänsä iskussa ja on ehjän juoksun tehdessään todella kova kanto kaskessa. Pitää kuitenkin muistaa, että Liisingin poika on jonkin verran epävarma ja altis häiriöille. Porissa Tuula Soinin suojatti nousi 5. ulkoa päätöskierroksen alkaessa kirikaistoille. Se kiersi varmaan voittoon 24,5-vauhtisen kirilenkin päätteeksi.

HAASTAJAT: 8 Julminilla on menestystä myös kovista ikäkausikisoista. Viimeisin meriitti tuli viime lauantaina Porista, josta tuomisina oli Satakunta Seniorin kolmossija. Tamma pääsi epätasaisessa lähdössä tulemaan suhteellisen sujuvasti sisärataa ja kulki loput 900 26,2-vauhtia. Julmin on selvässä nousukunnossa ja vastus on suhteellisen sopivaa sorttia. 7 Intoiivari on vahva puurtaja, joka kuitenkin joko laukkaa alussa tai antaa muuten vaan tasoitusta. 3 Elias Juonetar onnistuu kovin harvoin täydellisesti, mutta ainakin onnistuneella selkäjuoksulla kapasiteetti riittäisi tämänkin lähdön kärkikahinoihin. 11 H.V. Tuuri on laiskansorttinen menijä, joka petrannee starttien myötä.

Juoksunkulku: 2 Kapor lienee todennäköisin johtohevonen, vaikka sen nykyinen iskukyky on kysymysmerkki.


Lähtö 6

A – 5, 3 B – 9, 7, 6, 1, 11, 12, 4, 10, 8 C – 2

SUOSIKIT: 5 Carlos La Rentan nykykunto on parempi kuin viime sijoituksista voisi päätellä. Kyseessä on todellinen katapultti avaaja, joka on kaikissa tauon jälkeisissä starteissaan ollut mukana kovissa revityksissä. Nyt lähtö näyttää siltä, että Henna Heikkilän silmäterä pääsee etenemään suosiolla mielipaikalleen keulaan. Vermossa Carlos La Renta oli mukana 10,5-avauksessa ja päätyi lopulta 2. kaarteessa 3. sisälle, josta seuraili kelvollisesti. 3 Questionmark Me on lahjoiltaan lähdön ehdotonta eliittiä, joten pääsee tauotakin suosikkiryhmään. Oikeastaan ruunan voittosumma voisi olla kovempikin, sillä se on kolunnut kovia ikäkausikisoja ja olisi ollut Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalissa tilaa saadessaan kiinni voitossa. Hyvän selkäjuoksun saadessaan Koivusten suojatti taistelee tiukasti voitosta.

HAASTAJAT: 9 Hijack’em osallistui viimeksi Carlos La Rentan kanssa samaan lähtöön. Ruuna taittoi ylivauhtisessa lähdössä matkaa 5. ulkona ja pisteli viimeiset 700 positiivisesti 14,5-vauhtia. Starttirytmin tihentyessä kunto lienee nousussa. 7 Nelson Hilly on luokaltaan hyvä menijä, mutta näyttöjen parasta ennen -päivä alkaa olla ohi. 6 Modern Seabee voitti viimeksi keulapaikalta niukasti, mutta ulkona olevalta lähtöpaikalta juoksuriippuvaisen hevosen reissu voi mennä vaikeaksi.

Juoksunkulku: 5 Carlos La Renta avaa mielipaikalleen keulaan ja saa selkäänsä joko numeron 1 tai 3.


Lähtö 7

A – 3, 10, 5 B – 2, 1, 11, 12, 4, 9, 6, 7, 8

SUOSIKIT: Toto4-peli päättyy äärimmäisen kiinnostavaan ja tasokkaaseen lähtöön. 3 William Pine valikoituu tauoltakin niukaksi suosikiksi. Ruuna on tehnyt oikein vahvaa jälkeä siirryttyään viime kesänä Tapio Perttusen hoiviin. Virtava menijä avaa kovaa ja lienee lähdön ensimmäinen keulahevonen. Saa sitten nähdä, ajetaanko tauolta mielummin selästä? Joka tapauksessa sisäradalle pääseminen on iso etu. 10 Sue’s Photo oli Kaustisella vaisu keulasta, mutta ailahtelevaa menijää ei sovi yhden startin perusteella tuomita. Valmentaja vielä kertoo, että hevonen ei ollut palautunut Vermon tyylikkäästä keulasoolosta. 5 Hopeless Guy on lähdön kovakuntoisin, mutta ei välttämättä luokaltaan parhaiden veroinen. Lahdessa se sai tehdä johtopaikalla oman juoksunsa ja lopetti tyylikkäästi 09,0-vauhtia. Hopeless Guy on tässäkin korkealla, jos välttää paikan toisella ilman selkää.

