Vihjeet Pääsiäisen Toto76 peliin Kaustiselle

Artikkelissa vihjeet Kaustisen Toto76 peliin! Juha Koskelan kokama vihje ja kommenttipaketti luettavissa kokonaisuudessaan Kaustisen nettisivuilta kaustisenravit.fi
Sue´s Photo T76 päätöskohteessa  (kuva Suomen Hippos)

5. Lähtö

Ranking:

A: 1, 9

B: 8, 2, 5, 10, 11

C: 3, 6, 12, 7, 4


1 Kukan Tutu on Toto76- pelin avauskohteen suosikkimme. Ruuna kiihdytti viimeksi 21. 3. Vermossa heti kärkipaikalle, mistä se tuli 23,0- lopetuksessa hienosti sisään asti, mutta hävisi lopussa nytkin mukana olevalle Veeran Pojalle. Edellisellä kerralla 4. 3. Mikkelissä ruuna eteni puolikas juostuna kärkipaikalle, mistä se hallitsi loppumatkaa varmoin ottein. 9 Veeran Poika kilpailee myös erittäin kovassa kunnossa. Viimeksi 21. 3. Vermossa ori matkasi toisessa ulkona, mistä se lähti loppusuoran alussa kiriin ja nappasi reippaassa lopetuksessa varman voiton. Vermon 10. 3. startissaan ori puristi kuolemanpaikasta huolimatta vahvasti maaliin asti. 8 Kobardikilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 17. 3. Kouvolassa ruuna laukkasi heti lähdössä hylkäykseen. Se kilpailee tässä hieman rahallisesti epäsopivassa sarjassa. Vermon 21. 2. startissaan ruuna puristi kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. 2 Hilin Ihme palaa tähän tehtävään tauolta. Tamma teki viime kaudella koko ajan tasaisen varmaa jälkeä. Tässä lähdössä kilpailleilla on ilman muuta etu ja voittoon asti nouseminen suoraan tauolta on vaikea tehtävä.


6. Lähtö

Ranking:

A: 7, 11

B: 4, 9, 3, 2, 5, 8, 6

C: 1, 10


Iltapäivän toinen T76- lähtö on pelillisesti varsin haastava tapaus. Niukka suosikkimme on 7 Vincent Croft. Ruuna starttasi viimeksi 17. 3. Kouvolassa, missä se tuli taustalta sisäradalta aivan juosten maaliin asti. Edellisellä kerralla 8. 1. Kuopiossa ruuna matkasi pääosin kuolemanpaikalla, mistä huolimatta se tuli rehellisesti sisään asti. Ruuna palasi 17. 3. Kuopioon pieneltä tauolta ja ajotaktiikka oli rauhallinen. Nyt on melko todennäköisesti niin, että ajotaktiikka on huomattavasti aktiivisempi. 11 Sweet Malkin on tässä takarivin lähtöpaikastaan huolimatta mahdollinen menestyjä. Viimeksi 5. 3. Seinäjoella ruuna nappasi 3.ulkoa vahvalla kirillä sopivasta lähdöstä hallitun voiton. Seinäjoen 29. 1. startissaan se teki 4.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. 4 Shiny Boss on tehnyt taukonsa jälkeen kaksi mukavaa esitystä. Ensin 25. 2. Torniossa, missä ori kiri lopussa 4.sisältä loppua selvästi lähdön parasta vauhtia ja ehti vielä voittoon asti. Viimeksi 11. 3. Ylivieskassa se eteni 500 juostuna kärkipaikalle, minkä jälkeen ori hallitsi loppumatkaa erittäin helposti. Hevonen on tässä lievästä ylisarjasta huolimatta aivan mahdollinen menestyjä. 9 Minto´s Don Juan ei ole viime starteissaan ollut aivan parhaimmillaan, mutta luokaltaan ruuna on tähän tehtävään oikein hyvä menijä, eikä sitä tietenkään unohdeta peleistä.


7. Lähtö

Ranking:

A: 9, 8

B: 3, 6, 12, 2, 1, 13

C: 4, 15, 14, 7, 5, 10, 11


9 Naputus kilpailee jäätävän kovassa kunnossa, mutta viimeisin Teivon startti osoitti sen, että epävarmuus on yhä tallella. Tamma laukkasi tuolloin lähdössä, minkä jälkeen se kulki vahvasti, mutta uusi kierros ennen maalia tullut laukka pudotti hevosen jälleen taustalle. Tamma kulki loppua vielä erittäin hyvin ja ehti vielä neljänneksi. Vermon 10. 3. voitto irtosi 3.ulkoa 450 metrin kirillä varmoin ottein. 8 Jyllätys palasi 24. 3. Teivoon tauolta ja ruuna teki heti lupauksia herättävän esityksen. Se lähti tuolloin 3.ulkoa vajaa kierros ennen maalia kiriin 3.radalle ja ruuna tuli mukavasti maaliin asti. Startti vei sitä varmasti selvästi eteenpäin ja se on tässä toinen a- hevosemme. 3 Sisu Oskari on oikein vauhdikas menijä. Ruuna seuraa lähes missä vauhdissa vain ja se kirii halutessaan loppua oikein terävästi. Viimeksi 19. 3. Seinäjoella se sai suojaisan juoksun ja ruuna kiri lopussa hallittuun voittoon. Tässä lähtö näyttää hieman siltä, että Juha Länsimäki joutunee ainakin alussa ajamaan kärkipaikalta ja jää hieman arvailujen varaan, miten ruunan huumori sen kestää. 6 Tutun Impi kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, eikä totosijoitus tulisi ravin maistuessa yllätyksenä. Aivan voittotaistoon asti nouseminen olisi kuitenkin aika isokin yllätys.


8. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 10, 3, 1, 13, 5, 6, 2, 7

C: 12, 15, 11, 14, 16, 8, 9


Tasaisen tammalähdön selvä suosikkimme ja samalla ensimmäinen T76- pelin läpivarmamme on 4 Luna De Paris. Tamma starttasi viimeksi 4. 3. Ylivieskassa, missä se jäi alussa lauman hännille. Tamma lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3.radalle ja se tuli aivan juosten maaliin asti. Päätöskierros sujui tuossa startissa 16,0-tempolla. Edellisellä kerralla 17. 2. Seinäjoella tamma oli pitkään vailla kiritilaa, eikä se enää lopussa ehtinyt suuremmin parantamaan asemiaan. 10 Radiance Broline teki viimeksi 19. 3. Lahdessa takajoukoista vahvan kierroksen mittaisen kirin ja nousi lopussa toiseksi. Edellisellä kerralla 11. 3. Lappeenrannassa tamma suoritti toisesta ulkoa tasaisesti. 3 Castarafiore kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Vermon 10. 3. startissaan tamma teki 6.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. Viimeksi 24. 3. Teivossa se otti alun rauhassa ja tamma matkasi takajoukoissa. Se lähti sieltä toisen kierroksen alkaessa kiriin 3.radalle ilman vetoapua, mutta tamman kiri katkesi samassa pahaan laukkaan. Se tuli lauman hännillä vielä aivan juosten maaliin asti. 1 Chrome saa tästä makoisan juoksun kärjen tuntumassa, eikä totosijoitus yllättäisi. Viimeksi 26. 3. Lappeenrannassa tamma toisessa ulkona, mistä se kiertyi viimeisen takasuoran alussa kuolemanpaikalle. Tamma oli siitä lopussa aivan hyvä kolmas.


9. Lähtö

Ranking:

A: 5, 1

B: 8, 10, 3, 6, 4, 2, 12

C: 9, 11, 7


5 Ypäjä Hereiam on tässä niukka suosikkimme. Ruuna oli viimeksi 19. 3. Seinäjoella oikein vakuuttava. Se nousi tuolloin toisen kaarteen lopussa sisäradan jonosta kuolemanpaikalle, missä ruuna painosti keulahevosta ja liukui lopussa eleettömään voittoon. Päätöskierros sujui tuolloin 13,0- tempolla. Ruuna oli oikein hyvä myös 10. 3. Vermossa, missä se puolikas juostuna kärkipaikalle. Ruuna tuli kierros ennen maalia ulkoa vauhdilla kirineen yllättämäksi ja jäi johtavan kantaan. Se nousi loppusuoralle tultaessa kuolemanpaikalle ja tuli siitä oikein hyvin sisään asti. Hieman raskaampikaan reissu ei tässä vie ruunan mahdollisuuksia. 1 Archie Dream kilpailee myös oikein hyvässä kunnossa ja Santtu Raitala saa tässä valita nopealla lähtijällä haluamansa taktiikan. Viimeksi 14. 3. Vermossa ruunalla otettiin alku rauhassa ja se matkasi 5.ulkona, mistä se kiri loppua hyvin, mutta takaa oli vain enää mahdotonta nousta. Nikulan 26. 2. startissa ruuna ampui ulkoradasta huolimatta heti kärkipaikalle, mistä se kontrolloi lähtöä helposti maaliin asti. Valmentaja kaavaili keskiviikkona kommentteja soittaessani, että hän laittaa tähän starttiin vetolaput. Tämä on yleensä auttanut hevosta vielä parempiin suorituksiin. Muutoinkin Raitala kuulosti luottavaiselta omansa suhteen. 8 Zigge Silvio palasi 24. 3. Teivoon tauolta ja ruuna teki heti aivan hyvän esityksen. Se tuli tuolloin päätösringin 14,5- tempolla ja nousi lopussa kolmanneksi. Startti vei hevosta varmasti eteenpäin ja hiemankin juoksun onnistuessa ruuna on tässä mahdollinen totohevonen. 10 Fakir Victorymatkasi viimeksi 21. 3. Vermossa sisäradan jonossa, mistä se nousi loppukaarteen puolivälissä kiriin ulkoradoille ja tuli lopun hyvin. Nyt taktiikka lienee hieman aktiivisempi, eikä totosijoitus tulisi yllätyksenä. Lähdön mahdollinen ja joka aika todennäköinen reipas tempo olisi tälle ruunalle selvä etu.


