Pelivihjeet Kajaani lounasravit 15.7.2016

Lounasraveihin vapaa sisäänpääsy, lohikeittoa 7,50 € (lapset 1/2 hintaan). Tervetuloa!

Kainuun ravikausi jatkuu perjantain lounasraveilla klo 12 alkaen. Toto4-pelissä suosikit erottuvat, ja kolmannen kohteen Mister Bean kerännee eniten peliä osakseen. Ravipäivän päättävä troikkalähtö on mailin matkalla juostava aikaryhmä, jossa on mukana pelillisesti mielenkiintoinen porukka.

Lähtö 1:

1 PRINCESS DORIS laukkasi viimeksi lähtöön, mutta pääsi jatkossa sujuvasti aina toiseen ulos. Sieltä tamma tekaisi hyvän 500 metrin kirin ja oli lähellä voittaa lähdön. Uran joka kisaan on tullut hyppy, ja nyt vuorossa on ensimmäinen autolähtö. Laukkariskiä alussa ei voi vähätellä. 8 BLENDID MAY vastasi viimeksi korvien aukaisuun hyvin, mutta vastaan tullut loppukaarre oli liikaa ja tamma sortui laukalle. Jossiteltavaa jäi aivan kärkisijojen suhteen, ja esitys oli vahvasti nousukuntoinen.

4 HILARIOUS HANGOVER oli viimeksi laukkapäällä, mutta Oulussa ravi maistui ja tuloksena oli kolmossija johtopaikalta. Tamma parantanee koko ajan starttien myötä, ja suosikkiparin lyöminen vaatiikin uran parhaan suorituksen. 3 AMIRAAL VICTOR meni toukokuussa täyden matkan 18-vauhtia läpi seurailemalla. Samanlaiset kyydit riittävät tässä pitkälle, mutta oriin kunto on vielä pieni arvoitus. 10 BELLAMIA on parantanut hiljalleen ja tavoittelee takarivistäkin totosijaa. Kirissä ei olla vielä nähty voittoon tarvittavaa potkua.

A: 1,8 B: 4,3,10,7,2,5,6

Lähtö 2, Toto4-1:

1 JUST FOR ME oli viimeksi lähtölaukan jälkeen murskaava ja pystyy menemään ravilla 2100 metriä ainakin 17-vauhtia. Kenkien riisumisesta oli valmentajan mukaan selvästi apua, ja samalla balanssilla jatketaan tässä ainakin alustavasti. Paha laukka on suurin este voiton tiellä, mutta viivalla on myös yksi hyvä haastaja.

Tuo hevonen on 7 RENEE JOURNEY, joka laukkasi Kuopiossa kesken tiukan keulataiston. Tamma juoksi jatkossa pääosin toisessa ulkona ja piti kovan kärkiparin takana kolmanneksi. Nyt vastus on suosikki poislukien paljon helpompi. 3 RAIL FACE ansaitsee jo uransa ensimmäisen totosijan. Viimeksi Vieremällä tamma peesasi kärkeä onnistuneella juoksulla asiallisesti. Nyt tammalla on epätasaisessa lähdössä saumoja ainakin kolmossijaan.

4 SILBERN OLIVER jäi viimeksi sisäradalle pitkäksi aikaa jumiin, eteni jatkossa ulkokautta hyvin, mutta taipui maalisuoralla taustalle. Ruuna pystyy parempaankin ja saanee nopeana avaajana onnistuneen juoksun – kenties toisen suosikin takana. Myös 5 GLORIOUS STAR avaa hyvin ja hakeutuu heti parhaille paikoille. Alla on tasainen esitys edelliseen nähden, ja tamma on tässä hieman vaikea arvioitava.

A: 1,7 B: 3,4,5,8,2

Lähtö 3, Toto4-2:

7 COCOMIN on onnistuessaan aina mukana kärkikuvioissa. Viimeksi kuski ajoi pitkältä tauolta passiivisesti, ja hevonen olikin maalisuoralla todella hyvässä iskussa. Vastaavilla otteilla ruuna on tässä lähellä, mutta ongelmista kärsinyt hevonen voi olla huonompikin. 5 SHIRAYUKI HIME ei kyennyt viimeksi parantelemaan 12-lopetuksessa, mutta saa suorituksestaan puhtaat paperit. Edelliskerralla tamma jäi keulahevosen taakse lopussa kiinni.

