Vihjeet Kajaanin raveihin 23.8.2016

Vihjeet Kajaanin 23.8.2016 kello 17:30 alkaviin raveihin loydät täältä.
Rim Bay Goliath

Lähtö 1:

7 VIESKAUS eteni maaliskuussa Kuopiossa keulaan, mutta otti laukan kiihdytyssuoran päässä ja tippui keskijoukkoihin. Ruuna eteni jatkossa harvasta porukasta kärkeen, ja kapasiteettia tuntuisi löytyvät paljon kovempiinkin vauhteihin. Tauolta palaavan ruunan lämmitys ja pruuvailu kannattaa seurata, ja kaiken ollessa kunnossa odotettavissa on iso ennätysparannus.

5 PARAS-ARI pystyy polkemaan alle kolmenkymmenen vauhteja, mutta ruunan ravi murenee tahdin kiihtyessä. Kuopiossa tuli laukka keulasta viimeisellä takasuoralla, eikä voimavarasto ollut vielä tyhjä. 1 TIMMIN TYPY on paalupaikaltaan vaarallinen, jos vain ravi sujuu koko matkan. Tamma otti viimeksi keulasta laukan 600 jäljellä ja lopetti vielä takajoukoissa vauhdilla. Meno on ollut epävarman näköistä läpi tamman lyhyen uran.

3 SUTKITAR esiintyi Pihtiputaalla aiempaa virtavammin. Tamma sai Santtu Raitalalta tasaisen juoksun ja eteni maalisuoralla voittajan tuntumaan. Tässä pärjääminen vaatii hieman enemmän, mutta kunto näytäisi olevan noususuunnassa. 10 JÄNKÄTÄR voitti viimeksi vastustajien laukattua, mutta oli joka tapauksessa ihan hyvä. Pitkä takamatka pudottaa tamman haastajan rooliin.

A: 7 B: 5,1,3,10,8,2,4

Lähtö 2:

6 MY DAHLIA juoksi kokeessa keulassa yksin ja lopetti 15-vauhtia parastaan antamatta. Tamma kohtaa uran ensimmäisessä totolähdössään oikein sopivan vastuksen ja on jo koelähtösuorituksensa tasolla kiinni voitossa. Luultavasti aloitteleva hevonen parantaa vielä.

9 MOUNTAIN BLISS on hieman tuloillaan, ja viivalla on nyt suosikki poislukien arkisia hevosia. Tamma kesti viimeksi kuolemanpaikan ihan hyvin, ja edellisiin kisoihin peilattuna ilmassa on nousukuntoa. 8 BLACK TRIBE teki Joensuussa keulasta asiallisen suorituksen, mutta viimeksi Ylivieskassa tuli laukka. Kapasiteetti riittää tässä lähdössä pärjäämiseen. 1 SOUNDS LIKE CUTIE on nappiasemissa ja saattaa yltää kärjen tuntumasta totosijalle saakka. Viime esitykset ovat olleet tasaisia, ja tamma kaipaisi hieman lisää ryhtiä kirivaiheeseen.

A: 6 B: 9,8,1,3

Lähtö 3:

7 HONORARY CONSUL on todella kyvykäs hevonen, mikä on tullut jo pari kertaa ilmiselväksi. Ruuna otti Joensuun voitossaan alkulaukan, mutta kiersi kevyen vastustajalauman vielä kuin keilat. Myös toissa kerran laukanpaikkaus oli vauhtien puolesta kovan luokan suoritus. Suosikki ei ole varma suorittaja, eikä helppo ajaa, mutta onnistuessaan se jyrää maalisuoralla kärkeen.

4 CARAWAY RUNNER prässäsi viimeksi keulahevosta, mutta katkesikin itse. Myös edelliskerralla tuli epäonnistuminen, kun ruuna otti sille harvinaisen laukan. Alla on kuukauden tauko, mutta se ei ole tälle hevoselle iso miinus. 5 JAILHOUSE JACK ottanee ensimmäiset keulat. Ruuna sai viimeksi johtopaikalla painetta ja kesti ihan hyvin kolmanneksi. Selkäjuoksu ja lyhyt kiri saattavat sopia tälle hevoselle paremmin.