10. Lähtö

Ranking:

A: 7

B: 8, 5, 11, 10, 4, 12, 6, 3, 2

C: 9, 1


7 Costello on tässä selvä suosikkimme ja samalla pienemmän Toto76- systeemimme toinen varmamme. Varmistamme suureksi suosikiksi kohoavan orin isommassa systeemissämme Polaralla. Costello starttasi viimeksi 17. 3. Kouvolassa, missä se eteni ensimmäisellä takasuoralla kuolemanpaikalle. Ori painui kierrosta myöhemmin kärkeen ja nappasi lopussa ylivoimaisen voiton. Edellisellä kerralla 10. 3. Vermossa ori lähti heti ajamaan eteenpäin ja saikin kärkipaikan haltuunsa ensimmäisen takasuoran lopussa. Se laukkasi tuolloin päätössatasella kovan paineen alla ollessaan vielä kärkipaikalla. 8 Polara on parantanut startti startilta. Viimeksi 10. 3. Vermossa ruuna oli jo oikein hyvä. Se eteni tuolloin nopeasti kärkipaikalle, mistä ruuna luopui ensimmäisen takasuoran lopussa. Se nousi tuolloin loppusuoran alussa kuolemanpaikalle ja painosti keulassa juosseen Costellon laukalle. Ruuna tuli tuolloin viimeiset 400 metriä vahvasti 18,8-tempolla. Se olisi ollut tuolloin erittäin lähellä voittoa jopa ilman Costellon laukkaa. 5 Diktaattori on tässä niukka kolmossuosikkimme. Ruuna suorittaa jatkuvasti varmasti, mutta kova suosikkiduo on nytkin luultavasti liian kova lyötäväksi. Ruuna sijoittunee tässä sijoille 3-4. 11 Tähen Toivomus oli viimeksi takajoukoista mahdottoman tehtävän edessä ja ori tuli hyvin sisään asti. Kuopion 10. 2. voitto irtosi lopussa kuolemanpaikasta huolimatta.


11. Lähtö

Ranking:

A: 14, 15

B: 12, 10, 7, 11, 4, 8

C: 3, 5, 6, 2, 1, 9, 13


Toto76- pelin päätöskohde on hienotasoinen 2600 metrin volttilähtö. Niukka suosikkimme on 14 Next Direction. Ruuna palasi 17. 3. Kouvolaan tauolta ja se teki tuolloin 3.ulkoa aivan asiallisen lopetuksen. Startti vei hevosta varmasti selvästi eteenpäin ja nyt ajokin on melko todennäköisesti selvästi aktiivisempi. 15 Workout Wonder teki todella hienoa työtä viime kaudella. Tämän kauden avauksessa 20. 1. Lahdessa ori ei saanut lopussa passiivisen ajosuorituksen jälkeen mahdollisuutta kirimiseen. Viimeksi 24. 3. Teivossa ori matkasi 3.ulkona, mistä se lähti 650 ennen maalia kiriin 3.radalle ilman vetoapua. Ori eteni nopeasti kuolemanpaikalle, missä se laukkasi puolikas ennen maalia yllättäen pitkäksi. Ori näytti muutoin ulospäin hyvältä, eikä sitä näillä taustoilla tuotaisi starttiin, mikäli kaikki ei olisi kunnossa. 12 Regent Zet kilpailee tasaisen kovassa kunnossa. Viimeksi 17. 3. Kouvolassa ruuna matkasi 4.ulkona, mistä se nappasi 750 metrin kirillään lopussa hallitun voiton. Lappeenrannan 24. 2. startissaan ruuna puristi kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. 10 Tir Du Cauxin viime startti meni aika totaalisesti pieleen ja sen voi unohtaa. Vermon 14. 2. voittostartissa ruuna matkasi 2-3.ulkona, mistä se lähti 450 ennen maalia kiriin ja nappasi lopussa hallitun voiton. Ruuna kulki tuolloin kirivaiheessa 10- vauhteja.


Toto76- vihjeet


Pieni systeemi


I 1, 9 ( 8, 2 )

II 7, 11 ( 4, 9 )

III 9, 8 ( 3, 6 )

IV 4 ( 10, 3 )

V 5, 1 ( 8, 10 )

VI 7 ( 8, 5 )

VII 14, 15 ( 12, 10 )


2x2x2x1x2x1x2=32 yhd. a 0,05€=1,6€


Iso systeemi


I 1, 9, 8 ( 2, 5 )

II 7, 11, 4, 9, 3, 2, 5 ( 8, 6 )

III 9, 8, 3 ( 6, 12 )

IV 4 ( 10, 3 )

V 5, 1, 8, 10, 3 ( 6, 4 )

VI 7, 8 ( 5, 11 )

VII 14, 15, 12 ( 10, 7 )


3x7x3x1x5x2x3=1890 yhd. 0,05€=94,5€