4 KUNNAAN EINAR seuraili Hankasalmella tasaisesti, mutta kurakeli taisi olla vastaan. Koko matkan ravaaminen oli plussaa, ja ruuna on jo osoittanut olevansa riittävä hevonen tälle tasolle. 1 LITTLE DONNIE ei anna usein kilpailuissa itsestään kaikkea irti. Voitto vaatii terävöitymistä, etenkin kun alla on poisjäännin myötä liki kuukauden tauko. 2 SALAMA STAR on ollut välillä keulasta hyvä, mutta viime aikoina esitykset ovat olleet vain tasaisia.

A: 7 B: 5,4,1,2,8


Lähtö 4, Toto4-3:

11 MISTER BEAN puski viimeksi rajuvauhtisessa juoksussa neljänneksi ja meni mailin kovaa läpi. Pidemmät matkat ovat tälle hevoselle mieleen, sillä maksiminopeus ei usein riitä parhaille. Takarivi ei ole tälle hevoselle iso haitta, sillä voimavarat riittävät aikaiseen reissuttamiseen. Mister Bean on sopivan näköisessä tehtävässä Toto4-pankki.

10 MINTO’S DON JUAN voitti viimeksi oikein hyvällä esityksellä. Ruuna joutui kiertämään ulkoradoilla koko päätöskierroksen, ja vielä kiihtyvässä vauhdissa. Suosikin lyöminen vaatii vielä enemmän, mutta kehitystä tuntuu tapahtuvan kaiken aikaa. 9 AMOUR BOOST teki Lieksassa hyvän suorituksen toiselta ilman vetoapua. Kunto on löytynyt nopeasti pienen tauon jälkeen, ja matka lienee tälle hevoselle plussaa.

2 SPEJSAT B.M.W. olisi ravilla kova luu, mutta ehjiä suorituksia nähdään harvoin. Tamma on menestynyt tätä kovemmissakin porukoissa. 6 E.V. CAPE laukkasi viimeksi loppukurvissa mahdollisen kolmossijan. Nousukuntoa on ilmassa, ja viime kauden perusteella ruuna on kelpo hevonen ainakin tällä tasolla.

A: 11 B: 10,9,2,6,8,7,1,3


Lähtö 5, Toto4-4, Troikka:

Aikaryhmässä on mukana melko sekalainen porukka, ja keskinäiset kohtaamiset ovat vähissä. 8 SIVORI EFFE laukkasi viimeksi lähtöön ja menetti pelin. Edelliskerran kiri nelossijalle oli komeaa katseltavaa, eikä menestys jää kunnosta kiinni. Mailin matka ei ole etu, ja kasirata vaikeuttaa menestymistä vielä lisää.

7 SOPHIE SAVAGE oli viimeksi porukan perältä täysin aseeton, kun pellit avattiin vasta kiripuolikkaalla. Tuolle kisalle ei kannata antaa suurta painoarvoa, etenkin kun edelliskerroilla tamma kulki mailin matkoilla hyvin. Vastus on rahallisesti sopivaa tasoa. Myös 5 REBORN EXCALIBUR on periaatteessa sopivassa lähdössä, mutta ruuna ei ole vieläkään löytänyt viime vuoden tasoaan. Vastus oli viimeksi kova, mutta lopun taipuminen silti liiallista.

11 SVADILFARI lähtee haastamaan moninkertaisesti enemmän tienanneita, eikä ruunaa kannata vähätellä. Kaustisella juoksu meni alusta alkaen pieleen, ja epäonnistumisen sinetöi laukka viimeisellä takasuoralla. Kunnossa ei ole vikaa, ja tänä vuonna maili on sujunut jo alle neljäätoista. 12 ENORMOUS HANGOVER on tuloillaan, mutta näistä asemista voitto on aika paljon vaadittu. Vastassa on muutama kova.

A: 8,7 B: 5,11,12,3,1,10


Toto4-vihjesysteemit:

1,7 + 3
7,5,4 + 1,2,8
11
8,7,5,11

Pieni systeemi: 24 riviä
Suuri systeemi: 72 riviä