8 ZARPA V on kirinyt parissa viime kisassa hyvällä painolla maaliin, ja tamman kunto saattaa olla edelleen nousussa. Kasirata mutkistaa tehtävää, vaikka lähtönopeus riittää tässä useimmille. 11 AFRODITE LLOYD voitti aiemmin tällä kaudella Kajaanissa, mutta ei ole sittemmin pystynyt samalle tasolle. Viime startin loppukiri oli jo sinne päin, kun kärki kiihdytti lopussa tahtia selvästi.

A: 7,4 B: 5,8,11,1,2,11,6

Lähtö 4, Toto4-1:

Vaikeaselkoinen lähtö, jossa joku tarkan juoksun saava saattaa jysäyttää totopommin. 8 BERTO VAIKKO jatkaa tiivistä kilpailutahtiaan Joensuussa, ja tuo startti kertoo nykykunnosta lisää. Oulun esitys pitkällä kirillä oli loistava, ja pienessä lähdössä kasirata ei ole ongelma. Valmentaja palaa rattaille, minkä vaikutusta on tässä vaiheessa vaikea arvioida.

7 TWIST SHADOW on pärjännyt tätä kovemmissakin lähdöissä, mutta ruuna ei ollut alkukesästä parhaimmillaan. Oulun lounasravivoitossa vastus oli tosi sopiva, ja niin on suosikki poislukien tälläkin kertaa. Alla oleva pieni paussi mutkistaa arviointia. 2 E.V. TOWINE nappasi viimeksi nappijuoksulla totosijan. Tamma oli välillä oikeinkin vaisu, mutta nyt kunto on selvästi nousemaan päin. Nopea avaaja saanee taas tarvitsemansa tarkan reissun.

Myös 3 STEEL ROBO on nykyään paras lyhyellä kirillä. Viimeksi tuli sellainen, mutta loppuveto jäi vain tasaiseksi. Ruuna on tehnyt tällä kaudella parempiakin esityksiä. 6 REZOR on pitänyt Suomen starteissa vauhtinsa, mutta se ei ole riittänyt aivan kärkeen. Nyt vastus kevenee hieman.

A: 8,7 B: 2,3,6,5,4,1

Lähtö 5, Toto4-2:

Kovatasoinen lähtö arki-illan kakkosraveihin. 1 LISSUN MYRSKY ottanee paalupaikalta porukan heti komentoonsa ja voi vetää perille saakka. Ori menetti viimeksi keulat alkumatkasta, mutta eteni jatkossa uudelleen johtoon ja voitti varmaan tyyliin. Kimmo Taipaleen piti hieman käskeä hevosta lopussa, kun se luultavasti jäi odottelemaan muita. Vastus on nyt tasokkaampi.

13 VALTROKS laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa häirittynä, ja tuon startin voi unohtaa. Ori lopetti Oulussa 24-vauhtia ja oli kaksariputken katkeamisesta huolimatta oikein hyvä. Ruunan kiri puhuu viimeistään maalisuoralla. 12 VALLUN RALLI hävisi viimeksi vain hyvälle hevoselle ja palasi pieneltä tauolta kunnossa. Ori alkaa olla vauhtien ja rahojen puolesta tasoissa, eikä alku-uran kaltainen voittotehtailu ole enää niin yksinkertaista.

10 SAVON SUTKU veti viimeksi keulassa päätöskierroksen kovaa ja otti vakuuttavan voiton. Valmentaja palaa rattaille, mutta ainakin hevonen on selvässä nousussa. Lähtöpaikka sopii nopealle avaajalle. 4 VAARAO saattaa voittaa ravatessaan näinkin kovan lähdön. Ruuna on kirinyt kahdesti putkeen laukkojen jälkeen kovaa, ja kunto riittää tällä hetkellä alle 28-tulokseen. Valitettavasti laukka tulee lähes joka ainut kerta.

A: 1,13,12 B: 10,4,2,11,7,6,5

Lähtö 6, Toto4-3:

9 ALECTO CALCIFER on noussut hurjaan iskuun ja on takarivistäkin suosikki. Ruuna otti viimeksi laukan kiihdytyssuoran päässä ja kiri jatkossa ulkokautta kovaa kakkoseksi. Edelliskerran voitot tulivat toisesta ulkoa ja keulasta. Nyt on luvassa selkäreissu, ja ilman hidasta matkavauhtia voitto on lähellä.

