Pelivihjeet Kajaanin lounasraveihin 27.7.2016

Lounasraveihin vapaa sisäänpääsy. Yläkerran ravintolassa kanakiusausta 7,50 eur (lapset 1/2 hintaan). Tervetuloa!

Kainuun ravikausi jatkuu keskiviikkona lounasravien merkeissä. Toto4-vihjeen luottohevonen on sopivan vastuksen kohtaava Also Starring, vaikka voitot ovat tippuneet pois tamman taulusta kokonaan. Kohteet ovat pääosin tasaisia, ja voitto-osuus saattaa nousta parin yllätyksen myötä korkeaksi.

Lähtö 1:

5 TURNEE taisteli viimeksi 30-vauhtisessa lopetuksessa voitosta ja pystyy parantamaan ennätystään selvästi. Esitykset ovat parantuneet koko ajan, ja nyt vastus näyttää siltä, että uran avausvoittoon on hyvät saumat. 6 PARAS-ARI otti viimeksi pienen laukan maalisuoralla, eikä ollut lainkaan ohjastajan ajettavissa. Vauhdit riittävät voittoon, mutta ravin pitää sujua nähtyä paremmin. Tuomas Pakkanen jatkaa vahvistuksena rattailla.

11 VILTTERMAN ei riittänyt viimeksi ihan parhaille, mutta tehtävä on nyt hieman helpompi. Ruuna on jo menestynyt tänä vuonna vastaavantasoisissa porukoissa. 2 LAHJOTTU otti viime kilpailussaan kolme laukkaa ja hylättin. Vieremällä ravi maistui, ja tamma teki kärjen tuntumasta asiallisen esityksen. Samanlaiset vauhdit riittävät paalulta tototaistoon.

A: 5,6 B: 11,2,9,1,13,10


Lähtö 2, Toto4-1:

2 HILARIOUS HANGOVER kiri viimeksi maalisuoralla tilat saatuaan kovaa maaliin ja olisi matkan jatkuessa voittanut lähdön. Tamma teki uransa parhaan esityksen ja voi parantaa vielä lisää. Lähtöpaikka on hyvä, ja tiedossa on juoksu kärkiporukassa. 11 BWT ALARM nousee lähes vuoden tauosta huolimatta A-ryhmään. Ruuna oli viime vuonna positiivinen ja voi olla heti nelivuotiskauden avaukseen jopa parempi. Uran ainoa voitto tuli keulasta helposti, ja ennen taukoa ruuna kesti kuolemanpaikan hyvin. Vastus on sopivaa tasoa, mutta takarivi ja tauko laskevat toki osakkeita.

3 CLAYCAPE BOOST kiri viimeksi maalisuoralla ulkokautta kolmanneksi ja vaikuttaa selvästi nousukuntoiselta. Uran ensimmäinen kaksarisija saattaa tulla jo tässä. 4 WILD WENDY sai edetä viimeksi vapaata sisäkaistaa pitkin ja puristi linjalla kakkoseksi. Tässä totosija vaatinee parannusta, mutta tamma pystyy kyllä siihen. 8 ANNIE FASTBACK juoksi viimeksi keulahevosen rinnalla ja taipui kärkitaistosta aivan lopussa. Asemat ovat haastavat, mutta hevosen kunto riittää kärkeen.

A: 2,11 B: 3,4,8,7,2,9,10,6,12Lähtö 3, Toto4-2:

7 LEON matkasi Ylivieskassa keulahevosen rinnalla, eikä pystynyt lopussa vastaamaan paremman juoksun saaneelle. Harvatahtinen ruuna ottaa välillä laukkoja, mutta osaamiseltaan se on tämän porukan eliittiä. Viimeksi riisuttiin kenkiä, minkä pitäisi auttaa isokokoisen hevosen liikkeitä. 3 CISME BE TENDER kilpailee nousukunnossa, ja viimeksi Lieksassa tuli jo voitto. Tamma eteni neljännestä ulkoa kiertämällä kärkeen, ja tässä jo samanlainen suoritus kantaa pitkälle.

