Lämminveristen Suur-Hollola-ajon 3.7. finaalin lähtöradat valittu - voittajalle 100 000 euroa

Lahdessa vietetään Suur-Hollola-viikonloppua parhaan suomalaisen raviurheilun merkeissä. Lauantain päälähdöt olivat lämminveristen Suur-Hollola-ajon välierät, joiden voittoihin ravasivat Shadow Woodland, viime vuoden voittoaan puolustava Express Duo ja Jonesy. Sunnuntain loppukilpailun lähtöradat on valittu, ja finaalin ensimmäinen palkinto on 100 000 euroa. Helteisessä säässä lauantain välieriä oli seuraamassa paikan päällä Jokimaalla yli 6 000 katsojaa.
Express Duo puolustaa viime vuoden Suur-Hollola-voittoaan ja otti ykkössijan myös välierässään Lahden Jokimaalla.

Suomessa syntyneiden lämminveristen Suur-Hollola-ajon välierien lähtöradat

Ryhmäajo 2140m
1. palkinto 100 000 euroa


1 Shadow Woodland
2 Jonesy
3 Yahuu Hoss
4 Surprise Lord
5 Venice
6 Diamond Duo
7 Edward Ale
8 Amazing Soul
9 Express Duo
10 Dreambow
11 Caeasar de Veluwe
12 Arctic Model

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Suur-Hollola I välierä
Finaaliin: Shadow Woodland (12,1a/2140m) - Yahuu Hoss - Caesar de Veluwe - Edward Ale


Suur-Hollola II välierä
Finaaliin: Express Duo (13,6a/2140m) - Surprise Lord - Arctic Model - Amazing Soul


Suur-Hollola III välierä
Finaaliin: Jonesy (11,9a/2140m) - Dreambow - Venice - Diamond Duo


Suur-Hollola-ajon finalistien kommentteja


1 Shadow Woodland, ohjastaja Peter Ingves: "Oli kunnia asia päästä ajamaan tätä hevosta. Shadow Woodland on tosi hienoajoinen hevonen ja se tuntui tänään todella hyvältä. Hyvillä mielin huomiseen, mukavaa olla Lahdessa kilpailemassa. Minun ajokkini avaa aika kovaa matkaa ja sisäradalta lähdetään reippaasti liikkeelle."
2 Jonesy, ohjastaja Tuomas Korvenoja: "Hevonen oli todella hyvä. Vähän maitohappoja oli ymmärrettävästi loppusuoralla kovan matkavauhdin jälkeen, mutta vire on vahva. Kakkosrata antaa monenlaisia mahdollisuuksia taktiikan suhteen ja siitä voi ajaa eteenpäin missä kohtaa lähtöä vain."
3 Yahuu Hoss, ohjastaja Tapio Perttunen: "Tamma on parantanut otteitaan ja olin siihen todella tyytyväinen tänään."
4 Surprise Lord, sunnuntaina oritta ajaa ruotsalainen tähtiohjastaja Örjan Kihlström
5 Venice, ohjastaja Mika Forss: "Huomenna riisutaan tammalta ensimmäistä kertaa sen uralla kaikki kengät pois ja yritetään voittaa 100 000 euroa."
6 Diamond Duo, ohjastaja Janne Korpi "Olin vähän pettynyt esitykseen tänään. Ajattelin jo takasuoralla että voitamme välierän."
7 Edward Ale, ohjastaja Ari Moilanen: "Suurinpiirtein tyytyväinen olen välierän esitykseen, huomista kohti."
8 Amazing Soul, ohjastaja Jukka Kinnunen: "Minulle merkitsee aika paljon tamman pääseminen Suur-Hollola-ajon finaaliin. Tämä on viimeinen vuosi kun tamma on mukana kilpailussa. Kiitos kaikille kannustajille."
9 Express Duo, ohjastaja Pekka Korpi: "Suur-Hollola-ajoon on pyritty panostamaan, ja Hannu-Pekka (Korpi) on tehnyt oriin kanssa hienoa työtä. Edessä on kovat avaajat huomenna."
10 Dreambow, valmentaja Tom Eriksson: "Pienillä numeroilla on niin kovat avaajat, että valitsin Dreambowille takarivin paikan."
11 Caesar de Veluwe, Janne Soronen valmennustallista: "Keisari" voi yltää huomenna puolenvälin paremmalle puolelle, jos juoksu menee nappiin. Hyvää esitystä odotellaan huomiselta. Santtu Raitala ajaa myös finaalissa."
12 Arctic Model; ohjastaja Janne Korpi: "Otin tammalle radan 12, koska halusin Diamond Duolle kuutosen. Jorma Kontio ajaa huomenna tammalla."

Vuoden hevonen 2013 Womanizer hyvästeli kilparadat tunteikkaissa seremonioissa.