7 GREAT CHIEF voitti Rovaniemellä keulasta, muttei mitenkään vakuuttavasti. Myös Vieremällä tuli voitto johtopaikalta, mutta hevonen hylättiin jälkikäteen lääkeainevaroajan rikkomisesta. Lähtöpaikka on nyt ulkona, mutta keulapaikalle pääseminen onnistunee aktiivisella ajolla. Sieltä suosikin haastamiseen on mahdollisuuksia. 2 GLOBAL SOLIDARITY on mielenkiintoinen tulokas Suomen lähtöihin. Ori teki Ruotsissa asiallista jälkeä ajoittain kovissakin porukoissa. Viimeksi rata oli kurainen ja kiri kantoi hyvin kolmanneksi. Lähtönopeus riittää jopa keulataistoon.

4 MIKE FACE ei saanut viimeksi viidennestä sisältä kirisaumaa. Matkavauhti oli verkkaista, ja ruunan kuuluikin jäädä imujuoksun jälkeen pussiin. Kunto on ihan hyvä, mutta suosikkipari voi olla liian vaikea voitettava. 1 WISH UPON A TARA hakee sisäradalta nappijuoksua ja sijaa kärjen tuntumassa. 5 HILLBILLY WILLY on kunnossa, mutta juoksut onnistuvat harvoin. Vahva ruuna sijoittunee tässäkin kärjen tuntumaan.

A: 9 B: 7,2,4,1,5

Lähtö 7, Toto4-4:

Toto4-päätöksessä tuskin jarrutellaan. 8 DRILLER MAN saattaa ampua ulkoakin keulaan, mutta ruuna pystyy voittamaan muualtakin. Viime voitto tuli johtopaikalta, mutta tätä ennen suosikki teki hyvää jälkeä toisten takaa. Pienessä lähdössä on varaa taktikointiin. 5 MIDNIGHT HOUR palasi Pihtiputaalla tasolleen ja voitti hyvällä kirillä. Ruuna on nopea alussa, mutta tuskin pääsee keulaan saakka. Esitykset ovat ailahdelleet hieman.

1 J.C. LADY PRINCESS on juoksunkulun kannalta avainhevosia. Tamma sai vetää viimeksi keulassa rikollisen hiljaa ja piti kymppilopetuksessa voittoon. Nyt mennään luultavasti koko matka kovaa, ja tamma saattaa nykykunnossaan kestää sen – keulasta tai selästä. 6 BRISO HERMAN kiri Oulussa suoraan tauolta hyvin ja oli Torniossakin oikein hyvä vaikealla juoksunkululla. Juoksunkulku voi muodostua vaikeaksi, sillä nopeus ei riitä alussa.

7 BWT FIREFOX on mailin hevonen ja nopea sellainen. Paikka on kuitenkin paha, ja viivalla on muutama selvästi kovakuntoisempi. 2 REBORN EXCALIBUR on väärällä matkalla, ja tuskin pysyy parhaiden kyydissä. Ruuna palaa lisäksi reilun kuukauden tauolta, eikä liene terävimmillään.

A: 8,5 B: 1,6,2,7

Toto4-vihjesysteemit:

8,7,2 + 3,6,5,4,1
1,13,12 + 10,4,2
9
8,5,1,6

Pieni systeemi: 36 riviä
Suuri systeemi: 192 riviä

Lähtö 8:

Numerolla 6 SAVON SANNA kävi Kuopiossa tavallista huonommat tuurit. Kiihdytyksessä laukannut vastustaja hajotti renkaansa kolarissa, ja tamma astui radalle jääneeseen pinnasuojaan kierrosta myöhemmin – tuloksena laukka. Meno oli muuten jopa aiempaa ravivarmempaa, ja lopun vahva nousu kakkoseksi kertoi kunnon olevan kohdallaan.