HAASTAJAT: 2 April Love D on tuloillaan ja mainiolta paikalta yksi monista mahdollisista menestyjästä. Viimeksi tamma kiri Vermossa ajetuissa Kouvolan raveissa se kiri 11 Fikan voittaessa 3. ulkoa kaksariin ja kellotutti viimeiset 700 13,7-vauhdilla. 1 Millstone’s Vivid ei olisi ainakaan kovavauhtisessa kisassa ulkona, vaikka kyseessä on selkeä ylisarja. Tamma tekee selvästi parhaat juoksunsa sisäradalta, joten lähtöpaikka on pussitusriskistä huolimatta mainio. 12 Issaquah Sund paineli kauden avauksessa viimeiset 700 3. ulkoa 11,4-vauhtia, joten suoritusta ei voi moittia. Näistä asemista voima ruuna kyttää ylivauhtia.

Juoksunkulku: 3 William Pine linkoaa kärkeen ja 2 April Love D pyrkii pudottamaan sen selkään. 5 Hopeless Guy saattaa käydä ensimmäisellä takasuoralla kysymässä johtopaikkaa.


Lähtö 8

A – 5, 6 B – 3, 1, 2, 11, 9, 4, 7, 8, 10

SUOSIKIT: Tämä lähtö on Pilvenmäki Specialin karsinnoista heikoin. 5 The Rector juoksi viimeksi ensi kertaa urallaan kilpaa avojaloin ja paransi tuntuvasti. Ruuna ravasi ylivauhtisessa 65-lähdössä 5. ulkona, josta lähti viimeisen takasuoran alussa kolmannelle. Se jatkoi loppukurvissa neljännelle ja ehti varmana voittoon, viimeiset 700 13,4-vauhdilla. Juoksun onnistuessa The Rector kamppailee ainakin avojaloin voitosta. Vielä keskiviikkona välistartin juokseva 6 Batrholomew on ainakin ennen sitä kisaa huimasti tauluaan parempi menijä. Ruunalla on ollut juoksunkulkujen suhteen epäonnea, ja se on laukkaillut usein etenkin kaarteissa. Vermossa 14.3 ensimmäisen kaarteen laukka tiputti sen hännille, josta kiersi Papa Corleonen voittaessa loput 700 12,6-kyydillä.

HAASTAJAT: 3 Gillian Comery sai nopeasti paljon rahaa eikä viimekertainen voittokulun katkeaminen yllättänyt. Esitys oli kaikkiaan varsin tasapaksu. Nyt lähtöpaikka on oleellisesti viime kisaa parempi ja niin voi olla tamman esityskin. 1 Patman oli viimeksi ponneton, mutta paljastui kipeäksi. Vauhtikestävä ruuna ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta pussituksen välttäessään se voi hyvinkin menestyä. 2 Raw Jack pyrkii varmasti keulapaikalle, jolta voitti mm. 65-lähdön alkuvuodesta. Ruuna tekee sisäradalta selvästi parhaat juoksunsa.

Juoksunkulku: 2 Raw Jack avaa kärkipaikalle, josta sillä pidetään kynsin hampain kiinni.


Lähtö 9

A – 2, 1 B – 4, 3, 6, 11, 9, 8, 10 C – 7, 5

SUOSIKIT: Toisessa lähdössä on ilmoilla kaksinkamppailun makua. 2 Better Boss on vielä varsin kokematon hevonen, jonka lopullinen taso on vielä testaamatta. Ruuna voitti viime vuoden loppupuolella ylivauhtisen 65-lähdön, vaikka laukkasi 2. kaarteessa. Porissa nelivuotias palasi pieneltä tauolta. Se tarkkaili reippaassa vauhdissa hännillä ja tuli rintaman takana voimissaan maaliin. Startti varmasti palveli tätä lähtöä ajatellen. 1 Dillon Ride voitti Joensuussa Kyvyt Esiin -divisioonan finaalin kärkipaikalta. Teivossa ori taas laukkasi maalisuoralla johtopaikalta. Ravissa oli jo matkalla ongelmia. Nyt balanssia viilataan. Dillon Ride avaa kovaa, mutta ensimmäiseen kurviin on oleellinen laukkariski, jos siihen avataan kovaa.

HAASTAJAT: 4 Al’s Diva Tequila avaa kovaa ja on hevonen, joka voisi yllättää Dillon Riden alussa. Teivossa tamma avasi kovaa ja meni 2. sisälle. Se sai myöhään tilaa ja lopetti pirteästi Rudy Queenin rinnalle. 3 Star It palasi Turkuun tauolta ja oli paljon tulostaan parempi. Se pääsi nousemaan sisäradalta loppukurvissa toiselle ja tuli kovaa maaliin, viimeiset 400 13,4-tahtia. 6 Capo The Amour laukkasi viimeksi loppukurvissa noususta kärkisijan. Juoksusta voi tulla taas vaativa.

Juoksunkulku: 1 Dillon Ridella ajettaisiin mielellään johtopaikalta, mutta sen laukatessa tai jonkun päästessä alussa edelle, 2 Better Boss etenee sisäradan vetotöihin.