B-ryhmän kärjessä on kaksi tauluaan parempaa hevosta. 4 HOLLYWOOD HILLS aloitti uransa hyvin, mutta sitten menestys vaihtui epäonnistumisiin. Viimeksi alkumatkasta tuli raskas ja kuolemanpaikalle pääsemistä seurasi pian laukka. Vahva hevonen on onnistuessaan vaarallinen. 12 MOUNTAIN DELIGHT on sekin saanut taulunsa sekaiseksi. Viimeksi Ylivieskassa tamma matkasi keulassa ja laukkasi loppukurvissa jo paikkansa menettäneenä. Tuo lähtö oli kärjen osalta tasokas, ja nyt tamma kilpailee sopivammassa porukassa.

9 LITTLE DONNIE ei saanut viimeksi täyttä kirisaumaa, mutta ei esitys mitenkään loistokas ollut. Ruunalta löytyy potkua parempaankin, jos vain maalisuoralle saataisiin hieman lisää taistelumieltä. 1 JORGE SAKNUSSEN kangistui viimeksi keulasta ja vaihtoi päätössatasella peitsin kautta laukalle. Ruuna on tuloillaan ja saanee ykkösradalta tällä kertaa selkäreissun.

A: 7,3 B: 4,12,9,1,5,6,2


Lähtö 4, Toto4-3:

10 ALSO STARRING kohtaa sen näköisen vastuksen, että nykykunnon mukainen suoritus riittää voittoon. Viimeksi matkavauhti oli pahoin tammaa vastaan, ja taustalta kärkeen nouseminen oli vain liikaa vaadittu. Vastuskin oli tämänkertaista kovempi, kuten myös edellisessä startissa, jossa ori nappasi totosijan tasokkaan kärjen tuntumassa.

6 CHRISTEL FACE palasi Lieksassa pieneltä tauolta ja nousi pitkällä kirillä rahasijalle. Esitys oli lupaava, mutta suosikin lyöminen vaatii vielä parempia otteita. 3 MILLSTONE’S DAX sai viimeksi onnistuneen juoksun ja eteni maalisuoralla totoon. Ruuna on löytänyt kuntonsa nopeasti tauon jälkeen ja totosija on näistä asemista todennäköinen. 9 BLUE FOR YOU on voitokas ja hyvä hevonen, mutta pitkältä tauolta rankingluku tippuu kohti porukan puoliväliä.

A: 10 B: 6,3,9,2,8


Lähtö 5, Toto4-4, Troikka:

Päivän päätöslähdössä on vähän hevosia, mutta taso on parhaiden osalta kohdallaan. 5 GANADOR lähti Rovaniemellä tavoittamaan keulassa karkuun päästellyttä Bone’s Quick Girliä, mutta laukkasi kesken vahvan nousun. Ruuna on ollut tallinvaihdoksen jälkeen koko ajan hyvä ja saattaa edetä nopeana avaajana aikaisin keulaan. 6 FLYING HEEL oli viimeksi täysin tekemättömän paikan edessä, kun kärki lepatti kymppiä alta pois. Ruuna on ollut tänä vuonna oikein hyvä ja saanee tässä paljon suosiollisemman juoksun.

3 ENORMOUS HANGOVER kesti Vieremällä keulasta kakkoseksi ja on nousemaan päin. Viivalla on hyviä hevosia, mutta myös kolmossuosikki pystyy viime aikoina nähtyä parempaan. 2 ALECTO CALCIFER nousi viimeksi vauhtijuoksussa neljänneksi ja oli pienten kehujen arvoinen. Nopea avaaja tähtää sisäradalle ja pystyy yllättämään lyhyellä kirillä.

7 PRINCE DEAN on tulinen avaaja, mutta näin ulkoa juoksusta voi tulla vaikea, etenkin kun eturivistä löytyy useampi starttiraketti. Ruuna teki Oulussa asiallisen suorituksen keulahevosen takaa, mutta on pystynyt parempaankin. 1 HILLBILLY WILLY jaksaa vääntää, mutta huippunopeuden puute tekee pärjäämisestä vaikeaa. Nyt lähtö on pieni, mutta toisaalta aika hyvätasoinen lounasraveihin.

A: 5,6 B: 3,2,7,1,8


Toto4-vihjesysteemit:

2,11,3,4,8
7,3,4,12 + 9,1,5
10
5,6 + 3,2

Pieni systeemi: 40 riviä
Suuri systeemi: 140 riviä