8 AAVAN SISU voitti viime Kajaanin visiitillään ja oli Oulussakin hyvä tasaisessa kärkiporukassa. Nopea avaaja saattaa edetä kasiradaltakin johtoon, tai ainakin mukaan kärkiryhmään. 10 VÄLIKANKAAN VILKKO kulki viimeksi hieman epävarmasti, eikä Jarmo Saarela pyydellyt hevoselta liikoja. Savon Sanna oli samassa lähdössä parempi, mutta Iikka Nurmosen ajokissa on selvästi kehittymisen varaa.

9 MATHILDE kulki kesällä ajoittain hyvin, mutta laukat ovat sotkeneet menoa viime aikoina. Suosikkikolmikolle riittäminen on muutenkin kova tehtävä. 3 TURNEE on juossut viime aikoina ylisarjoissa, ja nytkin viivalla on enemmän tienanneita. Tamma seuraili viimeksi kohtalaisesti ja voi parantaa vielä lisää. Voitto olisi silti iso yllätys.

A: 6,8,10 B: 9,3,7,2,4

Lähtö 9:

Troikkalähdössä haisee yllätys, sillä monella suosikilla on laukkariski ja lähtö näyttää muutenkin tasaiselta. 6 GOOD JEWEL laukkasi viimeksi lähtöön ja oli jatkossa 11-lopetuksessa aseeton. Tamma kulki edellisissä kilpailuissaan mallikkaasti, mutta nyt alla on kuukauden paussi. Volttilähtö sopii, jos vain ravilla lähteminen onnistuu.

11 PIETROSIN ei tavoittanut Haapajärven paikallisraveissa kärkiparia, mutta kiri taustalta noin 15-vauhtia perille. Ruuna on ollut koko ajan tauluaan parempi ja kiertää päätöspuolikkaalla useimmat, kenties kaikki. 9 FRODE SAKNUSSEN suorittaa tasaisesti, mutta voittoon vaadittavaa puristusta ei olla nähty vähään aikaan. Ori ei ole ollut vähään aikaan mukana volttilähdössä, ja vitosrata voi olla ongelma.

7 BIG SLICK sai paikallistasolla ehjän suorituksen alleen ja nappasi tasapäävoiton. Laukaton kilpailusuoritus oli tärkein asia, ja hevosen kapasiteetti riittää tässä porukassa kyllä. 4 MISTRAL’S CHUCK ei ole pystynyt vähään aikaan omalle tasolleen, mutta ruunaa ei kannata unohtaa vielä kokonaan. 3 REAL KNIGHT on alkanut parantamaan ja kuuluu paalulta aikaisin troikkapeleihin. Viimeksi juoksu onnistui ja ruuna eteni lopussa kakkoseksi.

A: 6,11,9, B: 7,4,3,2,8

Lähtö 10:

Illan päätöslähtö on vähäverinen, mutta mukana on muutama lupaava aloittelija. 2 PRINCESS DORIS ei oikein riittänyt Oulun kovassa vauhdissa, mutta tamma otti startin oikealla tavalla ja voitti Vieremällä vakuuttavasti. Ylivauhti auttoi kolmannessa ulkoa juossutta tammaa hieman. Kovimmat haastajat ovat laukkaherkkiä ja heikommilla lähtöpaikoilla.

3 PARK’S COLOMBO on melkoinen työn sankari. Ruuna hinkkasi koelähdöissä ja harjoitusraveissa pitkään ja meni vihdoin kuun alussa Oulussa koko matkan ravia. Tuloksena oli heti voitto. Perään tuli toinen ykkössija, mutta sitten laukat palasivat kuviin. Hevosen kahdesti ravilla pitänyt Tuomas Pakkanen palaa ohjaksiin. 6 JUST FOR ME on saanut kenkien riisumisen myötä paljon lisää vauhtia, mutta laukkoja tulee edelleen. Ruuna pystyy ehjällä juoksulla 17-tulokseen.

Myös 8 VICTOR FACE on ravilla kova luu. Ruuna lopetti viimeksi kiihtyvässä vauhdissa ulkokautta kovaa, ja edelliskerralla laukka maalisuoralle tultaessa tuli selkeästä noususta. 1 MINTO’S BLACK GUN on ollut ihan OK, mutta voittoon asti yltäminen vaatii pykälän verran lisää. Paikka tietää säästeliästä sisäratajuoksua.

A: 2 B: 3,6,8,1,5,7,4