Lähtö 10

A – 2 B – 9, 1, 3, 8, 6, 10, 5 C – 7, 4

SUOSIKKI: 2 New Life Wheels voitti lähtörata-arvonnan ja erottuu selvähköksi suosikiksi. Ruuna on tehnyt Risto Salmelan käsistä hienot esitykset ja pääsee nyt kaiken järjen mukaan helposti johtopaikalle. Solvallassa monipuolinen viisivuotias kohosi 4. ulkoa 1300 jäljellä kolmannelle ja eteni toisen radan veturiksi. Se mursi viimeiseen kaarteeseen mentäessä keulahevosen vastarinnan ja oli urhea, vaikka toiseksi jäikin.

HAASTAJAT: 9 Fast Time on nopea ja vaarallinen vastustaja, mutta näistä asemista suosikin kukistaminen ei ole normaalisti helppoa. Ruunan viimeistä kilpailusuoritusta ei sovi moittia, vaikka se suursuosikkina toiseksi jäikin. Tappio oli hurjan juoksun tehneen Elegant Prayerin hyvyyttä. Mielenkiintoista on nähdä, ajaako Erkki-Pekka Mäkinen eteenpäin jos ja kun vauhti rauhoittuu matkalla? 1 Don Defender oli Porissa ihmeellinen, sillä vaikutti matkalla aivan kylmältä, mutta oli lopulta vähän pussissakin. 3 Wall In Carlina oli Teivossa toiselta ilman selkää ihan urhea, vaikka lopussa joutuikin antamaan vähän periksi. Ainakin onnistuneella selkäjuoksulla hevonen on tototaistossa.

Juoksunkulku: 2 New Life Wheels marsii kiihdytyksessä johtopaikalle, jolta saa säätä vauhdin mieleisekseen.


Lähtö 11

A – 7, 11 B – 5, 6, 12, 3, 4, 8, 10, 9, 2, 1

SUOSIKIT: Ravipäivä päättyy haastavaan suomenhevosten alasarjaan. Vakuuttavat esitykset alla starttiin tuleva 7 Veeran Vendla saa suosikin paineet niskaansa. Lappeenrannan Magic Mondayssa viimeksi tamma reissutti ensimmäisellä takasuoralla kärkipaikalle, jolta piti varmasti pintansa. Veeran Vendlalla on tässäkin mainio sauma päästä johtopaikalle. 11 Lakosta pääsee tässä matkaan 20 metriä paremmista asemista numeroihin 3 ja 8 nähden kuin viime kohtaamisessa. Siihen juoksuun Lakoste palasi vielä tauolta ja polki väkevästi perille oltuaan monesti matkalla pussissa. Nopea ori parantaakin startti alla, ja se voi päästä edellisen takaa hyvin läpi.

HAASTAJAT: 5 Ette piisaa kapasiteetiltaan näissä lähdöissä pitkälle. Tamma on kuitenkin todella epävarma, eikä se oli siitä syystä aina ajettavissa. Paikka johtavan ulkopuolella olisi Olli Lähtisen suojatin mieleen. 6 Vilpetööri tiedetään vahvaksi vääntäjäksi, jonka menestymistä vaikeuttavat pätkänopeuden puute ja epävarmuus. Forssan voitossa kirilenkki sujui 30,2-vauhtia. 12 Muusan Tyttö kulki Lahdessa alkulaukan jälkeen viimeiset 1900 vauhtia 30,0-vauhdilla.

Juoksunkulku: 2 Laguuni on ensiaskelilla vikkelin, mutta se kelpuuttaa 7 Veeran Vendlan eteensä.


T4, pieni systeemi

I 1 Enjoy’s Paycheck

II 6, 8

III 5, 3

IV 3, 10, 5

12 riviä 0,40 euron panoksella = 4,80 euroa

T4, suuri systeemi

I 1 Enjoy’s Paycheck

II 6, 8, 7, 3, 11, 2

III 5, 3, 9

IV 3, 10, 5, 2, 1, 11, 12

126 riviä 0,20 euron panoksella = 25,20 euroa

DUO, lähdöt 6&7

5 – 3 25%

5 – 10 20%

5 – 5 15%

5 – 2 10%

5 – 1 10%

5 – 11 10%

5 -12 10%

TROIKKA, lähtö 7

I 3, 10, 5

II 3, 10, 5, 2, 1, 11, 12

III 3, 10, 5, 2, 1, 11,12

90 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 45,00 euroa

TROIKKA, lähtö 9

I 2, 1

II 2, 1, 4, 3, 6

III 2, 1, 4, 3, 6, 11, 9

40 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 20,00 euroa

TROIKKA, lähtö 11

I 7, 11

II 7, 11, 5, 6, 12, 3, 4

III 7, 11, 5, 6, 12, 3, 4

60 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 30,00 euroa

Parhaat pelikohteet:

***Carlos La Renta (L6)

**Julmin (L5)

**Sue’s Photo (L7)

**Better Boss (L9)

*Raw Jack (L8)

**Montales (L1)

*Lakoste (L11)

Vihjeet laati: Iivari Ingves